Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια
  • [02] Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων
  • [03] Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους επτά γεωργιανούς για τη ληστεία στην Ύδρα
  • [04] Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο πρωθυπουργός
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια

    «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης, ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς» δήλωσε αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Το ΚΚΕ, σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας, θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.

    [02] Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων

    Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χθες και σήμερα στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.8.2015.

    Για τα φυσικά πρόσωπα θα εκδοθεί ανακοίνωση αύριο.

    [03] Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους επτά γεωργιανούς για τη ληστεία στην Ύδρα

    Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν σήμερα οι τέσσερις από τους επτά γεωργιανούς, που συνελήφθησαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του.

    Οι τρεις με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, καθώς ο συνήγορος του δεν είχε προλάβει να έχει ενημέρωση επί της δικογραφίας. Στα δικαστήρια Πειραιά θα οδηγηθούν αύριο και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών.

    Όλοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη ληστεία σε κατοικία στην Ύδρα, ενώ σημειώνεται ότι οι δύο από τους 7 γεωργιανούς που συνελήφθησαν στη λιμενική ζώνη του νησιού, έχουν καταθέσει ότι δεν γνώριζαν τους συγκατηγορουμένους τους.

    Ωστόσο, πηγές από την αστυνομία, τόνιζαν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

    Επίσης, φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και dna.

    [04] Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα

    "Καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση" ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό με το "διάγγελμα" που απηύθυνε απόψε, ενώ σημείωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

    Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιός και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα, ποιός και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιός και πως θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία.

    Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη της συμφωνίας τονίζοντας ότι χωρίς τη λαική αποφασιστικότητα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι δανειστές θα είχαν επιβάλλει πλήρως τη βούλησή τους και θα μας είχαν οδηγήσει στην καταστροφή. Με την εκταμίευση της πρώτης δόσης είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η περίοδος έκλεισε , η οικονομία θα αναπνεύσει και οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό

    Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε την συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικούς συσχετισμούς και με βάση όσα κληρονόμησε η κυβέρνησή τους, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία, αλλά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες.

    Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στην δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσαν έγιναν. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με την θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία , την κυβερνητική πλειοψηφία.

    Επίσης ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με την σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία τονίζοντας ότι "επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη".

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 18:34:16 UTC