Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκαλείται την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά του Π. Γιαννόπουλου, κατά του Γ. Βαρουφάκη
  • [03] «Η μάχη των Βρυξελλών είναι πύρρειος νίκη των δανειστών, μεγάλη ηθική νίκη της Ελλάδας»
  • [04] Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου
  • [05] Έρευνα του ΑΠΕ - ΜΠΕ για την εμπορία ανθρώπων
  • [06] Επείγουσα έρευνα για ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο «Plan B»
  • [07] Β. Μεϊμαράκης: Θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε την κακή συμφωνία που φέρνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [08] Η Seat ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία
  • [09] Νέα νίκη για την εθνική πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο, 11-10 τις ΗΠΑ
  • [10] Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

  • [01] Συγκαλείται την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο.

    Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

    Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

    Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συυμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

    Έτσι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

    [02] Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά του Π. Γιαννόπουλου, κατά του Γ. Βαρουφάκη

    Στη Βουλή διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τις ενέργειές του για το Plan B.

    [03] «Η μάχη των Βρυξελλών είναι πύρρειος νίκη των δανειστών, μεγάλη ηθική νίκη της Ελλάδας»

    Την εκτίμησή του ότι η απομείωση ή διαγραφή μέρους του χρέους είναι αναγκαία ώστε να έχει η Ελλάδα δημοσιονομικό περιθώριο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".«Η μάχη των Βρυξελλών είναι πύρρειος νίκη των εταίρων και δανειστών, μεγάλη ηθική νίκη της Ελλάδας και επώδυνος συμβιβασμός σε ότι αφορά το οικονομικό» δήλωσε.

    «Οφείλουμε να κάνουμε νηφάλια αποτίμηση χωρίς να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Υπήρξε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε» είπε ο πρωθυπουργός.«Το κόμμα είχε απόλυτη σύνδεση με τα κυβερνητικά όργανα. Και το κόμμα, αλλά και την κυβέρνηση, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός τα ξεπέρασε», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό "περίπατο στο δάσος", ότι θα είναι όλα εύκολα», είπε ο πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να γίνουν σε συνθήκες κοινωνικής ρήξης, αλλά σε συνθήκες κοινωνικής συναίνεσης. «Δίνουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, που αναγκαστήκαμε να δεχθούμε, και να απεγκλωβιστούμε σταδιακά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που γινόταν η δύσκολη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε:«Ψηφίσαμε νόμο για ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, ψηφίσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις "κόντρα στους θεσμούς", είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε προοδευτικούς νόμους πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο. Πήραμε πρωτοβουλίες σε ασφυκτικό περιβάλλον, την ώρα που διαπραγματευόμαστε. Ας μην μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα. Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Ήταν όλοι απέναντί μας. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες, δεδομένου ότι οι εταίροι οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα και αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών»

    «Ήταν μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα - και κατά τη γνώμη μου - αχρείαστα μέτρα και δεν έδιναν καμία διέξοδο επιβίωσης.Ήθελαν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, για το οποίο τώρα έχουμε τρία χρόνια, μέσα σε πέντε μήνες. Η ισχυρή στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατάφερε να απογυμνώσει το σκληρό πρόσωπο των εταίρων και δανειστών»πρόσθεσε.

    «Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης ήταν τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και αυτό που ήλθε μετά, σε ορισμένα σημεία μοιάζει με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός, αλλά στο ερώτημα β, αυτό που ήλθε είναι "η μέρα με την νύχτα". Άρα, στο ερώτημα α υπάρχει μια υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης και στο ερώτημα β υπάρχει βελτίωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Εγώ δεν βγήκα να πω στον ελληνικό λαό ότι κάνω δημοψήφισμα "για να σε βγάλω από το ευρώ". Επιχειρείται τώρα μια λαθροχειρία.Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

    «Έχει συντελεστεί ζημιά απο τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Προϋπόθεση είναι να κλείσει η συμφωνία, γιατί το σχέδιο ορισμένων για grexit παραμένει.Σήμερα σηκώνεται κουρνιαχτός απίστευτος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συστημικά μέσα, για το αν είχε ο Βαρουφάκης Plan B. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε και οικονομική καταστροφή»είπε πρωθυπουργός.

    Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [04] Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου

    Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς αναμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι χρηματιστηριακές αρχές προσπαθούν να ανοίξει αύριο το χρηματιστήριο, μετά από ένα μήνα διακοπής των συναλλαγών λόγω της επιβολής των ελέγχων κεφαλαίων.

    Οι φορείς της κεφαλαιαγοράς εξετάζουν διάφορα τεχνικά θέματα με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, όταν αυτή επαναλειτουργήσει.

