Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του Αλ. Τσίπρα αποβαίνουν εις βάρος της χώρας
  • [02] Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση αναζητεί διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές
  • [03] Δ. Παπαδημούλης: Η επιλογή κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να τον διασπάσουν είναι εντελώς λανθασμένη
  • [04] Σύσκεψη το μεσημέρι στο Μαξίμου υπό τον Αλ. Τσίπρα
  • [05] Στις 656,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,82%
  • [06] Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών
  • [07] Συνεχίζεται ο online διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
  • [08] ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση

  • [01] ΝΔ: Οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του Αλ. Τσίπρα αποβαίνουν εις βάρος της χώρας

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, εξαπολύει η ΝΔ κατηγορώντας τον ότι η στρατηγική που ακολουθεί αλλά και η εκλογολογία υπονομεύουν την ελληνική οικονομία.

    Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, «οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος και αποβαίνουν εις βάρος της χώρας».

    «Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες αντιφατικών διαρροών (ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα, πρόωρες εκλογές, την ώρα που η εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM αναμένεται να δώσει ανάσα στην ημιθανή οικονομία)» σημειώνουν.

    Κατά τη ΝΔ, «όλες οι κινήσεις του κ. Τσίπρα έχουν αποκλειστικό στόχο στο να μειώσουν τον κ. Λαφαζάνη».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ανοικτά τον κ. Τσίπρα πως «ένα εσωκομματικό του πρόβλημα, που θα μπορούσε να το είχε λύσει όπως είχε υποσχεθεί, είτε στην Κεντρική Επιτροπή, είτε στο συνέδριό του, έχει γίνει εμμονή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία της χώρας».

    Τέλος, στη ΝΔ διερωτώνται «τι λέει για όλα αυτά ο κ. Καμένος», αλλά και για το αν όσοι ψήφισαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περίμεναν αυτά που γίνονται.

    [02] Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση αναζητεί διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές

    «Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές» αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

    Στην απάντηση επισημαίνεται ότι "η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

    Καταλήγοντας , η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου".

    [03] Δ. Παπαδημούλης: Η επιλογή κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να τον διασπάσουν είναι εντελώς λανθασμένη

    «Έχουν κάνει την επιλογή τους κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης, στον ρόλο της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόμμα, αντίπαλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαία την επιστροφή στη δραχμή και αυτό καθιστά αναγκαστικές τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού, κάνοντας λόγο για χρονικό μίας προαναγγελθείσας διάσπασης «που ζούμε» εδώ και καιρό και για επιλογή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ που θα κριθεί από τον λαό.

    Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη στον λαό από ό,τι στη σημερινή Βουλή και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες». Αντίθετα, είπε, «οι οπαδοί της επιστροφής σε δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στον λαό και στην επόμενη Βουλή από ό,τι στη σημερινή Βουλή, στην οποία εξελέγησαν με τη σημαία ενός κόμματος που ήθελε λύση εντός ευρώ».

    Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προσωπικά θα προτιμούσε «να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει δουλειά και να φθάσουμε και πέραν της πρώτης αξιολόγησης, έχοντας αποτελέσματα και στον τομέα της μείωσης του χρέους και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και στην άρση των capital controls, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να κανονικοποιηθεί η λειτουργία της οικονομίας». «Αλλά, νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα η πολιτική σταθερότητα, μία συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία διότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι» πρόσθεσε.

    [04] Σύσκεψη το μεσημέρι στο Μαξίμου υπό τον Αλ. Τσίπρα

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 14:00, ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

    [05] Στις 656,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,82%

    Έντονες πιέσεις παρατηρούνται στις τιμές των μετοχών με την αγορά να καταγράφει πτώση και τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 656,26 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 2,82%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 653,37 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,25%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,29 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,04%.

    [06] Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών

    «Έχουμε κάνει 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε 5 ημέρες και αυτό είναι άθλος, αν αναλογιστούμε ότι η Ευρώπη έχει ταυτοποιήσει 8.000 άτομα σε 4 χρόνια» τονίζει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    «Έστειλα με δική μου πρωτοβουλία στα νησιά, που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες, την κ.Τσιριγώτη από την Αστυνομία και τον προσωπικό συνεργάτη μου που μιλάει αραβικά, για να βοηθήσουν, όσο είναι εφικτό, στην προσπάθεια που γίνεται. Έχουν κάνει και οι δύο εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, εδικά δε κάτω από τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες».

    Όσον αφορά στην πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που μετέφερε 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, ο κ.Φιλιπππάκος επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Ολα έγιναν με υποδειγματικό τρόπο. Δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να φτάσει στον Πειραιά. Ο,τι άλλο λέγεται και γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήταν δική μου πρόταση προς τη κυβέρνηση, η μεταφορά των προσφύγων με πλοίο».

    Ο κ.Φιλιππάκος υπογραμμίζει ακόμα ότι «το 99% των προσφύγων που επέβαιναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι από τη Συρία και έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα».

    Σχετικά με την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, να αγοραστούν με έξοδα της Περιφέρειας οι επιπλέον ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρειάζονται για την ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του αρμοδίους για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

    Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χατζημάρκος -στο πλαίσιο των προτάσεών του για την ταυτοποίηση των παρατύπως εισερχομένων στα νησιά ευθύνης του- πρότεινε να αγορασθούν με δαπάνη της Περιφέρειας και να διασπαρούν στα νησιά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να προχωρά με μεγαλύτερες ταχύτητες η διαδικασία της ταυτοποίησης, καθώς αναμένονται συνεχείς μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά.

    [07] Συνεχίζεται ο online διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

    Συνεχίζεται, έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ο online διαγωνισμός που διοργανώνουν έντεκα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες της Αθήνας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

    «Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson-2015.eu», προτρέπουν οι διοργανωτές «πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο "μονοπάτι" και κερδίστε δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών».

    Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στη μεγάλη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 16:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας των διοργανωτών, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, η βελτίωση και προώθηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και κατανόησης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και η ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρώπης.

    Όλοι οι οργανισμοί είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων (EUNIC) Αθήνας και ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

    [08] ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις κύκλοι της Ν.Δ. εξαπολύουν επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως με τη στάση του "προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση", ενώ τον καλούν παράλληλα να βρει λύση.

    "Την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας και εκκρεμούν οι δόσεις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τις εσωκομματικές του ισορροπίες δημιουργώντας περιβάλλον αστάθειας στη χώρα και την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση και οφείλει να βρει λύση" τονίζουν χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 10:32:12 UTC