Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας»
  • [02] Ν. Φίλης: Το μυστικό «plan B» σημαίνει πραξικόπημα
  • [03] Σε υψηλά 4ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη
  • [04] Μαλαισία: «Είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν σε Μπόινγκ 777»
  • [05] Δυναμική παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην έκθεση Expo Milano 2015
  • [06] Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη
  • [07] Έκκληση του Μ. Θεοδωράκη και άλλων προσωπικοτήτων για «να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου»
  • [08] Επίσκεψη του Ρώσου πρεσβευτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [09] Μάθε τι χρώμα μάτια είχε και τι έτρωγε ο νεολιθικός πρόγονός σου
  • [10] Αχαρνής, Alexandra Gravas και Λυσιστράτη στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου
  • [11] Στο φως νέα ευρήματα για το ιερό του Απόλλωνα στο Δεσποτικό
  • [12] Γ.Δραγασάκης: Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ
  • [13] «Συνθηκολογήσαμε, αλλά κερδίσαμε διότι άνοιξε ένα ρήγμα στην ευρωζώνη»
  • [14] Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Εθνικό Οδό στο ύψος των διοδίων Αφιδνών
  • [15] Όγδοη η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χιλιομέτρων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο
  • [16] Μαζουάκου: «Όνειρο για εμένα η Ρόμα»

  • [01] «Πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας»

    «Σήμερα είναι μία συλλογική διαδικασία, εξαιρετικά σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πώς και μέσα από ποιο δρόμο θα φθάσουμε, μέσα από ευρύ διάλογο, να καταλήξουμε στα σωστά και απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρονική συγκυρία, με πρόταγμα το συμφέρον του ελληνικού λαού, της χώρας και μετά το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και προσέθεσε: «Αλλά, με δεδομένο ότι στην καρδιά της Αριστεράς, στην πολιτική της Αριστεράς, στην ιδεολογία της, το σημαντικότερο είναι κάθε στιγμή να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών και του ελληνικού λαού. Σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη πραγματικά αξία».

    Σε ερώτηση εάν τίθεται πρώτα η συμφωνία ή πρώτα η ενότητα του κόμματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε «πρώτα η συμφωνία, σ' αυτή τη χρονική στιγμή πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας».

    [02] Ν. Φίλης: Το μυστικό «plan B» σημαίνει πραξικόπημα

    «Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

    «Η συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα υποσύνολο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψήφος ελπίδας και θα είναι μεγάλη αποτυχία να οδηγήσουμε το λαό στην περιθωριοποίηση.

    «Ένα πολιτικό κόμμα συνθέτει εξισορροπεί, δεν είναι αντανάκλαση κινηματικών διεκδικήσεων. Αυτό είναι η Αριστερά, έτσι την ξέραμε και έτσι θα προχωρήσουμε», είπε και πρόσθεσε:

    «Υποστηρίζω για πρώτη φορά με τόσο απόλυτο τρόπο όσα είπε Αλέξης Τσίπρας. Δείχνουν δημοκρατική αποφασιστικότητα».

    Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

    «Ο Βαρουφάκης λέει αυτά που λέει. Τώρα τον διαψεύδουν οι φίλοι του. Αν ίσχυαν αυτά που λέει θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο», είπε ο κ. Φίλης.

    [03] Σε υψηλά 4ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

    Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Ιούλιο σε υψηλό επίπεδο 4ετίας, ενισχυμένος από την ανακούφιση που προκάλεσε η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Ο δείκτης επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις 104 μονάδες από 103,5 τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων, που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, ήταν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 103,2 μονάδες.

    Αν και η οικονομία της Ευρωζώνης δυσκολεύεται να αποκτήσει δυναμική σε ένα στέρεο έδαφος και τα προβλήματα της περιοχής έχουν επιβαρύνει το κλίμα, οι προοπτικές μπορεί να ενισχυθούν από τη συμφωνία για τη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

    [04] Μαλαισία: «Είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν σε Μπόινγκ 777»

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν σε Μπόινγκ 777.

    «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

    Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από την πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

    [05] Δυναμική παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην έκθεση Expo Milano 2015

    Δράσεις προβολής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης Expo Milano 2015. Συγκεκριμένα, στο ελληνικό περίπτερο λαμβάνουν χώρα ειδικές εκδηλώσεις εντείνοντας την προσπάθεια για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.

    H διεθνής έκθεση Expo διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια με διάρκεια 6 μηνών. Εφέτος φιλοξενείται στο Μιλάνο της Ιταλίας από την 1η Μαΐου 2015 έως την 31η Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Feeding the Planet, Energy for Life».

