Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λαϊκιστές το θέμα των προσφύγων»
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς
  • [03] Συνάντηση Ζ. Κωνσταντοπούλου - Π. Λαφαζάνη
  • [04] Κύπρος: Αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του «Νοράτλας»
  • [05] Νεκροί δύο πιλότοι από συντριβή ελικοπτέρου στα σύνορα Σ. Αραβίας - Υεμένης
  • [06] Βενεζουέλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία
  • [07] Δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

  • [01] «Να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λαϊκιστές το θέμα των προσφύγων»

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο να διασφαλίσει μια δικαιότερη κατανομή των προσφύγων, τονίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, προειδοποιώντας ότι το κρίσιμο αυτό θέμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λαϊκιστές στις εκλογικές αναμετρήσεις στις χώρες μέλη.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση για τη συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού για την κατανομή των προσφύγων και απέκρουσε τις επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους χειρισμούς της στο θέμα της αυξανόμενης εισροής προσφύγων: «Η κριτική είναι χρήσιμη, αλλά δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως άλλοθι για εκείνους που δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της μεταναστευτικής πολιτικής».

    «Η Ελλάδα έχει γίνει η πλέον προτιμώμενη οδός διαφυγής για τους πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπενθυμίζοντας ότι περισσότεροι από 130.000 πρόσφυγες έφτασαν στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου. Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει γίνει ένας "διάδρομος" για τους πρόσφυγες, η ΕΕ πρέπει να εξετάσει πιο επιστάμενα το θέμα με την Άγκυρα, πρόσθεσε.

    Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να δώσουν ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα. «Πρέπει να προετοιμαστούμε στην Ευρώπη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί», είπε ο Έλληνας Επίτροπος και κάλεσε τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη και συνευθύνη στο θέμα της μετανάστευσης. Παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν πρέπει το θέμα των προσφύγων να εξελιχθεί σε ένα «στενόμυαλο παιχνίδι αμοιβαίων κατηγοριών», χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η πρόοδος που έχει σημειωθεί πρόσφατα.

    Σύμφωνα με τον οργανισμό προστασίας των συνόρων Frontex, περίπου 340.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην ΕΕ τους πρώτους επτά μήνες του έτους. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν εισέλθει 123.500 πρόσφυγες.

    [02] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς

    "Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς" αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά την συνάντησή του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Παρασκευή.

    Η κ. Γεροβασίλη προσθέτει ότι "αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησης του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής. Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης".

    [03] Συνάντηση Ζ. Κωνσταντοπούλου - Π. Λαφαζάνη

    Την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημερώνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι το αντικείμενο της συνάντησης είναι «να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής για την δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου».

    Προέβλεψε, ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες, καθώς η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο». Σε ερώτηση για το αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».

    Σημειώνεται πως χθες σεσυνέντευξη Τύπου στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε τη συγκρότηση κοινωνικού και πολιτικού μετώπου μέσα από τη λαϊκή ενότητα.

    Διαβάστε επίσης: Παν. Λαφαζάνης: Μέτωπο ενάντια στα μνημόνια

    [04] Κύπρος: Αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του «Νοράτλας»

    Ο επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους «Νοράτλας» που καταρρίφθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας από φίλια πυρά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

    Ο κ. Φωτίου είπε ότι η επιστημονική ομάδα που εργάζεται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, συνεχίζει να εντοπίζει μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει ότι είναι κοντά στην άτρακτο.

    Μετά τον εντοπισμό της θα ακολουθήσει σύντομα το κύριο μέρος της δεύτερης φάσης της επιχείρησης, που αφορά στον εντοπισμό λειψάνων.

    Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 32 Ελληνες καταδρομείς, από τους οποίους επέζησε μόνο ένας. Δώδεκα σοροί περισυνελέγησαν και τάφηκαν σε στρατιωτικό κοιμητήριο, ενώ πιστεύεται ότι τα λείψανα των 19 βρίσκονται μέσα στην άτρακτο.

    Το αεροπλάνο κτυπήθηκε από ημέτερα πυρά την αυγή της 22ας Ιουλίου, 1974, λόγω ελλιπούς επικοινωνίας και μέσα στη σύγχυση της μάχης.

    Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η ομάδα εργάζεται ασταμάτητα, αλλά πρόσθεσε πως η διαδικασία διεξάγεται προσεκτικά και λαμβάνονται και όλα τα αναγκαία μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν, όπως είναι οι πληροφορίες, εκρηκτικά μέσα στην άτρακτο που δεν εξερράγησαν.

    Ο κ. Φωτίου είπε ότι τα κομμάτια που έχουν ανευρεθεί φυλάγονται, ενόψει και της απόφασης που αναμένεται να παρθεί για τη μελλοντική αξιοποίηση του αεροσκάφους.

    [05] Νεκροί δύο πιλότοι από συντριβή ελικοπτέρου στα σύνορα Σ. Αραβίας - Υεμένης

    Δύο πιλότοι του συνασπισμού αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο Απάτσι που επέβαιναν συνετρίβη χθες στα σύνορα με την Υεμένη στην επαρχία Τζιζάν, σύμφωνα με τον συνασπισμό.

    Σε ανακοίνωση της, που δημοσιεύθηκε από το Σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων, η συμμαχία τόνισε πως ερευνά την υπόθεση της συντριβής, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων SABA της Υεμένης, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι ανέφερε πως οι δυνάμεις των σιιτών ανταρτών κατέρριψαν το ελικόπτερο. Παράλληλα, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι δήλωσε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al-Manar πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους αντάρτες με την χρήση πυραύλου εδάφους - αέρος.

    [06] Βενεζουέλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία με σκοπό να αποκατασταθεί η τάξη έπειτα από συμπλοκή μεταξύ λαθρεμπόρων και στρατευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις στρατιώτες.

    Το μέτρο θα παραμείνει σε εφαρμογή για 60 μέρες σε πέντε δήμους στην πολιτεία της Βενεζουέλας Ταχίρα, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων βενζίνης και χρηματοδοτούμενων προϊόντων τροφίμων με δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί. «Αυτή η απόφαση παρέχει ενισχύει σημαντικά τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές ώστε να αποκαταστήσουν την ειρήνη» δήλωσε στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    [07] Δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

    Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 29χρονου, στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η διενέργεια της έρευνας ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ότι η 14χρονη κόρη της συνομιλούσε με συγκεκριμένο άτομο μέσω του προφίλ της σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του έστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό ζητούσε επανειλημμένως από την ανήλικη να του αποστείλει περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εκβιάζοντάς την πως διαφορετικά θα ανέβαζε τις φωτογραφίες, που ήδη είχε στην κατοχή του, στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

    Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε εξειδικευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρία κοινωνικής δικτύωσης, ανακτήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και τα στοιχεία επικοινωνίας, που είχε δηλώσει. Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου. Από τον έλεγχο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η σύνδεσή στον επίμαχο διαδικτυακό λογαριασμό και η επίσκεψή του στο προφίλ της ανήλικης.

    Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με μία κάρτα SIM και μία κάρτα αποθήκευσης microSD, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται.Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 August 2015 - 8:32:10 UTC