Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ή οικουμενικές που είναι απολιτίκ»
  • [02] Στα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης, θα μιλήσει στις 19:30 ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [03] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργος Χουλιαράκης και Πέτρος Μολυβιάτης
  • [05] Στο 25% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat
  • [06] Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών έως τέλος Σεπτεμβρίου
  • [07] Κοινή θέση για τις μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, εξέφρασαν Μέρκελ και Ραχόι
  • [08] Οργή προσφύγων στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης
  • [09] Σε ύφεση η φωτιά στο Παναρίτι Ξυλόκαστρου
  • [10] Βύθιση αλιευτικού στη θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης, αγνοείται ο Έλληνας καπετάνιος
  • [11] Πόλος έλξης η Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο για τους ξένους επισκέπτες της
  • [12] Δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, εκπροσώπου της ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή
  • [13] «Το 80% των έργων έχουν αναδόχους έξι εταιρείες, σε αυτούς υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο»

  • [01] Ν. Βούτσης: «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ή οικουμενικές που είναι απολιτίκ»

    «Θα θέλαμε να πάμε σε διακυβέρνηση του τόπου χωρίς το πολιτικό προσωπικό που έχει σχέση με το παρελθόν», δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Πρόσθεσε, πάντως, πως αυτό θα συζητηθεί όταν φτάσει η ώρα, ενώ απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

    «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ή οικουμενικές που είναι απολιτίκ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν τα έσοδα και αυτό θα βοηθήσει να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα με ισοδύναμα μέτρα.

    [02] Στα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης, θα μιλήσει στις 19:30 ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ξεκινήσει τις ομιλίες του στο Λεκανοπέδιο από την ιστορική έδρα του κόμματος στη Ρηγίλλης.

    «Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκη, στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18. Η Ελλάδα μπροστά», αναφέρει σχετική ανάρτηση της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.

    Το "παρών" αναμένεται να δώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, μέλη της ΟΝΝΕΔ αλλά και απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ.

    Αρκετά από τα στελέχη της ΝΔ έχουν απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο με διάφορα συνθήματα.

    «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975. Αύριο στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18» έγραψε για παράδειγμα στη σελίδα του στο facebook ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ανεβάζοντας φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή από τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος.

    Μία δική του φωτογραφία με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του κτιρίου της Ρηγίλλης ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το εξής σχόλιο: «Αύριο στις 19:30, θα είμαστε όλοι στη Ρηγίλλης. Αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας!».

    Αντίστοιχα μηνύματα έχουν στείλει και άλλα στελέχη του κόμματος ενώ η ΟΝΝΕΔ στη δική της ανακοίνωση απευθύνει προσκλητήριο για την αποψινή ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το εξής κείμενο: «Αύριο Τρίτη 01.09.2015 και ώρα 19.30 δίνουμε ραντεβού εκεί απ΄ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας».

    [03] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποδειχθεί ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά και για να κυβερνά με ρεαλισμό και ευθύνη, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1.

    «Σήμερα είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγράψει εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές. Και η φροντίδα μου δεν είναι άλλη παρά να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται , αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, με ρεαλισμό, με ευθύνη. Και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, βάζοντας κατά μέρους σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

    [04] Στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργος Χουλιαράκης και Πέτρος Μολυβιάτης

    Συνεργασία με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Ο κ. Χουλιαράκης αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    Αμέσως μετά η πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Ο κ. Μολυβιάτης νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε προγραμματισμένη συνάντηση με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις της εξωτερικής πολιτικής.

    Στην αιχμή του ενδιαφέροντος βρίσκεται το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα, καθώς στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    [05] Στο 25% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat

    Στο 25% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Mάιο του 2015, σε σχέση με τον Απρίλιο (25,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Εξάλλου, στο 10,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2015 σε σχέση με τον Ιούνιο (11,1%), ενώ πριν από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2014, η ανεργία ήταν 11,6%.

    Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 9,5% τον Ιούλιο του 2015, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011. Πριν από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2014, η ανεργία στην ΕΕ ήταν 10,7%.Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

    Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφονται 23 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,5 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25% τον Μάιο) και την Ισπανία (22,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%), την Τσεχία και τη Μάλτα (5,7%).

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Μάιο μειώθηκε στα 1,201 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες μειώθηκε στο 22,4% και στις γυναίκες στο 28,2%. Μείωση κατέγραψαν και τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 52,5% τον Απρίλιο σε 51,8% τον Μάιο, παραμένοντας, ωστόσο, τα υψηλότερα στην ΕΕ.

    Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ισπανία (48,6%), την Κροατία (43,1%) και την Ιταλία (40,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7%), τη Μάλτα (8,7%) και την Εσθονία (9,5%).

