Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα»
  • [02] Κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στο πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ - ΕΣΑ»
  • [03] Fitch: Στα 15,9 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
  • [04] Το καλύτερο σενάριο οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν σε 20 μέρες λένε πηγές της ΕΕ
  • [05] Αναμένεται πτώση στις φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • [06] Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Κω και Σαμοθράκη
  • [07] ΠτΔ: «Παρά τις όποιες διαφορές σας, αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων»
  • [08] Ι.Στουρνάρας: Εξομαλύνεται το εισαγωγικό εμπόριο
  • [09] Με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη η νέα Honda CRF1000L Africa Twin
  • [10] Δράκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάποια φάση είπα ότι δεν θα επανέλθω ποτέ»
  • [11] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ

  • [01] «Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα»

    Ομόφωνα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την ηγεσία στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας, ο κ.Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι "η παράταξη πουυπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται".

    Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.

    «Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μέρες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

    «Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.

    «Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.

    [02] Κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στο πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ - ΕΣΑ»

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετέβη σήμερα το πρωί στον μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου κατέθεσε στεφάνι με την ευκαιρία της 41ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τη χήρα του αείμνηστου Σπύρου Μουστακλή και το Προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της επταετίας στον χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και στα κελιά όπου βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί Σπύρος Μουστακλής και Αλέκος Παναγούλης.

    [03] Fitch: Στα 15,9 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

    Στα 15,9 δισ. ευρώ υπολογίζει τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, υπό τις πλέον ακραίες συνθήκες. Συνακόλουθα όπως εκτιμά σε σημερινή του ανακοίνωση τα 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τις τράπεζες στο τρίτο πακέτο βοήθειας, είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν τις όποιες κεφαλαιακές τους ανάγκες.

    Αστάθμητος παράγοντας αποτελεί ο λεγόμενος αναβαλλόμενος φόρος ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 45% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. Και τούτο διότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος σε ολόκληρη την ΕΕ, για τον λογιστικό χειρισμό του αναβαλλόμενου φόρου.

    Η Fitch επισημαίνει ότι εισροή μέχρι 25 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων είναι σημαντική, καθώς το ποσό αντιπροσωπεύει σχεδόν το 88% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου στο

    Αναλύσαμε δύο σενάρια ακραίων καταστάσεων.

    Η Fitch έχει προσδιορίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών με δύο υποθετικά σενάρια.

    Το πρώτο προϋποθέτει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 25 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον ορισμό που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΣΕΒΑ, ο οποίος είναι και ο πλέον "σκληρός" η οποία είναι πιο σκληρή από ό, τι το που χρησιμοποιούνται Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εκτιμάται ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια 11,2 δισ. ευρώ.

    Το δεύτερο σενάριο αυξάνει τις απομειώσεις από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα πρότυπα που εφάρμοσαν προσφάτως οι κυπριακές τράπεζες. Το σενάριο αυτό προκαλεί ένα κεφαλαιακό έλλειμμα της τάξης του1 5,9 δισ. ευρώ.

    [04] Το καλύτερο σενάριο οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν σε 20 μέρες λένε πηγές της ΕΕ

    «Τις επόμενες μέρες» θα ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το πρόγραμμα στήριξης από τον ΕSM, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ακόμα μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ιθυνόντων και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέρος για να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις.

    Την ίδια ώρα κοινοτικές πηγές σημειώνουν ότι αν και «φιλόδοξο», το καλύτερο σενάριο είναι να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του το συντομότερο δυνατό, κατά προτίμηση μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, σε αυτήν την περίπτωση η πληρωμή της 20ης Αυγούστου προς την ΕΚΤ θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την πρώτη εκταμίευση από τον ESM, κάτι που είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμούν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σκοπίμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις και μίλησε για «δεύτερο δεκαπενθήμερο» του Αυγούστου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει προθεσμία «με τη στενή έννοια του όρου». «Η Επιτροπή προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ καταλήγουν λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για το αν θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση- γέφυρα.

    Στον αντίποδα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, βρίσκεται το Eurogroup το οποίο δεν εκλαμβάνει με καθόλου θετικό τρόπο το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη χρήση του EFSM, ωστόσο παραδέχεται και ο ίδιος ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να είναι οριστικό αυτήν τη στιγμή, καθώς δεν έχει καν γίνει το σημαντικό βήμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. H ίδια πηγή επισημαίνει, δε, ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και να δείξει η ελληνική πλευρά τη λεγόμενη «ιδιοκτησία» του προγράμματος. Σε αυτό, καταλήγει, πως θα συνέβαλε το πέρασμα από την ελληνική Βουλή ενός ακόμα πακέτου μέτρων στις αρχές Αυγούστου.