    Στο τραπέζι βρίσκονται θέματα όπως τι θα γίνει με την επαναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών (όλα δείχνουν ότι θα διαπραγματευθούν κανονικά), εξετάζονται προτάσεις για επιβολή περιορισμών στα όρια διακύμανσης, το ωράριο των συναλλαγών και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

    Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανοίξει με περιορισμούς στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών.

    [05] Έρευνα του ΑΠΕ - ΜΠΕ για την εμπορία ανθρώπων

    «Ήθελα να πάω στην Ελλάδα, για να δουλέψω έξι μήνες και μετά να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου για να συνεχίσω τις σπουδές μου. Όταν έφτασα, με πήγαν σε ένα σπίτι, μου πήραν το διαβατήριο και μου είπαν ότι εάν δεν δούλευα σαν πόρνη, θα σκότωναν την οικογένειά μου και θα μου έσπαγαν τα κόκαλα. Ένιωθα ότι ήθελα να πεθάνω, γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν θα κατάφερνα ποτέ να φύγω».

    Η αφήγηση της Κάτια δοκιμάζει σκληρά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η νεαρή κοπέλα αποτελεί ένα από τα 4,5 εκατομμύρια θύματα του σεξουαλικού τράφικινγκ, που είναι το δεύτερο πιο επικερδές οργανωμένο έγκλημα σε όλο τον κόσμο, μετά από το εμπόριο όπλων. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι μια από τις βασικές χώρες διακίνησης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Αφρικής.

    Η νεαρή κοπέλα ήταν μια από τις λίγες τυχερές, γιατί μπόρεσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη και να βρει καταφύγιο στην Διεθνή Οργάνωση Προστασίας Θυμάτων Τράφικινγκ Α21, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. «Μετά από δύο εβδομάδες στον ξενώνα της Α21μπόρεσα ξανά να κοιμηθώ, όπως κοιμόμουν σπίτι μου. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, έγιναν σαν η μητέρα μου και οι καλύτεροι φίλοι μου. Μερικές φορές ξυπνάω και δεν μπορώ μα πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Το μέλλον μου είναι πλέον γεμάτο ελπίδα» λέει χαρακτηριστικά η Κάτια.

    «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 120 θύματα στους ξενώνες μας», τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Α21 Αρης Καρδασιλάρης.

    Ποιες είναι οι ποινές που επιβάλλονται στους δράστες; «Οι ποινές των δραστών είναι πάρα πολύ αυστηρές. Συγκεκριμένα, σε συνήθεις περιπτώσεις, ο ένοχος τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα ετών και με χρηματική ποινή 10.000 έως 50.000 ευρώ. Με τη συνδρομή επιβαρυντικών περιστάσεων τιμωρείται σε κάθειρξη δέκα έως είκοσι ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 100.000 ευρώ. Οι επιβαρυντικές περιστάσεις είναι ανήλικοι, πνευματική αδυναμία, κουφότητα, τέλεση εγκλήματος από οικείο πρόσωπο, τέλεση εις βάρος παρανόμως εισελθόντος ή εξελθόντος αλλοδαπού, από υπάλληλο που επωφελείται από τη θέση του στην υπηρεσία. Κι αν προκληθεί θάνατος, εκεί μιλάμε για ισόβια κάθειρξη».

    [06] Επείγουσα έρευνα για ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο «Plan B»

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν για την υπόθεση σχεδιασμού εναλλακτικού σχεδίου για το νόμισμα από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όσον αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

    Η έρευνα στρέφεται αποκλειστικά στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών μη πολιτικών προσώπων, που ενεπλάκησαν στο αποκαλούμενο «Plan B» που ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι σχεδίαζε για την περίπτωση που δεν εξελίσσονταν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν, από χθες, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τόσο οι μηνυτήριες αναφορές δικηγόρων που ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για όσα μη πολιτικά πρόσωπα μετείχαν στον σχεδιασμό περί εναλλακτικού νομίσματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, όσο και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» .

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες δικηγόρους, τα πρόσωπα που μετείχαν στην ομάδα που σχεδίαζε την εναλλακτική λύση πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν παραβιάσει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αν έχουν -εφόσον είναι υπάλληλοι του Δημοσίου- διαπράξει παράβαση καθήκοντος , παράβαση κρατικών μυστικών, ενέργειες για παραχάραξη νομίσματος κλπ. Οι μηνυτές ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι συνιστούν «εγκληματική ομάδα».

    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Ντζούρας.

    [07] Β. Μεϊμαράκης: Θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε την κακή συμφωνία που φέρνει ο Αλ. Τσίπρας

    Την ανάγκη να καταδειχθούν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη επεσήμανε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως « μοιραίο» και δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έπρεπε να είχε άγνοια σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τί έγινε, λέγοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «είναι ο μοιραίος ο οποίος συσκεπτόταν με τους σοφούς, πριν μας πάει ο Παπανδρεου στο Καστελόριζο»

    «Έχω θέμα με τους υποκριτές που μας λένε ότι μας στηρίζουν να μένουμε στο ευρώ, και την ίδια ώρα ετοιμάζουν σενάρια» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. συμπληρώνοντας πως «έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το plan Β ήταν έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως plan b, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Μειμαράκης.

