Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ
  • [02] Metron Analysis: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,6% έναντι 17,8% της ΝΔ
  • [03] Spiegel: Χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων θα δεχθούν οι θεσμοί
  • [04] Σύγκληση Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρουν οι FT
  • [05] Επιστολή Ευ. Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ
  • [06] Πάνω από σαράντα οικογένειες προσφύγων διαμένουν στο Πεδίον του Άρεως
  • [07] Αναμένεται πτώση στις φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • [08] Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Κω και Σαμοθράκη
  • [09] «Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων θα συνεχίσει να λειτουργεί»
  • [10] Ανακοινώθηκαν οι τρεις ταινίες φιναλιστ για το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • [11] Τ. Κορωνάκης: «Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και τη στρατηγική μας»
  • [12] Έρχεται ο Φινμπόγκασον. Ανακοίνωσε την συμφωνία η Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • [13] Δράκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάποια φάση είπα ότι δεν θα επανέλθω ποτέ»
  • [14] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ

  • [01] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Όλαντ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

    Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

    [02] Metron Analysis: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,6% έναντι 17,8% της ΝΔ

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, με 15,8 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,6%, η ΝΔ 17,8%, η Χρυσή Αυγή, 5,3%, το Ποτάμι 6,1%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την Ένωση Κεντρώων.

    Οι πολίτες αξιολογούν σε ποσοστό 35% ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι καλύτερο, και χειρότερο το χαρακτηρίζει το 34%, το 16% απαντά ότι είναι το ίδιο με το προηγούμενο, 15% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

    Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, το 61% διατυπώνει θετική γνώμη, το 36% αρνητική, το 2% ούτε θετική ούτε αρνητική, το 1% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

    Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

    Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε σωστά που έφερε τη συμφωνία στη Βουλή, το 63% απαντά ότι έπραξε σωστά, το 32% απαντά ότι έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος, το 5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

    Στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 83% απαντά πως δεν ανταποκρίνεται, το 14% απαντά πως δεν ανταποκρίνεται και το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

    [03] Spiegel: Χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων θα δεχθούν οι θεσμοί

    Χαλάρωση των όρων λιτότητας του προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, επιθυμούν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

    Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ΕΜΣ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας της, ενώ για το 2016 θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%. Το ίδιο θα συμβεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

    Η «έκπτωση» στην εξυγίανση θα θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση, επισημαίνεται, την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας ειδικά το ΔΝΤ, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα «κούρεμα» του χρέους της.

    [04] Σύγκληση Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρουν οι FT

    Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξετάζουν την 11η Αυγούστου ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο διπλωματική πηγή της Ευρωζώνης.

    Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Peter Spiegel, αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί για τον αν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, ύψους 86 δισ. ευρώ, μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων για να ολοκληρωθούν.

    Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έγκαιρα, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Αυγούστου, τότε οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να κάνουν ό,τι έκαναν και για την αποπληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ που έληξε στις 20 Ιουλίου: Να χορηγήσουν ένα δάνειο - «γέφυρα» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ).

    Ο ΕΜΧΣ δάνεισε ήδη 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και απομένουν άλλα 6 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο αυτό.

    [05] Επιστολή Ευ. Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ

    Την επιστολή προς το ΔΝΤ, με την οποία η κυβέρνηση ζητεί, στη βάση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, μία νέα δανειακή διευκόλυνση από το Ταμείο στο πλαίσιο της υπό διαπραγμάτευση τριετούς συμφωνίας με τους δανειστές, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

    Στην επιστολή -που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και απευθύνεται στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ- επισημαίνεται ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος».

    Η κυβέρνηση σημειώνει ότι κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί, αλλά εκτιμάται «ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή. Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ' αρχήν δεκτή, και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση».

    «Ως εκ τούτου, και κατ' εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015», καταλήγει η επιστολή προς το ΔΝΤ, «σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο».

    [06] Πάνω από σαράντα οικογένειες προσφύγων διαμένουν στο Πεδίον του Άρεως

    Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων, διαμένουν προσωρινά σε ισάριθμες σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, όπως προκύπτει από καταγραφή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

    Σύμφωνα με την καταγραφή, που διενεργήθηκε χτες και προχτές, στο Πεδίον του Άρεως διαμένουν 202 άτομα, εκ των οποίων 103 παιδιά (ηλικίας από ενός έτους και άνω), 62 άνδρες και 37 γυναίκες.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και βοηθάει στο να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα, αλλά όχι απόλυτος, καθώς καθημερινά καταφτάνουν πολλοί άνθρωποι και άλλοι φεύγουν. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολη η συνεχής επικαιροποίηση της λίστας.