    [05] Αναμένεται πτώση στις φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

    Πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις φετινές βάσεις όσον αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Στις ιατρικές σχολές η πτώση είναι από 180 έως 600 μόρια περίπου, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο.

    Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης, οι παράγοντες που καθορίζουν σε γενικές γραμμές τις βάσεις είναι τρεις: Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά τους δελτία. Φέτος, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο: τα πιο αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια που προκάλεσε στις οικογένειες ο έλεγχος των κεφαλαίων.

    Έτσι, η ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων φέτος συμπιέζει προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές, ενώ η μείωση των εισακτέων κατά 1.960 προκαλεί ανοδικές τάσεις. «Ο τρίτος παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων, οι προτιμήσεις των υποψηφίων, ήταν πάντα απροσδιόριστος και υπεύθυνος για τις αποκλίσεις των εκτιμήσεων από τις βάσεις. Έτσι τις χρονιές που εμφανιζόταν μια μόδα και δήλωναν όλοι παιδαγωγικά, για παράδειγμα, ανέβαινε η βάση αυτών των σχολών, αλλά δεν μπορούσε να εκτιμηθεί εκ των προτέρων αυτή η άνοδος, γιατί τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε πάντα εκ των υστέρων, μετά, δηλαδή, την ανακοίνωση των βάσεων». αναφέρει ο κ. Στρατηγάκης.

    Τέλος, ως προς τις επιπτώσεις της νέας ρύθμισης για τις μετεγγραφές, βάσει της οποίας αυτές περιορίζονται αυστηρά στο 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής, αναμένεται να μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα στις βάσεις των σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Την τάση αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει και η οικονομική ανασφάλεια. «Πολλοί γονείς δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές "εκτός έδρας"» σημειώνει ο κ. Στρατηγάκης.

    [06] Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Κω και Σαμοθράκη

    Σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:58 στην Κω έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

    Η δόνηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προκαταρκτικής εκτίμησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (αυτόματη λύση), ήταν εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 52,2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κω και 29 χιλιόμετρα δυτικά της Νισύρου, ενώ το εστιακό του βάθος φθάνει τα 129 χιλιόμετρα.

    Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σαμοθράκη, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.

    Εν τω μεταξύ,ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίματας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:03, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμικές δονήσεις στη Σαμοθράκη

    [07] ΠτΔ: «Παρά τις όποιες διαφορές σας, αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων»

    Ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πριν παρακαθήσουν στο γεύμα που τους παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε: "αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός".

    Πρώτος προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι σε περιοδεία.

    Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις "αναβαθμισμένος" από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

    Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    [08] Ι.Στουρνάρας: Εξομαλύνεται το εισαγωγικό εμπόριο

    H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου.

    Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

    Αναφορικά με τα μέτρα για την εξομάλυνση της ροής των εισαγωγών και του εξωτερικού εμπορίου της χώρας που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, αυξάνεται από 50.000 σε 100.000 ευρώ το όριο της αξίας των εμβασμάτων για εισαγωγές που θα εγκρίνονται από τις τράπεζες, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι αιτήσεις θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου.

    Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, εξετάζεται λύση και στο πρόβλημα των επιταγών που έληξαν ή λήγουν αυτήν την περίοδο και δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία επιλύονται πρακτικά προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές, όπως η πληρωμή συντάξεων στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, η εφαρμογή του μέτρου που αποφασίστηκε σήμερα μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα στις συναλλαγές που σχετίζονται όχι μόνο με εισαγωγές, αλλά και με τις εξαγωγές, καθώς η πλειονότητα των εξαγόμενων προϊόντων εξαρτάται ως ένα βαθμό από εισαγόμενες πρώτες ύλες, συσκευασίες κλπ.

    [09] Με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη η νέα Honda CRF1000L Africa Twin

    Η νέα μοτοσυκλέτα τουρισμού 1.000 κ.εκ. της Honda με νέο, συμπαγή εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα, ισχύος 95 ίππων και ροπή 98,2 χλγμ. θα εξοπλίζεται και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT). Το DCT θα διατίθεται προαιρετικά με την CRF1000L Africa Twin, τοποθετημένο σε στροφαλοθάλαμο ίδιου πλάτους με την έκδοση του μηχανικού κιβωτίου. Αυτό περιλαμβάνει το στάνταρ manual mode ? που επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάζει σχέσεις με το αριστερό χέρι ? και δύο automatic modes. Το D mode πετυχαίνει τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας καυσίμου και άνεσης στο ταξίδι. Το S mode έχει αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ επιδόσεις, με τρία διαφορετικά σχέδια αλλαγών: S1, S2 και S3.

