Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο
  • [02] Περιορίζονται στο -1,92% από -4,94% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο
  • [03] Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά την οποία ακολούθησε έκρηξη σε καταφύγιο του Β' ΠΠ
  • [04] Δεν έγινε συζήτηση για χάρτες, ούτε για ονόματα χωριών, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί
  • [05] Σε υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για συχνές μορφές καρκίνου προσανατολίζεται το υπ. Υγείας
  • [06] Η S&P υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της ΕE
  • [07] Ο Πετρόπουλος στην Μπάρι
  • [08] Για την νίκη στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός
  • [09] Χουάν Ραμόν Ρότσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ο Έλληνας μπορεί να κάνει τα πάντα»
  • [10] Στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ ο Δημητριάδης

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο

    Για στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης παραλαβής για τον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ.

    Ο κ.Κατρούγκαλος μίλησε για ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, όπου ζουν με τον φόβο, σε κανόνες ζούγκλας, μια κατάσταση στην οποία πρέπει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μπει ένα τέλος.

    Ο νέος ειδικός γραμματέας Γιάννης Σούπος αναλαμβάνοντας τα ηνία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από τον, επί 5,5 μήνες διατελέσαντα, Αποστόλη Καψάλη δήλωσε ότι ο ΣΕΠΕ είναι το τελευταίο ανάχωμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν με συνθήκες αξιοπρέπειας και τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η μάχη είναι μεταξύ «Δαβίδ και Γολιάθ», ωστόσο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στη νέα ηγεσία του ΣΕΠΕ και δήλωσε ότι θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση.

    Ζούμε γενικά μια ιστορική περίοδο, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και περιέγραψε την Ελλάδα ως τον καθρέφτη του μέλλοντος της Ευρώπης για τα επόμενα 20 χρόνια.

    [02] Περιορίζονται στο -1,92% από -4,94% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

    Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στη χρηματιστηριακή αγορά , καθώς ανακάμπτουν δυναμικά τα μη τραπεζικά blue chips, μετά το χθεσινό ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες και σήμερα καταγράφουν δραματική πτώση.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:15 διαμορφώνεται στις 655,23 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,92%.

    Αρχικά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 635,06 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 4,94%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,35 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (+15,11%), της ΕΥΔΑΠ (+13,20%), του ΟΛΠ (+8,55%), της ΕΧΑΕ (+8,17%), της Viohalco (+7,84%) και της Motor Oil (+7,06%).

    Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς( -30,00%), της Eurobank (-29,70%), της Alpha Bank (-29,65%), της Εθνικής (-23,57%) και του ΟΤΕ (-0,28%).

    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+9,85%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+6,20%), του Εμπορίου (+5,40%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,09%).

    Αντιθέτως απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-27,45%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,28%).

    Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 15 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Nexans +29,47%, ΕΛΒΑΛ+20,54%, ΜΕΤΚΑ +15,11% και ΕΥΔΑΠ +13,20%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -30,00%, Eurobank -29,70%, Alpha Bank -29,65% και Εθνική -23,57%.

    [03] Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά την οποία ακολούθησε έκρηξη σε καταφύγιο του Β' ΠΠ

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, οι 11 από τους οποίους σοβαρά, από μια πυρκαγιά μετά την οποία προκλήθηκε έκρηξη σε ένα καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Αμβούργο, στην βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες, πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα ξυλουργείο που στεγάζεται σε αυτό το παλιό καταφύγιο, το οποίο δεν βρίσκεται κάτω από τη γη, σε μια κατοικημένη συνοικία του Αμβούργου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων που αποσκοπούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκλήθηκε μια έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που τινάχτηκαν στον αέρα κάποια ποδήλατα που βρισκόντουσαν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Τα σωστικά συνεργεία αγνοούν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο καταφύγιο αυτό, στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένοι περίπου 100 τόνοι αιθέριων ελαίων.

    [04] Δεν έγινε συζήτηση για χάρτες, ούτε για ονόματα χωριών, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί

    Η συζήτηση για το περιουσιακό βρίσκεται ακόμη στην αρχή, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επεσήμανε ότι «ούτε χάρτες, ούτε ποσοστώσεις, ούτε ακόμα το όνομα ενός χωριού, έχουν συζητηθεί στις συνομιλίες. Ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα συζητηθούν, αλλά ακόμη δεν ήρθε».

    Ο Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των «δημοσίων» υπαλλήλων (KAMU-SEN) μίλησε για προσπάθεια παραπληροφόρησης σε αυτό το θέμα. «Δεν θα γίνει ούτε ένα βήμα που θα θέτει τους Τουρκοκύπριους σε κίνδυνο και θα τους σπρώξει να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν τους αξίζει. Θέλω ο «λαός να ζει ήρεμα» είπε.

    Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και οι εξελίξεις γύρω από αυτό αφορούν το μέλλον μας, υποστήριξε και ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει για τις εξελίξεις την «κυβέρνηση» και τα κόμματα, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου. Σημείωσε, επίσης, ότι «η αποδοχή των κανόνων της ΕΕ δεν σημαίνει πως εγκαταλείπεται η διζωνικότητα».

    [05] Σε υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για συχνές μορφές καρκίνου προσανατολίζεται το υπ. Υγείας

    Με στόχο να δοθεί περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και να περιοριστούν οι πολυδάπανες θεραπείες, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στο να καταστήσει υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις συχνές μορφές καρκίνου. Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα είναι επιβεβλημένη η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

    «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις εξετάσεις αυτές και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή, την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν» εξηγεί ο υπουργός Υγείας και επισημαίνει ότι στόχος είναι να προλαμβάνονται ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου, για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

    [06] Η S&P υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της ΕE

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το βράδυ της Δευτέρας την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αρνητική από σταθερή, καθώς αναμένει ότι η ΕΕ θα παράσχει χρηματοδοτικές εγγυήσεις στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ.

