Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς»
  • [02] «Οι ομογενείς μπορούν να βοηθήσουν για να βρει η χώρα τον σταθερό δρόμο της στην ΕΕ»
  • [03] Κόκκινα δάνεια: Μελέτη της ΤτΕ για εξυγίανση χαρτοφυλακίων των τραπεζών
  • [04] Απώλειες 3,19% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο επίκεντρο της συνάντησης Τρ.Αλεξιάδη με ΠΟΠΕΚ
  • [06] «Μπορεί να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών αυτόν τον μήνα»
  • [07] Εξαφανίσθηκε κατά τη διάρκεια ελεύθερης κατάδυσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νατάλια Μολχάνοβα
  • [08] Δικαστής σε χούλιγκαν: Φυλακή ή αγοράστε τη στολή της αντίπαλης ομάδας
  • [09] Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη-Γιόγιακα αποφάσισε η Βουλή
  • [10] Πρ.Παυλόπουλος:Ο ρόλος της Ομογένειας είναι καθοριστικός για τον τόπο
  • [11] Με πτώση 1,70% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [12] Χαραλαμπόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Παναθηναϊκός με έχει ωριμάσει σαν παίκτη και σαν προσωπικότητα»
  • [13] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη «χρυσή» Εθνική Εφήβων
  • [14] Στους «4» του κόσμου η Εθνική Ανδρών

  • [01] Ν. Βούτσης: «Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς»

    «Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

    Με δήλωσή του στο real.gr, ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «Ο εκλογικός νόμος θα άλλαζε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις εξαγγελίες του, θα καθιερώσει την απλή αναλογική συνταγματικά, ως πάγιο εκλογικό σύστημα. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

    [02] «Οι ομογενείς μπορούν να βοηθήσουν για να βρει η χώρα τον σταθερό δρόμο της στην ΕΕ»

    «Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια και η προσπάθεια είναι τόσο πιο αξιοσημείωτη όσο γίνεται με τις πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενωμένες. Και νομίζω πως όλοι οι ομογενείς μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την αίσθηση και την ουσία ότι οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε πάντα ενωμένοι».

    Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον ελληνισμό της διασποράς Γιάννη Αμανατιδη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, στον μικρό διάλογο που είχε με τον υφυπουργό, ότι «ο ρόλος της Ομογένειας, αυτού του κομματιού του έθνους, του αναπόσπαστου, αυτές τις στιγμές, είναι καθοριστικός για τον τόπο».

    Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ευαισθησία του Προέδρου στα σχετικά με τον ελληνισμό της διασποράς θέματα και επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να τον ενημερώσει «για τον ελληνισμό της διασποράς, ο οποίος βεβαίως αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, την Ελλάδα».

    [03] Κόκκινα δάνεια: Μελέτη της ΤτΕ για εξυγίανση χαρτοφυλακίων των τραπεζών

    «Η ένταση των τραπεζικών κρίσεων των τελευταίων δεκαετιών συχνά ανάγκασε τις κυβερνήσεις σε άμεση παρέμβαση για την ανάταξη του τραπεζικού συστήματος και την προστασία των καταθετών. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κρίσεων ήταν η υπέρμετρη διόγκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», αναφέρεται σε μελέτη με θέμα: «Εναλλακτικές προσεγγίσεις για την εξυγίανση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων. Ανάλυση περιπτώσεων» που δημοσιεύεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μελέτη του Φαίδωνα Καλφάογλου, παρουσιάζει τις δύο εναλλακτικές μορφές παρέμβασης για την αναδιάρθρωση των προβληματικών χαρτοφυλακίων. Την «εκτός ισολογισμού παρέμβαση», τη μεταβίβαση δηλαδή όλων των προβληματικών στοιχείων των τραπεζών σε μια «κακή τράπεζα» και την κεντρική διαχείρισή τους από εξειδικευμένη εταιρία και την «εντός ισολογισμού παρέμβαση», την απομόνωση δηλαδή των προβληματικών στοιχείων εντός του ισολογισμού των τραπεζών και τη διαχείρισή τους από εξειδικευμένες μονάδες ή θυγατρικές των ίδιων των τραπεζών, με τη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων.

    Η μελέτη αναλύει τη διεθνή εμπειρία από την εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών και εξετάζει υπό ποιες συνθήκες η κάθε μορφής παρέμβαση επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβληματικών χαρτοφυλακίων και εξασφαλίζει την ταχύτερη αποκατάσταση της χρηματοδοτικής δραστηριότητας των τραπεζών.

    [04] Απώλειες 3,19% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Έντονη υποχώρηση συνεχίζει να παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται και σήμερα στο στόχαστρο των πωλητών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:25, διαμορφώνεται στις 638,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,19%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 633,70 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,98%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 50,76 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,84%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,90%.

