Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τα πράγματα είναι καλύτερα αν και δεν αποφύγαμε τους κινδύνους»
  • [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εγρήγορση για να αποτραπεί η ολοκλήρωση του πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας
  • [03] Μετά τα προαπαιτούμενα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη
  • [04] Διασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ
  • [05] Ελάφρυνση χρέους εάν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τους όρους λέει ο Μοσκοβισί
  • [06] Άρχισε τη λειτουργία της η τράπεζα των χωρών BRICS
  • [07] Ρ. Πρόντι: Με τον χειρότερο τρόπο επιβλήθηκαν οι όροι της συμφωνίας στην Ελλάδα
  • [08] Φυλάκιση για τον Ι. Λαγό λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί
  • [09] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σταμάτα
  • [10] Αλλαγή εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζήτησε η Φ. Γεννηματά
  • [11] Τ. Κουίκ: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν
  • [12] Μελαδίνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προνόμιο για την Ελλάδα να έχει τόσο γρήγορους κολυμβητές στα 100μ. ελεύθερο»
  • [13] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν
  • [14] Στην Εφές ο Τάιους

  • [01] «Τα πράγματα είναι καλύτερα αν και δεν αποφύγαμε τους κινδύνους»

    «Το κεκτημένο από την προηγούμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αποτέλεσε τη βάση της σημερινής πορείας, λειτουργεί ακόμα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε να ξαναμιλήσει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν τη συμφωνία για την διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες από δω και πέρα.

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, «αυτό αποδεικνύεται από τα βήματα που έχουμε κάνει, από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Χωρίς να έχουμε αποφύγει τους κινδύνους τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα» και πρόσθεσε ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, ιδίως από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούν την ευρωπαϊκή πορεία, τι σημαίνει οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς μια ενδεχόμενη πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. «Μια τέτοια πορεία θα ήταν καταστροφική, το τονίζω για πολλοστή φορά», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αυτό το ενδεχόμενο έχει αποτραπεί και πρόσθεσε ότι αυτό το κεκτημένο θα το θωρακίσουμε με ό,τι μέσα χρειασθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος.

    Διαβεβαίωσε, επίσης, την κα Γεννηματά ότι θα μεταβιβάσει όσα του εξέφρασε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και εξήρε την προσήλωση τόσο της ιδίας όσο και του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη εθνική υπόθεση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

    Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ανησυχία της, γιατί, όπως είπε, η περιπέτεια που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν έχει τελειώσει και ο κίνδυνος του Grexit εξακολουθεί να είναι μπροστά μας.

    [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εγρήγορση για να αποτραπεί η ολοκλήρωση του πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας

    «Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας ταυτόχρονα τον απόδημο ελληνισμό να είναι σε εγρήγορση και να κινητοποιηθεί ώστε, όπως είπε, να μην αφήσει να ολοκληρωθεί το πραξικόπημα.

    Μιλώντας στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και απευθυνόμενη στους έλληνες της διασποράς η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν».

    «Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα να νομοθετήσει χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα και τονίζοντας ότι τους μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς της κατάστασης.

    [03] Μετά τα προαπαιτούμενα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη

    Αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στα προαπαιτούμενα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες.

    Όπως ειδικότερα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

    Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

    Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου».

    «Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων ,θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη».

    [04] Διασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

    To πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήρε το σχέδιο Νόμου για την εξυγίανση των τραπεζών που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή η Κυβέρνηση.

    Το νομοσχέδιο στηρίζεται στην Κοινοτική Οδηγία BRRD και διασφαλίζει τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

    Βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες, παρά μόνο ως έσχατο μέσο. Οι ζημιές βαρύνουν πρωτίστως τους μετόχους και μετά τους ομολογιούχους όμως κανένας πιστωτής κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν πρέπει να βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση να υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που θα αναλάμβανε αν το ίδρυμα ετίθετο σε εκκαθάριση.

    Οι γενικές αρχές του σχεδίου περιλαμβάνουν την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των μετόχων στις ζημιές της εξυγίανσης, η οποία ακολουθείται από εκείνη των πιστωτών, σύμφωνα με την κατάταξη των απαιτήσεων των τελευταίων στο πλαίσιο των συνήθων διαδικασιών αφερεγγυότητας.

    [05] Ελάφρυνση χρέους εάν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τους όρους λέει ο Μοσκοβισί

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν ελάφρυνση χρέους, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

    «Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής».

    Παράλληλα ο Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

    «Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός».

    [06] Άρχισε τη λειτουργία της η τράπεζα των χωρών BRICS

    Το άνοιγμα της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των χωρών BRICS - Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής - χαιρέτισε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι, κατά την τελετή έναρξης λειτουργίας της στη Σανγκάη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η τράπεζα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισ. δολαρίων, το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί σε 100 δισ. δολάρια. Η NBD, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών. Μπορεί να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, χωρίς να υπονομεύσει τους ρόλους των υφιστάμενων τραπεζών, όπως της Παγκόσμιας Τράπεζας, σημείωσε ο Λου.

