Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου σε κινηματογραφική αίθουσα
  • [02] Μ. Ρέντσι: Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή
  • [03] Ο Ομπάμα παροτρύνει τη Βρετανία να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [04] Σεισμός 4,3 βαθμών ανατολικά της Σαμοθράκης

  • [01] ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου σε κινηματογραφική αίθουσα

    Ένας 58χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα, χθες το απόγευμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα σε μία κατάμεστη αίθουσα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Train Wrec», σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ένας άλλος δράστης είχε σκοτώσει 12 άτομα μέσα σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Κολοράντο.

    Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Λαφαγιέτ Τζιμ Κραφτ δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα ακόμη καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

    [02] Μ. Ρέντσι: Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή

    «Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή και να μην είναι μόνο μια δασκάλα με μπλε και κόκκινο μολύβι στο χέρι, η οποία λέει τί είναι σωστό και τί δεν είναι», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του θα σεβασθεί το όριο του 3% για τη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και ότι θα αρχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος της.

    «Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο αυτό του 3%» αλλά «και η Γερμανία το υπερέβη, το 2003», τόνισε, παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος «για να μην συμβεί ό,τι γίνεται, συνήθως, στην Ιταλία. Μια χώρα στην οποία οι πολιτικοί πληρώνουν με τα χρήματα των παιδιών και των εγγονών τους και συσσωρεύουν χρέος».

    [03] Ο Ομπάμα παροτρύνει τη Βρετανία να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε στο κανάλι της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης του BBC ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρήσει την παγκόσμια επιρροή της.

    Η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ «μας δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ισχύ της υπερατλαντικής ένωσης» είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι η ΕΕ «έχει κάνει τον κόσμο πιό ασφαλή και εύπορο».

    Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η μεγαλύτερή του απογοήτευση ήταν η αποτυχία να περάσει «νόμους κοινής λογικής για τον έλεγχο χρήσης όπλων» στις ΗΠΑ, «παρά τα συμβάντα των επαναλαμβανόμενων μαζικών δολοφονιών». Στη συνέντευξη που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε: «Αν δειτε τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν από τις 11 Σεπτεμβρίου [έως σήμερα] από τρομοκρατικές πράξεις, είναι λιγότεροι από 100. Αν δείτε τον αριθμό που έχουν σκοτωθεί από τη χρήση όπλων, είναι δεκάδες χιλιάδων».

    «Για μας, το να μη μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό είναι κάτι που μας θλίβει» είπε.

    [04] Σεισμός 4,3 βαθμών ανατολικά της Σαμοθράκης

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 04:26 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 65 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιονατολικά της Σαμοθράκης, και 333 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 4:32:13 UTC