    Στο πλαίσιο του εφετινού θέματος της ελληνικής συμμετοχής «Greek Food: Sharing the Flavors of Health» και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τόσο εντός του ελληνικού περιπτέρου, όσο και στον ευρύτερο χώρο του Bio ? Mediterraneum Cluster. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση της εφετινής συμμετοχής της Ελλάδας στην Expo Milano 2015 γίνεται από το ENTERPRISE GREECE.

    Επιπλέον, στους έξι μήνες διεξαγωγής της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo Milanο 2015 κάθε συμμετέχουσα χώρα θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί μέσω διάφορων προωθητικών ενεργειών σε μία συγκεκριμένη ημέρα, η οποία αποκαλείται εθνική ημέρα (National Day).

    Η ημέρα της Ελλάδας έχει οριστεί για τις 21/09/2015. Την ημέρα αυτή η Ελλάδα θα παρουσιάσει σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης τα προϊόντα της, καθώς και τα οφέλη του ελληνικού φαγητού και της μεσογειακής διατροφής.

    [06] Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη

    Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από 14.00 μέχρι 18.00, προχωρεί την ερχόμενη Τετάρτη (5 Αυγούστου) η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

    Οι ελεγκτές ζητούν την κατάθεση στη Βουλή και την έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για τη σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ, ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

    Η ΕΕΕΚ προειδοποιεί ότι, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών, θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 14η Αυγούστου, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας.

    [07] Έκκληση του Μ. Θεοδωράκη και άλλων προσωπικοτήτων για «να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου»

    Σε έκκληση με την οποία ζητούν να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», προέβησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

    Στην έκκληση υποστηρίζεται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Ότι, επίσης, προκάλεσε ήδη τη μακράν μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη μετά το 1945. Η Ελλάδα, λένε οι υπογράφοντες, χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

    [08] Επίσκεψη του Ρώσου πρεσβευτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επίσκεψη στα γραφεία του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων πραγματοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοφ.

    Ο Ρώσος πρεσβευτής συζήτησε με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο και στελέχη του εθνικού πρακτορείου για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και τις διεθνείς εξελίξεις.

    [09] Μάθε τι χρώμα μάτια είχε και τι έτρωγε ο νεολιθικός πρόγονός σου

    Πόσο κοντινοί συγγενείς είμαστε με τους Νεάντερταλ; Τι χρώμα, μάτια, μαλλιά και δέρμα είχαν οι πρόγονοί μας; Ποιοι παθογόνοι οργανισμοί πρωτοεμφανίστηκαν στην ανθρωπότητα; Γιατί κάποιοι από εμάς μπορούν και κάποιοι δεν μπορούν να πιουν γάλα κατά την ενήλικη ζωή τους; Ποιοι ήταν οι πρώτοι πληθυσμοί της Ευρώπης;

    Ένα φωτεινό παράθυρο της Επιστήμης, που αποκαλύπτει την εξέλιξη της βιολογικής ιστορίας του ανθρώπου, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον μέσα από το παρόν, "ανοίγει" στους επισκέπτες της η έκθεση "Αρχαίο DNA - Παράθυρο στο Παρελθόν και το Μέλλον", που εγκαινιάζεται απόψε, στις 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι 31 Μαΐου του 2016.

    "Τι είναι το αρχαίο DNA;"

    Θέμα της έκθεσης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι η παρουσίαση της σύγχρονης έρευνας για το παλαιογενετικό υλικό (αρχαίο DNA).

    Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του DNA και ίσως ήδη γνωρίζουν, ότι όλες οι βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, η δομή και η εμφάνιση του καθενός, καθορίζονται από το DNA. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι είναι το αρχαίο DNA και τις δυνατότητες των επιστημόνων να το ανακτήσουν από σκελετούς, μούμιες και κατάλοιπα προϊστορικών ζώων; Είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται για απλή διαδικασία, αλλά για περίπλοκες και χρονοβόρες εργαστηριακές αναλύσεις, που, όμως, μπορούν να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις για τη βιολογική ιστορία του ανθρώπου.

    [10] Αχαρνής, Alexandra Gravas και Λυσιστράτη στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου

    "Αχαρνής", Alexandra Gravas και "Λυσιστράτη" περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου για το ερχόμενο τριήμερο.

