Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • [02] Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς
  • [03] Τρεις νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγων των πλημμυρών στην Αργεντινή
  • [04] Στους Έλληνες υπερισχύουν τα αρχαία αγροτικά γονίδια, λέει ο ερευνητής του αρχαίου DNA στο Χάρβαρντ Ι.Λαζαρίδης

  • [01] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

    Επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα πραγματοποιήσει στις 13:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου.

    Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

    [02] Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς

    Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    Στο εν λόγω σχέδιο νόμου που έχει εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων, μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος και μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων - προσφορών. Δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από το κράτος όπως ισχύει σήμερα. Σχετικά με την άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας "αρτοποιείου".

    Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης. Με αυτό τον τρόπο ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.

    [03] Τρεις νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγων των πλημμυρών στην Αργεντινή

    Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περίπου 11.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Πάμπα, στο κεντρικό τμήμα της Αργεντινής.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέες βροχοπτώσεις, μικρότερης έντασης, αναμένονται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, την περιοχή της Αργεντινής που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και στην οποία βρίσκεται και η κύρια αγροτική ζώνη της χώρας

    [04] Στους Έλληνες υπερισχύουν τα αρχαία αγροτικά γονίδια, λέει ο ερευνητής του αρχαίου DNA στο Χάρβαρντ Ι.Λαζαρίδης

    Η μελέτη του προϊστορικού DNA, ανέφικτη μέχρι πριν λίγα χρόνια, έρχεται να φωτίσει το μακρινό παρελθόν μας, δημιουργώντας ένα πιο πλούσιο «αφήγημα» για τους προγόνους μας, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωσήφ Λαζαρίδης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαντ στη Βοστώνη.

    Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι οι σημερινοί Έλληνες έχουν στο γονιδίωμά τους περισσότερα αρχαία «αγροτικά» γονίδια σε σχέση με τους Βορειοευρωπαίους, στους οποίους υπερισχύουν τα γονίδια των προϊστορικών κυνηγών-συλλεκτών. Υπογραμμίζει επίσης ότι αυξάνεται διεθνώς το ενδιαφέρον να γίνουν μελέτες του αρχαίου DNA των Ελλήνων.

    Ο Ιωσήφ Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1976 και αποφοίτησε το 1999 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Έκανε τόσο το μεταπτυχιακό του το 2002, όσο και το διδακτορικό του το (2006 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, με εξειδίκευση στην πληροφορική και στις βάσεις δεδομένων.

    Στη συνέχεια, αξιοποίησε τις γνώσεις του αυτές στην ανάλυση των γενετικών δεδομένων και από το 2013 εργάζεται στο εργαστήριο του κορυφαίου παλαιογενετιστή αμερικανού καθηγητή David Reich του Χάρβαρντ, έχοντας συμβάλει καθοριστικά σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων κατά την τελευταία διετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2015 - 6:32:09 UTC