Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα
  • [02] Bloomberg: Οι Έλληνες είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ευρώπη
  • [03] Στόχος να κλείσει σήμερα η αύριο η συμφωνία
  • [04] «Πράσινο φως» από την Κομισιόν σε βοήθεια 2,4 δισ. ευρώ για τη μεταναστευτική κρίση
  • [05] Νεκροί, αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τυφώνα στην Κίνα
  • [06] MH370: Εμπειρογνώμονες στις Μαλδίβες για την εξέταση νέων ευρημάτων
  • [07] Κομισιόν: Οι θεσμοί δουλεύουν νυχθημερόν για την επίτευξη συμφωνίας
  • [08] Το άγνωστο «Κιλελέρ» 16 χωριών της Μουργκάνας
  • [09] Τουλάχιστον 1.417 μετανάστες διεσώθησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το ΛΣ
  • [10] «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στα αεροδρόμια της χώρας
  • [11] Στον εισαγγελέα ένας 47χρονος για την φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [12] To Πικ Νικ Urban Festival στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
  • [13] Η μόδα στους αιθέρες
  • [14] ΝΔ: Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας
  • [15] Στ. Ζάιμπερτ για συμφωνία: Η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας
  • [16] Επισήμως στην ΑΕΚ ο Μαυροκεφαλίδης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη που συγκλήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

    «Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους», τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην σύσκεψη.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα» και πως «γι' αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των υπουργών, των διοικητών Οργανισμών και των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών». Υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι μια πολιτική πρωτοβουλία, όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο» και πως «η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει».

    Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Χριστόφορος Βερναρδάκης, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και Δημήτρης Μάρδας, αρμόδιος για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, σχετικά με τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

    - Φορολόγηση της βουλευτικής μηνιαίας αποζημίωσης και της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, στο σύνολό τους, σύμφωνα με όσα ισχύουν για την φορολογία φυσικών προσώπων.

    Σημειώνεται ότι έως σήμερα η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται κατά το 75% του ποσού, ενώ η αποζημίωση συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές είναι αφορολόγητη.

    - Μείωση κατά ποσοστό 15% των μηνιαίων αποζημιώσεων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

    - Καθορισμός ανωτάτου ορίου στις συνολικές αποδοχές των διοικητών και μελών ΔΣ των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε ποσοστό 80% της αποζημίωσης του μη κοινοβουλευτικού υπουργού.

    - Η αποζημίωση προέδρων και μελών ΔΣ Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

    Τέλος, οι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους θεσμούς, αλλά αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για την οποία είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Προγραμματικές Δηλώσεις.

    [02] Bloomberg: Οι Έλληνες είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ευρώπη

    Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη, με τους Ρώσους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

    Βάσει παραγωγικότητας ωστόσο, που μετριέται από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανά ώρα εργασίας, η Ρωσία είναι τελευταία με 25,9, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε δυσχερή θέση στο 36,2, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 50, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

    Όπως το χρέος, η χαμηλή παραγωγικότητα μπορεί να καταστρέψει μία οικονομία. Μαζί με τις επενδύσεις που μειώνονται και τα αδύναμα δημογραφικά στοιχεία, αποτελεί έναν από τους τρεις διαρθρωτικούς περιορισμούς που αφήνουν μια συρρικνούμενη οικονομία να «χωλαίνει», σύμφωνα με την Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας, εξηγεί το Bloomberg.

    [03] Στόχος να κλείσει σήμερα η αύριο η συμφωνία

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε από τις 10.30 μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, με βασικό σενάριο, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, ύφεση 2,1- 2,3% φέτος και μηδενικό πλεόνασμα το 2015.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δυο πλευρές συζητούν γραμμή προς γραμμή, λέξη προς λέξη τις επιμέρους πτυχές της συμφωνίας.

    Η σημερινή συνάντηση εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια διαρκείας και στόχος είναι να οδηγήσει σε συμφωνία το αργότερo μέχρι αύριο.

    Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες.

    Επίσης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου όπου εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν, οι όποιες εκκρεμότητες και θέματα έχουν μείνει θα εξετασθούν στην σημερινή συνάντηση.

