Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Πολύ κακή η συμφωνία
  • [02] ΚΚΕ: Πιο βάναυσο το τρίτο μνημόνιο
  • [03] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία
  • [04] Γ. Σταθάκης: Δύσκολα και επώδυνα μέτρα προβλέπει η συμφωνία αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή
  • [05] Μέτρα προστασίας του μνημείου της Αμφίπολης
  • [06] Καλλιστεία αλόγων στη Σιάτιστα

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Πολύ κακή η συμφωνία

    «Πολύ κακή» χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύ χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

    Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε για υποκρισία. «Μονίμως έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει γιατί έρχεται μια συμφωνία σε ένα άρθρο και τώρα μας εκβιάζει. Αυτός μας εκβιάζει. Όχι οι εταίροι αυτόν. Αν υπήρχαν άρθρα θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά από τα σημεία της συμφωνίας», ανέφερε ενώ για τη στάση της ΝΔ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, θα ληφθεί απόφαση στην ΚΟ, και στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει συντεταγμένα.

    «Δεν θα αποφασίσω εγώ, αυτά τελείωσαν, περάσανε», υπογράμμισε.

    «Άκουσα τις προτάσεις και για αποχή και για καταψήφιση ή να βάλουμε όρους να μη γίνουν εκλογές κλπ», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί το πρόβλημα θα είναι άτακτη χρεοκοπία, εθνικό νόμισμα, μείωση αξιών και μισθών.

    «Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε. Αν απέχουμε θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε και χρέωσε τα μέτρα αποκλειστικά στους κ.κ Τσίπρα και Καμμένο.

    [02] ΚΚΕ: Πιο βάναυσο το τρίτο μνημόνιο

    «Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ? τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του .

    Προσθέτει δε, ότι το τρίτο μνημόνιο «περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» και τονίζει πως «αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε, αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα».

    Το ΚΚΕ αναφέρει πως το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν «περιλαμβάνει τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας», ενώ «περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους».

    [03] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε νωρίτερα σειρά τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη, τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την συμφωνία η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση από την Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αναμένεται να κατατεθεί απόψε, μετά τις 22.30, ενώ ταυτόχρονα θα αναρτηθεί και στον ιστότοπο της Βουλής.

    [04] Γ. Σταθάκης: Δύσκολα και επώδυνα μέτρα προβλέπει η συμφωνία αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή

    Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει «δύσκολα και επώδυνα μέτρα», αλλά ήταν «η καλύτερη δυνατή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

    Υπογράμμισε ότι στην συμφωνία «δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών» και ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα «είναι οριακές», ενώ για τα προαπαιτούμενα είπε ότι «είναι αρκετά» και ως βασικότερα ανέφερε το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις και σειρά μέτρων για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

    «Με το προηγούμενο πρόγραμμα η Ελλάδα καλείτο την περίοδο 2015-2018 να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 4,3% κατά μέσο όρο ετησίως, τώρα μιλάμε για μια πολύ ήπια προσαρμογή, καθώς η Ελλάδα καλείται να δημιουργήσει πλεονάσματα εφέτος -0,5%, το 2016 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

    Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι προβλέψεις είναι να υπάρξει μεταστροφή από το α' η β' τρίμηνο του 2016, που θα είναι όμως οριακά υφεσιακό έτος, και ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

    [05] Μέτρα προστασίας του μνημείου της Αμφίπολης

    Το έργο που απαιτείται για την προστασία, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης είναι τεράστιο και απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείου Πολιτισμού, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της συστηματικής δημοσιοποίησης των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά, όπως τονίζεται.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου, ενώ ασκείται κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το μνημείο έως τώρα. «Η ανασκαφή τύμβων, λόγω των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν από τη φύση της κατασκευής τους, ακολουθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία, γνωστή στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Στην περίπτωση του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης επιβλήθηκαν πρακτικές ταχείας αποκάλυψης χάριν της ειδησεογραφικής κάλυψης της ανασκαφικής διαδικασίας σε συμπιεσμένο τηλεοπτικό χρόνο. Η αποχωμάτωση του λόφου-τύμβου και η εκτεταμένη χρήση εκσκαφικών μηχανημάτων έχει αποδυναμώσει την αντιστήριξη του ταφικού μνημείου και έχει διαταράξει τα πρανή. Η υποστύλωση που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών λειτούργησε μεν ικανοποιητικά, αλλά αποτελεί προσωρινό μέτρο» υποηραμμίζεται.

    Όπως σημειώνει το υπουργείο «η ανασκαφή, η μελέτη και η αποκατάσταση του μνημείου, ως διαδικασίες υψηλής εξειδίκευσης με ιδιαίτερες απαιτήσεις, πρέπει να μένουν μακριά από επικοινωνιακές υπερβολές και να τίθενται σε διεπιστημονική βάση, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία και την επιστημονική δεοντολογία». «Το υπουργείο έχει θέσει σε προτεραιότητα τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου, με κύριο αντικείμενο τη συγκράτηση των μαλακών γαιών και την αποστράγγιση του λόφου-τύμβου. Όπως ήταν επιβεβλημένο, σε πρώτη φάση βαρύτητα δόθηκε στη συμπλήρωση της αρχαιολογικής τεκμηρίωσης, με την ολοκλήρωση των αναλυτικών αποτυπώσεων του μνημείου» προσθέτει.

    [06] Καλλιστεία αλόγων στη Σιάτιστα

    Πασαρέλα για να δείξουν την πλούσια χαίτη, την ουρά, αλλά και το καλλίγραμμο σώμα τους, έκαναν τριάντα άλογα, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στη Σιάτιστα Κοζάνης.

    Χωρίς σέλα, για να φανεί σε όλο το μεγαλείο το κάλλος τους, παρέα με τους καβαλάρηδές τους, απέσπασαν θερμό χειροκρότημα και κατέκτησαν μετάλλια, στο πλαίσιο καλλιστείων που διοργάνωσε, για τρίτη χρονιά, ο Ιππικός, Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Άγιος Μόδεστος".

    «Τα καλλιστεία αφορούσαν τέσσερις κατηγορίες αλόγων: τα ελληνικά αρσενικά και θηλυκά και τα εισαγωγής, πάλι χωρισμένα σε αρσενικά και θηλυκά. Το ένα άλογο μετά το άλλο περνούσε μπροστά από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Παπαγεωργίου και έδειχνε την προτίμησή του με χειροκρότημα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Μπζιώτης.

    Επιπλέον, βραβεύτηκε η Άννα - Μαρία Παπαγεωργίου για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεαρών Ιππέων και το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της Γιώργος Παπαγεωργίου, καθώς η αθλήτρια βρίσκεται για αγώνες στο Βέλγιο.

    Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν η αρχή των εκδηλώσεων στη Σιάτιστα Κοζάνης, οι οποίες θα κορυφωθούν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου καθώς θα αναβιώσει για μια ακόμη φορά το έθιμο της παρέλασης αλόγων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 August 2015 - 20:32:10 UTC