Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αρκεί για να γίνει βιώσιμο, σύμφωνα με τη Kριστίν Λαγκάρντ
  • [02] «Η προετοιμασία στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση»
  • [03] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Αυστρία: 80.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου αναμένεται να υποβληθούν στη χώρα φέτος
  • [05] Πυρκαγιά καταστρέφει τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην Ισπανία
  • [06] Τζ. Μπίσοπ: Οι Ευρωπαίοι μπορούν να μετάσχουν περισσότερο στις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών
  • [07] Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις για τις κλοπές δεδομένων από Κινέζους χάκερ
  • [08] Ελληνική έρευνα: «Φάρμακο» κατά της υπέρτασης ο μεσημεριανός υπνάκος
  • [09] Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 μετανάστες
  • [10] Δέκα τραυματίες από σύγκρουση τριών ΙΧ στο ύψος του Κορινού, Πιερίας
  • [11] Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες να πεθάνουν έπειτα από έμφραγμα

  • [01] Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αρκεί για να γίνει βιώσιμο, σύμφωνα με τη Kριστίν Λαγκάρντ

    Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ελβετική εφημερίδα.

    Το ΔΝΤ δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα συμμετάσχει στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισεκ. ευρώ, που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής ενός χρέους το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.

    Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ιδίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια διαγραφή του χρέους αλλά είναι πρόθυμες να συζητήσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

    Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές αυτές, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάνρντ δήλωσε στη σαββατιάτικη έκδοση της Le Temps: «Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά...».

    «Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους».

    Στη συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά στο κατά πόσον το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, κάτι για το οποίο η Λαγκάρντ έχει πει στο παρελθόν ότι θα αποφασιστεί μέχρι τον Οκτώβριο

    [02] «Η προετοιμασία στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση»

    Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) δήλωσε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν θέσει οι πιστωτές της ώστε να παράσχουν ένα πρόγραμμα βοήθειας, κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, έτσι ώστε η διάδοχή της να μην χάσει καθόλου χρόνο.

    "Ελπίζω ότι θα ?και πρέπει να? συνεχίσουν τις ετοιμασίες, ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να εφαρμόσει αμέσως τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να μην χάσουμε καθόλου χρόνο", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Γιερούν Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έπειτα από συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου. "Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας".

    Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης "ξέρει τι κάνει επειδή ήταν ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο".

    [03] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σήμερα Δευτέρα, είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σήμερα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,

    -φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    -καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),

    - φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν σήμερα μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    [04] Αυστρία: 80.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου αναμένεται να υποβληθούν στη χώρα φέτος

    Η Αυστρία αναμένει ότι 80.000 άνθρωποι θα υποβάλουν αιτήσεις να τους χορηγηθεί άσυλο στη χώρα φέτος, αριθμός υπερδιπλάσιος των αιτήσεων οι οποίες είχαν υποβληθεί το 2014, δήλωσε χθες ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Χάιντς Φίσερ.

    «Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό αν αναλογιστείτε ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο το 2013 ήταν περίπου 17.000, το 2014 ήταν 28.000 και το 2015 αναμένεται ότι θα φθάσει τους 70.000 ως 80.000», είπε ο Φίσερ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Άλπμπαχ.

    «Νομίζω, για να μιλήσω για την Αυστρία, ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια αλλαγή του κλίματος. Εκείνοι που θέλουν να μείνουν οι πόρτες κλειστές είναι πιο σιωπηλοί και εκείνοι που προωθούν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι», δήλωσε ο Αυστριακός Πρόεδρος.

    [05] Πυρκαγιά καταστρέφει τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην Ισπανία

    Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην κοινότητα Κουαλέντρο της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, καταστρέφοντας τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Σύμφωνα με τις τελευταίες προσωρινές εκτιμήσεις, 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης καταστράφηκαν και συνεπώς αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς στη Γαλικία» υπογράμμισε το τοπικό περιβαλλοντικό συμβούλιο.

    Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας έστειλε εννέα αεροπλάνα στο σημείο αυτό, μεταξύ των οποίων έξι Canadair και δύναμη πυροσβεστών ειδική για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών ως ενισχύσεις.

    [06] Τζ. Μπίσοπ: Οι Ευρωπαίοι μπορούν να μετάσχουν περισσότερο στις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

    Η Αυστραλία κάλεσε σήμερα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ για να βοηθήσουν στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την ευρωπαϊκή ήπειρο.

    H υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήγησε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση ήταν η αιτία για την αναχώρηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών για την Ευρώπη, εξ ου και η ανάγκη για τη διεύρυνση της διεθνούς συμμαχίας. «Πάνω από το 40% των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη προέρχεται από τη Συρία και πρέπει να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ώστε να ηττηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις που προκαλούν τον εκτοπισμό τόσων πολλών ανθρώπων», τόνισε στους δημοσιογράφους.

