Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε την κακή συμφωνία που φέρνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ο «οδηγός αισιοδοξίας» του αναλυτή του Ρόιτερς Χιούγκο Ντίξον για την Ελλάδα
  • [03] Νέα κρούσματα αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών σε Σαντορίνη και Μύκονο
  • [04] Από την Τετάρτη σε λειτουργία το νέο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης στο Σίγρι της Λέσβου
  • [05] Π. Λαφαζάνης: Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος
  • [06] Επίδειξη δύναμης με Τουρκία η Εθνική
  • [07] Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός
  • [08] Όγδοη η Αραούζου στα 10χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε την κακή συμφωνία που φέρνει ο Αλ. Τσίπρας

    Την ανάγκη να καταδειχθούν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη επεσήμανε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως « μοιραίο» και δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έπρεπε να είχε άγνοια σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τί έγινε, λέγοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «είναι ο μοιραίος ο οποίος συσκεπτόταν με τους σοφούς, πριν μας πάει ο Παπανδρεου στο Καστελόριζο»

    «Έχω θέμα με τους υποκριτές που μας λένε ότι μας στηρίζουν να μένουμε στο ευρώ, και την ίδια ώρα ετοιμάζουν σενάρια» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. συμπληρώνοντας πως «έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το plan Β ήταν έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως plan b, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Μειμαράκης.

    «Εμείς δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα, ψηφίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή, ο άλλος δρόμος μας δίνει τη δυνατότητα να τα παλέψουμε. Αυτή την κακή συμφωνία που φέρνει ο Τσίπρας, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε» δήλωσε o πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Ο «οδηγός αισιοδοξίας» του αναλυτή του Ρόιτερς Χιούγκο Ντίξον για την Ελλάδα

    Υπάρχουν τόσο πολλοί τρόποι που τα πράγματα θα μπορούσαν στραβά για την Ελλάδα που είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς το ενδεχόμενο να πάνε καλά, γράφει ο μπλόγκερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς Χιούγκο Ντίξον. Το καλύτερο σενάριο είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμπεριλάβει τα ομόλογα της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή, να αρθούν τα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί και να συναφθεί συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους -όλα αυτά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

    Ο Ντίξον τονίζει ότι δεν τα προβλέπει όλα αυτά. Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης έχει τρωθεί σχεδόν ανεπανόρθωτα. Οι πιο σκληροπυρηνικοί πιστωτές, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θα βοηθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μόνο εάν εφαρμόσει απαρέγκλιτα αυτά που συμφωνήθηκαν. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι δεδομένο, τώρα που το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να διχάζεται, έστω κι αυτό του προσφέρει ευκαιρίες.

    Πάντως, εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορέσει να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του, υπάρχει ένας καθαρός δρόμος εξόδου από τα δεινά της Ελλάδας, προσθέτει ο Ντίξον.

    Το πρώτο βήμα είναι να οριστικοποιηθεί μια νέα συμφωνία -ιδίως να προσδιοριστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας για τα επόμενα λίγα χρόνια. Με δεδομένη την καταστροφή του περασμένου μήνα, όταν οι τράπεζες έκλεισαν για τρεις εβδομάδες, η Αθήνα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που απαιτούσαν οι πιστωτές προηγουμένως χωρίς ακόμη περισσότερη εξουθενωτική λιτότητα.

    [03] Νέα κρούσματα αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών σε Σαντορίνη και Μύκονο

    Νέες περιπτώσεις αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών στη Σαντορίνη και στη Μύκονο αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση λιανικού εμπορίου κοσμημάτων-τουριστικών ειδών στη Σαντορίνη κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ.

    Επίσης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση δραστηριότητας οβελιστηρίου-αναψυκτηρίου στην περιοχή Βούγλι Μυκόνου χρησιμοποιούσε αδήλωτο φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος και κατασχέθηκε από τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ.

