Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη φορά ο θάνατος σε απευθείας μετάδοση απέκτησε δύο σημεία αναφοράς: Θύμα και δολοφόνος
  • [02] Κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων τάχθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος
  • [04] Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου
  • [05] Τι ισχύει για τις συντάξεις
  • [06] Moody's: Ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει τη λαϊκή στήριξη με τις εκλογές
  • [07] Γ. Σταθάκης: «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» η αύξηση των εισφορών στο υγειονομικό ταμείο
  • [08] Ένα «Πρακτορείο» Ειδήσεων στα ερτζιανά
  • [09] Συνάντηση μεταλλωρύχων με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη
  • [10] Κύπρος: Επαναπατρίζονται 24 βυζαντινά κειμήλια από τα κατεχόμενα
  • [11] Συνέντευξη Τύπου στις 4:00 μ.μ θα δώσει ο Π. Χαϊκάλης
  • [12] Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας είναι ό,τι πιο παλαιό και παλαιοκομματικό υπάρχει
  • [13] Αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

  • [01] Πρώτη φορά ο θάνατος σε απευθείας μετάδοση απέκτησε δύο σημεία αναφοράς: Θύμα και δολοφόνος

    του Άλντο Γκράσο*

    Μπορεί να σπεύδουμε να μεταδίδουμε τον θάνατο live, αλλά μια τόσο φρικτήσκηνή δεν είχαμε δει ποτέ. Ένας δολοφόνος σκοτώνει με δύο ριπές την 24χρονηρεπόρτερ Άλισον Πάρκερ, από ένα τοπικό δίκτυο του CBS, και τον 27χρονοεικονολήπτη Έινταμ Γουόρντ, ενώ παίρνουν μια συνέντευξη. Οι εικόνες είναιτρομακτικές: Το πρόσωπο της δημοσιογράφου, που βλέπει τον δολοφόνο ναπροχωρεί και να πυροβολεί, εκφράζει τη μεγαλύτερη φρίκη που μπορεί κανείςνα φανταστεί. Παρακολουθούμε τις ύστατες απελπισμένες προσπάθειές της νασωθεί: Κραυγάζει, προσπαθεί να κρυφτεί, φωνάζει «ω, Θεέ μου», προτού ηκάμερα του εικονολήπτη πέσει στο έδαφος. Πέφτοντας, προλαβαίνει νααποτυπώσει για μια στιγμή το πρόσωπο του δολοφόνου. Στο στούντιο, ηπαρουσιάστρια έχει πάθει σοκ, μένει άφωνη. Ύστερα ανακτά την ψυχραιμία τηςκαι λέει: «Δεν είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη. Θα προσπαθήσουμε νακαταλάβουμε τι ήταν αυτοί οι ήχοι». Στη συνέχεια, ανακοινώνεται ο θάνατος τηςρεπόρτερ και του συναδέλφου της.

    Κι όλα αυτά δεν είναι αρκετά: Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει. Ο Βέστερ ΛιΦλάνιγκαν, ένας αφροαμερικανός που είχε εργαστεί στο κανάλιχρησιμοποιώντας το όνομα Μπρις Γουίλιαμς, αναρτά στα μέσα κοινωνικήςδικτύωσης το βίντεο της δολοφονίας όπως την είδε εκείνος (στα πρότυπα τωνδολοφόνων του Ισλαμικού Κράτους). Στο βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητότηλέφωνο, φαίνεται το πιστόλι σε πρώτο πλάνο, προτού αρχίσει να σπέρνει τοντρόμο.

    Για πρώτη φορά, ο θάνατος σε απευθείας μετάδοση έχει δύο σημεία αναφοράς,του θύματος και του δολοφόνου. Λες κι ένα σκοτεινό παιχνίδι με καθρέφτεςαναπαράγει την τραγωδία. Η σχέση ανάμεσα στον θάνατο και την απευθείαςμετάδοσή του είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους αναλυτέςτων μέσων ενημέρωσης και ένα από τα θέματα στα οποία έχει δώσει προσοχή οκινηματογράφος, από το «Τελευταίο Ατού» του Μπίλι Γουάιλντερ μέχρι τον«Θάνατο σε Απευθείας Μετάδοση» του Μπερτράν Ταβερνιέ, και από το«Κύκλωμα» του Τζέιμς Μπρουκς μέχρι τα λεγόμενα snuff movies, ερασιτεχνικέςταινίες που παρουσιάζουν βασανιστήρια με τον αναπόφευκτο επίλογο.

