Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη - Γ. Στουρνάρα
  • [02] Ποτάμι: Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σχέδια Βαρουφάκη
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Απολογητικός αλλά αμετανόητος ο Τσίπρας για την καταστροφική του διακυβέρνηση
  • [04] Άρση του κατ' οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο και Ζαρούλια
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ με δίκαιη αναλογία
  • [06] ΕΚΤ: Οι πρώτες χώρες που μπήκαν στην ευρωζώνη δεν συγκλίνουν αλλά αποκλίνουν
  • [07] Κρ. Λαγκάρντ: Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
  • [08] Κανονικά οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης
  • [09] Αποκλιμακώνονται οι τιμές του όζοντος στην Αθήνα
  • [10] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη - Γ. Στουρνάρα

    Mε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συζήτηση με τον Διοικητή, τον οποίο και χαρακτήρισε «θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας» και επεσήμανε πως στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί.

    «Όλοι αισθάνονταν την ασφάλεια, όμως δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 κααταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση, και σωφροσύνη δεν θα είχαν παρουσιαστεί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, επσημαίνοντας πως η ανάπτυξη έγινε ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν ελλείματα.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, «μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε, αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφώνια μέσα στον Αύγουστο και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

    [02] Ποτάμι: Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σχέδια Βαρουφάκη

    Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε το "Ποτάμι", με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, κατηγορώντας τον ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σχέδια Βαρουφάκη και δεν έδωσε απαντήσεις στα καυτά ζητήματα της οικονομίας που θα ενσκήψουν πιο απειλητικά τον Σεπτέμβριο.

    "Στις δύο ώρες συνέντευξης του κ.Τσίπρα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια ερώτηση και δεν ειπώθηκε ούτε μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη για τα IOUs και την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί να είναι το θέμα που συζητά όλη η Ελλάδα και μαζί μας όλος ο κόσμος, όμως το κόμμα και οι δημοσιογράφοι του, έχουν άλλες έγνοιες", αναφέρει η ανακοίνωση του "Ποταμιού".

    [03] ΠΑΣΟΚ: Απολογητικός αλλά αμετανόητος ο Τσίπρας για την καταστροφική του διακυβέρνηση

    «Απολογητικό αλλά ταυτόχρονα και αμετανόητο για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής του» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.

    «Για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει τον Ελληνικό λαό. Εμφανίστηκε απολογητικός αλλά και ταυτόχρονα αμετανόητος για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής του. Του υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο αλλά στα τέλη Ιουλίου με την χώρα χρεοκοπημένη, θυσία στα εσωκομματικά του παιχνίδια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

    [04] Άρση του κατ' οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο και Ζαρούλια

    Αίρεται με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο κατ' οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του, βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.

    Το δικαστικό Συμβούλιο, με δύο βουλεύματά του που εκδόθηκαν σήμερα (αριθμοί 1246 και 1247/2015) διατάσσει την άρση του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Με τα βουλεύματα, τόσο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής όσο και για την σύζυγο του, αντικαθίσταται ο όρος του κατ' οίκον περιορισμού με υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του ζευγαριού.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ με δίκαιη αναλογία

    Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με στόχο να γίνει ελαφρύτερος για τα χαμηλά εισοδήματα και τους μικροϊδιοκτήτες, χωρίς να μεταβληθεί ο στόχος των εσόδων 2,65 δισ. ευρώ, προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και στις τουριστικές περιοχές.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζονται μέτρα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν στην αξιοποίηση των πιστωτικών καρτών για την άμεση πληρωμή του ΦΠΑ στο δημόσιο, ενώ είπε ότι θα προωθηθεί και η απευθείας διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε πρώτη φάση ξεκινώντας από τουριστικά νησιά. Ακόμη, απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο νέας παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι ήδη υπάρχει προεργασία για το περιεχόμενο του φόρου προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές. "Δεν μπορούμε να μειώσουμε τον στόχο για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο" δήλωσε και πρόσθεσε ότι "για τον χρόνο πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ είναι κάτι που το συζητάμε σήμερα και αύριο με τους θεσμούς".

