Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για σκόπιμη καλλιέργεια φημολογίας περί πρόσθετων προαπαιτούμενων, κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι
  • [02] «Εργάνη»: Αυξημένες κατά 8.590 νέες θέσεις εργασίας οι προσλήψεις τον Ιούνιο
  • [03] Παράλληλες πορείες προς την πλατεία Συντάγματος από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ
  • [04] Λίστα 415 γιατρών του ΕΣΥ με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε ξένες τράπεζες
  • [05] Μικρής έντασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος
  • [06] Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα
  • [07] Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης
  • [08] Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός ενόψει Μπριζ

  • [01] Για σκόπιμη καλλιέργεια φημολογίας περί πρόσθετων προαπαιτούμενων, κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι

    Ως συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη φημολογία που, όπως τονίζουν, καλλιεργείται σκόπιμα περί νέων πρόσθετων προαπαιτούμενων που πρόκειται να ζητηθούν από τη χώρα ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

    Σε αυτή τη φημολογία, οι κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν παραθέτοντας σημερινές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι από την κυβέρνηση ζητείται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή αυτά και μόνο που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής.

    Ειδικότερα, οι κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι εδώ και τρεις ημέρες καλλιεργείται σκόπιμα η φημολογία γύρω από νέα πρόσθετα προαπαιτούμενα τα οποία πρόκειται να ζητηθούν από την χώρα μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

    Επειδή, όπως υπογραμμίζουν, η φημολογία αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι παραθέτουν επί λέξει τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποφάσεων του Κολλεγίου Επιτρόπων:

    «Αυτό που ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ό,τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου των χωρών της Ευρωζώνης. Αυτά και μόνο αυτά. Δεν θέλουμε να υπάρξουν άλλες φήμες. Για το λόγο αυτό, οι θεσμοί βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα -από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, εμένα ως τις υπηρεσίες με απόλυτο σεβασμό [στην ανακοίνωση], σας διαβεβαιώ. Αν υπάρξει ψηφοφορία απόψε για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD), θα έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος. Θεωρώ πως αυτό το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό ιδίως εν μέσω της γνωστής σε όλους πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ας σεβαστούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ας είμαστε μεθοδικοί και απαιτητικοί και ας μην τα περιμένουμε όλα ταυτόχρονα».

    [02] «Εργάνη»: Αυξημένες κατά 8.590 νέες θέσεις εργασίας οι προσλήψεις τον Ιούνιο

    Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο καταγράφουν τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη», του υπουργείου Εργασίας.

    Από τα στοιχεία προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 8.590 θέσεις εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 191.598 και οι αποχωρήσεις σε 183.008.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο φετινός Ιούνιος είναι ο πέμπτος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, με αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

    Από τη σύγκριση των στοιχείων του Ιουνίου του 2015 και του Ιουνίου του προκύπτει, ότι οι 8.590 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο φέτος είναι κατά 6.761 λιγότερες από τον Ιούνιο από τον Ιούνιο του 2014 που εμφάνιζε θετικό ισοζύγιο κατά 15.351.

    Σε ότι αφορά το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2015 είναι επίσης θετικό και διαμορφώνεται στις 203.123 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

    Αθροιστικά για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2015, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 900.835 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 697.712.

    [03] Παράλληλες πορείες προς την πλατεία Συντάγματος από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, με στόχο να μην περάσει η 2η δέσμη του «νέου μνημονίου λιτότητας», το οποίο - όπως διαδηλώθηκε - υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία καθώς προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η πορεία έγινε με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων - για τη χρηματοδότηση της χώρας - μέτρων.

    Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

    Οι δύο πορείες έφτασαν στο Σύνταγμα σχεδόν την ίδια ώρα, με αυτή της ΑΔΕΔΥ να βρίσκεται στην πάνω μεριά της Πλατείας και αυτή του ΠΑΜΕ στην κάτω πλευρά και περιμετρικά του Συντάγματος.

    Και οι δύο πορείες παραμένουν στο Σύνταγμα σκοπεύοντας την παραμονή των διαδηλωτών μέχρι την ώρα που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

    [04] Λίστα 415 γιατρών του ΕΣΥ με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε ξένες τράπεζες

    Λίστα με 415 γιατρούς του ΕΣΥ που απέστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, πάνω από 100.000 ευρώ, έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικού χαρακτήρα είσπραξης.

    Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από διασταυρώσεις του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και αφορούν εμβάσματα προς ξένες τράπεζες μετά το 2009 τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις των κατόχων τους.

    Ήδη ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για τους πρώτους 100 γιατρούς για τους οποίους και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

    [05] Μικρής έντασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

    Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όταν μικρή ομάδα ατόμων που παρεισέφρησε στην πορεία της ΑΔΕΔΥ επιτέθηκε με μολότοφ και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Βασιλίσσης Σοφίας.

    Η αστυνομία απάντησε με ρίψη βομβών κρότου λάμψης και τα επεισόδια έληξαν χωρίς να πάρουν μεγαλύτερη έκταση. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος που ήταν στην πλατεία Συντάγματος να διαλυθεί και να αποχωρήσει. Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    [06] Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα

    'Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αποψινή ψηφοφορία κατά την οποία θα διαπιστωθεί πόσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο , θα ακολουθήσουν και απόψε την ίδια στάση και δεν θα ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική γραμμή.

    Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης της Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα και αμέσως θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία που έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει το ΚΚΕ και επί της αρχής και επί των άρθρων.

    [07] Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης

    Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, στην Ηλεία.

    Οι επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. που καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις νερού τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    [08] Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός ενόψει Μπριζ

    Μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με προβλήματα στην αμυντική και ανασταλτική λειτουργία του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-2 από την Ουντινέζε σε φιλικό αγώνα στο "Απόστολος Νικολαΐδης", σε ένα δυνατό παιχνίδι που αποτέλεσε γενική δοκιμή πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, την ερχόμενη εβδομάδα.

    Οι Ιταλοί, που "πατούσαν" καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα 45 λεπτά, προηγήθηκαν στο 9΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος δέχθηκε μπαλιά 40 μέτρων από τον Αντνάν στην "πλάτη" της άμυνας του Παναθηναϊκού και με... εναέριο πλασέ (!) την πέρασε πάνω από τον Κοτσόλη για το 0-1, σε μια φάση που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των "πρασίνων".

    Οι γηπεδούχοι συνήλθαν μετά την πάροδο των πρώτων 25 λεπτών αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την οργανωμένη αμυντική διάταξη των Ιταλών και ως εκ τούτου περιορίστηκαν σε κάποια μακρινά και άστοχα σουτ, όπως εκείνα των Καρέλη στο 27΄, Ατζαγκούν στο 28΄ και Βέμερ στο 43΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 20:32:10 UTC