    Εδώ και καιρό, ο θάνατος για τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι πια ταμπού: Πρέπεινα εξιστορηθεί, να περιγραφεί, να εκτεθεί. Όμως τα μέσα ενημέρωσης είμαστεεμείς, κι είμαστε όλο και πιο πορνογραφικά εθισμένοι να παρακολουθούμε τονθάνατο σε απευθείας μετάδοση. Είναι λοιπόν μάταιο να επιρρίπτουμε τηνευθύνη στα social media.Εδώ και καιρό, ένα ταμπού έχει σπάσει για πάντα, ο θάνατος έχει γίνει θέαμα, τομάτι μας έχει σκληρύνει. Ένα καινούργιο όριο έχει παραβιαστεί. Οι εικόνες του δολοφόνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμη πιο τρομερές επειδήστερούνται κάθε ηθικής υπόστασης: Οι φρικαλεότητες πολλαπλασιάζονται,αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί της συμβολής του στηνκληρονομιά της ανθρώπινης ωμότητας.

    Αυτό που «πρέπει» να προχωρήσει δεν είναι το θέαμα, αλλά η ζωή. Εδώ καιπολλά χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας ξετυλίγεται με την ενεργήσυμβολή της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσαενημέρωσης είναι το νέο περιβάλλον για την κοινωνικοποίησή μας, «τόποι»όπου μαθαίνουμε να συμπεριφερόμαστε, να διασκεδάζουμε, να υποφέρουμε.Ακόμη και να κινηματογραφούμε το έγκλημα την ώρα που το διαπράττουμε.

    (Πηγή: Corriere della Sera)

  • Ο Άλντο Γκράσο είναι δημοσιογράφος στην Corriere della Serra

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕδημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι τουπρακτορείου.

    [02] Κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων τάχθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων τάχθηκε σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βοιωτία και στην Εύβοια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και"σωτήρες" έδιναν από μόνοι τους λύσεις στα προβλήματα».

    Ο κ. Μεϊμαράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Ορχομενού, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

    Αμέσως μετά δήλωσε: «Ευρισκόμενος στη Βοιωτία, ξεκίνησα τις επισκέψεις μου από την Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο. Ακριβώς, γιατί ήθελα να εκπέμψω ένα μήνυμα, ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε θεσμικά, για να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που ?σωτήρες? μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις».

    Ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις, δεν θα δεσμευτεί για λύσεις, οι οποίες -όπως οι πολίτες γνωρίζουν- δεν μπορεί να υλοποιηθούν και κατέληξε: «η ΝΔ δεσμεύεται, όμως, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, για να βρούμε τις λύσεις. Και οι πολίτες να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους συνολικά στο πολιτικό σύστημα».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος

    Με πρώτο στόχο την αύξηση της συσπείρωσης του, για το οποίο αποτελεί εναρκτήριο σταθμό η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη που ξεκινά αύριο, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανώτερες κομματικές πηγές. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν οι διαδικασίες του Σαββατοκύριακου να επισφραγίσουν το τέλος της ενασχόλησης με τα εαωτερικά ζητήματα και την έναρξη της πορείας προς τις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

    Οι εκτιμήσεις που έχει στη διάθεση της η Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για συσπείρωση του κόμματος που κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα αυτή την περίοδο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι ημέρες της τελευταίας εβδομάδας μονοπωλήθηκαν ουσιαστικά από αρνητικές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της διάσπασης του κόμματος και διαρροών στελεχών.

