Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού
  • [02] Η Κομισιόν «βλέπει» θετικά τις πρόωρες εκλογές
  • [03] Στο δρόμο προς τις κάλπες
  • [04] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας
  • [05] Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε πλήγματα στο συριακό έδαφος
  • [06] Μέρκελ: Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης
  • [07] Το απόγευμα «δένει» στον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με 2.172 πρόσφυγες
  • [08] Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Β. Αιγαίου
  • [09] Η Τζένιφερ Λόρενς, πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο
  • [10] Διερευνητική εντολή στον Β. Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης

  • [01] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

    «Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

    Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δήλωσαν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    «Δραπέτη της ευθύνης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, καλώντας σε συστράτευση τη Δημοκρατική Παράταξη.

    [02] Η Κομισιόν «βλέπει» θετικά τις πρόωρες εκλογές

    "Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος να διευρυνθεί η στήριξη στο πρόγραμμα του ESM που μόλις υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της Ελλάδας" δήλωσεμέσω twitter ο Μάρτιν Σελμάιρ ,εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

    [03] Στο δρόμο προς τις κάλπες

    Στο δρόμο προς τις κάλπες οδηγείται η χώρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλο.

    Με το "διάγγελμα" που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό «καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση» καθώς όπως σημείωσε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

    Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο στις 10:00 π.μ

    Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

    [04] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας

    Ο Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την εκταμίευση στην Αθήνα ενός νέου πακέτου διάσωσης της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας.

    Όταν ρωτήθηκε αν οι εκλογές θα αλλάξουν τους αριθμούς της συμφωνίας διάσωσης, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης που προετοιμάζει τις αποφάσεις για τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, απάντησε στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF: «Όχι ... αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση... Τον Οκτώβριο έχουμε μια συνεδρίαση για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για την περαιτέρω πρόοδο του προγράμματος».

    [05] Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε πλήγματα στο συριακό έδαφος

    Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης σε πλήγματα με πυροβολικό και αεροσκάφη στα υψίπεδα του Γκολάν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού σε αντίποινα διότι εβλήθησαν εναντίον του ισραηλινού εδάφους τέσσερις ρουκέτες, όπως δήλωσαν πηγές στον ισραηλινό στρατό.

    «Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε 5 ως 6 επιθέσεις του πυροβολικού και της αεροπορίας εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στα υψώματα του Γκολάν», ανέφεραν οι πηγές αυτές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες, λίγες ώρες μετά την ρίψη ρουκετών στο βόρειο Ιράκ και το τμήμα του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

    Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν χθες σημειώνοντας ότι αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, πηγή στον συριακό στρατό ανέφερε ότι «αρκετοί πύραυλοι» έπληξαν ένα κέντρο υλικού και ένα άλλο κτίριο στην Κουνέιτρα, στο τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν που τελεί υπό συριακό έλεγχο.

    Μια μη κυβερνητική οργάνωση, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε αναφέρει νωρίτερα πως υπήρξαν θύματα.

    [06] Μέρκελ: Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης

    «Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης» φέρεται να είπε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βραζιλία, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση, η βρετανική, Daily Telegraph.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η δήλωση της Μέρκελ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έγινε προς την πρόεδρο της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής της καγκελαρίου από την Ντίλμα Ρούσεφ, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

    Όπως γράφει η Daily Telegraph, την αντίδραση της καγκελαρίου Μέρκελ για την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τη διενέργεια εκλογών, μετέφερε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

    [07] Το απόγευμα «δένει» στον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με 2.172 πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Το πλοίο αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες, πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη

    [08] Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Β. Αιγαίου

    Διογκώνεται το πρόβλημα στο Β. Αιγαίο με τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά και την υπερπληρότητα των καραβιών επιστροφής προς τον Πειραιά που δεν καθιστούν δυνατή τη γρήγορη αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά. Οι αρχές των νησιών και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου αιτούν ενίσχυση της Αστυνομίας και του Λιμενικού, την αύξηση των μηχανημάτων ταυτοποίησης, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα με τις δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Ειδικά, ο δήμαρχος Σάμου εκφράζει φόβους για εκδήλωση ρατσιστικών συμπεριφορών κατά των προσφύγων, εξαιτίας της συνεχούς και αυξανόμενης πίεσης των τοπικών κοινωνιών και των πόρων τους.