    Ειδικότερα, την Αριστοφανική κωμωδία "Αχαρνής" παρουσιάζει το Σάββατο στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το "Φιλοθέατον". Είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου σατυρικού δημιουργού. Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών και πάνω από όλα την αντίθεσή του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

    Ο ποιητής, με όχημα την κωμωδία, σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

    Η σκηνοθεσία και απόδοση είναι του Γιάννη Κακλέα, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης και Φάνης Μουρατίδης. Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, ενώ η τιμή για ανέργους και παιδιά διαμορφώνεται στα 12 ευρώ.

    [11] Στο φως νέα ευρήματα για το ιερό του Απόλλωνα στο Δεσποτικό

    Νέα σημαντικά και διαφωτιστικά στοιχεία για την τοπογραφία, την έκταση και τη χωροταξική οργάνωση του ιερού του Απόλλωνα στη θέση Μάντρα, ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των φετινών ανασκαφών στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, το οποίο είναι ένα από τα μοναδικά ακατοίκητα νησιά στις Κυκλάδες, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και βρίσκεται δυτικά της Αντιπάρου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού, η συστηματική έρευνα στη θέση Μάντρα Δεσποτικού, που ξεκίνησε το 1997 από τον αρχαιολόγο Γ. Κουράγιο (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων), έχει φέρει στο φως, μέχρι σήμερα, ένα εκτεταμένο αρχαϊκό ιερό, η ακμή του οποίου χρονολογείται στον 6ο αι. π.Χ., ενώ τα πρωιμότερα ίχνη λατρείας ανάγονται στον 9ο και 8ο αι. π. Χ. (γεωμετρική εποχή).

    Η κατεξοχήν λατρευόμενη θεότητα στο ιερό κατά την αρχαϊκή και κλασική περίοδο ήταν ο Απόλλωνας, ενώ στην κλασική περίοδο λατρευόταν και η θεά Εστία με το επίθετο «Ισθμία». Έχουν ανασκαφεί μέχρι σήμερα 13 κτίρια.

    [12] Γ.Δραγασάκης: Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ

    Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

    Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.

    Στάθηκε στην κριτική που ασκείται σε χειρισμούς και σε πρόσωπα κατά τη διαπραγμάτευση και έθεσε το ερώτημα αν ευθύνονται μόνο αυτά ή πρέπει να εξεταστούν και θεωρητικά λάθη αλλά και παραδοχές που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως εκείνη που υποστήριζε ότι υπό την απειλή της ρήξης θα προκαλείτο μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στην ευρωζώνη.

    [13] «Συνθηκολογήσαμε, αλλά κερδίσαμε διότι άνοιξε ένα ρήγμα στην ευρωζώνη»

    Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο όχι στου δημοψηφίσματος που έδωσε διαπραγματευτικό όπλο στην κυβέρνηση. «Συνθηκολογήσαμε, αλλά κερδίσαμε διότι άνοιξε ένα ρήγμα στην ευρωζώνη», είπε και τόνισε ότι μόνο όπλο για να μην μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι ένα κόμμα που θα αφουγκράζεται το λαό.

    [14] Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Εθνικό Οδό στο ύψος των διοδίων Αφιδνών

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε περιοχή με ξερά χόρτα, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών.

    Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι θέμα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, αυτή την ώρα, είκοσι πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

    [15] Όγδοη η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χιλιομέτρων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο

    Μακριά από το βάθρο έμειναν οι Έλληνες αθλητές στο ομαδικό αγώνισμα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου κάλυψαν την απόσταση των 5χλμ. σε 56 λεπτά και 18.6 δευτερόλεπτα και περιορίστηκαν στην όγδοη θέση, χωρίς να καταφέρουν να επαναλάβουν την επιτυχία της Βαρκελόνης, όπου είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

    [16] Μαζουάκου: «Όνειρο για εμένα η Ρόμα»

    «Όνειρο» χαρακτήρισε ο Αρτούρ Μαζουάκου την προοπτική να φορέσει την φανέλα της Ρόμα, πρόταση που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, όπως είπε ο άσος του Ολυμπιακού στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport". «Η Ρόμα; Την παρακολουθώ, το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Για εμένα θα ήταν ένα όνειρο, είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League και κάθε χρόνο διεκδικεί το πρωτάθλημα. Σε μία πρόταση από τη Ρόμα, δεν θα μπορούσα να πω όχι, όμως θα δούμε τι θα συμβεί. Γνωρίζω επίσης και το ενδιαφέρον της Ίντερ. Για την ώρα όμως σκέφτομαι μονάχα τον Ολυμπιακό, μία ομάδα που επίσης συμμετέχει στο Champions League» δήλωσε μεταξύ άλλων ο 22χρονος αριστερός μπακ, που έφτασε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από τη Βαλανσιέν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 12:32:25 UTC