Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει τη συμφωνία όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη»
  • [02] ΚΚΕ: Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα
  • [03] Διαψεύδουν συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη δημοσίευμα των FT
  • [04] Spiegel: «Ανοιχτό» το Βερολίνο στη δημιουργία υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης

  • [01] «Πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει τη συμφωνία όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη»

    «Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας» λέει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και προσθέτει ότι «η βιωσιμότητα της συμφωνίας, η οποία δεν έχει άλλωστε κλειδώσει, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό».

    Ερωτώμενος για την ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Σκουρλέτης απαντά: «Αντιλαμβάνομαι πως η δραματική αλλαγή των συνθηκών και η εξαναγκασμένη συμφωνία, αναδεικνύουν την ανάγκη μιας σε βάθος συζήτησης για το σχέδιό μας, τη στρατηγική μας. Αυτήν, όμως, τη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε με όρους ενότητας και να μην αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής. Θα βοηθούσε, λοιπόν, σε μια τέτοια συζήτηση αν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα της διαφοροποίησης, να δηλώνουν πως στις από εδώ και πέρα ψηφοφορίες θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία».

    Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπει ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δηλώνει ότι «θα ακολουθήσουμε το δρόμο των εναλλακτικών ισοδυνάμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς» και προσθέτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων».

    [02] ΚΚΕ: Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα

    «Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο στην Βουλή, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται, η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού καλλιεργώντας κλίμα «εθνικής ομοψυχίας», ενώ η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει την γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου.

    «Τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώνει, θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως ακριβώς και τα προηγούμενα» σχολιάζεται και προστίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που συμφώνησαν οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο παίρνει καινούργια αλλά επιστρατεύει τους ίδιους εκβιασμούς που χρησιμοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το δίλημμα «ή παίρνουμε αντιλαϊκά μέτρα ή καταστρεφόμαστε»».

    Τονίζεται ότι «οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός δε μπορούν να αλλάξουν, με διαπραγματεύσεις, εναλλαγή κυβερνήσεων και δημοψηφίσματα», με την κατάσταση για τον λαό να «χειροτερεύει και εξαιτίας των ανταγωνισμών που οξύνονται μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός και εκτός Ευρωζώνης».

    [03] Διαψεύδουν συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη δημοσίευμα των FT

    «Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του» αναφέρουν για δημοσίευμα των Financial Times συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το αιχμηρό σχόλιο που διατυπώνουν αφορά «δήθεν σχέδιο Λαφαζάνη και "Αριστερής Πλατφόρμας" περί δραχμής» και, όπως ειδικότερα τονίζουν «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα».

    «Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης, θα άξιζε η συμμετοχή του», σχολιάζουν για το εν λόγω δημοσίευμα.

    [04] Spiegel: «Ανοιχτό» το Βερολίνο στη δημιουργία υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης

    Η Γερμανία προτίθεται να συζητήσει τη θέσπιση ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης με ένα υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που θα επιβάλλει φόρους για όλες τις χώρες - μέλη, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εξέθεσε τον περασμένο μήνα την ιδέα για αυστηρότερο, κοινό έλεγχο επί των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης, περιλαμβανομένου, μελλοντικά, ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών.

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ανοιχτός στην ιδέα μεταφοράς "σημαντικών χρηματοδοτικών πόρων" από τα έσοδα προερχόμενα από τη φορολογία του υπουργείου του σε ένα ξεχωριστό προϋπολογισμό της ευρωζώνης, είπαν στο περιοδικό πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    Μία επιλογή θα μπορούσε να ήταν οι 19 χώρες-μέλη της ευρωζώνης να μεταφέρουν τμήμα των εθνικών τους εσόδων από τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο προστιθέμενης αξίας σε έναν τέτοιο προϋπολογισμό της ευρωζώνης, γράφει το περιοδικό.

    Ο υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχει ενδεχομένως και το δικαίωμα επιβολής επιπλέον φόρων, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός "ευρωπαϊκού φόρου", προστίθεται στο δημοσίευμα.

    "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά αυτά τα θέματα", δήλωσε στο περιοδικό πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 July 2015 - 16:32:09 UTC