Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα επιστρέφει στα Βαλκάνια
  • [02] "Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου"
  • [03] Αναστασιάδης - Ακιντζί θα παρακολουθήσουν συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • [04] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή ηρωίνης
  • [05] Έχει οριοθετηθεί πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα επιστρέφει στα Βαλκάνια

    Με μία μικρή φράση, ότι «Η Ελλάδα επιστρέφει στα Βαλκάνια» ο υπουργός Εξωτερικών Νϊκος Κοτζιάς έδωσε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια, όπως την διατύπωσε στην ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων, που έκανε σήμερα στο πλαίσιο του έκτακτου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής για τις συναντήσεις, τις συνεργασίες και τις συμφωνίες που είχε πρόσφατα στις επισκέψεις του σε επτά Βαλκανικές χώρες.

    Η εξωτερική πολιτικής μας, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, μετά από την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, έχει δύο στοιχεία, αφενός «να υποστηρίξουμε τη συνεργασία με κάθε χώρα και την πορεία της προς την ΕΕ» και αφετέρου «να ξαναβρούμε έναν τρόπο να φτιάξουμε έναν εσωτερικό βαλκανικό χώρο ώστε να οικοδομηθεί η περιφέρεια των Βαλκανίων, γεγονός που θα διευκολύνει και στη μελλοντική θέση όλων αυτών των κρατών στην ίδια την ΕΕ».

    Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πολιτική της χώρας μας σε όλες τις χώρες που επισκέφθηκε από την ΠΓΔΜ, Αλβανία και Κόσσοβο, μέχρι τη Σερβία, Βοσνία και Μαυροβούνιο, καθώς επίσης και για τις καλές στρατηγικές μας σχέσεις με τη Βουλγαρία. Ειδικότερα κατέστησε σαφές ότι η παρούσα ηγεσία στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει «μια πολιτική στο Κοσσυφοπέδιο που είχε αποφασιστεί από το παρελθόν, η οποία στηρίζεται στη συμφωνία που έγινε το 2012 για τη δημιουργία γραφείου στην Ελλάδα και όχι όπως κακώς ειπώθηκε με δική μας επιλογή, που συνεχίζει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας αυτών των κρατών που είχε αποφασιστεί από το 2003 στη Θεσσαλονίκη και τα έτη 2010-13 με τα σύμφωνα σύνδεσης που έκαναν όλα αυτά τα κράτη στην ΕΕ».

    [02] "Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου"

    Την ικανοποίηση της Επιτροπής για το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 μέρες όλες οι πλευρές έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μετέφερε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά το πέρας του κολλεγίου των Επιτρόπων, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών μόλις ξεκίνησαν και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου.

    Επίσης, είπε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα με τις ελληνικές αρχές.

    Σε ερώτηση σχετικά με τα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικό και φορολογία αγροτών, ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βεβαιώνει την αυστηρή τήρηση από την ελληνική πλευρά όλων όσων συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης και δε ζητά τίποτα παραπάνω.

    [03] Αναστασιάδης - Ακιντζί θα παρακολουθήσουν συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Συναυλία, με τίτλο «Η Μουσική μας κάτω από το Φως του Φεγγαριού», από τη δικοινοτική ομάδα «Κυπρογένεια», θα παρακολουθήσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, στον Πύργο του Οθέλλου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

    Η συναυλία θα είναι δωρεάν για το κοινό και από τις δύο κοινότητες.

    Ο Πύργος του Οθέλλου είναι τμήμα του μεσαιωνικού κάστρου της Αμμοχώστου. Στις 2 Ιουλίου παραδόθηκε στο κοινό, μετά την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης που έγιναν με πρωτοβουλία της Μεικτής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [04] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή ηρωίνης

    Μετά από πολυήμερες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά και εισαγωγή, από την Τουρκία, σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, τις οποίες διακινούσε στην εσωτερική αγορά.

    Την περασμένη Δευτέρα οργανώθηκε επιχείρηση, στις περιοχές Πάτημα Κορωπίου και Νέα Πέραμος Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

    Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες 24 και 25 ετών, καθώς και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22, 26 και 38 ετών.

    Συνεργοί των συλληφθέντων στην ίδια υπόθεση, είναι έντεκα επιπλέον άτομα, πέντε εκ των οποίων, υπήκοοι Αλβανίας, που έχουν ταυτοποιηθεί. Τρείς από αυτούς ήδη έγκλειστοι φυλακών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    [05] Έχει οριοθετηθεί πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής

    Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής.

    Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και δύο ελικόπτερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 14:32:13 UTC