Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα επιδρομών της τουρκικής αεροπορίας εναντίον των ανταρτών του PKK στο Ιράκ
  • [02] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που οι Κενυάτες μπορούν να επιτύχουν
  • [04] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
  • [05] Δύο ληστές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Μενίδι
  • [06] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Ιερισσό
  • [07] «Αντίο» του Ιακωβάκη στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
  • [08] Νικητής ο Φέτελ στο γκραν πρι Ουγγαρίας

  • [01] Νέο κύμα επιδρομών της τουρκικής αεροπορίας εναντίον των ανταρτών του PKK στο Ιράκ

    Μαχητικά F- 16 της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας βομβάρδισαν θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ σήμερα, γνωστοποίησαν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, στο τελευταίο κύμα αεροπορικών επιδρομών που διεξαγάγει η Άγκυρα εναντίον των Κούρδων μαχητών και του Ισλαμικού Κράτους.

    Τα μαχητικά, που έπληξαν στόχους στο Χακούρκ, στο βόρειο Ιράκ, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Λίγο μετά τις 20:00 ώρα Τουρκίας, πολλά F-16 απογειώθηκαν από το Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) με κατεύθυνση το όρος Καντίλ, όπου βρίσκονται οι βάσεις του PKK, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-T?rk και NTV.

    [02] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία

    Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σύμφωνα με ένα μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου.

    Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκρηξη, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ δήλωσε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

    Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Jazeera στην Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

    Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

    [03] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που οι Κενυάτες μπορούν να επιτύχουν

    Ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε σήμερα προς τους Κενυάτες, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην πατρίδα του πατέρα του από την θέση του Προέδρου, λέγοντάς τους ότι "δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούν να επιτύχουν" προτού αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό του, την Αιθοπία.

    Ο ίδιος είπε ωστόσο ότι θα πρέπει να ενισχύσουν τη δημοκρατία, να πατάξουν τη διαφθορά και να τερματίσουν τον αποκλεισμό με βάση το φύλο ή την εθνότητα.

    Έπειτα από τις συνομιλίες που είχε χθες Σάββατο με τον πρόεδρο Ουχούρου Κενυάτα για θέματα ασφαλείας και επιχειρηματικά θέματα, ο Ομπάμα εκφώνησε σήμερα ομιλία μέσα σε ένα κατάμεστο αθλητικό κέντρο στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

    "Βρίσκομαι εδώ ως πρόεδρος μίας χώρας που θεωρεί την Κένυα σημαντικό εταίρο. Βρίσκομαι εδώ ως φίλος που θέλει να επιτύχει η Κένυα", είπε αφού τον προλόγισε η ετεροθαλής αδελφή του Αούμα Ομπάμα ενώπιον ενός πλήθους 4.500 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είχαν αγοράσει εισιτήρια για να παρευρεθούν.

    Εν μέσω χειροκροτημάτων και γέλιων, ο Ομπάμα περιέγραψε πώς τον είχε παραλάβει η αδελφή του από το αεροδρόμιο κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κένυα τη δεκαετία του 80 με έναν παλιό σκαραβαίο, ο οποίος συχνά έμενε. Αυτή τη φορά, έφθασε στη χώρα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και μετακινήθηκε με το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του Κενυάτη προέδρου, το αποκαλούμενο "Τέρας".

    "Σε ό,τι αφορά τους Κενυάτες--ειδικά τους νέους--θεωρώ ότι δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούν να επιτύχουν", είπε αλλά τόνισε ότι για να προοδεύσει η οικονομία και η χώρα απαιτείται προσωπική προσπάθεια και υπευθυνότητα.

    [04] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη

    Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

    Βίαιες συμπλοκές συγκλονίζουν τη συνοικία της Κωνσταντινούπολης μετά τον θάνατο μιας ακροαριστερής ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας την Παρασκευή.

    [05] Δύο ληστές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Μενίδι

    Δύο ληστές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Μενίδι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ συνελήφθη ο ένας.

