Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σάμο, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα για το φτερό που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν
  • [03] Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ στη Μαλαισία
  • [04] Νεκροί 16 αστυνομικοί από πτώση ελικοπτέρου στη Κολομβία
  • [05] Tο μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι
  • [06] Στάση εργασίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
  • [07] Υπέκυψε στα τραύματά του ο υπαξιωματικός που είχε αυτοτραυματιστεί με το όπλο του
  • [08] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο
  • [09] Το αντισυλληπτικό χάπι προστατεύει σε βάθος χρόνου τις γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας

  • [01] Στη Σάμο, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Στην Σάμο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την ναυμαχία της Σάμου άλλα και να παρευρεθεί στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

    Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην αναπαράσταση της ναυμαχίας που θα γίνει στο λιμάνι του νησιού.

    Την Πέμπτη, ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί και μετά θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της Σάμου.

    [02] Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα για το φτερό που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν

    Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναμένεται να επιβεβαιωθεί πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η προέλευση του τμήματος φτερού αεροπλάνου, που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

    Ειδικοί και ερευνητές στην Γαλλία ξεκινούν σήμερα αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να αποσαφηνίσουν αν το τμήμα αυτό ανήκει στην μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

    «Οι μαλαισιανές και οι γαλλικές αρχές μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν μια επίσημη δήλωση όσον αφορά την προέλευση αυτού του πηδαλίου κλίσης (flaperon) εντός αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Ουόρεν Τρας, αναφερόμενος στο τμήμα αυτό αεροπλάνου που βρέθηκε στην Ρεϊνιόν.

    Ειδικός του αυστραλιανού γραφείου για την ασφάλεια των μεταφορών, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες, αναμένεται να μετάσχει στην εξέταση του τμήματος αυτού φτερού που βρέθηκε, πρόσθεσε ο Τρας.

    [03] Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ στη Μαλαισία

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ στην Μαλαισία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο περιφερειακής συνόδου που γίνεται στην Κουάλα Λουμπούρ, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών «θα συζητήσουν ένα φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Κέρι στο ταξίδι του στην Μαλαισία.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στην Μαλαισία για να μετάσχει σε σύνοδο της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), είχε την Δευτέρα στο Κατάρ τριμερείς συνομιλίες με τον Λαβρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ όσον αφορά τον πόλεμο στην Συρία.

    [04] Νεκροί 16 αστυνομικοί από πτώση ελικοπτέρου στη Κολομβία

    Δεκαέξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες όταν το ελικόπτερο στο οποιό επέβαιναν φαίνεται να συνετρίβη σε μια βουνοπλαγιά σε δασώδη περιοχή της βορειοδυτικής Κολομβίας, είπε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκας.

    Το ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής Black Hawk UH-60, συνετρίβη για άγνωστους προς το παρόν λόγους ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών, στην περιφέρεια Αντιόκια, περίπου 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογοτά. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός διερευνάται.

    «Προς το παρόν, η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην βουνοπλαγιά, μάλλον λόγω χαμηλών νεφώσεων που κάλυπταν την περιοχή», είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους στην Μπογκοτά.

    Το δυστύχημα είναι το δεύτερο μετά από την συντριβή άλλου ελικόπτερου, του CASA C-235 ισπανικής κατασκευής, που έπεσε στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας λόγω μηχανικής βλάβης, σκοτώνοντας τους 11 επιβαίνοντες στρατιώτες.

    Οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν χθες ήταν μέρος μιας εκστρατείας ενάντια σε μια εγκληματική οργάνωση των πρώην ακροδεξιών παρακρατικών γνωστών ως Clan Usuga. Ο ηγέτης της ομάδας, Ντάριο Αντόνιο Ουσούγκα, γνωστός ως «Οτονιέλ», έχει 2.000 άντρες υπό την διεύθυνσή του, και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

    [05] Tο μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

    Το Ντουμπάι, το εμιράτο του Κόλπου που συνηθίζει να επενδύει σε πολυδάπανα, εξωφρενικά έργα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και την υψηλότερη "πολυκατοικία" που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα.

    Αυτό το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν --στην έρημο του εμιράτου-- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

    Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα. Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

    [06] Στάση εργασίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από 14:00 έως 18:00, έχει εξαγγείλει, για σήμερα Τετάρτη, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

    Οι ελεγκτές ζητούν την κατάθεση στη Βουλή και την έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για τη σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ, ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

    Η ΕΕΕΚ προειδοποιεί ότι, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών, θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 14η Αυγούστου, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας.

    [07] Υπέκυψε στα τραύματά του ο υπαξιωματικός που είχε αυτοτραυματιστεί με το όπλο του

    Υπέκυψε στα τραύματά του, χθες στις 11 το βράδυ, ο 38χρονος υπαξιωματικός (ΤΘ) Κ.Ι., ο οποίος είχε αυτοτραυματισθεί το πρωί με το υπηρεσιακό του όπλο σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ.

    Ο εν λόγω υπαξιωματικός νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ύστερα από αερομεταφορά από τη Σάμο. Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του.

    [08] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

    Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε στη Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

    «Δυστυχώς, αυτό το σαββατοκύριακο φθάσαμε σε νέο επίπεδο υπερβαίνοντας τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Ιτάγι Βίρι.

    Από τον Ιανουάριο, 188.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, και αναμένεται ότι το συμβολικό όριο των 200.000 θα ξεπεραστεί χωρίς δυσκολία.

    Περί τους 97.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 90.500 στην Ιταλία, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στη διαδρομή από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία. Έχουν καταγραφεί 1.930 θάνατοι στη διαδρομή αυτή, έναντι 60 περίπου στη διαδρομή προς την Ελλάδα, κυρίως μέσω της Τουρκίας.

    [09] Το αντισυλληπτικό χάπι προστατεύει σε βάθος χρόνου τις γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας

    Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, η συχνή χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας. Μάλιστα, όσα περισσότερα χρόνια το παίρνει, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος για μια γυναίκα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

    Η μελέτη εκτιμά ότι, χάρη στα αντισυλληπτικά χάπια, περίπου 400.000 περιπτώσεις καρκίνου της μήτρας έχουν αποφευχθεί στις ανεπτυγμένες χώρες κατά τα τελευταία 50 έτη, από τις οποίες οι 200.000 κατά την τελευταία δεκαετία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Βάλερι Μπέραλ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό ογκολογίας "The Lancet Oncology", ανέλυσαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 36 επιδημιολογικές έρευνες σε δεκάδες χώρες, τα οποία αφορούσαν συνολικά σχεδόν 27.300 γυναίκες.

    Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε πέντε χρόνια λήψης του χαπιού, ο κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου μειώνεται κατά το ένα τέταρτο (25%) περίπου. Δέκα χρόνια λήψης του χαπιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου πριν την ηλικία των 75 ετών από 2,3 σε 1,3 περιστατικά ανά 100 γυναίκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 August 2015 - 6:32:21 UTC