Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Στη διαπραγματευτική προσπάθεια θα επικεντρωθεί τώρα η κυβέρνηση
  • [02] Πορτογαλία: Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 4η Οκτωβρίου
  • [03] Ισχυρές δυνάμεις μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του
  • [05] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημα

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Στη διαπραγματευτική προσπάθεια θα επικεντρωθεί τώρα η κυβέρνηση

    Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία και τώρα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στη διαπραγματευτική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, δήλωσε μετά την ψηφοφορία η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί τώρα έντονα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναθέρμανση της οικονομίας.

    Όσον αφορά τους διαφωνούντες η κ . Γεροβασίλη ανέφερε πως θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

    [02] Πορτογαλία: Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 4η Οκτωβρίου

    Την 4η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    «Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της Πορτογαλίας», καθώς η χώρα συνεχίζει να υπόκειται «στους ιδιαίτερα απαιτητικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», έναν χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της, υπενθύμισε ο Καβάκο Σίλβα.

    Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιου, 50 ετών, που βρίσκεται στον θώκο από τον Ιούνιο του 2011, διεκδικεί δεύτερη τετραετή θητεία και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αντίπαλό του της κεντροαριστεράς, τον γενικό γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιου Κόστα, 54 ετών.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), που θεωρείτο επί μακρόν το επικρατέστερο βάσει των δημοσκοπήσεων, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος, προς όφελος των κομμάτων της συμπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD, κεντροδεξιά) και του CDS-PP (δεξιά).

    Η αξιωματική αντιπολίτευση δυσκολεύεται να ξεπεράσει το σοκ της έρευνας για διαφθορά που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού των Σοσιαλιστών Ζουζέ Σόκρατες (2005-2011).

    [03] Ισχυρές δυνάμεις μεταβαίνουν στη Σαμοθράκη για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

    Αναχώρησαν στις 2.30 τα ξημερώματα με το πλοίο «ΣΑΟΣ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και του στρατού, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε απόψε στη Σαμοθράκη.

    Στο νησί μεταβαίνει και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς κινητοποίησε το μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας, καθώς και ο περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικού σώματος Α.Μ.Θ, Σωτήρης Τερζούδης.

    Ειδικότερα για την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης στη Σαμοθράκη μετακινήθηκαν: από το πυροσβεστικό σώμα της περιφέρειας 12 πυροσβεστικά οχήματα μεταφοράς νερού, 4 πυροσβεστικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 63 άτομα προσωπικό, από την Π.Ε. Έβρου ένα όχημα μεταφοράς νερού, δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένας φορτωτής το προσωπικό της πολιτικής προστασίας περιφέρειας και δήμου Αλεξανδρούπολης, ένα πυροσβεστικό όχημα της ΔΕΗ, ένα στρατιωτικό πυροσβεστικό όχημα και δύο μπουλντόζες.

    Το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης εξακολουθούν να δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία έναρξης της πυρκαγιάς που μαίνεται μεταξύ Χώρας και Καμαριώτισσας.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του

    «Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι διαφορές είναι δύναμη δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

    [05] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημα

    Ο Τσίπρας υπέστη εκβιασμό ως αρχηγός αυτού του κράτους. Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημαανέφερε η πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να αποκαλεί στο μέλλον την τρόικα, θεσμούς.

    Οι αντισυμβαλλόμενοι, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλούν για έλλειψη εμπιστοσύνης υπογραμμίζοντας πως και η ίδια δεν τους έχει εμπιστοσύνη διότι όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Η πρόεδρος της Βουλής παρόλο που επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοθέτημα υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και στην εσωτερική αλληλεγγύη του κόμματος.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία της κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν τους αγώνες που δεν έχουν δώσει ακόμη, όπως για την διαγραφή του χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 21:34:46 UTC