    Ειδικότερα, μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά ληστειών σε βάρος διανομέων έτοιμου φαγητού το τελευταίο διάστημα στο Μενίδι, η Αστυνομία είχε αυξήσει τις περιπολίες για τη σύλληψή τους. Οι δύο κακοποιοί επιχείρησαν να ληστέψουν έναν ακόμη διανομέα έτοιμου φαγητού απειλώντας τον με όπλο, αλλά αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί. Τότε οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ συνελήφθη ο ένας. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

    [06] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Ιερισσό

    Μεμονωμένο γεγονός χαρακτηρίζεται από το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ η έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στις 9.40 σήμερα το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της Ιερισσού στο Άγιο Όρος, 90 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Δεν είχε προηγηθεί, ούτε ακολούθησε μέχρι στιγμής, άλλη σεισμική δραστηριότητα.

    [07] «Αντίο» του Ιακωβάκη στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

    Με αρκετά καλές επιδόσεις, ένα Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων και ένα φορτισμένο συναισθηματικά αντίο από τον Περικλή Ιακωβάκη σε μια σπουδαία καριέρα 20 ετών στους στίβους, έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ.

    Στην τελική βαθμολογία θριάμβευσε για μία ακόμη χρονιά στους άνδρες ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 181 βαθμούς, με δεύτερο τον Ολυμπιακό (123β) και Τρίτη την ΑΕΚ (100β). Στις γυναίκες πρώτευσε ο ΓΣ Γλυφάδας με 100 βαθμούς, έναντι 91,5 του ΓΣ Κηφισιάς και 91 της ΓΕ Ηρακλείου.

    Ξέρει να «κλέβει» την παράσταση. Το ήξερε πάντα και το έκανε και σήμερα στην τελευταία κούρσα της αθλητικής του καριέρας σε ηλικία 35 ετών. Ο Περικλής Ιακωβάκης κατάφερε να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση στα 400μ των ανδρών, σημείωσε την 16η νίκη του στη διοργάνωση (και δεν έτρεξε στις διοργανώσεις του 2013 και 2014, αφού ήταν τραυματίας), κέρδισε το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων και απέδειξε γιατί παρέμενε στην κορυφή για περισσότερα από 15 έτη.

    «Ηταν ασυνήθιστο για μένα να αποσυντονιστώ, δεν το περίμενα, αλλά τελικά συγκινήθηκα. Το κλίμα ήταν τέτοιο που τελικά με έκανε να τα χάσω. Τελείωσα με τον πρωταθλητισμό, όχι, όμως με τον αθλητισμό. Δεν έχω σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις μου, όμως σίγουρα θα είμαι κοντά στον αθλητισμό», είπε ο Ιακωβάκης, που είναι μέλος στην επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

    Ο Ιακωβάκης παρέλαβε το μετάλλιο του από την γυναίκα που στάθηκε δίπλα του σχεδόν μια 20ετία, την προπονήτρια του Μαίρη Σωτηρακοπούλου και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του Αχιλλέα. Για την ιστορία, ο Ιακωβάκης πέτυχε 51.69 και άφησε πίσω του τον Κωνσταντίνο Κωνσταντή με 52.81 και τον Γκιόργκι Καραουλασβίλι με 53.66.

    [08] Νικητής ο Φέτελ στο γκραν πρι Ουγγαρίας

    Ο Γερμανός, Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, πρώτευσε στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, που ολοκληρώθηκε στην πίστα της Βουδαπέστης και είναι ο 10ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα. Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Ρώσος, Ντανιίλ Κβιάτ (Red Bull) στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και στην τρίτη ο Αυστραλός, Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Λιούϊς Χάμιλτον που κατετάγη 6ος, ζήτησε συγγνώμη απ την ομάδα του (Mercedes) για την σημερινή του εμφάνιση. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ έκανε τον γύρο του θριάμβου, ο Φέτελ αφιέρωσε την νίκη στον αδικοχαμένο «πιλότο», Ζιλ Μπιανκί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ξέραμε ότι αργα ή γρήγορα θα ήσουν στην ομάδα μας. Αυτή η νίκη είναι για σένα»...
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2015 - 20:32:11 UTC