    Οι εθελοντές του Φόρουμ εντόπισαν παιδιά με συμπτώματα πυρετού, διάρροιας, αλλά και οδοντιατρικά προβλήματα.

    [07] Αναμένεται πτώση στις φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

    Πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις φετινές βάσεις όσον αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Στις ιατρικές σχολές η πτώση είναι από 180 έως 600 μόρια περίπου, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο.

    Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης, οι παράγοντες που καθορίζουν σε γενικές γραμμές τις βάσεις είναι τρεις: Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά τους δελτία. Φέτος, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο: τα πιο αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια που προκάλεσε στις οικογένειες ο έλεγχος των κεφαλαίων.

    Έτσι, η ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων φέτος συμπιέζει προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές, ενώ η μείωση των εισακτέων κατά 1.960 προκαλεί ανοδικές τάσεις. «Ο τρίτος παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων, οι προτιμήσεις των υποψηφίων, ήταν πάντα απροσδιόριστος και υπεύθυνος για τις αποκλίσεις των εκτιμήσεων από τις βάσεις. Έτσι τις χρονιές που εμφανιζόταν μια μόδα και δήλωναν όλοι παιδαγωγικά, για παράδειγμα, ανέβαινε η βάση αυτών των σχολών, αλλά δεν μπορούσε να εκτιμηθεί εκ των προτέρων αυτή η άνοδος, γιατί τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε πάντα εκ των υστέρων, μετά, δηλαδή, την ανακοίνωση των βάσεων». αναφέρει ο κ. Στρατηγάκης.

    Τέλος, ως προς τις επιπτώσεις της νέας ρύθμισης για τις μετεγγραφές, βάσει της οποίας αυτές περιορίζονται αυστηρά στο 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής, αναμένεται να μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα στις βάσεις των σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Την τάση αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει και η οικονομική ανασφάλεια. «Πολλοί γονείς δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές "εκτός έδρας"» σημειώνει ο κ. Στρατηγάκης.

    [08] Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Κω και Σαμοθράκη

    Σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:58 στην Κω έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

    Η δόνηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προκαταρκτικής εκτίμησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (αυτόματη λύση), ήταν εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 52,2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κω και 29 χιλιόμετρα δυτικά της Νισύρου, ενώ το εστιακό του βάθος φθάνει τα 129 χιλιόμετρα.

    Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σαμοθράκη, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.

    Εν τω μεταξύ,ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίματας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:03, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμικές δονήσεις στη Σαμοθράκη

    [09] «Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων θα συνεχίσει να λειτουργεί»

    Στη διαβεβαίωση ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα προχωρά το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

    Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [10] Ανακοινώθηκαν οι τρεις ταινίες φιναλιστ για το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Ανακοινώθηκαν σήμερα οι τρεις ταινίες φιναλίστ που επιλέχτηκαν από τη δεκάδα για τον τελικό διαγωνισμό του βραβείου Lux 2015 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου, στην πανηγυρική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Στη διάρκεια της περιόδου των Κινηματογραφικών Ημερών LUX, και τα 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθούν να ψηφίσουν μία από τις τρεις υποψήφιες ταινίες του Διαγωνισμού.

    Πρόκειται για τις ταινίες: «Mediterranea» του Γιόνας Καπρινιάνο (Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Κατάρ). «Mustang» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκυβεν (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ). «Το μάθημα» (UROK, THE LESSOΝ), των Κριστίνα Γκροζέβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ (Βουλγαρία, Ελλάδα).

    Η επιλογή των τριών ταινιών ανακοινώθηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου των Ημερών της Βενετίας από τον πρώτο αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani και την πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Silvia Costa. Όσο για τους σκηνοθέτες, εκείνοι θα παραστούν στο Φεστιβάλ Βενετίας για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, οι οποίες, σύμφωνα με τη διαδικασία του Βραβείου LUX θα υποτιτλιστούν στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και θα προβληθούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο σε περισσότερες από 50 πόλεις και 20 φεστιβάλ.

    [11] Τ. Κορωνάκης: «Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και τη στρατηγική μας»

    «Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα καθοριστούν από τα όργανά του που θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα», ανέφερε, μιλώντας σε συνέντευξή του στον ρ/σ 9.84 για τη διαφοροποίηση πολλών βουλευτών, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, προσθέτοντας πως το «ποιες θα είναι αυτές οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν για να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ» θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τη Δευτέρα.

