Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η καταβολή συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ
  • [02] Διαφθορά και δικαιοσύνη στη σημερινή ατζέντα
  • [03] Ο Ομπάμα απαιτεί μεγάλη μείωση εκπομπών από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
  • [04] Κύπριος επιστήμονας ανακάλυψε νέα θεραπεία κατά της ελονοσίας
  • [05] Ματαιώσεις δρομολογίων σήμερα σε προαστιακό και τρένα
  • [06] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

  • [01] Σήμερα η καταβολή συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

    Σήμερα Δευτέραθα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι συντάξεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

    [02] Διαφθορά και δικαιοσύνη στη σημερινή ατζέντα

    Τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης, θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Τα θέματα αυτά, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

    Με βάση τον προγραμματισμό, αύριο Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

    Εξάλλου, την Παρασκευή, στον χώρο διαμονής των θεσμών μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και στην εξάωρη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα, ενώ η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».Το απόγευμα της Παρασκευήςοι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [03] Ο Ομπάμα απαιτεί μεγάλη μείωση εκπομπών από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή σήμερα τον πρώτο κανονισμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή ποτέ για μείωση των εκπομπών άνθρακα σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ένα σχέδιο εναντίον του οποίου οι βιομήχανοι του άνθρακα και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι θα πολεμήσουν δικαστικώς.

    Σε ένα ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το «Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας» του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα μειώσει τις εκπομπές κατά 32% το 2030, από τα επίπεδα του 2005. Το σχέδιο μειώνει εκπομπές κατά 9% περισσότερο από το περσινό προσχέδιο, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, αλλά δίνει στις πολιτείες περιθώριο δύο παραπάνω ετών για να θέσουν τις μειώσεις σε εφαρμογή.

    [04] Κύπριος επιστήμονας ανακάλυψε νέα θεραπεία κατά της ελονοσίας

    Ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγείται ο Κύπριος μεταδιδάκτορας στη Μοριακή Βιολογία στο Ινστιτούτο Sanger του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ζήνων Ζήνωνος, ανακάλυψε πρόσφατα μια καινούργια θεραπεία κατά της ελονοσίας. Η επιστημονική έρευνα, που ονομάζεται "Basigin is a druggable target for host-oriented anti-malarial interventions", δημοσιεύθηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Experimental Medicine».

    Ο δρ. Ζήνων Ζήνωνος δήλωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνα, «γιατί βρήκε εξαιρετικά άδικο το γεγονός ότι η ελονοσία παίρνει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως παιδιών, στις φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία ιάσιμη νόσος και ξεχασμένη στο δυτικό κόσμο». Είπε μάλιστα ότι στόχος είναι το φάρμακο να παρέχεται στους ανθρώπους, που πραγματικά το έχουν ανάγκη, δωρεάν ή με το μικρότερο δυνατό αντίτιμο.

    Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ ο δρ Ζήνωνος ανέφερε ότι η ελονοσία προκαλείται από ένα παράσιτο, που ονομάζεται πλασμώδιο (Plasmodium ssp.). Όταν ένα κουνούπι μολυσμένο με Plasmodium ssp., τσιμπήσει τον άνθρωπο τότε το παράσιτο της ελονοσίας εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και αρχικά προσβάλει το ήπαρ. Μετά από ορισμένες μέρες το παράσιτο εξέρχεται από το ήπαρ και αρχίζει να εισέρχεται και να μολύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια (τα κύτταρα που προσδίδουν το κόκκινο χρώμα στο αίμα μας) προκαλώντας την καταστροφή τους. Όταν ένας άνθρωπος με ελονοσία τσιμπηθεί από ένα (μη μολυσμένο) κουνούπι τότε το παράσιτο της ελονοσίας μεταφέρεται στο κουνούπι το οποίο μπορεί να το μεταδώσει στη συνέχεια σε άλλους ανθρώπους.

    Όπως εξηγεί ο Κύπριος ερευνητής: «αναπτύξαμε ένα φάρμακο, το οποίο ονομάζεται Ab-1, και προκαλεί το θάνατο του παρασίτου.

    Ο δρ . Ζήνωνος εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για διάθεση του Ab-1 στην αγορά, γιατί το Ab-1 βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, δεν έχει όμως δοκιμαστεί στον άνθρωπο ακόμα.

    [05] Ματαιώσεις δρομολογίων σήμερα σε προαστιακό και τρένα

    Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης (07:18 και 10:18) και Θεσσαλονίκης - Αθήνας (05:13, 07:04 και 10:04).

    Επιπλέον για το διάστημα αυτό (10:00 - 15:00) θα ματαιωθούν δρομολόγια τρένων στις γραμμές :

    1.Αθηνών -Καλαμπάκας- Αθηνών

    2. Αλεξανδρούπολης-Δικαιών -Αλεξανδρούπολης

    3. Θεσσαλονίκης-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης

    4. Λάρισας-Βόλου-Λάρισας

    5 . Λειανοκλαδίου - Λαμίας -Στυλίδα - Λειανοκλαδίου

    6. Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού

    7. Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου

    Επίσης, θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, της Πάτρας και Λάρισας - Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.

    Τέλος,δεν θα γίνεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, μεταξύ των ωρών 13:00 - 15:00.

    [06] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

    Οι γιατροί ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης , όπως λένε με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 4:32:22 UTC