    «Εμείς δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα, ψηφίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή, ο άλλος δρόμος μας δίνει τη δυνατότητα να τα παλέψουμε. Αυτή την κακή συμφωνία που φέρνει ο Τσίπρας, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε» δήλωσε o πρόεδρος της ΝΔ.

    [08] Η Seat ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

    Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Seat, με την βοήθεια της μητρικής εταιρείας VW, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων μοντέλων. Στόχος της μάρκας είναι να συμπληρώσει τη γκάμα της με νέες προτάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης. Ένα πρώτο δείγμα της προσπάθειας που κάνει η ισπανική μάρκα, είναι το νέο SUV που θα εμφανιστεί το 2016 στη τελική του μορφή. Αποκαλύφθηκε στην φετινή έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η τελική μορφή του θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης το 2016. Είναι η πρώτη προσπάθεια της φίρμας στη κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

    Η δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ξεκινά με την φάση της διαδικασίας σχεδίασης στο Seat Design Center. Παράλληλα με αυτή την φάση, το τεχνικό τμήμα αναλύει το έργο των σχεδιαστών, βελτιώνει το αμάξωμα και το εσωτερικό του, ελέγχει την εργονομία και τις τεχνικές προδιαγραφές και εγκαθιστά την μελλοντική εφαρμογή του σχεδίου. Μόλις προσδιοριστεί η αναπτυξιακή διαδικασία του μοντέλου τότε αναλύεται η αρχιτεκτονική του συνοχή. Σε αυτή τη φάση, η αεροδυναμική, η ακαμψία και η αποτελεσματικότητα του πλαισίου έχουν επίσης μελετηθεί, όπως και η ψύξη και ο κλιματισμός μεταξύ άλλων.

    Πριν μετατραπεί το εικονικό μοντέλο σε πραγματικό, το τεχνικό κέντρο της Seat (CTS) που γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και εργαλείων συναρμολόγησης. Διεξάγει την πρώτη στατική και δυναμική προσομοίωση οδηγικής συμπεριφοράς, τόσο για τα επιμέρους στοιχεία όσο και για το πλήρες μοντέλο και αυτά τα υποβάλλει σε εικονικά crash-tests καθώς και σε άλλες δοκιμές ασφάλειας.

    Το CTS εργάζεται συνεχώς για την ενσωμάτων καινοτομιών στα μοντέλα της μάρκας. Η συνδεσιμότητα με φορητές συσκευές, η αναβάθμιση του συστήματος Infotainment, το σύστημα σύνδεσης Car-2-Car και ο έλεγχος των λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω smartphone θα αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά των μοντέλων της μάρκας κατά τα προσεχή έτη.

    Το τεχνικό κέντρο διεξάγει 55.000 προσομοιώσεις και περισσότερα από 1.200.000 χιλιόμετρα στην τελική φάση δοκιμών κάθε έτους. Το 2014 εργάστηκε πάνω σε 360 project και ανέπτυξε 58 πρωτότυπα. Καταλαμβάνει έκταση 200.000 τ.μ., περισσότεροι από 900 μηχανικοί εργάζονται εκεί.

    Η Seat είναι ένα από τους βασικούς πυλώνες της ισπανικής βιομηχανίας και η κύρια εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 10% του ισπανικού ΑΕΠ. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξαρτώνται από την παραγωγή της μάρκας, η οποία άμεσα ή έμμεσα απασχολεί περίπου 70.000 άτομα.

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] Νέα νίκη για την εθνική πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο, 11-10 τις ΗΠΑ

    «Αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με γκολ του Δελακά 31΄΄ πριν τη λήξη, επικράτησε 11-10 των ΗΠΑ, διπλασίασε τις νίκες του και μπορεί να εξασφαλίσει την πρωτιά στον Β΄ όμιλο (που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση στην οκτάδα), αν η Ρωσία δεν νικήσει την Ιταλία.

    Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 4-3, 3-1.

    [10] Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

    Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο "Απόστολος Νικολαΐδης" την Κλαμπ Μπριζ με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ και απόκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο την άλλη Τετάρτη (5/8). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπό στο 10΄, ο Μπεργκ έχασε πέναλτι στο 34΄ (απέκρουσε ο Μπρουζίς), αλλά ισοφάρισε στο 37΄ με κεφαλιά και ο Καρέλης, με νέο πέναλτι στο 66΄, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ από το 43΄ οι "πράσινοι" έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2015 - 10:32:10 UTC