Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων»
  • [02] Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  • [03] Κλειστό το Χρηματιστήριο μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης
  • [04] Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
  • [05] Τουλάχιστον 21 νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο, στο Αφγανιστάν
  • [06] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν
  • [07] Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί να γίνει ακόμη λόγος για συμφωνία στο Κυπριακό
  • [08] Φωτιά σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων
  • [09] «Θέλω Μια Χώρα», δηλώνουν επιτακτικά μαθητές και απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης
  • [10] Συναυλία αλληλεγγύης στην Τεχνόπολη, για συγκέντρωση τροφίμων
  • [11] Συναυλία στο Ολυμπιείον με αποσπάσματα από γνωστές όπερες

  • [01] «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων»

    «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

    «Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [02] Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Σαρωτικοί έλεγχοι, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, βρίκονται σε εξέλιξη απο το περασμένο Σαββατοκύριακο με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

    Ξενοδοχεία, εστίαση και μπάρ συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων. Ενδεικτικό είναι οτι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις ημέρες αυτές στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες. Ποσοστό παραβατικότητας που υπερβαίνει το 50%.

    Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται απο συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων από τις κατα τόπους ΔΟΥ ενώ αναμένται να προσλάβουν μαζικότερο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπονται οι διαδικασίες και ο τρόπος των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάσττημα και για όλο το διάστημα του καλοκαιριού με στόχο τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ.

    [03] Κλειστό το Χρηματιστήριο μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης

    Κλειστή θα παραμείνει η χρηματιστηριακή αγορά μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με την επαναλειτουργία του ΧΑ.

    Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε ότι:

    α) θα παραμείνει κλειστή η οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ),

    β) θα παραμείνει κλειστή η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ),

    γ) θα εξακολουθήσει η αναστολή εξαγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων,

    δ) θα εξακολουθήσει η αναστολή λειτουργίας της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ,

    ε) θα εξακολουθήσει η αναστολή λειτουργίας του διακανονισμού αξιών σε τίτλους της ελληνικής αγοράς από το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ΕΛΚΑΤ).

    Τα ανωτέρω ισχύουν έως την έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με τη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

    [04] Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

    Την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία και στο Ιράκ, και την καλύτερη συνεργασία των χωρών για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε αργά χθες το Κρεμλίνο.

    Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη θα πρέπει να προωθήσουν τις προσπάθειες για να καταπολεμηθεί επιτυχώς η εξάπλωση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

    To NATO ζήτησε την διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου αύριο Τρίτη για να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τουρκίας, έπειτα από πρόσφατη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην χώρα αυτή, όπως και για να συζητηθούν οι τουρκικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    [05] Τουλάχιστον 21 νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο, στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο που διαπληκτίστηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    Η διαμάχη ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν, δήλωσε ο Γκουλιστάν Κουσάνι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας. "Ένας διαπληκτισμός ξέσπασε μεταξύ ενόπλων ανδρών κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, τοπικός αξιωματούχος πυροβόλησε στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι δύο πλευρές άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς". Όλα τα θύματα είναι άνδρες, που ήταν καλεσμένοι στο γάμο, ηλικίας από 14 έως 60 ετών, πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

    Οι τοπικές αρχές έστειλαν στο σημείο αποστολή για να διενεργήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του διαπληκτισμού, πρόσθεσε ο Σουλτάν Μοχάμαντ Εμπάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγλάν.

    Στους γάμους στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι, συμβαίνουν κατά καιρούς αιματηρά περιστατικά ως αποτέλεσμα διαπληκτισμών μεταξύ τοπικών φατριών ή μπαλωθιών που ρίπτονται σε λάθος κατεύθυνση.

    [06] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν

    Η Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, το μοναδικό παιδί της θρυλικής Aμερικανίδας τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον (1963-2012), πέθανε χθες σε ηλικία 22 ετών μετά από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη που είχε προέλθει από επεισόδιο στο σπίτι της σε προάστειο της Ατλάντα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή σελίδα της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής Entertainment Tonight, αναφερόμενη σε πληροφορίες από μέλη της οικογένειας.

    Η Μπόμπι Κριστίνα, της οποίας ο πατέρας είναι ο τραγουδιστής Μπόμπι Μπράουν, βρέθηκε μπρούμητα και χωρίς αισθήσεις στη μπανιέρα του σπιτιού της στις 31 Ιανουαρίου. Η οικογένειά της την είχε μεταφέρει σε ειδικό ίδρυμα περίθαλψης στις 24 Ιουνίου.