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε και κάνει άλλη επιλογή, πόσο μάλλον ότι κινείται συμπαγώς. Επισημαίνουν δε σε αυτό το πλαίσιο ότι η χαμηλή συσπείρωση εκτός από πρόβλημα, αποτελεί και μεγάλη δυνατότητα για αύξησή της. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η διαρροή από το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Λαϊκή Ενότητα είναι μικρή και μικρότερη του αναμενόμενου.

    Όσο αδειάζει η κλεψύδρα της προεκλογικής περιόδου, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το δίλημμα ενώπιον της κάλπης θα αποκρυσταλλώνεται στο εξής: «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης για πρωθυπουργός;».

    Σύμφωνα με τους ίδιους επιτελείς της Κουμουνδούρου, από εδώ και πέρα χρειάζεται να επεξηγηθεί η συμφωνία και μέσα από την αντιπαραβολή της με εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, να αναδειχθεί τι διαπραγματεύτηκε και τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου

    Υπογράφηκε σύμφωνα με πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

    Εν τω μεταξύ στην πρώτη της εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου ανέφερε ότι «Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».

    Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός άνοιξε την εισήγησή της λέγοντας ότι μετά από τη μακρόχρονη θητεία της στον δικαστικό χώρο ορίστηκε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να αναλάβει το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών.

    «Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», δήλωσε η Βασιλική Θάνου και υπογράμμισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διεξαγωγή και τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».

    «Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

    [05] Τι ισχύει για τις συντάξεις

    Ετήσια εξοικονόμηση περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ θα επιφέρει η αύξηση των εισφορών υγείας των συνταξιούχων η οποία είναι 6% από 4% στις κύριες συντάξεις και 6% από 0% στις επικουρικές συντάξεις.

    Το μέτρο που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου (για Ιούλιο και Αύγουστο θα εφαρμοστεί αναδρομικά σε τρεις ισόποσες δόσεις, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), δεν σχετίζεται με τις οριζόντιες περικοπές που είχαν επιβληθεί παλαιότερα και έχουν κριθεί προσφάτως αντισυνταγματικές.

    Τα ποσά είναι ανταποδοτικά καθώς θα πηγαίνουν στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στις παροχές υγείας και όχι στον κρατικό προϋπολογισμό ή στο χρέος.Η μείωση της κατώτατης σύνταξης (από 486 σε 392,7) είναι συνέπεια της σύνδεσης με τον κατώτατο μισθό που προέβλεπε ο νόμος 3863/2010. Έχει εφαρμογή σε όσους βγουν σε σύνταξη μετά την Πρωτοχρονιά του 2015 και εφαρμόζεται αναλογικά μόνο για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπολογίζονται με την παλιά κατώτατη σύνταξη

    Η μείωση ισχύει από τον Ιούλιο του 2015 και ισοδυναμεί με μείωση της καθαρής σύνταξης κατά 2% για τους περίπου 1 εκ. χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο κύρια σύνταξη (δηλαδή κάποιος που λαμβάνει σύνταξη 600 ευρώ θα επιβαρυνθεί με 12 ευρώ) και άλλο 6% επί του ποσού της επικουρικής, για όσους παίρνουν επικουρική (δηλαδή κάποιος που παίρνει 600 ευρώ κύρια σύνταξη και 200 ευρώ επικουρική θα επιβαρυνθεί με 24 ευρώ).

    Το μέτρο ψηφίστηκε με τον νόμο 4334 της 16 Ιουλίου και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση να αποτρέπει την άμεση μείωση του ΕΚΑΣ που περιλάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη.

    [06] Moody's: Ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει τη λαϊκή στήριξη με τις εκλογές

    Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να ανακτήσει τη νομιμοποίησή του με τις νέες εκλογές, οι οποίες μπορεί επίσης να θεωρηθούν ως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τα προβλεπόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's στην εβδομαδιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των αγορών (weekly market outlook).

    «Αντιμετωπίζοντας σκληροπυρηνικούς στο δικό του κόμμα, η παραίτηση του Τσίπρα είναι μία προσπάθεια να αποστομώσει τους αντιπάλους του, να κερδίσει τη λαϊκή στήριξη για το τριετές πρόγραμμα βοήθειας και να ενισχύσει τη νομιμοποίησή του για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και τους υπεύθυνους για την πολιτική της ΕΕ», σημειώνει ο οίκος.

    Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι δείκτες υποδηλώνουν πως τα νέα για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι καλά και για το τρίτο τρίμηνο του 2015. «Η μεγαλύτερη καταναλωτική εμπιστοσύνη, η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα, συμβάλλουν στην ανάκαμψη», σημειώνει ο οίκος Moody s.

    [07] Γ. Σταθάκης: «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» η αύξηση των εισφορών στο υγειονομικό ταμείο

    «Επιβεβλημένη, αλλά οριακή» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης την αλλαγή στο ύψος των υγειονομικών εισφορών που πηγαίνουν στον ΕΟΠΠΥ, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα επιστρέφουν στους συνταξιούχους».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι η άρση των capital controls θα εξαρτηθεί από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισημαίνει την ανάγκη να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα προωθήσει μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας, με δεδομένες μάλιστα τις προβλέψεις για θετικό πρόσημο στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, στην αρχή του 2016.

    Χαρακτηρίζει δε, «αρκετά προβληματική έως αδύνατη» κάθε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

    [08] Ένα «Πρακτορείο» Ειδήσεων στα ερτζιανά

    Πρακτορείο 104,9 στα FM. Είναι η νέα συχνότητα των ερτζιανών στην οποία θα εκπέμπει το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΔΕΘ - Helexpo.

    Προσδιορίζοντας το στόχο του νέου εγχειρήματος, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΑΠΕ - ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος σημειώνει: «Το «Πρακτορείο FM» φιλοδοξεί να φέρει ένα νέο πνεύμα, έναν καινούργιο άνεμο στην ενημέρωση της Θεσ/κης μέσα από τη χρήση της φιλόξενης συχνότητας του ράδιο ΔΕΘ. Το «Πρακτορείο FM» είναι παιδί του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων της χώρας. Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το νέο όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να στρέψουμε την ενημέρωση στην κοινωνία και στα προβλήματά της «με ειδήσεις όπως τις μάθαμε». Αυτό είναι και το σλόγκαν του νέου μας σταθμού».

    Σύσσωμοι οι 220 δημοσιογράφοι του εθνικού πρακτορείου, καθώς και οι 15 ανταποκριτές του στο εξωτερικό, θα παρουσιάζουν στο μικρόφωνο του «Πρακτορείου FM» τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Με εκπομπές, συνεντεύξεις, αποκλειστικά ρεπορτάζ, ειδήσεις για την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ θα προσφέρει στους ακροατές πλουραλισμό στην ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία. Προτεραιότητα θα δίνεται στη θεματολογία της Βόρειας Ελλάδας. Το Πρακτορείο FM θα λειτουργεί και σαν βήμα έκφρασης για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ιδιαίτερη δράση όπως οι start up companies.

    O Θ. Τσίγγανας δ/ντής του «Πρακτορείου FM 104,9» επισημαίνει : «Δίνουμε έμφαση στα τοπικά θέματα, στα θέματα της πόλης, αλλά και στα θέματα της Βόρειας Ελλάδας. Σε ό,τι συμβαίνει σ΄ όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα καλό ραδιόφωνο, ένα σοβαρό ραδιόφωνο και πιστεύουμε ότι με την εγκυρότητα του Πρακτορείου θα το πετύχουμε».

    Προσωπικότητες της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του αθλητισμού αλλά και τοπικοί φορείς χαιρετίζουν την άφιξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της συμπρωτεύουσας.

    Oι ακροατές του από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα και τον κόσμο θα μπορούν να ακούνε το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.

    Δείτε το βίντεο στη Webtv του ΑΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

    https://www.youtube.com/watch?v=mTUCWOMiOGw

    [09] Συνάντηση μεταλλωρύχων με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη

    Παραμένουν στο παλιό δημαρχείο Μεγάλης Παναγιάς, οι μεταλλωρύχοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σταμάτημα των έργων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

    Νωρίτερα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη Ιωάννη Μητροφάνη, μέσα στο κτίριο, και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.

