Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ουκρανία καλεί τους αυτονομιστές και τη Ρωσία να μην παραβιάσουν τις «κόκκινες γραμμές»
  • [02] Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης στο γαλλικό τρένο
  • [03] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση
  • [04] Στις 10 το πρωί η ανακοίνωση για τις βάσεις
  • [05] Θα μπορούσε ο επόμενος Τζέιμς Μποντ να είναι μαύρος ή ομοφυλόφιλος;

  • [01] Η Ουκρανία καλεί τους αυτονομιστές και τη Ρωσία να μην παραβιάσουν τις «κόκκινες γραμμές»

    Ηκυβέρνηση της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας υποσχέθηκαν να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία παραβιάσουν τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει το Κίεβο, την ώρα που η εκεχειρία συνεχίζει να παραβιάζεται και καταγράφηκαν πέντε θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.

    Η συνέχιση των αιματηρών συγκρούσεων σημειώθηκε μετά τη σύνοδο στην οποία συμμετείχαν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με στόχο να αναζητηθούν τρόποι για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

    Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν απόντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στις συμφωνίες του Μινσκ και την εκεχειρία το Φεβρουάριο. Ο πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσία και οι αντάρτες είναι «η μόνη απειλή για την αποκατάσταση της ειρήνης».

    Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κοντά στο Ντονέτσκ και δύο κοντά στη Μαριούπολη, ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και την τελευταία μεγάλη πόλη στην εμπόλεμη ζώνη υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης. Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

    Εξάλλου ένας άμαχος σκοτώθηκε και 12 τραυματίστηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μπασούριν, αξιωματούχο των αυτονομιστών, ο οποίος κατήγγειλε νέους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στην πόλη Γκορλίβκα, 30 χλμ. βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, αλλά και σε δυτικές συνοικίες του ίδιου του Ντονέτσκ.

    Πάνω από 6.800 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από το ξέσπασμα της σύρραξης τον Απρίλιο του 2014.

    [02] Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης στο γαλλικό τρένο

    Ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, ο νεαρός Μαροκινός που άνοιξε πυρ σε μια υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι, κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη για "προμελετημένη" επίθεση που θα μπορούσε να καταλήξει σε σφαγή.

    Προφυλακίστηκε για απόπειρα δολοφονιών, συνωμοσία και κατοχή όπλων, όλα σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή. Με βάση το κατηγορητήριο της εισαγγελίας τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

    Ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας Φρανσουά Μολίν εκτίμησε πως από τις πρώτες έρευνες μπόρεσαν να αποδείξουν πως το σχέδιο του 25χρονου επιτιθέμενου έμοιαζε "στοχευμένο και προμελετημένο".

    Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε "φαντασίες" τις αρνήσεις του υπόπτου, που υποστήριξε ότι βρήκε τυχαία τα όπλα σε ένα πάρκο των Βρυξελλών όπου κοιμόταν μαζί με άλλους αστέγους και ότι ήθελε να ληστέψει τους επιβάτες της υπερταχείας.

    [03] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση

    Η μαζική εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ανέφερε σήμερα με ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία.

    «Αυτή δεν είναι απλά μια ελληνική τραγωδία, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρώπη», δήλωσε με ανακοίνωση της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Γκαουρί Βαν Γκούλικ.

    «Εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των κοντόφθαλμων Ευρωπαίων ηγετών που βάζουν σε προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων από το να βοηθούν επιζήσαντες του πολέμου» πρόσθεσε η Βαν Γκούλικ

    «Αναγκασμένοι να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις σε αποπνικτική ζέστη και να διαμείνουν σε άθλια στρατόπεδα, ή σε εξωτερικούς χώρους, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο βλέπουν ελάχιστες εναλλακτικές από το να συνεχίσουν το ταξίδι τους, επιδεινώνοντας την καταστροφή που είδαμε στα σύνορα της ΠΓΔΜ τις πρόσφατες μέρες», τόνισε.

    [04] Στις 10 το πρωί η ανακοίνωση για τις βάσεις

    Στις 10 το πρωί παίρνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

    Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

    Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

    Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά.

    Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

    [05] Θα μπορούσε ο επόμενος Τζέιμς Μποντ να είναι μαύρος ή ομοφυλόφιλος;

    Ο επόμενος Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε να είναι μαύρος ή ομοφυλόφιλος για τον Πιρς Μπρόσναν, έναν από τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον μυστικό πράκτορα 007 στη μεγάλη οθόνη.

    «Σίγουρα. Γιατί όχι;», ήταν η απάντηση του αμερικανοϊρλανδού ηθοποιού στο ανδρικό περιοδικό Details στην ερώτηση αν θα μπορούσε να φανταστεί έναν γκέι Τζέιμς Μποντ.

    «Δεν νομίζω ότι η (παραγωγός της σειράς των ταινιών 007) Μπάρμπαρα (Μπρόκολι) θα ενέκρινε έναν ομοφυλόφιλο Μποντ στη διάρκεια της ζωής της. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον θέαμα», συνέχισε.

    «Ας αρχίσουμε όμως με έναν μεγάλο μαύρο ηθοποιό στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Ο Ίντρις Έλμπα έχει ασφαλώς το παρουσιαστικό, το χάρισμα, την παρουσία», πρόσθεσε ο Μπρόσναν.

    Ο Έλμπα, 42 ετών, λέγεται ότι θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος ενσαρκώνει τον Βρετανό μυστικό πράκτορα της μεγάλης οθόνης τα τελευταία δέκα χρόνια.

    Πριν από πέντε μήνες ένας άλλος ηθοποιός που είχε ερμηνεύσει τον 007, ο Ρότζερ Μουρ, είχε αντιμετωπίσει σωρεία επικρίσεων σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όταν έκανε σχόλια για τον επόμενο Μποντ που εκλήφθηκαν ως ρατσιστικά.

    «Αν και τον Τζέιμς (Μποντ) τον έχουν ερμηνεύσει ένας Σκοτσέζος, ένας Ουαλός κι ένας Ιρλανδός, νομίζω πως θα έπρεπε να είναι βέρος Άγγλος», είχε πει, σύμφωνα με το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match.

    Ο 87χρονος ηθοποιός, που ενσάρκωσε τον 007 σε επτά ταινίες από το 1973 ως το 1985, κατόπιν επισήμανε ότι η δήλωσή του μάλλον χάθηκε στη μετάφραση, ή παρερμηνεύθηκε από τον συντάκτη του κειμένου. «Μια συνέντευξη στο Παρί Ματς αφήνει να εννοηθεί ότι έκανα ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος του Ίντρις Έλμπα. Αυτό είναι απλούστατα ψέμα», έγραψε ο Μουρ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής Twitter.

    Ο πατέρας του Ίντρις Έλμπα είναι από τη Σιέρα Λεόνε και η μητέρα του από τη Γκάνα. Μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες του ως σήμερα ήταν η ενσάρκωση του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα στο φιλμ Mandela: Long Walk to Freedom (Μαντέλα: Ο Δρόμος προς την Ελευθερία, 2013).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2015 - 4:32:13 UTC