Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π Καμμένος: Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Π Καμμένος: Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος

    «Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Ξεκινάμε με μια κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από την ψήφο διαπλεκόμενων κομμάτων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χωνί» ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Στις 21 Σεπτεμβρίου θα είμαστε εδώ για να ελέγξουμε τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα. Για να μην τα πάρουν οι διαπλεκόμενοι, που τα βγάζουν στο εξωτερικό, αλλά για να πέσουν στην αγορά και να ξανακερδίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξανανοίξουν δουλειές» υποστηρίζει ακόμη ο κ. Καμμένος, που δηλώνει σίγουρος για μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές.

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους εταίρους λέγοντας ότι ««Δεν πρόκειται για μνημόνιο, πρόκειται για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Το αγγλικό δίκαιο δεν υπάρχει πια. Η δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τους επόμενους μήνες είναι εδώ. Και, βεβαίως, ένα πακέτο αναπτυξιακό», ενώ κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σημειώνοντας πως «Η απάντηση του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξη, ότι "αυτοί είναι η Εθνική της διαπλοκής", απεικονίζει την αλήθεια».

    Από την κριτική του δεν ξέφυγαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «Αντί ο νέος (μεταβατικός) πρόεδρος να πάρει στα χέρια του τη ΝΔ και να την επαναφέρει σε σωστές βάσεις, τελικά επικράτησε η λογική του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη» είπε, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς «Την κυβέρνηση την έριξε ο Λαφαζάνης. Ο άνθρωπος που καθόταν εξ αριστερών μου στο υπουργικό συμβούλιο και ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση. Ο πρώτος που θα τη δεχόταν θα ήμουν εγώ και βεβαίως και ο πρωθυπουργός».

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με τοποθετήσεις από δεκάδες στελέχη, μέλη της ΚΕ, της ΚΟ και των Νομαρχιακών Επιτροπών. Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί.

    Νωρίτερα, μιλώντας στη συνεδρίαση, ο Πάνος Λάμπρου ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ότι το συνέδριο «αναστοχασμού και αποκατάστασης της πληγωμένης πολιτικής μας αξιοπρέπειας» θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.

    Ο κ. Λάμπρου, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, εκφράζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις των μελών της κίνησης των «53+» που παραμένουν, είπε ότι «αυτό το κόμμα το αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να το αγαπάμε», για να προσθέσει ότι «δεν θέλουμε ως 53+ να δυσκολέψουμε την κοινή προσπάθεια όμως πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια». Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε τέσσερα σημεία και ειδικότερα ότι: α) δεν πρόκειται να συναινέσουν σε καμία περίπτωση σε πιθανές μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού β) δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα απουσιάζει το σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο. γ) δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που θα προσβάλλουν το ήθος της αριστεράς δ) δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην «απαξία» του κόμματος και της συλλογικής λειτουργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 20:32:08 UTC