Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ
  • [03] Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν τμήμα αεροπλάνου για τυχόν σχέση με τη μοιραία πτήση MH370
  • [04] Χιλιάδες θεατές γιόρτασαν στον Κήπο του Μεγάρου τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη
  • [05] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 πμ θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61). Η ομιλία του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί απευθείας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ (www.amna.gr).

    Χθες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εάν η κυβέρνηση δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

    «Θα ήμουν ο τελευταίος που θα είχα λόγο να θέλω εκλογές αν είχαμε εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ένα σχέδιο. Αν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές. Αυτό έχει να κάνει και με τις αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να δώσουν απαντήσεις με δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο και όχι με διαδικασία "άρπα-κόλλα". Να πάμε σύντομα σε έκτακτο συνέδριο, αρχές Σεπτέμβρη» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Εκλογές εάν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία

    [02] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ

    Σήμερα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι συντάξεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

    [03] Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν τμήμα αεροπλάνου για τυχόν σχέση με τη μοιραία πτήση MH370

    Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) εξετάζει ένα υπόλειμμα από τμήμα αεροπλάνου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, που ανήκει στη Γαλλία, και βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής αλλά είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370 που εξαφανίστηκε, είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας χθες.

    Άλλη πηγή, γνώστης του θέματος, είπε ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι από το MH370.

    Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβάτες και προσωπικό ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

    [04] Χιλιάδες θεατές γιόρτασαν στον Κήπο του Μεγάρου τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

    Δύο κεράκια που συμβολίζουν 90 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας «έσβησαν» οι 3.500 θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν χθες βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να ευχηθούν στον Μίκη Θεοδωράκη την ημέρα των γενεθλίων του.

    Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί δεν του το επέτρεψε η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, αλλά σε μήνυμα του - που διαβάστηκε στην έναρξη της βραδιάς - μετέφερε τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης για την πραγματοποίηση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. Ωστόσο, σημείωσε , «αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στη μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μία εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή, ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο την ίδια στιγμή, να απολαμβάνω την μεγάλη χαρά ενός ανθρώπου της Τέχνης, που βλέπει το έργο του να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό».

    «Το μόνο που με παρηγορεί», συνέχισε, «είναι ο συμβολισμός από την συνύπαρξη μέσα στον ίδιο λαό του πόνου και της ελπίδας αλλά και της βεβαιότητας ότι κάποτε ο πόνος θα εξαλειφθεί, ενώ η ελπίδα θα γιγαντωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Γιατί η ελπίδα είναι αυτή που θριαμβεύει πάντοτε όταν έχει κανείς μέσα του αληθινή πίστη στον άνθρωπο και στη ζωή», κατέληξε.

    Η βραδιά άνοιξε με το ορχηστρικό κομμάτι από τη «Γειτονιά των αγγέλων» και συνεχίστηκε με τους τρεις ερμηνευτές να τιμούν τις συνθέσεις του Μ. Θεοδωράκη σε στίχους Ελύτη («Μαρίνα»), Γκάτσου («Μυρτιά»), Ρίτσου («Μέρα Μαγιού»), Σεφέρη («Κράτησα τη ζωή μου») και Λειβαδίτη («Δραπετσώνα», «Σαββατόβραδο»). Στο τέλος του πρώτου μέρους ανέβηκε στη σκηνή η κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία μαζί με τους θεατές τραγούδησε και ευχήθηκε στον μεγάλο δημιουργό να μείνει πολλά ακόμα χρόνια στο πλευρό μας. Ευχή που συνόδεψαν με το εύρημα μιας γενέθλιας τούρτας που είχε ετοιμάσει ο Στέλιος Παρλιάρος, με δύο κεράκια που σχημάτιζαν τον αριθμό ενενήντα. Τη σκυτάλη πήρε η Αλέξια, που ερμήνευσε δύο τραγούδια του συνθέτη.

    Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πολιτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που καθόρισαν τη δημιουργική του πορεία και τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ελλήνων και που εξακολουθούν να νοηματοδοτούν πολλά για την πατρίδα μας, όπως το «Γελαστό παιδί» (στίχοι Brendan Behan, αποδ. Βασίλη Ρώτα), «Κάποτε θα' ρθουν να σου πουν» (στ. Λ. Παπαδόπουλου), «Το σφαγείο» (στ. Μ.Θεοδωράκη), «Είμαστε δυό» (στ. Μ.Θεοδωράκη), «Ένα το χελιδόνι» (στ. Οδ. Ελύτη), «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις» (στ. Γ. Ρίτσου) και με κορύφωμα τον ύμνο του Οδ. Ελύτη «Της δικαιοσύνης», ερμηνευμένο από την Ελένη Βιτάλη, με το κοινό να τη συνοδεύει και να χειροκροτά όρθιο.

    [05] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Με στόχο τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων όξυναν τις μεταξύ τους σχέσεις, τον προσεχή Ιανουάριο εγκαινιάζεται το ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ "Hellas Filmbox Berlin" (HFBB), το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.» (ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο), που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

    Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Tύπου ειδικότερα, δημιουργίες της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, προκειμένου να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα. Έτσι, το γερμανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας στο πρώτο Φεστιβάλ που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου στο Babylon, έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

    Η υποβολή ταινιών αρχίζει το Σάββατο 1η Αυγούστου, και οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του φεστιβάλ θα βρίσκονται στη σελίδα http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 4:32:15 UTC