Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς
  • [02] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά αύριο στη Βουλή
  • [03] Το απόγευμα «δένει» στον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με 2.172 πρόσφυγες
  • [04] Μια δικηγόρος και μια αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ «έσβηναν» ονόματα από τον «Τειρεσία» έναντι 3.000 ευρώ
  • [05] Δραγασάκης προς Μεϊμαράκη: Μη με εμπλέκεις σε ρόλους που δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ
  • [06] Στ. Θεοδωράκης: Αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή
  • [07] Προφυλακιστέοι οι επτά Γεωργιανοί για την αιματηρή ληστεία στην Ύδρα

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς

    "Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς" αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά την συνάντησή του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Η κ. Γεροβασίλη προσθέτει ότι "αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησης του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής. Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης".

    [02] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά αύριο στη Βουλή

    Θα συνεχίσει και αύριο τις επαφές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    [03] Το απόγευμα «δένει» στον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με 2.172 πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Το πλοίο αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες, πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη

    [04] Μια δικηγόρος και μια αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ «έσβηναν» ονόματα από τον «Τειρεσία» έναντι 3.000 ευρώ

    Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης των 5 ετών αφενός σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου σε μια δικηγόρο των Αθηνών, καθώς οι δύο γυναίκες έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, έσβησαν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

    Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών (μετατρέψιμη η ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα), για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η σύλληψη του σχεδίου έγινε από την δικηγόρο. Η αρχιφύλακας η οποία υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ στον Πειραιά θεωρούσε το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία».

    Η δικηγόρος και η αρχιφύλακας από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, «εξυπηρέτησαν» 13 άτομα και έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ (συνολικά 39.000 ευρώ). Τα 13 αυτά άτομα είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

    [05] Δραγασάκης προς Μεϊμαράκη: Μη με εμπλέκεις σε ρόλους που δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ

    Με μία ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος μετά από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του ιδίου.

    Ο κ. Δραγασάκης παρακαλεί τον κ. Μεϊμαράκη να μην τον εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και εκείνος γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδεχτεί, και επισημαίνει ότι η «πρόταση» του προέδρου της ΝΔ υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η σχετική ανάρτηση του κ. Δραγασάκη έχει ως εξής

    «Ευχαριστώ τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του.Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μη με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ».

    [06] Στ. Θεοδωράκης: Αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή

    Την εκτίμηση πως είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση απ' αυτή τη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

    "Κοινή εκτίμηση είναι πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές, και να συνεχίσει η κυβέρνηση τη θητεία της μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του άλλου" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε πάντως, πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές με σεβασμό των συνταγματικών κανόνων. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα πνεύμα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, και μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες μετά την ψήφο του ελληνικού λαού.

    [07] Προφυλακιστέοι οι επτά Γεωργιανοί για την αιματηρή ληστεία στην Ύδρα

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις Γεωργιανοί που οδηγήθηκαν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν, μετά τη σύλληψή τους στις 16/08 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του. Για την υπόθεση απολογήθηκαν χθες άλλοι τρεις ομοεθνείς τους που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι.

    Εναντίον των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία και συμπληρωτικά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους σημερινούς προσαχθέντες στην εισαγγελία ζήτησε να τηρηθεί για το πρόσωπο του η διαδικασία της σιωπής, δηλαδή να απολογηθεί όταν προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 16:32:10 UTC