    Τον Ιούλιο, η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 21,9% (έναντι 23,8% τον Ιούλιο του 2014) και στην ΕΕ στο 20,4% (έναντι 22% τον Ιούλιο του 2014).

    [06] Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών έως τέλος Σεπτεμβρίου

    Παρατείνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου το προσωρινό καθεστώς αναστολής πλειστηριασμών, με βάση κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

    Ειδικότερα, με την απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών, Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, παρατείνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου η ισχύς της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και προβλέπει αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

    Η νέα υπουργική απόφαση έχει ισχύ από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, και η παράταση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την καταβολή χρηματικών ποσών για την εκπλήρωση υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους ιδιώτες.

    [07] Κοινή θέση για τις μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, εξέφρασαν Μέρκελ και Ραχόι

    Κοινή θέση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνου.

    «Για την κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε πολύ κοινή θέση, σε ό,τι αφορά το εάν είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και το εάν είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη. Η Γερμανία και η Ισπανία είναι, σε αυτό, σε κοινό δρόμο», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

    Ο κ. Ραχόι σημείωσε ότι «το σημαντικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις». Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. «Αυτό συνιστά σταθερή βάση, ώστε η χώρα να μπορεί μόνη της να λειτουργήσει καλά. Και εάν οι συμφωνίες τηρηθούν, τότε η Ελλάδα θα έχει μέλλον. Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και εάν τα πράγματα υλοποιηθούν σωστά, εάν υπάρξει λογική, εάν τηρηθούν οι συμφωνίες, τότε μπορούν στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά σε λογικό χρόνο» πρόσθεσε.

    [08] Οργή προσφύγων στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης

    Εκατοντάδες οργισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τον Ανατολικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βουδαπέστης, ζητώντας να ανοίξει τις πύλες του και να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.

    Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κουνώντας τα εισιτήρια, γιουχάροντας, σφυρίζοντας και φωνάζοντας "Γερμανία, Γερμανία" μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σχηματίσει κλοιό μπροστά από την είσοδο του σταθμού.

    Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, όταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο έκλεισε ο σταθμός της Βουδαπέστης, απάντησε στο Ρόιτερς ότι οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε θέλει να μετακινηθεί εντός της Ευρώπης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο που βρίσκεται σε ισχύ και μία βίζα Σένγκεν.

    [09] Σε ύφεση η φωτιά στο Παναρίτι Ξυλόκαστρου

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο Παναρίτι Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

    Η φωτιά, αμέσως μετά την εκδήλωσή της, αντιμετωπίστηκε άμεσα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατόρθωσαν να την περιορίσουν.

    Μάχη να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο που καίει δασικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, δίνουν είκοσι οχήματα με σαράντα πυροσβέστες

    [10] Βύθιση αλιευτικού στη θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης, αγνοείται ο Έλληνας καπετάνιος

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης στη Δυτική Αφρική μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους "Δημήτριος" με 19μελές πλήρωμα εκ των οποίων ένας Έλληνας κυβερνήτης.

    Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος του υπ. Ναυτιλίας από τις αρχές του Ντακάρ (MRCC Dakkar), έχουν διασωθεί έως τώρα δώδεκα 12 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος, οι οποίοι έχουν ήδη αποβιβαστεί στο Ντακάρ, ενώ αγνοούνται ακόμη επτά μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας καπετάνιος.

    Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    [11] Πόλος έλξης η Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο για τους ξένους επισκέπτες της

    Η Ελλάδα παραμένει και τον Σεπτέμβριο πόλος έλξης για πολλούς ξένους τουρίστες, με κυριότερους τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Άγγλους, σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο κρατήσεων ξενοδοχείων Trivago.

    Οπως τονίζεται, τον ελληνικό ήλιο, επίσης, σπεύδουν να απολαύσουν Βούλγαροι, Ισπανοί και Γάλλοι. Κορυφαίος προορισμός για τον Σεπτέμβρη, όπως αναδείχθηκε από τις προτιμήσεις των ξένων τουριστών είναι η Σαντορίνη.

    Δεύτερα στην κατάταξη εμφανίζονται τα Χανιά, ενώ τρίτη είναι η Αθήνα. Μια θέση μετά την ελληνική πρωτεύουσα, εμφανίζεται η Μύκονος, με την πρώτη πεντάδα να ολοκληρώνεται με τη Χαλκιδική. Από τα νησιά του Ιονίου, το δημοφιλέστερο μεταξύ των ξένων τουριστών είναι η Κέρκυρα, ενώ η Θάσος κάνει και εδώ την εμφάνισή της, ακολουθούμενη από τα νησιά Ρόδος και Κως. Οι κορυφαίοι δέκα προορισμοί ολοκληρώνονται με ένα αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό της Ηπείρου, την Πάργα.

    Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες, βάσει της προηγούμενης έρευνας της trivago, η Χαλκιδική σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών προορισμών για τον Δεκαπενταύγουστο. Την ίδια θέση φαίνεται να διατηρεί και στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες για τον φετινό Σεπτέμβρη.

    Την ακολουθούν η Πάργα και τα Σύβοτα, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ το Ναύπλιο έρχεται τέταρτο, μια θέση πιο ψηλά από τη Σαντορίνη. Στην έκτη θέση βρίσκονται τα Χανιά, ακολουθούμενα από τη μαγευτική Θάσο. Νησιά του Ιονίου κατακτούν τις δύο επόμενες θέσεις, με τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο να εμφανίζονται στην όγδοη και ένατη θέση, αντίστοιχα. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων, την Τήνο.

    [12] Δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, εκπροσώπου της ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή

    «Σήμερα, η εφημερίδα «Αυγή» με ένα ένα ψευδές και συκοφαντικό από την αρχή ως το τέλος πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, επαναλαμβάνει τα ψεύδη που διέσπειρε ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Τόσο ο κ. Σκουρλέτης, όσο και η εφημερίδα ψευδώς αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της ΝΔ "διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών αποζημίωση 6 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα". Μάλιστα, η εφημερίδα σκόπιμα παραλείπει να δημοσιεύσει τη χθεσινή απάντησή μου στη συκοφαντία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, στη Διακομματική Επιτροπή.

    «Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των 6 εκατ. ευρώ ήταν πρόταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Ροδόλφου Μορώνη, ο οποίος είπε ότι θα αναφερθεί μεν το ποσό, αλλά καλό είναι, για ευνόητους λόγους, να αποφευχθεί η ανάλυσή του. Η δική μας ένσταση ήταν ως προς την ανάγκη να υπάρχει αναλυτικά καταγεγραμμένο τι αντιστοιχεί σε κάθε κόμμα, καθώς από εκεί προκύπτει και σε ποια τηλεοπτική ζώνη θα μεταδίδονται οι δραστηριότητές τους. Τους είπαμε μάλιστα ότι αντί να προσπαθούν να κρύψουν το ποσό με διάφορα τεχνάσματα, να το αφαιρέσουν εντελώς» ανέφερε η κ. Βούλτεψη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη «να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, ώστε να αποκαλυφθεί το ψεύδος».

    [13] «Το 80% των έργων έχουν αναδόχους έξι εταιρείες, σε αυτούς υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο»

    «Κύριε Μεϊμαράκη, στους εργολάβους υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Έλληνες πολίτες» απάντησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στις δηλώσεις του προέδρου του ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκης για τα μεγάλα έργα.

    «Το μεγαλύτερο έργο, που φέρει τη σφραγίδα σας και μας κληρονομήσατε είναι ότι πάνω από το 80% των έργων του Υπουργείου έχουν αναδόχους έξι εταιρείες. Κύριε Μεϊμαράκη, σε αυτούς υπόσχεστε να επιστρέψει το χαμόγελο και όχι στους Έλληνες πολίτες» λέει ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να επισκεφθεί τα έργα «με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Χατζηδάκη και όλους όσους συμμετείχαν προ διετίας στις φιέστες ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων για να διαπιστώσετε ότι αυτά που εγκαινιάζατε δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά και να διαπιστώσετε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σας καλούμε επίσης να επισκεφθείτε τις τμηματικές παραδόσεις που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της επίσπευσης των αρχαιολογικών εργασιών και των απαλλοτριώσεων που πετύχαμε στους λίγους μήνες που είμαστε κυβέρνηση».

    Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης, αναφέρει:

    Με περίσσιο θράσος, χθες, σε προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, ο κ. Μεϊμαράκης, στην προσπάθεια του να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και να φορέσει κεντρώο προσωπείο είπε: «Είμαστε εμείς που κάναμε τα μεγάλα έργα. Είμαστε εμείς που όλα τα έργα προόδου φέρνουν τη σφραγίδα της Ν.Δ. Εμείς είμαστε το κόμμα της προόδου. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι της προόδου». Το πρωί της ίδιας μέρας από το Αγρίνιο δήλωσε: «Ερχόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είδα ότι τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν σταματήσει πλήρως. Πριν δύο χρόνια, συζητώντας με πάνω από 60 τράπεζες καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θεωρώ εγκληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργήθηκαν μεγάλα ζητήματα και το έργο σταμάτησε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 September 2015 - 10:32:17 UTC