    Από τα τέλη του καλοκαιριού του 2014, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών διεξάγει επιδρομές σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

    [07] Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις για τις κλοπές δεδομένων από Κινέζους χάκερ

    Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και προσώπων στην Κίνα που πιστεύει ότι ωφελήθηκαν από την απόσπαση εμπορικών μυστικών των ΗΠΑ από χάκερ, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Washington Post.Το δημοσίευμα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενα στελέχη της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνει ότι η οριστική απόφαση για την επιβολή κυρώσεων ή όχι αναμένεται να ληφθεί σύντομα, πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Οι υποψίες πως Κινέζοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από μια σειρά επιθέσεων και κλοπών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν ένα από τα σημεία τριβής στις διμερείς σχέσεις, καθώς ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προετοιμάζεται για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

    [08] Ελληνική έρευνα: «Φάρμακο» κατά της υπέρτασης ο μεσημεριανός υπνάκος

    Ένας υπνάκος τις μεσημεριανές ώρες σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης καθ' όλο το 24ωρο και, κατά συνέπεια, με λιγότερη ανάγκη για αντι-υπερτασικά φάρμακα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ελλήνων επιστημόνων, η οποία παρουσιάστηκε το σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών.

    Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο όρο 5% μικρότερη μέση συστολική πίεση μέσα στο 24ωρο (4% μικρότερη τη μέρα και 6% μικρότερη τη νύχτα), σε σχέση με όσους δεν κοιμούνταν καθόλου τα μεσημέρια.

    Ο Καλλίστρατος επεσήμανε ότι ακόμη και μια μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου έως 10%. Όπως είπε, χάρη στον μεσημεριανό ύπνο η υπέρταση κάνει μικρότερη ζημιά στις αρτηρίες και στην καρδιά των ασθενών.

    [09] Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει στις 08:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.500 μετανάστες από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε χθες 988 μετανάστες από τη Σάμο και 1512 από τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί μέτρα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

    Χθες το βράδυ, το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου, μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά 1.745 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

    Στο μεταξύ 13 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Χίου.

    [10] Δέκα τραυματίες από σύγκρουση τριών ΙΧ στο ύψος του Κορινού, Πιερίας

    Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση τριών ΙΧ οχημάτων στις 04:38 το πρωί, στο ύψος του Κορινού Πιερίας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη σύγκρουση των οχημάτων ξέσπασε φωτιά, ενώ ο απεγκλωβισμός των τραυματιών έγινε άμεσα.

    [00]

    Με το «Interruption» του Ζώη η Ελλάδα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

    Με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption» εκπροσωπείται η Ελλάδα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας που θα διεξαχθεί στο Λίντο από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.Το «Interruption» εμπνέεται από ένα αληθινό γεγονός που συνέβη το 2002 σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας, όπου εισέβαλαν πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι κρατώντας ομήρους κοινό και ηθοποιούς. Στην ταινία - συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Κροατίας, πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, πλαισιωμένος από μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών κι ανάμεσα τους οι Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστος Στέργιογλου, Σοφία Κόκκαλη κ.ά.

    Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με την ταινία «Everest» του Ισλανδού Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κίρα Νάιτλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπιν Ράιτ.

    Η αφίσα της βενετσιάνικης Μόστρα, είναι φέτος αφιερωμένη στο πρόσωπο της Ναστάζια Κίνσκι σε πρώτο πλάνο από ένα καρέ του «Παρίσι, Τέξας» του Βιμ Βέντερς και φόντο την αειθαλή εικόνα του μικρού Ζαν-Πιερ Λεό από τα «400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό. Σχεδιασμένη δια χειρός του Ιταλού καρτουνίστα, γραφίστα, σκηνοθέτη Σιμόν Μάσι.

    [11] Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες να πεθάνουν έπειτα από έμφραγμα

    Μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών από ό,τι ανδρών πεθαίνει μετά από ένα έμφραγμα, επιβεβαιώνει μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.

    Δύο αιτίες για το ότι το έμφραγμα τείνει να είναι πιο θανατηφόρο στην περίπτωση των γυναικών, είναι αφενός ότι οι τελευταίες συνήθως το παθαίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία συγκριτικά με τους άνδρες, ενώ επιπλέον έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχουν από διαβήτη. Και οι παράγοντες (ηλικία, διαβήτης) αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου μετά το έμφραγμα.

    Η μελέτη, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», αφορούσε στοιχεία από 11.420 άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Το ποσοστό επιβίωσης για τις γυναίκες ήταν 18%, ενώ για τους άνδρες 26%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 6:32:18 UTC