Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Π. Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αλλιώς η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει
  • [03] Νέα πολιτική χορήγησης ασύλου, ζητεί από την ΕΕ ο Ζ. Γκάμπριελ
  • [04] Ενταση μετά την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
  • [05] Πυρκαγιά στην Κέρκυρα
  • [06] Κυβέρνηση: Επιχείρηση πυροδότησης της πολιτικής έντασης από τον Β. Μειμαράκη
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά σχεδόν μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων και πιθανόν με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές.

    Στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση αύριο και να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, πιθανότατα εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσει την εκλογική τακτική, θέματα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και την νέα διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε και έγινε δεκτό να συγκροτηθούν τρείς επιτροπές εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. Τα μέλη των τριών επιτροπών αναμένεται να οριστούν στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις όσων αποχώρησαν, προκειμένου η Πολιτική Γραμματεία να έχει πλήρη σύνθεση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες προεκλογικές υποχρεώσεις του κόμματος.

    [02] Π. Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αλλιώς η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει

    «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ή η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο με θέμα το μεταναστευτικό.

    Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι, κατά συνέπεια, πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

    «Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη. Και οι κανόνες υποδοχής πρέπει να εξευρωπαϊσθούν» τονίζει ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η Κομισιόν προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μια κοινή ατζέντα μετά την έκτακτη σύνοδο που ζητήθηκε από την Ιταλία, αλλά τώρα στην ατζέντα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση και στήριξη».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα πολιτική χορήγησης ασύλου, ζητεί από την ΕΕ ο Ζ. Γκάμπριελ

    [03] Νέα πολιτική χορήγησης ασύλου, ζητεί από την ΕΕ ο Ζ. Γκάμπριελ

    Η πολιτική της χορήγησης ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενοποιηθεί και να ενισχυθεί και οι πρόσφυγες να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο μεταξύ των χωρών, γράφουν σήμερα σε άρθρο τους ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο σοσιαλδημοκράτης συνάδελφός του, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

    Β¨Η αντίδραση που υπήρξε μέχρι τώρα δεν ήταν στο ύψος των απαιτήσεων που η Ευρώπη πρέπει να έχει απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό", γράφουν οι δύο ισχυροί άνδρες του κόμματος SPD στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

    Κάνοντας λόγο για ένα "χρέος γενεών", ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ εκτιμούν πως "μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη είναι απαραίτητη". Η Γερμανία εμφανίζεται να πλημμυρίζει από την άφιξη στη χώρα ενός χωρίς προηγούμενο αριθμού προσφύγων, καθώς τα αιτήματα ασύλου προβλέπεται να φθάσουν τις 800.000 το 2015, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

    [04] Ενταση μετά την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

    Επεισόδια προκλήθηκαν στη Χαλκιδική, στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στον Κάκκαβο όπου κατέληξε πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε περίπου 70 προσαγωγές, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ιερισσό και τον κόμβο Μεγάλης Παναγιάς και στη συνέχεια με σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο» κατευθύνθηκαν στον Κάκκαβο, όπου και απωθήθηκαν από την αστυνομία.

    [05] Πυρκαγιά στην Κέρκυρα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Λιβάδι της κεντρικής Κέρκυρας. Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε γύρω στις πέντε το απόγευμα, ενώ οι δυο εστίες της εξαπλώνονται σε εδαφική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.

    Εχουν κληθεί, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Απόστολο Βασδέκη, υδροφόρες του δήμου, ενώ στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσής της συμμετέχουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Petzetel.

    Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασδέκης, τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ σε κοντινό σημείο από την εξέλιξη της πυρκαγιάς βρίσκεται καταυλισμός τσιγγάνων. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν τον έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.

    [06] Κυβέρνηση: Επιχείρηση πυροδότησης της πολιτικής έντασης από τον Β. Μειμαράκη

    Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μειμαράκη ότι «συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της».

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μειμαράκης «μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» και προσθέτουν ότι «πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου».

    [07] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

    Αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να δεχθεί την πρόσκληση σε συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που του έχει αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Μεϊμαράκης αναζήτησε τον πρωθυπουργό στον τηλέφωνο, αρχικά δεν τον βρήκε, του άφησε μήνυμα, όπως ενημέρωσε η ΝΔ και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε μαζί του. Ο πρόεδρος της ΝΔ του ζήτησε να συναντηθούν, κάτι που ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε. Όπως ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, γι' αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

    Η ΝΔ απάντησε με επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του «καθεστωτική νοοτροπία». Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι «δεν θέλει να τον δει». Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβέρνηση: Επιχείρηση πυροδότησης της πολιτικής έντασης από τον Β. Μειμαράκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 August 2015 - 16:32:10 UTC