    [04] «Πράσινο φως» από την Κομισιόν σε βοήθεια 2,4 δισ. ευρώ για τη μεταναστευτική κρίση

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα βοήθεια ύψους 2,4 δισεκ. ευρώ σε βάθος εξαετίας για χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ιταλίας, που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικά αυξημένο όγκο μεταναστών.

    Η Ιταλία θα λάβει την περισσότερη βοήθεια ? σχεδόν 560 εκατ. ευρώ ? ενώ η Ελλάδα θα λάβει 473 εκατ.

    Μέρος της βοήθειας που μόλις εγκρίθηκε θα δοθεί και στις γαλλικές και βρετανικές αρχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση στο Καλαί.

    Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκρίνει άλλα 13 προγράμματα αργότερα φέτος, τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη.

    [05] Νεκροί, αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τυφώνα στην Κίνα

    Τυφώνας έπληξε την Κυριακή την ανατολική ακτή της Κίνας, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν περιοχές όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Τα θύματα του τυφώνα παρασύρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών ή θάφτηκαν κάτω από κατεστραμμένα σπίτια και κατολισθήσεις. Όπως έγινε γνωστό αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων.

    Ο τυφώνας Σουντελόρ ανάγκασε περισσότερους από 188.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Ζεγιάνγκ και 320.000 στη γειτονική Φουτζιάν, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Xinhua. Περισσότερες από 530 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς και 191 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

    Ο τυφώνας σκότωσε έξι ανθρώπους στην Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο, στη συνέχεια διέσχισε τα Στενά της Ταϊβάν και έπληξε την επαρχία Φουτζιάν στην ενδοχώρα της Κίνας αργά το βράδυ του Σαββάτου.

    [06] MH370: Εμπειρογνώμονες στις Μαλδίβες για την εξέταση νέων ευρημάτων

    Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στις Μαλδίβες για να εξετάσουν τα συντρίμμια που εντοπίσθηκαν εκεί και προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει σύνδεση με το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

    Η ανακοίνωση έγινε μετά τις πληροφορίες ότι οι αρχές στις Μαλδίβες έχουν συλλέξει συντρίμμια από τις ακτές και τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα για την περίπτωση που ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης MH370, έπειτα από τα ευρήματα στο νησί της Ρεϊνιόν.

    «Όταν θα προσδιορισθεί εάν πρόκειται για συντρίμμια αεροσκάφους, θα διεξαχθούν συνομιλίες για να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ανάλυσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

    [07] Κομισιόν: Οι θεσμοί δουλεύουν νυχθημερόν για την επίτευξη συμφωνίας

    Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του Δ.Ν.Τ. που βρίσκονται στην Αθήνα «δουλεύουν νύχτα μέρα» για την επίτευξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων - σε σχέση με το νέο πρόγραμμα - ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

    Ως προς το ποτέ θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

    [08] Το άγνωστο «Κιλελέρ» 16 χωριών της Μουργκάνας

    «Ο αγών των 16 χωρίων υπήρξεν αγών ιερός, αγών υπέρ βωμών και εστιών». Αυτή η επιγραφή στο μνημείο του Αγροτικού Κινήματος, στο Κεφαλοχώρι της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία, δίνει το στίγμα ενός δραματικού αγώνα, ο οποίος διήρκεσε περισσότερο από 70 χρόνια, από το 1858 έως το 1930.

    Χθες το πρωί, Κυριακή 9 Αυγούστου, με ένα τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων σε μία λιτή τελετή, η Ομοσπονδία Μουργκάνας απέδωσε τιμές στη μνήμη των αγωνιστών των 16 χωριών τους στη Μουργκάνα της επαρχία Φιλιατών, οι οποίοι επί επτά δεκαετίες αντιστάθηκαν στην τσιφλικοποίηση του τόπου τους από τους αγάδες. Ήταν μία λαϊκή εξέγερση, αρχικά ειρηνική, η οποία στη συνέχεια πήρε μορφή αγροτικής εξέγερσης και ξεσηκωμού, όταν οι αγάδες της περιοχής επεχείρησαν με μεθοδεύσεις να κάνουν τσιφλίκια τους τις περιουσίες των κατοίκων των χωριών της περιοχής, τα οποία, όμως, ήταν χαρακτηρισμένα ως «κεφαλοχώρια» διότι ανήκαν διοικητικά στην Πύλη, όπου απέδιδαν τους φόρους, όπως τη δεκάτη. Περίπου τρεις γενεές αγωνίστηκαν για να κρατήσουν τη γη τους, ενώ οι πρωτεργάτες του κινήματος δεν κατάφεραν να ζήσουν την πολυπόθητη ώρα της δικαίωσης, γιατί ήρθε 70 χρόνια αργότερα.