    [04] Από την Τετάρτη σε λειτουργία το νέο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης στο Σίγρι της Λέσβου

    Ξεκινάει από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, η λειτουργία του νέου θαλάσσιου Πάρκου της Νησιώπης, το οποίο μπορεί πλέον κανείς να επισκεφθεί με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα που έχει προμηθευτεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

    Πρόκειται για μια νέα δυνατότητα επίσκεψης στο θαλάσσιο και χερσαίο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της νησίδας Νησιώπη που θα προσφέρεται από φέτος στους επισκέπτες της Λέσβου.

    Όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Νίκος Ζούρος, «η επίσκεψη στο Πάρκο της Νησιώπης αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και με το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πάτο. Το σκάφος θα πραγματοποιεί τη θαλάσσια διαδρομές Σίγρι-Νησιώπη και τη θαλάσσια διαδρομή περιμετρικά της νησίδας Νησιώπη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια βενθική χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, αλλά και την παρουσία σημαντικών τύπων βιοκοινοτήτων όπως η κοραλλιογενής και τα ?δάση? του φαιοφύκους Cystoseira, αλλά και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων».

    Παράλληλα, οι επισκέπτες του Πάρκου Νησιώπης μπορούν να περιηγηθούν μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές στις 40 εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις και να θαυμάσουν το μοναδικής ομορφιάς χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους.

    [05] Π. Λαφαζάνης: Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος

    «Το ένοχο κατεστημένο της χώρας, μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, καταλήγοντας «το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το «ΟΧΙ» συνεχίζεται μέχρι το τέλος».

    [06] Επίδειξη δύναμης με Τουρκία η Εθνική

    «Δύο στα δύο» με ρεσιτάλ άμυνας και δημιουργίας για την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τουρκία, κατά τη 2η ημέρα της Β' φάσης, και με το τελικό 77-54 την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στη διοργάνωση. Πλέον, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη επί της Ρωσίας (29/7, 21:15) για να «αρπάξει» την πρόκριση για τους «8». Σε διαφορετική περίπτωση θα ελπίζει σε ήττα της Ιταλίας από την Βοσνία.

    Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος κυριάρχησαν στην επίθεση της Εθνικής στην αποψινή αναμέτρηση, με τον πρώτο να τελειώνει και σήμερα νταμπλ νταμπλ σε πόντους (15) και ριμπάουντ (14) και τον δεύτερο να οργιάζει στο κομμάτι της δημιουργίας (10 ασίστ!), να προσθέτει επίσης 15 πόντους και να... αγγίζει το τριπλ νταμπλ με 8 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 8-20, 24-42, 37-63, 54-77

    Η Εθνική χρειάστηκε ένα μόλις δεκάλεπτο αμυντικής προσήλωσης για να εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας... Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κράτησε στους 8 πόντους τους Τούρκους στην πρώτη περίοδο και με τον Παπαγιάννη να «χτυπάει» ανελέητα στην καρδιά της αντίπαλης ρακέτας η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο 10΄ στο +12 (8-20).

    [07] Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός

    Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο "Απόστολος Νικολαΐδης" την Κλαμπ Μπριζ με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ και απόκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο την άλλη Τετάρτη (5/8). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπό στο 10΄, ο Μπεργκ έχασε πέναλτι στο 34΄ (απέκρουσε ο Μπρουζίς), αλλά ισοφάρισε στο 37΄ με κεφαλιά και ο Καρέλης, με νέο πέναλτι στο 66΄, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ από το 43΄ οι "πράσινοι" έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ.

    [08] Όγδοη η Αραούζου στα 10χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο εξασφάλισε η Κέλυ Αραούζου, κατακτώντας την όγδοη θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε το Σάββατο στα 5χλμ., η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα και να πάρει το «εισιτήριο», για πρώτη φορά στην καριέρα της, για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

    Στο μεταξύ, η Μαριάννα Λυμπερτά έμεινε στην 37η θέση, έχασε τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολύ πιθανόν η σημερινή κούρσα να αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» της σπουδαίας καριέρας της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 July 2015 - 20:32:20 UTC