    Σάμος

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, «χθες είχαμε στο νησί 1.000 μετανάστες, που αύριο θα είναι 2.000 και το Σαββατοκύριακο θα φθάσουν τους 3.000- 4.000 ανθρώπους. Αιτία είναι η υπερπληρότητα των δρομολογημένων πλοίων προς τον Πειραιά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παραμένουν εγκλωβισμένοι και να περιφέρονται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών τους. Δυστυχώς το νησί δεν αντέχει περισσότερο».

    Λέσβος

    Τη διευκόλυνση όλων, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου, επιδιώκει ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα στο νησί βρίσκονται 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τους οποίους, ακόμη κι αν κατορθώσουν να φύγουν άλλοι 500, θα παραμείνουν αρκετές χιλιάδες. «Καθημερινά» προσθέτει «σπάμε το ρεκόρ εισδοχής, με 2.000 - 2.500 άτομα, που μάλλον προβλέπεται να αυξηθούν με δεδομένο το εμπόριο διακίνησης ανθρώπων που έχει αναπτυχθεί στα τουρκικά παράλια και την ανοικτή προτροπή προς τον κόσμο να ταξιδέψει προς την Ελλάδα, με την ανοχή μάλιστα της τουρκικής κυβέρνησης».

    Χίος

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι καθημερινά εναλλάσσονται στο νησί 300-400 άτομα, αφού λόγω της έλλειψης εισιτηρίων δεν μπορούν να αποχωρήσουν όλα μαζί. Σημειώνει ότι το Κέντρο Υποδοχής στο νησί υπολειτουργεί και ότι ο δήμος προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα με καταυλισμό που έχει δημιουργήσει. Αναφερόμενος στην επιστολή, την οποία του απέστειλε η αν.υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η ενεργοποίηση της Γ. Γρ. Πολιτικής Προστασίας, την οποία προτάσσει η υπουργός.

    [09] Η Τζένιφερ Λόρενς, πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

    H Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς αναδείχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, αφού κέρδισε 52 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes.

    Αυτή που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας" κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι λόγω εν μέρει της ταινίας "Αγώνες Πείνας: Επανάσταση - Μέρος 1", που προβλήθηκε στα τέλη του 2014 και είχε συνολικές εισπράξεις 752 εκατομμύρια δολάρια στον κόσμο. Στα 25 της χρόνια, η Λόρενς είναι μια από τις ελάχιστες ηθοποιούς που πρωταγωνιστεί σε επιτυχή κινηματογραφική σειρά ταινιών.

    Στην ετήσια λίστα του Forbes που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ακολουθεί δεύτερη η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία εισέπραξε 35,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της ταινίας "Avenger: Age of Ultron" που είχε τις δεύτερες σε μέγεθος εισπράξεις το 2015 στις ΗΠΑ, και 1,4 δισεκ. δολάρια στον κόσμο.

    Η Μελίσα Μακ Κάρθι είναι τρίτη στη λίστα του Forbes με 23 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες λόγω των κωμωδιών "Tammy" και κυρίως "Spy", οι οποίες από κοινού είχαν συνολικές εισπράξεις 335 εκατ. δολάρια στον κόσμο.

    Η Κινέζα Μπινγκμπινγκ Φαν ("X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος") είναι η μόνη μη Αμερικανίδα στον κατάλογο των 18 πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών στον κόσμο, με 21 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Τζένιφερ Άνιστον έρχεται πέμπτη με 16,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της επιτυχίας της ταινίας "Αφεντικά για σκότωμα 2" που είχε εισπράξεις 106 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, αλλά και λόγω των πολλών διαφημιστικών της συμβολαίων.

    Η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο πέρυσι, καταλαμβάνει την έκτη θέση φέτος, έπειτα από μια ανάπαυλα ένα χρόνο μετά την ταινία "Gravity" που την είχε εκτοξεύσει στην κορυφή της λίστας το 2014. Ωστόσο η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και πάλι κέρδισε 8 εκατομμύρια δολάρια φέτος από τα διαφημιστικά της συμβόλαια.

    [10] Διερευνητική εντολή στον Β. Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης

    Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε πριν από λίγο (Πέμπτη βράδυ) στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει "την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο αύριο για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκη επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) στις 10:00 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 6:32:18 UTC