Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας
  • [02] Β. Ίσινγκερ: Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα
  • [03] Πορτογαλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo
  • [04] Γαλλία: 29χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του με 131 μαχαιριές

  • [01] Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της κυβέρνησης της Ελλάδας με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

    «Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών» για το θέμα αυτό, προσέθεσε το ΔΝΤ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

    Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε επίσημα αίτημα στο Ταμείο για μια νέα δανειακή διευκόλυνση.

    Η Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης. Η έκταση της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφής αφότου εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμά του το 2016.

    [02] Β. Ίσινγκερ: Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

    «Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια» αποτελεί το προγραμματισμένο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, τον πρώην πρέσβη Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung, δηλώνει ότι «μια ασταθής και ταπεινωμένη Ελλάδα θα αποτελούσε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα για την σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης».

    Ο κ. Ίσινγκερ επισημαίνει ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη χρειάζεται ακόμη τεράστια ευρωπαϊκή στήριξη. «Για να το πω καθαρά: δεν μπορούμε να αντέξουμε να έχουμε νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια», τονίζει και σημειώνει ότι με ένα Grexit θα χαίρονταν η Wall Street, το City του Λονδίνου και η Μόσχα, η οποία, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να προβάλει την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε καθοδική πορεία και είναι «μια κατασκευή των παρακμιακών Δυτικών». Χαίρομαι «που ήμασταν σε θέση να τους στερήσουμε αυτή τη χαρά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ίσινγκερ.

    [03] Πορτογαλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo (BES), ο Ρικάρντου Σαλγκάντο, τέθηκε υπό κατ' οίκον περιορισμό μετά την ανάκρισή του από δικαστικό όσον αφορά τις ενδεχόμενος ευθύνες του για την κατάρρευση του πορτογαλικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

    Ο δικηγόρος Φρανσίσκο Προέντσα ντε Καρβάλιο, ο οποίος χαρακτήρισε το μέτρο αυτό «δυσανάλογο», διευκρίνισε ότι ο πελάτης του δεν θα αναγκαστεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη 12ωρη ανάκριση του Σαλγκάντο.

    Τη Δευτέρα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας είχε ανακριθεί από εισαγγελέα, και κατόπιν αποφασίστηκε η έναρξη έρευνας σε βάρος και η ανάθεση της υπόθεσης σε δικαστικό-ειδικό ανακριτή. Σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή, η εισαγγελία ανέφερε ότι τον Σαλγκάντο βαρύνουν κατηγορίες για πλαστογραφία, κατάχρηση εμπιστοσύνη, οικονομική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    [04] Γαλλία: 29χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του με 131 μαχαιριές

    Ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για τη δολοφονία της μητέρας του, η οποία απεβίωσε αφού υπέστη 131 μαχαιριές, ανέφερε χθες η γαλλική δικαιοσύνη.

    Η γυναίκα δολοφονήθηκε το Σάββατο 18η Ιουλίου το απόγευμα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι. Ο 29χρονος γιος της συνελήφθη λίγη ώρα αφότου απέδρασε από ένα παράθυρο.Η νεκροτομή έδειξε ότι το θύμα υπέκυψε αφού υπέστη 131 τραύματα από μαχαίρι, διευκρίνισε η ίδια δικαστική πηγή.

    Ο ύποπτος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιες επιθέσεις με επιβαρυντικές περιστάσεις και είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική, φέρεται να διέπραξε τον φόνο ενώ τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 July 2015 - 6:32:09 UTC