Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα για τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως»
  • [02] Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό
  • [03] «Η συζήτηση για το Grexit είναι περιττή»
  • [04] Βραβεύει Κιμ Γιονγκ-ουν η κόρη του πρώτου προέδρου της Ινδονησίας
  • [05] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Κερατσίνι
  • [06] Στην Σούπερ Λίγκα οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

  • [01] «Μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα για τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως»

    Στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, έχει ξεκινήσει η δημιουργία δομής φιλοξενίας για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως. Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως προχωράνε και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

    Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ειδικότερα ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται κλιμάκια των υπουργείων Εσωτερικών (Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη), Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ.

    Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη της εβδομάδας ο προσφυγικός πληθυσμός από το Πεδίο του Άρεως θα έχει μεταφερθεί στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής, όπου θα υπάρχει και συνδρομή φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

    [02] Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το πρόβλημα της μετανάστευσης εξαπολύει η ΝΔ.

    Σε κοινή τους δήλωση, οι τομεάρχες Τουρισμού Μ.Κόνσολας, Δημόσιας Τάξεως Δ. Κυριαζίδης και Ναυτιλίας Ν. Μηταράκης επικρίνουν τον πρωθυπουργό ότι μιλώντας για το θέμα από το βήμα της Βουλής «αποφάσισε να πληροφορήσει ότι όλα βαίνουν καλώς», ενώ «η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινώς και τα όσα είπε συνιστούν, για όσους βιώνουν το πρόβλημα, απόπειρα πρωτοφανούς κοροϊδίας και εμπαιγμού».

    Χαρακτηρίζουν, επίσης, «γενικόλογη» και «αοριστολογική» την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, και αναφέρουν ότι κατέθεσαν εκ νέου ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς, απαιτώντας άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις.

    [03] «Η συζήτηση για το Grexit είναι περιττή»

    Κατά της συζήτησης περί «Grexit» τάσσεται η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Κλάουντια Μπουχ και δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξη» ότι η Αθήνα θα καταφέρει την αναστροφή. Τάσσεται ωστόσο κατά ενός «καθαρού» κουρέματος του χρέους και εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί από ένα πρόγραμμα του ΕΜΣ.

    «Η συζήτηση για το Grexit είναι περιττή. Με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μπήκαν οι βάσεις ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε η κ. Μπουχ στην οικονομική εφημερίδα «Boersen-Zeitung» και προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «θα σήμαινε για πρώτη φορά την ακύρωση ενός βήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Bundesbank, με κάτι τέτοιο «θα άλλαζε ο χαρακτήρας της νομισματικής ένωσης».

    Τέλος, η κ.Μπουχ τονίζει ότι τώρα είναι σημαντικό, στην Ελλάδα να υλοποιηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και ιδιαίτερα να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση προκειμένου η χώρα να αποκτήσει οικονομικά μια προοπτική μέλλοντος.

    [04] Βραβεύει Κιμ Γιονγκ-ουν η κόρη του πρώτου προέδρου της Ινδονησίας

    Μία από τις κόρες του πρώτου προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο πρότεινε να απονεμηθεί στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν βραβείο για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη απορρίπτοντας ως "δυτική προπαγάνδα" τις επιδόσεις του στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η Ραχμαουάτι Σουκαρνοπούτρι επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός δικτάτορας θα τιμηθεί τον Σεπτέμβριο από την οργάνωσή της, το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σουκάρνο.

    Η απόφαση να δοθεί το βραβείο αυτό στον βορειοκορεάτη ηγέτη--το οποίο στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι και η Αούνγκ Σαν Σου Κι--κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του ινδονησιακού Τύπου και έχει προκαλέσει χλευαστικά σχόλια και καχυποψία.

    Ωστόσο, η ίδια η Σουκαρνοπούτρι υπερασπίστηκε την απόφασή της λέγοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει εξοντώσει δεκάδες συμπολίτες του από τότε που ανήλθε στην εξουσία, "θα πρέπει να βραβευτεί για τον αγώνα του κατά του νεο-αποικιακού ιμπεριαλισμού".

    [05] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Κερατσίνι

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου, στα όρια κατοικημένης περιοχής.

    Η φωτιά έκαψε δασική και θαμνώδη έκταση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

    Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή υδροφόρα οχήματα και προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

    Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου για τυχόν αναζωπύρωση.

    [06] Στην Σούπερ Λίγκα οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

    Απορρίφθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η έφεση του Λεβαδειακού κατά της πρωτόδικης αθωωτικής για τη Βέροια απόφασης για το φερόμενο ως «χειραγωγημένο» παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε πριν από δύο χρόνια στο "Γ.Καραϊσκάκης" και βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 3-0. Έτσι η Βέροια θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ως η ομάδα Β στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 14:32:16 UTC