Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
  • [02] Ήχος και θέαμα στα 38α Ελύμνια
  • [03] Επιστρέφει το πρώτο κύμα εκδρομέων του καλοκαιριού

  • [01] Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

    Ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο που μετέφερε 54 ανθρώπους χάθηκε σήμερα από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή της ανατολικής Παπούα, στην Ινδονησία, ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARAS), ενώ οι έρευνες εμποδίζονται από το σκότος καθώς η νύκτα πέφτει στην περιοχή.

    «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνετρίβη. Μπορούμε να πούμε ότι χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο», δήλωσε ο επικεφαλής της BASARNAS Μπαμπάνγκ Σοελίστιο.

    "Είναι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Trigana Air που μετέφερε 54 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται τα πέντε μέλη του πληρώματος. Συγκεντρώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες".

    Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.

    Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.

    Δεν έχει καταστεί σαφές αν οι έρευνες για το αεροπλάνο θα συνεχισθούν στη διάρκεια της νύκτας στη δασώδη ορεινή περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροπλάνο.

    [02] Ήχος και θέαμα στα 38α Ελύμνια

    Τα Ελύμνια είναι η γιορτή του ήχου και του θεάματος που γίνεται κάθε χρόνο από την 1 έως -15 Αυγούστου στην Λίμνη Ευβοίας, και η οποία ολοκληρώνεται το βράδυ του δεκαπενταύγουστου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα στην πόλη της Λίμνης. Είναι η κορύφωση ενός θαλασσινού ηχοράματος με τη συμμετοχή σκαφών στα ανοιχτά της Λίμνης, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης, οι αγώνες για την απελευθέρωση, αλλά και οι αγώνες της ναυτοσύνης.

    Και φέτος στα 38α Ελύμνια ο παράκτιος δρόμος, αλλά και οι παραλίες της Λίμνης, γέμισαν από χιλιάδες επισκέπτες με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να ανεβάζουν τον αριθμό τους σε περίπου 10000 ανθρώπους, οι οποίοι με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησαν το θέαμα.

    Χαιρετισμό στη σπουδαία εκδήλωση απηύθυνε ο δημαρχος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης Εκφωνητής της φετινής εκδήλωσης ο ιστορικός Δημήτρης Αποστόλου -Ελύμνιος

    Η γιορτή αρχίζει με δεκάδες σκαφάκια που αρμενίζουν και με τους σχηματισμούς τους δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

    Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Λίμνης προετοιμάζουν επί πολλούς μήνες τα Ελύμνια, έτσι ώστε την ημέρα της Παναγίας να παρουσιάσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα στους χιλιάδες επισκέπτες.

    Η Λίμνη είναι όμορφη, γραφική, γαλήνια παραθαλάσσια πόλη χτισμένη σε λόφο με πανοραμική θέα, συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του τοπίου τριγύρω, δίνοντας την εντύπωση κυκλαδίτικου νησιού. Γενικά στο σύνολο της η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, διαθέτει θεσπέσια σημεία φυσικού πλούτου αξιοποιημένα με γραφικά κιόσκια και μονοπατάκια που οδηγούν σε ονειρεμένες τοποθεσίες. Τα πολυάριθμα γραφικά δρομάκια της περιοχής που θυμίζουν λαβύρινθο, διατηρούν στο σύνολο τους πλακόστρωτη εικόνα και καταλήγουν σε υπέροχες αυλές διώροφων σπιτιών που σφύζουν από πανέμορφα άνθη και λεμονιές. Σπίτια αρχοντικά, με έντονο το ναυτικό στοιχείο και την αίγλη των παλιών καραβοκύρηδων.

    [03] Επιστρέφει το πρώτο κύμα εκδρομέων του καλοκαιριού

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται από το μεσημέρι και μετά η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου στα αστικά κέντρα.

    Αυξημένη αναμένεται η κίνηση σήμερα και τις επόμενες ημέρες στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς αρχίζει η μεγάλη επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου αλλά και των εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

    Η πληρότητα στα πλοία βάση των κρατήσεων, αγγίζει το 80%.

    Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    Για σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 24 κατάπλοι πλοίων και 22 αναχωρήσεις και 28 δρομολόγια μετ επιστροφής για τον Αργοσαρωνικό.

    Για το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν συνολικά 16 προγραμματισμένα δρομολόγια. Από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι και 7 κατάπλοι.

    Από το λιμάνι του Πειραιά χθες 15 Αυγούστου αναχώρησαν 22 πλοία με 17.130 επιβάτες, 2.079 οχήματα, 193 φορτηγά και 3.005 δίκυκλα. Επίσης, 27 πλοία κατέπλευσαν με 24.376 επιβάτες, 2.370 οχήματα, 502 φορτηγά και 385 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν 11 πλοία με 5.378 επιβάτες, 647 οχήματα, 17 φορτηγά και 132 δίκυκλα. Από το ίδιο λιμάνι επίσης αναχώρησαν 11 πλοία με 5.212 επιβάτες, 836 οχήματα,5 φορτηγά και 169 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν χθες 39 απόπλοι πλοίων με 6.171 επιβάτες, 518 οχήματα, 4 φορτηγά και 362 δίκυκλα. Επίσης, για την επιστροφή από διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 40 δρομολόγια πλοίων με 4.845 επιβάτες 359 οχήματα 9 φορτηγά και 184 δίκυκλα.

    Τέλος, από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 3 απόπλοι με 1267 επιβάτες 259 οχήματα 10 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Ακόμα, στο ίδιο λιμάνι κατέπλευσαν 4 πλοία με 1.275 επιβάτες, 262 οχήματα 10 φορτηγά και 33 δίκυκλα.

    Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας καθώς και τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 10:32:10 UTC