    [07] Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί να γίνει ακόμη λόγος για συμφωνία στο Κυπριακό

    Υπάρχει κοινή αντίληψη από τους δύο ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, για αριθμό θεμάτων του Κυπριακού, αλλά «δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για κατάληξη, ούτε για συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κατά την σημερινή συνάντηση θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στα θέματα του περιουσιακού και του εδαφικού.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν κατ' ιδίαν και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τους διαπραγματευτές, ώστε να επιχειρήσουν, το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουν εκεί και όπου υπάρχει κοινό έδαφος.

    [08] Φωτιά σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων

    Φωτιά ξέσπασε, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων, που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

    Αγνωστα παραμένουν έως αυτή την ώρα τα αίτια της φωτιάς, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

    [09] «Θέλω Μια Χώρα», δηλώνουν επιτακτικά μαθητές και απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης

    Μέσα σ' ένα καλοκαίρι «καυτών» πολιτικών εξελίξεων, το Θέατρο Τέχνης τολμά και δίνει τον λόγο στο πλήθος, το πλήθος των νέων της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, για να πει και να φωνάξει «Θέλω Μια χώρα». Γιατί, αυτή ακριβώς η νέα γενιά των Ελλήνων είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης που ανεβάζει το Θέατρο Τέχνης, στις 30 και 31 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Με αφετηρία το έργο «Θέλω Μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη -ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο εκτός συνηθισμένης φόρμας- η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθετεί εξήντα πέντε ενεργούς μαθητές και απόφοιτους της Σχολής του Θεάτρου σε μια παράσταση που «εκφράζει άλλοτε το φόβο και την αγωνία και άλλοτε την ελπίδα και την αναγκαιότητα της αλλαγής. Κοινός άξονας το επιτακτικό αίτημα: «Θέλω μια χώρα».

    «Δεν είναι το ίδιο να λες στις μέρες μας επιτακτικά "θέλω μια χώρα" με το να το έχεις πει για παράδειγμα δύο αιώνες νωρίτερα όταν χώρες όπως η δική μας δημιουργούνταν» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης.

    [10] Συναυλία αλληλεγγύης στην Τεχνόπολη, για συγκέντρωση τροφίμων

    Οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη και RadioSol, αποτελούν την καλλιτεχνική πρωτοβουλία «Αγάπη ρε+» που σε συνεργασία με την Τεχνόπολη θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Γκάζι την Τρίτη 28 Ιουλίου. Σκοπός της συναυλίας, που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, είναι η ενίσχυση της προσπάθειας του Κέντρου Υποδομής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου της Αθήνας.

    Οι ανάγκες του ΚΥΑΔΑ να μεγαλώνουν συνεχώς, καθώς καθημερινά υποστηρίζει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους με είδη πρώτης ανάγκης και συσσίτια, η πρωτοβουλία «Αγάπη ρε+» καλεί όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν, να παραβρεθούν στη συναυλία, φέρνοντας ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω είδη:

    α) Τρόφιμα

    Ρύζι/ Ζυμαρικά/ Όσπρια

    Ζάχαρη/ Αλεύρι/ Λάδι

    Δημητριακά/ Μαρμελάδα/ Μπισκότα/ Φρυγανιές

    Κονσέρβες

    Γάλα εβαπορέ

    Χυμοί/ Καφές/ Τσάι

    β) Φάρμακα

    Φάρμακα για ζαχαρώδη διαβήτη/χοληστερίνη

    Αντιπυρετικά - Παυσίπονα

    Καρδιολογικά - Υπέρτασης

    Φάρμακα Στομάχου

    Αντισταμινικά

    Αντιβιοτικά

    Φάρμακα Θυρεοειδή

    Κολλύρια Ματιών

    Είδη πρώτων βοηθειών

    γ) Είδη Υγιεινής/ Καθαριστικά

    Οδοντόκρεμα

    Σαμπουάν

    Υγροσάπουνο

    Υγρό καθαρισμού πιάτων

    Χαρτί υγείας/ Χαρτοπετσέτες

    Σερβιέτες

    [11] Συναυλία στο Ολυμπιείον με αποσπάσματα από γνωστές όπερες

    Με μια μεγάλη συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες όπερες, που θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι του Ολυμπίου Διός), η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει την καλλιτεχνική περίοδο 2014-15. Η συναυλία με τα δημοφιλή αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες όπως, ο Ναμπούκο, ο Τροβατόρε, ο Οθέλλος, ο Μάκμπεθ, η Τόσκα, και με την συμμετοχή του συνόλου των καλλιτεχνικών δυνάμενων της ΕΛΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, και έχει στόχο να προσφέρει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας, μια μοναδική εμπειρία.

    Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της συναυλίας και σολίστ θα είναι δύο από τους διαπρεπέστερους μονωδούς της ΕΛΣ, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, καθώς και ο τενόρος της νεότερης γενιάς Δημήτρης Πακσόγλου.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του Ολυμπιείου δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 8:32:18 UTC