Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα σχετικά με το συνέδριο συζήτησε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων
  • [03] Με πτώση 1,22% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [04] Α. Νεφελούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επωφελής για την οικονομία η επαναλειτουργία του Νεωρίου
  • [05] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο
  • [06] Πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης είχε στο σπίτι του 39χρονος
  • [07] «3Χ3» στην Ολλανδία
  • [08] Χωρίς Κίτσιου στη Σλοβακία

  • [01] Θέματα σχετικά με το συνέδριο συζήτησε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να στελεχωθούν η Επιτροπή Θέσεων και η Οργανωτική Επιτροπή για το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως προέκυψε από την σημερινή, σχετική συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα.

    [02] Έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων

    Το 70% των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών έχει ήδη υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών, κάτι που υποδηλώνει έναν «ικανοποιητικό ρυθμό» υποβολών.

    Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, υπενθυμίζεται πάντως πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου - και πως η πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος, για όσες δηλώσεις έχουν υποβληθεί από την 19η Ιουλίου και αργότερα, είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.

    «Η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους, όπως πρόστιμο 100 ? (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων) και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

    [03] Με πτώση 1,22% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σημάδια εξομάλυνσης και αυτοσυντήρησης, με εξαίρεση τις τραπεζικές μετοχές, έδειξε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα» που οδήγησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση (-16,23%) από το 1987.

    Η αγορά ουσιαστικά κινήθηκε με δύο ταχύτητες. Οι τραπεζικές μετοχές και σήμερα κατέγραψαν νέα δραματική υποχώρηση, ενώ τα μη τραπεζικά blue chips αντέδρασαν ανοδικά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 659,94 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,22%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 635,06 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 4,94%.

    Η αξία των συναλλαγών και σήμερα, τηρουμένων των περιορισμών που υπάρχουν, κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και ανήλθε στα 64,10 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,78%.

    [04] Α. Νεφελούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επωφελής για την οικονομία η επαναλειτουργία του Νεωρίου

    Κανονικά λειτουργεί από χθες, μετά από τρείς μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων, τοναυπηγείο Νεώριο της Σύρου. Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, η επαναλειτουργία του ναυπηγείου αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετά τη συμφωνία του σωματείου και της διοίκησης της επιχείρησης σε συμφιλιωτική (τριμερή) συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας.

    Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου. Έτσι, διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ναυπηγείου που είναι επωφελής τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία», τονίζει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεφελούδης.

    [05] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

    Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

    «Δυστυχώς, αυτό το σαββατοκύριακο φθάσαμε σε νέο επίπεδο υπερβαίνοντας τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Ιτάγι Βίρι.

    Από τον Ιανουάριο, 188.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, και αναμένεται ότι το συμβολικό όριο των 200.000 θα ξεπεραστεί χωρίς δυσκολία.

    Περί τους 97.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 90.500 στην Ιταλία, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στη διαδρομή από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία. Έχουν καταγραφεί 1.930 θάνατοι στη διαδρομή αυτή, έναντι 60 περίπου στη διαδρομή προς την Ελλάδα, κυρίως μέσω της Τουρκίας.

    [06] Πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης είχε στο σπίτι του 39χρονος

    Αυτοσχέδιο θερμοκήπιο καλλιέργειας χασίς κατηγορείται ότι είχε στήσει στο σπίτι του στο Αγγελοχώρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ένας 39χρονος.

    Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του 39χρονου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντόπισαν ένα πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το σύστημα αποτελείτο από μετασχηματιστές ηλεκτρικού ρεύματος, ανεμιστήρα, ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης υγρασίας και θερμοκρασίας, μεταλλικούς αεραγωγούς, σόμπα αλογόνου, ροοστάτες, ιονιστές αέρα, πλαστικό ψεκαστήρα, αερόθερμο, σύστημα εξαερισμού κ.ά..

    Επιπλέον, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν 39 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρο και 40 εκατοστά, δέμα που περιείχε φύλλα και στελέχη κάνναβης, όπως επίσης δεύτερο δέμα με 64 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

    Ο 39χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [07] «3Χ3» στην Ολλανδία

    Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Ολλανδία. Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους επικράτησαν 1-0 της τουρκικής Σίβασπορ, χάρη στο τέρμα του Πάρντο στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μάρκο Σίλβα χρησιμοποίησε κυρίως παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα φιλικά, ενώ ντεμπούτο (έστω και ανεπίσημο) με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Φινμπόγκασον.

    [08] Χωρίς Κίτσιου στη Σλοβακία

    Με απόντα τον Στέλιο Κίτσιου θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στη Σλοβακία, για τον αγώνα ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με τη Σπάρτακ Τρνάβα (6/8). Ο 22χρονος δεξιός αμυντικός συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «Δικεφάλου» για το ματς σε ελληνικό έδαφος, χωρίς, ωστόσο, να τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν εσχάτως στο λαγονοψοϊτη. Γεγονός που οδήγησε τον Ιγκόρ Τούντορ να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το παιχνίδι της Πέμπτης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 20:32:24 UTC