    Ερωτηθείς για «εκλογές με λίστα» και «εσωκομματικό ξεκαθάρισμα», ο κ. Κορωνάκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούν τέτοια χαρακτηριστικά, ούτε ποτέ ο πρωθυπουργός έχει κινηθεί με τέτοιο τρόπο και, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες ψηφοφορίες οι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση, τόνισε ότι, πέραν της εντάσεως που αυτή τη στιγμή είναι κατανοητή, απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση των ερωτημάτων, χωρίς εύκολες απαντήσεις.

    «Χρειάζεται να μπούμε σε μια δύσκολη και ουσιαστική συζήτηση που να απαντάει στα ερωτήματα του τι κάνει η Αριστερά σήμερα μέσα σε αυτή την Ευρωζώνη, με αυτές τις πολιτικές ηγεσίες που κυριαρχούν, με αυτό το συντριπτικό συσχετισμό που έδωσε μια τιμωρητική απάντηση στον ελληνικό λαό, πώς η Αριστερά δρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πώς μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλολαϊκό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια που θα βγάζει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε.

    O γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε πως χρειάζεται «εμείς να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική μας, έχουμε κάνει λάθη σε αυτή την πορεία, και χρειαζόμαστε μια στρατηγική προς όφελος του λαού με ειλικρίνεια και με ενότητα».

    [12] Έρχεται ο Φινμπόγκασον. Ανακοίνωσε την συμφωνία η Ρεάλ Σοσιεδάδ

    Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον αναμένεται αύριο στην Αθήνα για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Την συμφωνία ανακοίνωσε η Ρέαλ Σοσιεδάδ στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου αναφέρει πως ο 26χρονος Ισλανδός επιθετικός παραχωρείται δανεικός στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν οψιόν αγοράς. Αν όλα πάνε καλά πιθανότατα ο Φινμπόγκασον να ταξιδεύσει την Δευτέρα για την Ολλανδία μαζί με τους νέους του συμπαίκτες, όπου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας των Πειραιωτών.

    [13] Δράκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάποια φάση είπα ότι δεν θα επανέλθω ποτέ»

    Αφού ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό της στον ώμο και τη χειρουργική επέμβαση, την οποία υποχρεώθηκε να κάνει, η Νόρα Δράκου ετοιμάζεται να κάνει την επανεμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν. Η Πατρινή κολυμβήτρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκάλυψε ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να σταματήσει, κατά τη διάρκεια του ενάμιση χρόνου που έμεινε εκτός αγώνων, πήρε όμως κουράγιο από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της και επανήλθε στις πισίνες, φιλοδοξώντας να ξαναβρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν το Παγκόσμιο της Βαρκελόνης. «Όνειρό μου είναι η πρόκριση σε έναν τελικό» τονίζει η 23χρονη πρωταθλήτρια, η οποία παράλληλα επιδιώκει να πιάσει το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 50μ. ελεύθερο, αγώνισμα στο οποίο είχε φτάσει ως τα ημιτελικά στη διοργάνωση του Λονδίνου. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που είναι υποχρεωμένη να προπονείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στην Πάτρα. «Καλό θα ήταν να είχαμε τουλάχιστον ένα κολυμβητήριο. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο» εκφράζει το παράπονό της, που είναι ταυτόχρονα και παράπονο εκατοντάδων αθλητών, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια.

    [14] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ

    Επιστροφές (Σπανούλης, Περπέρογλου), «άρωμα» NBA (Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Κουφός) και εκπλήξεις (Σαρικόπουλος, Αγραβάνης) συνέθεσαν το... παζλ της προεπιλογής της Εθνικής Ανδρών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος ανακοίνωσε τους μόλις 15 διεθνείς που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Ευρωμπάσκετ 2015 (5-20/9).

    Αναλυτικά η προεπιλογή:

    Γκαρντ: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης.

    Φόργουορντ: Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο,Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Δημήτρης Αγραβάνης.

    Σέντερ: Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός, Ζήσης Σαρικόπουλος.

    Η Ελλάδα μετέχει στον Γ΄ όμιλο (Ζάγκρεμπ) μαζί με την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία, την Ολλανδία και την ΠΓΔΜ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 18:32:14 UTC