    [05] Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο επίκεντρο της συνάντησης Τρ.Αλεξιάδη με ΠΟΠΕΚ

    Καθυστέρηση εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων, επεσήμανε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που συναντήθηκε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και διάθεσης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.) με την εφαρμογή των νόμων 4072/2012, 4177/2013, 4254/2014 για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων, Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγ. Καταναλωτών, Ιδιωτικών Πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Μεταφορικά μέσα χερσαία και θαλάσσια, Πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων, κ.λπ.

    Η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο επίσης για καθυστέρηση υλοποίησης βασικών νομοθετικών διατάξεων, όπως η έκδοση υπουργικής απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων.

    Ο κ. Αλεξιάδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ, δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά προκειμένου να εκδοθούν όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

    [06] «Μπορεί να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών αυτόν τον μήνα»

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ-Κλοντ Γιουνκέρ πιστεύει στην δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές αυτόν τον μήνα , «κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου».

    Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά «ικανοποιητικό τρόπο» προς αυτήν την κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Όλες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μού επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου...οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο», σύμφωνα, τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με την Επιτροπή, είπε.

    Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, «θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης γέφυρας», μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο, εξήγησε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

    [07] Εξαφανίσθηκε κατά τη διάρκεια ελεύθερης κατάδυσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νατάλια Μολχάνοβα

    Η Ρωσίδα Νατάλια Μολχάνοβα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, εξαφανίστηκε την Κυριακή στη Θάλασσα των Βαλεαρίδων κοντά στο νησί Φορμεντέρα, την ώρα που πραγματοποιούσε κατάδυση μαζί με τον γιο της και φίλους, και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρή.

    "Είχε καταδυθεί σε βάθος 30 έως 40 μέτρων και ίσως παρασύρθηκε από ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα", αναφέρει σε ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Ελευθέρων Καταδύσεων ο γιος της Αλεξέι Μολχάνοφ.

    Οι ισπανικές υπηρεσίες διέθεσαν ένα ελικόπτερο, ένα πλοίο και δύτες στις επιχειρήσεις έρευνας που θα συνεχισθούν μέχρι την Κυριακή και εικάζεται ότι το σώμα της βρίσκεται σε μεγάλο βάθος.

    Η 53χρονη Νατάλια Μολχάνοβα έχει τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις, 41 παγκόσμια ρεκόρ και 23 νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ικανότητα άπνοιας που διαθέτει φθάνει τα εννέα λεπτά και μπορεί να καταδυθεί με βατραχοπέδιλα σε βάθος 101 μέτρων, ενώ έχει σπάσει τα όρια που παραδοσιακά χωρίζουν τις ανδρικές και τις γυναικείες επιδόσεις.

    "Έκανε αυτό που αγαπούσε. Η Νατάλια έχει ένα πάθος για τις ελεύθερες καταδύσεις που καίει τόσο βαθιά μέσα της ώστε να αφιερώσει σ΄αυτό τη ζωή της", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [08] Δικαστής σε χούλιγκαν: Φυλακή ή αγοράστε τη στολή της αντίπαλης ομάδας

    "Αγοράστε τη στολή της Μπάγερν Μονάχου και η ποινή σας θα μειωθεί". Aυτή ήταν η περίεργη, αλλά ευρηματική, απόφαση γερμανίδας δικαστή για δύο οπαδούς αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας που δικάζονταν για επίθεση κατά φιλάθλου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η Κάριν Γιούνγκ οργίσθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για το ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν εξέφρασαν μεταμέλεια , ούτε ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούμενοι και να κατονομάσουν έναν συνεργό τους στην επίθεση το περασμένο καλοκαίρι κατά φιλάθλου της Μπάγερν έπειτα από αγώνα με την ομάδα Μόναχο 1860.

    "Σκέφτηκα τι θα τους πείραζε πραγματικά. Άνθρωποι σαν αυτούς οργίζονται με τέτοια μέτρα", εξήγησε η δικαστής.

    Υπό την απειλή ποινής 15μηνης φυλάκισης , οι κατηγορούμενοι έσπευσαν να αγοράσουν στο θύμα τους μία στολή, ένα κασκόλ και ένα καπέλο της Μπάγερν για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

    "Δεν πρόκεται για ''χάρντκορ οπαδούς'' που προτιμούν να μπουν φυλακή παρά στη μπουτίκ της Μπάγερν. Άλλωστε γι΄ αυτούς, είναι η πιο βαριά ποινή", εξήγησε ο συνήγορός τους.

    Το θύμα της επίθεσης συμφώνησε με την απόφαση της δικαστή.

    [09] Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη-Γιόγιακα αποφάσισε η Βουλή

    Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της για τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών.

    Ειδικότερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών), σχετικά με υπόθεση όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας (αφορά σύμβαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου), καθώς και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ, 21 κατά, επτά παρών), σχετικά με επεισόδιο έξω από την Ευελπίδων σε βάρος εικονολήπτη.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως είπε, η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη.