    Η απόφαση του οίκου σχετίζεται επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του S&P (http://bit.ly/1M11XEI) με την εκτίμησή του ότι υπάρχουν πτωτικές πιέσεις για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της.

    Στο σκεπτικό που παραθέτει ο οίκος, αναφέρεται ως ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση για την υποβάθμιση η «έκθεση» των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

    [07] Ο Πετρόπουλος στην Μπάρι

    Φορώντας την φανέλα της Μπάρι, που τώρα αγωνίζεται στην Serie B, θα εξακολουθήσει τα δύο επόμενα χρόνια την καριέρα του ο Αντώνης Πετρόπουλος. Αυτό αποκάλυψε η ιταλική αθλητική εφημερίδα "Corriere dello Sport", που με τίτλο «Πετρόπουλος, ένας γίγαντας στην Μπάρι» έγραψε ότι ο Έλληνας επιθετικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

    [08] Για την νίκη στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός

    Χωρίς σημαντικά προβλήματα αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού για το Βέλγιο, όπου αύριο θα φιλοξενηθεί από την Μπριζ, στον αγώνα ρεβάνς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Σέρχιο Σάντσεθ, ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας είναι η νίκη και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. Στο πρώτο είχαμε ένα σκορ που δεν μας δίνει μεγάλη ασφάλεια. Θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση και το κυριότερο να είμαστε πειθαρχημένοι. Πιστεύω ότι θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το ξεκίνημα του παιχνιδιού, πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και πάμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι η Μπριζ θα προσπαθήσει να ασκήσει μεγάλη πίεση, από την άλλη εμείς έχουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Φάνηκε στο πρώτο ματς ότι, όταν ήμασταν συγκεντρωμένοι σ' αυτά που είχαμε πει, δεν είχαμε πρόβλημα. Εντός έδρας η Μπριζ θα παίξει τελείως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο τι θα κάνουμε εμείς και όχι αυτοί».

    Από την πλευρά του, ο Τάσος Λαγός εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικότερο είναι να μην δεχθεί γκολ ο Παναθηναϊκός: «Κι εγώ και όλοι στην ομάδα περιμένουμε την πρόκριση, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο ματς, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, αλλά πάμε στο Βέλγιο χωρίς να το σκεφτόμαστε, σαν να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η Μπριζ είναι επικίνδυνη μέσα στην έδρα της, θα μας πιέσει δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ. Ξέρουμε ότι δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά, αν δεν έρθει το γκολ, θα προσπαθήσουμε να μη δεχτούμε, γιατί και το μηδέν δίνει την πρόκριση».

    [09] Χουάν Ραμόν Ρότσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ο Έλληνας μπορεί να κάνει τα πάντα»

    Δεν είναι δα η πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μονάχα εκείνη του ποδοσφαίρου, που ένα όνομα έγινε αιτία... πολέμου. Ή ακόμα και πεπρωμένο. Τον έφεραν στην Ελλάδα σαν... Μπουμπλή , αλλά εκείνος κατάφερε να μείνει ως Χουάν Ραμόν Ρότσα. Πολλά χρόνια, 36 -έως τώρα- για την ακρίβεια, μνημονεύοντας ακόμα και σήμερα, εκείνη την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του είχαν επιβάλει μαζί με την τιμωρία 9 μηνών, ως αιτία να μην πακετάρει βαλίτσες για την Αργεντινή.

    Και να μείνει κοντά μας, να αγαπήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, να μαγέψει, να γνωρίσει την αποθέωση και να γράψει μοναδική ιστορία: ως παίκτης αλλά και ως προπονητής στην συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό, να είναι έως τώρα ο μοναδικός που κατάφερε με ελληνική ομάδα να φτάσει έως τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας.

    Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, γεννημένος πριν από 61 χρόνια στο Σάντο Τομέ του Κοριέντες στην Αργεντινή, μίλησε για όλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χωρίς να... καταπιεί ή να κρυφτεί πίσω από λέξεις, δίχως να φοβηθεί χαρακτηρισμούς. Άλλοτε χρησιμοποίησε ονόματα, άλλοτε πάλι επέλεξε... φωτογραφικές περιγραφές. Για το ποδόσφαιρο, την οικονομία την πολιτική. Για την ζωή.

    «Έστειλε» τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Champions League και μάλιστα ως νικητή στο Μπριζ, τα έβαλε με τα κέντρα οργάνωσης και διοίκησης του ποδοσφαίρου μας, το αυτοδιοίκητο, ψήφισε τον Λουίς Φίγκο για πρόεδρο της FIFA, διάλεξε τον Μαραντόνα έναντι του Μέσι, μίλησε για «στημένα» ματς, το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, το μοντέλο της Μπαρτσελόνα, την κρίση στην Ελλάδα και την Αργεντινή, τους χούλιγκανς και την Θάτσερ, δεν έκρυψε ούτε το παράπονο του... Μπουμπλή, δήλωσε απαισιόδοξος. Αλλά την ίδια στιγμή εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί «ο Έλληνας μπορεί να κάνει τα πάντα», όπως λέει εκείνος.

    [10] Στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ ο Δημητριάδης

    Η πρώτη ελληνική πρόκριση σε ημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν είναι γεγονός και φέρει τη «σφραγίδα» του Στέφανου Δημητριάδη. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα, κατετάγη τρίτος στη σειρά του με 1:56.23 και 10ος στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς. Η επίδοση του Δημητριάδη αποτελεί παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 1:56.47 που κρατούσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος από τις 27 Μαρτίου 2007, στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 10:32:35 UTC