Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία επίθεση του Συμβούλου Προγράμματος του καναλιού της Βουλήςπρος τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου
  • [02] Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ-Δία στην Παλμύρα
  • [03] Συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων με το 1/4 των μελών της

  • [01] Οξεία επίθεση του Συμβούλου Προγράμματος του καναλιού της Βουλήςπρος τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου

    Σφοδρή επίθεση στον ΓενικόΓραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση εξαπέλυσε με πολυσέλιδη ανοιχτή επιστολή του ο Αριστείδης Φατούρος, σύμβουλος προγράμματος και Αναπληρωτής Συντονισμού του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής. Ο κ. Φατούρος χαρακτηρίζει την επιστολή που του είχε αποστείλει ο κ. Θαλάσσης «θλιβερό λίβελο που στοιχειοθετείται» όπως υποστηρίζει «σχεδόν αποκλειστικά με αλλοιωμένα θραύσματα ιδιωτικών μας συνομιλιών εξ' ορισμού αναπόδεικτα που δεν αρμόζουν σε Γενικό Γραμματέα της Βουλής».

    Ο κ. Φατούρος κάνει λόγο για μείζον ολίσθημα του κ. Θαλάσση και ανενδοίαστη παραποίηση και διαστρέβλωση των λεγομένων του με προφανή στόχο της συκοφάντησή του και την υπονόμευση της αξιοπιστίας του. «Φαίνεται πως για εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κ.Γυμνασιάρχα. Τα συχαρίκια λοιπόν... με το ασπόνδυλο κείμενό σας επιχειρείτε δίκην προθέσεων... Πρόκειται για το αλφάβητο του κιτρινισμού και της λασπολογίας... Δεν θα αποφύγω να απαντήσω σε όσα ανυπόστατα μου αποδίδετε. Στο τέλος η πολεμική σας θα έχει καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί ενώ η καταγγελία μου για θεσμική εκτροπή στο κανάλι της Βουλής επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θα έχει ενισχυθεί και τεκμηριωθεί».

    Σημειώνεται ότι στην επιστολή του, ο κ. Θαλάσσης κατηγορεί τον κ. Φατούρο ότι με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε στην πραγματικότητα ήθελε να στοχοποιήσει την Πρόεδρο της Βουλής ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα και θα μπορέσει να γίνει ήρωας έστω και για μια ώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Στην ουσία, όταν κατηγορείτε την Πρόεδρο για επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, αναφέρεστε σε εμένα δεδομένου ότι δεν έχει διοριστεί κάποιο άλλο πρόσωπο σε άλλη θέση» υπογραμμίζει ο κ. Θαλάσσης.

    [02] Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ-Δία στην Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ-Δία στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε απόψε ο διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της χώρας.

    "Το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) τοποθέτησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στον ναό και τον ανατίναξε. Το κτίριο καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό", είπε ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.

    Ο βομβαρδισμός του κτιρίου αποτελεί την πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ελέγχουν εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ και κατέλαβαν την Παλμύρα τον Μάϊο, καταστρέφουν μνημειώδεις αρχαιότητες της Ρωμαϊκής εποχής. Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα Μ.Χ.

    Πριν από μία βδομάδα, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Χάλεντ Άσαντ, έναν ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, αφού τον είχαν κρατήσει και ανακρίνει για πάνω από μήνα.

    Πριν την κατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, Σύροι αξιωματούχοι εκκένωσαν την περιοχή από τους περισσότερους κατοίκους και μετέφεραν εκατοντάδες αρχαία αγάλματα σε ασφαλείς περιοχές για να αποτρέψουν τη ληστεία, πώληση ή καταστροφή των.

    Τον Ιούνιο, το ΙΚ ανατίναξε δύο αρχαία ιερά στην Παλμύρα που δεν αποτελούσαν μέρος των οικοδομημάτων των Ρωμαϊκών χρόνων αλλά τα οποία οι τζιχαντιστές θεώρησαν ειδωλολατρικά και ιερόσυλα.

    Η Παλμύρα θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και περιέχει πολλά ερείπια μεγάλων Ρωμαϊκών κτιρίων στον εκτεταμένο αρχαιολογικό της χώρο.

    [03] Συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων με το 1/4 των μελών της

    Με την συμμετοχή του 1/4 των μελών της και με την εκπροσώπηση μόνο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και των έξι βουλευτών που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συνεδρίασε απόψε η Διάσκεψη των Προέδρων και αποφάσισε τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε συνδυαστική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής με το Διοικητικό Δίκαιο για να μπορέσει να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζηνειώσεις και την Τετάρτη το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

    Επίσης αύριο το απόγευμα στις 18:30 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί να καταθέσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Ζήμενς, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα πρακτικά της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου μετά το δημοψήφισμα.

    Η Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψή της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να αποστείλει στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης που η ίδια έχει ζητήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή εδώ (εννοώντας το Κοινοβούλιο) δεν παίζουμε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτραπεί η αποστολή των πρακτικών για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος. Γι αυτό αύριο συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για να ληφθεί απόφαση».

    Αιχμηρή όμως ήταν και προς τον κ. Στουρνάρα προειδοποιώντας ότι «δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή χωρίς να προσέλθει ο κ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή αυτή έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και πρέπει να προσέλθει και πιστεύω να μην επαληθευτούν οι διαροές ότι είναι σε διακοπές».

    Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σημειώνει ότι η σημερινή σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων «με μονοκομματική σύνθεση -συμμετείχε μόνον η Λαϊκή Ενότητα- αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 August 2015 - 22:32:11 UTC