Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάτω από το 9% μειώθηκε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων
  • [02] Σόιμπλε: Υπάρχουν «περιθώρια» επιμήκυνσης των δανείων της Ελλάδας
  • [03] Κινητοποίηση του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις δυτικές ΗΠΑ
  • [04] Εντοπίστηκαν οι σοροί των 54 ανθρώπων του ινδονησιακού αεροσκάφους
  • [05] Ενας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν σε σύγκρουση περιπολικού με Ι.Χ. στο Νέο Κόσμο
  • [06] Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου στους παχύσαρκους

  • [01] Κάτω από το 9% μειώθηκε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

    Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 58 μονάδες βάσης (0,58 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 8,97%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, μεταδίδει το Bloomberg.

    Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και διαμήνυσε την ετοιμότητά της να εξετάσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή αυτή.

    Οι τιμές των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών μειώθηκαν μετά την απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής να προστατεύσει τις καταθέσεις σε αυτές, αναφέρει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι κάτοχοι ομολόγων υψηλής διαβάθμισης θα αντιμετωπίσουν, αντίθετα, ζημιές, εάν οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα στο νέο πρόγραμμα.

    [02] Σόιμπλε: Υπάρχουν «περιθώρια» επιμήκυνσης των δανείων της Ελλάδας

    «Υπάρχει ακόμη κάποιο περιθώριο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι τα 32,5 χρόνια που ορίζει το τρίτο πρόγραμμα δεν αποτελούν το ανώτατο όριο.

    «Είχαμε ήδη στο δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο η Ελλάδα δεν μπόρεσε δυστυχώς να ολοκληρώσει, χρόνο αποπληρωμής τα 32,5 χρόνια. Τώρα έχουμε συμφωνήσει την ίδια διάρκεια. Αυτό είναι ήδη εξαιρετικά γενναιόδωρο. Περισσότερο καθοριστικό όμως είναι το πόσο πρέπει μια χώρα κάθε χρόνο να πληρώνει για τόκους και αποπληρωμή του χρέους. Εδώ λέγεται ότι, αν συνολικά αυτά τα δύο δεν υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ ετησίως, τότε αυτό είναι ακόμη βιώσιμο. Και αυτό το όριο η Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα το υπερβεί», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και επισήμανε ότι πάνω σε αυτή τη βάση οι Θεσμοί και μετά το Eurogroup θα μιλήσουν τον Οκτώβριο με το ΔΝΤ, ενώ «θα δούμε αν τα πρώτα μέτρα, τα οποία θέλουμε να λάβουμε ήδη αυτή την εβδομάδα, θα οδηγήσουν την οικονομία έξω από αυτή την στασιμότητα που δημιουργήθηκε λόγω της καθυστέρησης από την αρχή του έτους». Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «θα καταλήξουμε σε κοινή αξιολόγηση και ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, όπως το έχουμε καθορίσει ως απαραίτητη προϋπόθεση». Υπάρχει ακόμη «κάποιο περιθώριο, τα 32,5 χρόνια δεν είναι το απόλυτο ανώτατο όριο, αλλά είναι σαφές και ότι ούτε τα 100 χρόνια θα ακούγονταν πειστικά», πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό το πρόγραμμα θα είναι το τελευταίο για την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «εάν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί, τότε το σκεπτικό του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι τέτοιο που θα πρέπει κανονικά να φέρει την Ελλάδα σε βιώσιμο δρόμο ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές, χωρίς τις εγγυήσεις του ΕΜΣ».

    [03] Κινητοποίηση του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις δυτικές ΗΠΑ

    Μονάδες των ένοπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έλαβαν διαταγή να κινητοποιηθούν για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται σε πολλές δυτικές Πολιτείες, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις φωτιές σε πολλαπλά μέτωπα και οι πόροι τους είναι ανεπαρκείς.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κινητοποιεί μονάδες του στρατού από το 2006, διευκρίνισε το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι του Άινταχο.

    [04] Εντοπίστηκαν οι σοροί των 54 ανθρώπων του ινδονησιακού αεροσκάφους

    Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς των 54 ανθρώπων που επέβαιναν στο επιβατικό αεροπλάνο της Trigana Air που συνετρίβη την Κυριακή σε απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Παπούα στην Ινδονησία.

    Νωρίτερα Ινδονήσιος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να φτάσουν στην απομονωμένη ορεινή ζώνη της ανατολικής Ινδονησίας στην οποία συνετρίβη το αεροπλάνο αυτό, το οποίο εκτελούσε τοπική πτήση, με 54 επιβαίνοντες.

    Οι επιχειρήσεις έρευνας σε ένα πυκνό δάσος στο οποίο είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας και μιας πολύ περιορισμένης ορατότητας.

    Το αεροπλάνο αυτό, ένα δικινητήριο ελικοφόρο της ινδονησιακής εταιρείας Trigana Air, είχε εξαφανιστεί την Κυριακή από τα ραντάρ κατά την διάρκεια μικρής πτήσης που πραγματοποιούσε μεταξύ δύο πόλεων της επαρχίας της Παπουασίας.

    Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

    Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια, όπως και 6,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (420.000 ευρώ) σε ρευστό. Τα δημόσια αυτά χρήματα θα μοιράζονταν στις φτωχές οικογένειες της επαρχίας.

    Αυτή είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία σε λιγότερο από έναν χρόνο στην χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία καταδεικνύει ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας στις αερομεταφορές

    [05] Ενας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν σε σύγκρουση περιπολικού με Ι.Χ. στο Νέο Κόσμο

    Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ελαφρά τα μεσάνυχτα, σε σύγκρουση περιπολικού με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Αίνου, στο Νέο Κόσμο.

    O αστυνομικός, που ήταν οδηγός του περιπολικού και ο πολίτης, που ήταν συνοδηγός του Ι.Χ., διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    [06] Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου στους παχύσαρκους

    Μια τακτική δόση ασπιρίνης φαίνεται να μειώνει σε βάθος χρόνου τον κίνδυνο καρκίνου για όσους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με μια νέα μακρόχρονη διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κλινικής γενετικής σερ Τζον Μπερν του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας "Journal of Clinical Oncology", πραγματοποίησαν σε 16 χώρες τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή σε 937 άτομα με«σύνδρομο του Λιντς».

    Πρόκειται για μια κληρονομική γενετική διαταραχή, η οποία διαταράσσει τα γονίδια που ανιχνεύουν και διορθώνουν τις βλάβες στο DNA, με συνέπεια ο οργανισμός να κινδυνεύει περισσότερο με καρκίνο. Περίπου οι μισοί ασθενείς με τη νόσο αυτή αναπτύσσουν καρκίνο, κυρίως του εντέρου ή της μήτρας.

    Η έρευνα έδειξε ότι η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου στα άτομα με σύνδρομο Λιντς. Όμως ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σημαντικά με την τακτική λήψη ασπιρίνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 2015 - 6:32:10 UTC