    [10] Πρ.Παυλόπουλος:Ο ρόλος της Ομογένειας είναι καθοριστικός για τον τόπο

    «Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια και η προσπάθεια είναι τόσο πιο αξιοσημείωτη όσο γίνεται με τις πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενωμένες. Και νομίζω πως όλοι οι ομογενείς μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την αίσθηση και την ουσία ότι οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε πάντα ενωμένοι».

    Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον ελληνισμό της διασποράς Γιάννη Αμανατιδη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, στον μικρό διάλογο που είχε με τον υφυπουργό, ότι «ο ρόλος της Ομογένειας, αυτού του κομματιού του έθνους, του αναπόσπαστου, αυτές τις στιγμές, είναι καθοριστικός για τον τόπο». Ακόμη υπογράμμισε ότι«Αυτές τις κρίσιμες ώρες τους παρακαλούμε και νομίζω ότι αυτό τους το έχετε ήδη διαβιβάσει, αν και είναι αυτονόητο γι? αυτούς, τους παρακαλούμε να βοηθήσουν, καθένας στον τόπο που βρίσκεται, τον τόπο να βρει τον σταθερό δρόμο του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη».

    Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ευαισθησία του Προέδρου στα σχετικά με τον ελληνισμό της διασποράς θέματα και επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να τον ενημερώσει «για τον ελληνισμό της διασποράς, ο οποίος βεβαίως αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, την Ελλάδα». «Νομίζω ότι είναι εθνικό καθήκον η ανάπτυξη δεσμών και η ενίσχυση αυτών των δεσμών και η βοήθεια την οποία μπορούν να δώσουν στην εικόνα τη διεθνή της χώρας μας στο εξωτερικό. Αλλά και βοήθεια η οποία μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, ειδικά στην παρούσα φάση, στη χώρα μας», προσέθεσε ο υφυπουργός.

    [11] Με πτώση 1,70% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα αρνητικοί πρωταγωνιστές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 648,73 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,70%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,32 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,44%.

    [12] Χαραλαμπόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Παναθηναϊκός με έχει ωριμάσει σαν παίκτη και σαν προσωπικότητα»

    Η χαρά του να φέρει στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Βόλου «πλημμύρισε» το Προεδρικό Μέγαρο κατά την είσοδό του σε αυτό, αλλά η ωριμότητα, αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στον Παναθηναϊκό, όπως ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει, και η δύσκολη δουλειά της διαχείρισης των συναισθημάτων της επιτυχίας από ένα παιδί της ηλικίας του ήταν αυτά που ξεχώρισαν άμα τη εμφανίσει του. Ο λόγος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον «ιθύνοντα νου» της Εθνικής Εφήβων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό, τον MVP της διοργάνωσης, τον παίκτη των ρεκόρ στο Βόλο, αλλά και το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

    Ο «χρυσός» φόργουορντ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη σημερινή υποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας των Εφήβων στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο, για τις συγκρίσεις που γίνονται στο πρόσωπό του με μεγάλες μορφές του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ, για τα όσα γράφτηκαν για την παρουσία του στα παρκέ του Βόλου όντας τραυματίας, αλλά και για το «πράσινο» μέλλον του.

    [13] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη «χρυσή» Εθνική Εφήβων

    Toν αντίκτυπο της επιτυχίας της Εθνικής Εφήβων στο χώρο της πολιτικής και όχι μόνο υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο της αποστολής της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας μπάσκετ των Εφήβων, την οποία συνόδευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

    Ο πρώτος πολίτης της χώρας, αφού παρέλαβε μία μπάλα και μία εμφάνιση που έφεραν τις υπογραφές των «χρυσών» Εφήβων στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, τόνισε κατά την ομιλία του ότι οι διεθνείς θα πρέπει να αποτελέσουν «καθρέπτη» όλων των νέων που είναι θύματα της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι ο «άθλος» τους πρέπει να γίνει παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει κανείς μέσα από ενότητα και συλλογικότητα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και για την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας, επειδή «συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους στις στιγμές που βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί όπως θα έπρεπε».

    Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Εφήβων με τα χρυσά μετάλλια να «αστράφτουν» κρεμασμένα στο λαιμό τους. Eκτός του Προκόπη Παυλόπουλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τιμήθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μοίρασε στο τέλος της εκδήλωσης αναμνηστικά στους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ και ο ίδιος ο υφυπουργός παρέλαβε μπάλα και εμφάνιση με τις υπογραφές των Έλλήνων διεθνών.

    [14] Στους «4» του κόσμου η Εθνική Ανδρών

    Δέκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο του Μόντρεαλ, η εθνική ανδρών βρίσκεται ξανά στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντεξε σε έναν προημιτελικό θρίλερ απέναντι στην Αυστραλία στο Παγκόσμιο του Καζάν και νίκησε 12-11 στα πέναλτι, αφού πρώτα ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 7-7, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κανονικού αγώνα. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε αήττητη στην τετράδα και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Κροατία, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3 (κ.α.), 5-4 (πεν.)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 August 2015 - 12:32:21 UTC