    Ο εκδότης Γιώργος Κώτσης, ο οποίος έκανε ιστορική έρευνα για το βιβλίο του «Κάτι για το Φιλιάτι», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα γεγονότα της επανάστασης του 1854 στην Ήπειρο-Θεσσαλία και η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864, σηματοδοτούν την έναρξη ενός ανελέητου αγώνα των αγάδων των Φιλιατών να σφετεριστούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ορεινών χωριών, κυρίως αυτών της περιοχής Μουργκάνας.

  • Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας στο facebook

    [09] Τουλάχιστον 1.417 μετανάστες διεσώθησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το ΛΣ

    Τουλάχιστον 1.417 μετανάστες διεσώθησαν από το πρωί της Παρασκευής, 7 Αυγούστου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 10 Αυγούστου, σε 59 περιστατικά έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου και της Κω.

    [10] «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στα αεροδρόμια της χώρας

    «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον μήνα Ιούλιο στα αεροδρόμια της χώρας, με αυτά των Αθηνών, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη (επιβατική κίνηση).

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού και εξωτερικού) άγγιξε τα 7,7 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο του 2015, σημειώνοντας αύξηση 12,75% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Συγκριμένα, το ποσοστό αύξησης για τους επιβάτες εσωτερικού έφτασε το +20,65%, ενώ το ποσοστό αύξησης για τους επιβάτες εξωτερικού έφτασε το +4,85%.

    Στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας, η επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε ως εξής: Στην Αθήνα διακινήθηκαν 2,14 εκατομμύρια επιβάτες, στο Ηράκλειο 1,15 εκατομμύρια επιβάτες, στη Ρόδο 889.000 επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη 656.000 επιβάτες και την Κέρκυρα 516.000 επιβάτες.

    [11] Στον εισαγγελέα ένας 47χρονος για την φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ένας 47χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή Νέα Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και επεκτάθηκε στην Πάλαιρο.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 47χρονος συνελήφθη χθες από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και παραπέμπεται στον εισαγγελέα, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση σε ιδιαίτερα μεγάλη αγροτοδασική έκταση.

    [12] To Πικ Νικ Urban Festival στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

    Πικνίκ σε αρχαιολογικούς χώρους; Αυτή είναι η ιδέα του Πικ Νικ Urban Festival, μία πρωτοβουλία για την ανάδειξη αναξιοποίητων, συχνά, αρχαιολογικών χώρων που υπάρχουν μέσα στους αστικούς ιστούς των πόλεων. Πρόκειται για το τριήμερο φεστιβάλ που υλοποιείται από το 2012 στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, με μεγάλη προσέλευση νέων κυρίως θεατών, καθώς συνοδεύεται από συναυλίες και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο ειδικά διαμορφωμένο, υπαίθριο, θερινό σινεμά. Η πρωτοβουλία είναι μια πρόταση της εταιρείας Parenthesis (της ομάδας επαγγελματιών με εμπειρία σε τομείς όπως η πολιτιστική διαχείριση, η επικοινωνία και το web design and development), με σκοπό η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης να επαναπροσδιορίσει τη χρήση της.

    Εξαιρετική ιδέα που δίνει ιδιαίτερη ζωντάνια στην περιοχή, η πιο έξυπνη χρήση που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ήταν οι αντιδράσεις των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία εξέτασαν, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΑΣ, το αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης (με την υποστήριξη του οποίου υλοποιείται το φεστιβάλ) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθεί το εν λόγω φεστιβάλ από τις 26 ως τις 28 Αυγούστου. Φυσικά, δίνοντας και τη θετική γνωμοδότησή τους.