    [06] ΕΚΤ: Οι πρώτες χώρες που μπήκαν στην ευρωζώνη δεν συγκλίνουν αλλά αποκλίνουν

    Οι 12 χώρες που ήταν οι πρώτες που μπήκαν στην ευρωζώνη (1991 και 2001), έχουν αποκλίνει οικονομικά, αναφέρει στο μηνιαίο δελτίο της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ένα «απογοητευτικό» συμπέρασμα που έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση ότι το κοινό νόμισμα θα επέτρεπε στις χώρες που υστερούν να καλύψουν σταδιακά τη διαφορά.

    Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης είχαν σημαντικά κέρδη, αλλά ορισμένες από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ προσκολλήθηκαν στα αδύναμα θεσμικά τους πλαίσια, κάτι που τις κατέστησε ευάλωτες σε σοκ, ανέφερε η ΕΚΤ, ενισχύοντας την πρόσφατη εκτίμησή της ότι η ευρωζώνη είναι ατελής και ευάλωτη.

    «Η πρόοδος προς την πραγματική σύγκλιση μεταξύ των 12 χωρών που αποτέλεσαν την ευρωζώνη τα πρώτα χρόνια είναι απογοητευτική» ανέφερε η ΕΚΤ.

    Αρκετές χώρες της ευρωζώνης - μεταξύ τους η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα - υπήχθησαν σε προγράμματα στήριξης από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, με την Αθήνα να φθάνει στο χείλος της εξόδου από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος νωρίτερα αυτό το μήνα, βυθίζοντας το ευρώ σε μια υπαρξιακή κρίση.

    «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις απόκλισης ανάμεσα στις χώρες που υιοθέτησαν από νωρίς το ευρώ, δεδομένου ότι στο διάστημα των 15 ετών μια σειρά χωρών με σχετικά χαμηλά εισοδήματα διατήρησαν (Ισπανία και Πορτογαλία) ή ακόμη αύξησαν (Ελλάδα) την εισοδηματική απόκλισή τους σε σχέση με το μέσο όρο» ανέφερε η ΕΚΤ στο οικονομικό της δελτίο.

    [07] Κρ. Λαγκάρντ: Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

    H αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη, δήλωσε πριν από λίγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερεις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.

    Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους».

    Δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

    Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και

    Τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.

    Η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».

    [08] Κανονικά οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης

    Οι απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, το μεγαλύτερο της ιταλικής πρωτεύουσας, ξανάρχισαν σήμερα το απόγευμα αφού νωρίτερα οι αρχές είχαν αναγκαστεί να αναστείλουν τις πτήσεις εξαιτίας μιας δασικής πυρκαγιάς.

    Η απόφαση για την αναστολή των απογειώσεων είχε ληφθεί από τις αρχές του αεροδρομίου εξαιτίας μιας πυρκαγιάς σε ένα πευκοδάσος κοντά στο Φιουμιτσίνο. Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η το αεροδρόμιο πλέον λειτουργεί κανονικά και ότι ήδη αναχώρησε μια πτήση με προορισμό την Αγκόνα.

    [09] Αποκλιμακώνονται οι τιμές του όζοντος στην Αθήνα

    Αποκλιμάκωση από τις μέγιστες τιμές του όζοντος παρατηρείται στην Αθήνα, όπου νωρίτερα σήμερα υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ). Μάλιστα περαιτέρω σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αναμένεται αργά το απόγευμα.

    Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε έναν σταθμό μέτρησης: Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 σημειώθηκε μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 187 μg/m3 στο σταθμό μέτρησης Λυκόβρυσης.

    [10] Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Με στόχο τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων όξυναν τις μεταξύ τους σχέσεις, τον προσεχή Ιανουάριο εγκαινιάζεται το ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ "Hellas Filmbox Berlin" (HFBB), το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.» (ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο), που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

    Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Tύπου ειδικότερα, δημιουργίες της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, προκειμένου να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα. Έτσι, το γερμανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας στο πρώτο Φεστιβάλ που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου στο Babylon, έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

    Η υποβολή ταινιών αρχίζει το Σάββατο 1η Αυγούστου, και οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του φεστιβάλ θα βρίσκονται στη σελίδα http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2015 - 16:32:19 UTC