    Ο αντιδήμαρχος συνομίλησε και με τους εργαζόμενους στην είσοδο του κτιρίου και τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο.

    Σε λίγη ώρα, οι μεταλλωρύχοι αναμένεται να "λύσουν" τον αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου Μ. Παναγιάς και θα μεταβούν στην Ολυμπιάδα για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που διαμαρτύρονται κλεισμένοι μέσα στις στοές, ενώ σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    [10] Κύπρος: Επαναπατρίζονται 24 βυζαντινά κειμήλια από τα κατεχόμενα

    Τριαντατέσσερα αντικείμενα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τις κατεχόμενες περιοχές, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα στο εξωτερικό, επαναπατρίζονται το απόγευμα, μετά την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου στην υπόθεση του Τούρκου Αϊντίν Ντικμέν, στις 16 Μαρτίου 2015.Πρόκειται για 24 βυζαντινά κειμήλια και 10 προϊστορικές αρχαιότητες, που προέρχονται, στην πλειοψηφία τους, από τη συλλογή του Χρ. Χατζηπροδρόμου.

    Ο διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Ιωάννης Ηλιάδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ των βυζαντινών κειμηλίων περιλαμβάνονται τοιχογραφίες από τη Μονή του Χριστού Αντιφωνητή, τον ναό της Αγίας Σολομωνής στην Κώμα του Γιαλού και στη Μονή της Παναγίας της Αψινθιώτισσας. Επίσης, τρία ζεύγη βημοθύρων απο τη Μονή του Χριστού Αντιφωνητή, τη Μονή της Παναγίας της Καντάρας και τον Άγιο Δημητριανό στο Δάλι. Ακόμη, το χειρόγραφο Ευαγγέλιο (18ος αι.) της Αρμενικής Κοινότητας της Κύπρου και χειρόγραφο ομιλιάριο (17ος αι.) από τη Μονή της Παναγίας της Τροοδίτισσας. Όλα τα εκκλησιαστικά κειμήλια θα εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στη Λευκωσία, ενώ τα αρχαιολογικά στο Κυπριακό Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Τον Οκτώβριο του 2013 επαναπατρίστηκαν, στο πλαίσιο της ίδιας δικαστικής διαμάχης, 173 κειμήλια. Για τα υπόλοιπα 49 κειμήλια που απομένουν (εικόνες ρωσικής τεχνοτροπίας και προϊστορικές αρχαιότητες) βρίσκεται εν εξελίξει νομική διαδικασία, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη ανάκτηση και επαναπατρισμό τους.

    [11] Συνέντευξη Τύπου στις 4:00 μ.μ θα δώσει ο Π. Χαϊκάλης

    Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για όσα του προσάπτουν. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 4.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον βουλευτή του και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    [12] Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας είναι ό,τι πιο παλαιό και παλαιοκομματικό υπάρχει

    «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι το νέο αλλά ό,τι πιο παλαιό και παλαιοκομματικό υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό πως είπε ψέματα στους συνταξιούχους ότι θα τους δώσει τη 13η σύνταξη, για να κλέψει τη ψήφο τους.

    «Τώρα οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν την αλήθεια. Πρώτα τούς έστειλαν στην ουρά των ΑΤΜs. Σήμερα τούς δίνουν μειωμένες συντάξεις έως 6%. Αύριο θα τους ζητήσουν πίσω, αναδρομικά, όλες τις μειώσεις για τους μήνες που πέρασαν. Αυτοί που μεχρι χθες δήλωναν υπέρασπιστές των συνταξιούχων, σήμερα τούς υποτιμούν με τον χειρότερο τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου τη ΝΔ.

    [13] Αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

    Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση αρχίζει ο Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που προσκαλεί το κοινό ν' αφεθεί στη μαγεία της κλασικής μουσικής καθισμένο στο γρασίδι με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης. Τις φθινοπωρινές συναυλίες εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η οποία θα παρουσιάσει στις 2 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30 ) αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι, Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο διακεκριμένος Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

    Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 August 2015 - 12:32:16 UTC