    Έτσι, το παραπάνω τριήμερο κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης δεν έχουν παρά να ετοιμάσουν τα καλαθάκια με τα απαιτούμενα και να μεταβούν στη Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης. Εκεί, εκτός από την εμπειρία του να απολαμβάνει κανείς τον χώρο με τον οικείο τρόπο ενός πικνίκ, θα ακουστούν μουσικές από γνωστά και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα της πόλης, ενώκάθε βραδιά θα κλείνει με προβολές ταινιών μικρού μήκους και μιας μεγάλου.

    [13] Η μόδα στους αιθέρες

    Ενδυματολογικά το ιπτάμενο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών όλου του κόσμου δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο, καθώς από την δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, έχουν φορέσει στολές με τις υπογραφές διάσημων σχεδιαστών μόδας, που αποτέλεσαν για την εποχή τους συνώνυμο στάτους και υψηλής αισθητικής. Στολές κομψές, φινετσάτες και λειτουργικές, άλλες φορές εντυπωσιακές, μερικές φορές κακόγουστες, γεμάτες χρώματα και σχέδια, άλλοτε παραδοσιακές και άλλες φορές μοντέρνες, όλες τους έδιναν το δικό τους στίγμα για τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, από την εποχή που ένα αεροπορικό ταξίδι ήταν εμπειρία ζωής μέχρι και σήμερα, που πολλές φορές, είναι απλώς μια μετακίνηση.

    Σ' αυτήν την αναδρομή το ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει έμφαση στην «δική μας» Ολυμπιακή Αεροπορία που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της στους αιθέρες εντυπωσίασε με τις στιλιστικές της επιλογές.

    Πρώτος σχεδιαστής των στολών της Ολυμπιακής, ήταν ο Jean Desses (ή Γιάννης Ντεσσές, όπως ήταν το ελληνικό του όνομα) από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος υπήρξε από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας των δεκαετιών 1940-1960. Στη συνέχεια τα σκήπτρα στα μοντελάκια της Ολυμπιακής πήρε το 1966 η Coco Chanel, για να ακολουθήσουν ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Billy Bo, κ.α.

    Για την Ιστορία, πιο «κομψές» αεροπορικές εταιρείες θεωρούνται η Air France, η Korean Air, η British Airways, η Delta Airlines, η Air Canada, η Virgin Atlantic και φυσικά η Singapore Airlines.

    [14] ΝΔ: Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας

    «Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας», τονίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», προσθέτοντας ότι αυτή η μορφή υποστήριξης δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι τα πράγματα να σταθεροποιηθούν οικονομικά και πολιτικά.

    Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτή η υποστήριξη που παρέχεται από τη ΝΔ, Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια αρκετά παράδοξη κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, η αντιπολίτευση πίεζε επί πέντε μήνες την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, που δεν το έκανε, θεωρώντας ότι η ίδια έχει ένα καλύτερο σχέδιο.

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγάλωνε το κενό στον προϋπολογισμό και χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση, και στο τέλος η κυβέρνηση δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να υπογράψει μια συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό για τον ελληνικό λαό, και το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα περικοπών.

    [15] Στ. Ζάιμπερτ για συμφωνία: Η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας

    Η Γερμανία θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι «εξαντλητική», παρά να επιτευχθεί γρήγορα.

    «Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκτέα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών...Κατά συνέπεια, η πρόταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική: η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε επίσης πως «η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας».

    Εντούτοις «είμαστε έτοιμοι για μια γρήγορη εξέταση (της συμφωνίας) αν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε πάντως ο Γιουργκ Βάισγκέρμπερ, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κείμενο.

    Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Γερμανία θέλει αυτή η συμφωνία να περιέχει «ένα δημοσιονομικό σχέδιο και σχέδιο χρηματοδότησης που να είναι φιλόδοξα, μια αξιόπιστη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και μια βιώσιμη μεταρρύθμιση των συντάξεων».

    [16] Επισήμως στην ΑΕΚ ο Μαυροκεφαλίδης

    Μετά τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επέλεξε την ΑΕΚ ως επόμενο σταθμό της καριέρας του υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Η διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Έλληνα διεθνή σέντερ, με τον τεχνικό των «κιτρινόμαυρων», Ντράγκαν Σάκοτα, να υπολογίζει πλέον στην εμπειρία και τις ικανότητες του μέλους της κορυφαίας πεντάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Α1.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 August 2015 - 12:32:15 UTC