    Το DCT είναι προσαρμοσμένο για τη χρήση της μοτοσυκλέτας, ενώ η λειτουργικότητά του σε συνθήκες εκτός δρόμου ενισχύεται με το διακόπτη G στη δεξιά πλευρά του πίνακα οργάνων. Πιέζοντας το διακόπτη G σε κάθε πρόγραμμα βελτιώνεται η πρόσφυση και ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας ? σημαντικά στοιχεία για off-road οδήγηση ? μειώνοντας το βαθμό ολίσθησης του συμπλέκτη κατά τη διάρκεια των αλλαγών σχέσεων. Μία νέα λειτουργία του συστήματος DCT είναι η ανίχνευση κλίσης χάρη στην οποία το πρόγραμμα αλλαγής σχέσεων προσαρμόζεται στο βαθμό κλίσης του δρόμου ώστε να παρέχει βέλτιστο έλεγχο.

    Η Honda CRF1000L Africa Twin, αναμένεται στις ευρωπαϊκές εκθέσεις της στα τέλη του 2015. Όπως οι προκάτοχοί της, είναι εξοπλισμένη για περιπέτεια με ένα ισχυρό κινητήρα και δυναμικό πλαίσιο έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις και εκτός δρόμου.

    Ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας 1.000 κ.εκ. συγκεντρώνει όλη την αγωνιστική εμπειρία της Honda σε αγώνες off road. Χρησιμοποιεί την σχεδίαση τετραβάλβιδης κεφαλής Unicam για συμπαγείς διαστάσεις. Ένας ελαφρύς χυτός εκκεντροφόρος ελέγχει το σύστημα βαλβίδων, ενώ τα διπλά μπουζί αναφλέγουν το μίγμα καυσίμου / αέρα σε κάθε θάλαμο καύσης. Η αντλία νερού τοποθετείται στο κέλυφος του συμπλέκτη, και οι αντλίες νερού και λαδιού κινούνται από τον ίδιο αντικραδασμικό άξονα. Περαιτέρω μείωση των διαστάσεων του κινητήρα επιτυγχάνεται με τη σχεδίαση του κάτω τμήματος του στροφαλοθαλάμου, όπου αποθηκεύεται το λάδι και τοποθετείται η αντλία. Η βασική έκδοση εξοπλίζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, σύστημα υποβοήθησης και ολίσθησης συμπλέκτη.

    Σπύρος Ρέκκας

    [10] Δράκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάποια φάση είπα ότι δεν θα επανέλθω ποτέ»

    Αφού ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό της στον ώμο και τη χειρουργική επέμβαση, την οποία υποχρεώθηκε να κάνει, η Νόρα Δράκου ετοιμάζεται να κάνει την επανεμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν. Η Πατρινή κολυμβήτρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκάλυψε ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να σταματήσει, κατά τη διάρκεια του ενάμιση χρόνου που έμεινε εκτός αγώνων, πήρε όμως κουράγιο από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της και επανήλθε στις πισίνες, φιλοδοξώντας να ξαναβρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν το Παγκόσμιο της Βαρκελόνης. «Όνειρό μου είναι η πρόκριση σε έναν τελικό» τονίζει η 23χρονη πρωταθλήτρια, η οποία παράλληλα επιδιώκει να πιάσει το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 50μ. ελεύθερο, αγώνισμα στο οποίο είχε φτάσει ως τα ημιτελικά στη διοργάνωση του Λονδίνου. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που είναι υποχρεωμένη να προπονείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στην Πάτρα. «Καλό θα ήταν να είχαμε τουλάχιστον ένα κολυμβητήριο. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο» εκφράζει το παράπονό της, που είναι ταυτόχρονα και παράπονο εκατοντάδων αθλητών, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια.

    [11] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ

    Επιστροφές (Σπανούλης, Περπέρογλου), «άρωμα» NBA (Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Κουφός) και εκπλήξεις (Σαρικόπουλος, Αγραβάνης) συνέθεσαν το... παζλ της προεπιλογής της Εθνικής Ανδρών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος ανακοίνωσε τους μόλις 15 διεθνείς που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Ευρωμπάσκετ 2015 (5-20/9).

    Αναλυτικά η προεπιλογή:

    Γκαρντ: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης.

    Φόργουορντ: Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο,Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Δημήτρης Αγραβάνης.

    Σέντερ: Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός, Ζήσης Σαρικόπουλος.

    Η Ελλάδα μετέχει στον Γ΄ όμιλο (Ζάγκρεμπ) μαζί με την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία, την Ολλανδία και την ΠΓΔΜ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 12:32:13 UTC