    «Η στήριξη της NDB για την κατασκευή υποδομών θα μειώσει αποτελεσματικά τη στενότητα που περιορίζει τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες επί μακρόν και θα στηρίξει την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των οικονομιών τους», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, προσθέτοντας: «Η NDB είναι ένα νέο μέλος και εταίρος στο σύστημα παγκόσμιας ανάπτυξης». Αν και στις χώρες BRICS αντιστοιχεί περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας, αυτές και οι γείτονές τους εξαρτιόνταν επί μακρόν από δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, καθώς και της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπό την καθοδήγηση της Ιαπωνίας.

    [07] Ρ. Πρόντι: Με τον χειρότερο τρόπο επιβλήθηκαν οι όροι της συμφωνίας στην Ελλάδα

    "Με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει επιβλήθηκαν οι όροι στην Ελλάδα" για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, εκτιμά ο Ρομάνο Πρόντι, ο 75χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας που διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξύ 1999 και 2004, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

    Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για τη διάσωσή της είναι ικανοποιητικοί, ο Πρόντι απάντησε: "Εφόσον έγιναν δεκτοί, είναι συνεπώς ικανοποιητικοί. Ωστόσο επιβλήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει. Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα. Αν είχε επιδειχθεί καλή βούληση σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που άλλοτε ίσχυε, όλα θα ήταν πιο εύκολα. Η εμπιστοσύνη στη οποία πρέπει να βασίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών εξασθένησε. Αποφύγαμε το χειρότερο, όμως δημιουργήσαμε το κακό".

    Στην ερώτηση αν θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Αθήνας, ο Ρομάνο Πρόντι εκτιμά: "Όλος ο κόσμος γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της. Ισχυρή μείωση, μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου; Στο βάθος, αυτό δεν είναι μια μεγάλη πρακτική διαφορά. Ωστόσο όταν ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι καλύτερα να ενεργούμε κατά τρόπο χειρουργικό".

    Στην ερώτηση αν το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του βορρά και του νότου της νομισματικής ένωσης, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μπορεί να καλυφθεί, ο Ρομάνο Πρόντι δήλωσε: "Αναμφίβολα το ρήγμα αυτό υπάρχει. Εντούτοις, η βόρεια Ευρώπη και ας πούμε συγκεκριμένα, η Γερμανία, κατάφερε να επωφεληθεί από το ευρώ. Περίμενα από την πλευρά της να επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή στο κοινό συμφέρον δεδομένου ότι τα εθνικά της συμφέροντα ικανοποιήθηκαν. Ωστόσο η γερμανική κοινή γνώμη έχει αλλάξει πολύ. Όταν οι Αμερικανοί ανέλαβαν παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο Μάρσαλ, όχι από χριστιανική φιλανθρωπία, αλλά ως φυσική συνέπεια της ισχύος τους".

    [08] Φυλάκιση για τον Ι. Λαγό λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί

    Τον εγκλεισμό στη φυλακή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για να αποφυλακιστεί, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Οι εφέτες διατάσσουν την επιστροφή στη φυλακή του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, με βούλευμα που εξέδωσαν (αριθμός 1184/2015) υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου.

    Ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παραβίασε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα. τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του πριν τρεις μήνες, όταν συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.

    Συγκεκριμένα δεν τήρησε, κατ΄ επανάληψη σύμφωνα με τους δικαστές, τον περιοριστικό όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού, σύμφωνα με τα από 29-5-2015,30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά. Όπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του, αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

    Στις 12-6-2015, αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Τέλος στις 16-6-2015 , και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

    Σημειώνεται πως ο βουλευτής βγήκε από τη φυλακή στις 20 Μαρτίου λόγω συμπλήρωσης 18 μηνών προσωρινής κράτησης με την επιβολή του όρου του κατ΄ οίκον περιορισμού στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και επίσης με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    [09] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σταμάτα

    Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όσον αφορά στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα και υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα οριοθετηθεί.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    [10] Αλλαγή εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζήτησε η Φ. Γεννηματά

    Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το Grexit και τις περιπέτειες, ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

    « Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, που είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως, για την προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου" υπογράμμισε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε " Θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το bonus των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευθεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και βεβαίως, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του και εάν δεν μπορεί, να μας το πει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις Δημοκρατίες. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού".

    Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι "μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε, όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, για τα επόμενα βήματα. Για ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα.

    "Έχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουμε τα όρια της ευθύνης του καθενός" κατέληξε η κα Γεννηματά.

    [11] Τ. Κουίκ: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν

    «Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού τον συντονισμό των υπηρεσιών και των υπουργείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    «Δεν ξέρουν πόσες δεξαμενές καυσίμων πάνω από 5 τόνους υπάρχουν. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις αλλά και στα διυλιστήρια. Δεν ξέρουμε που είναι αποθηκευτικοί χώροι καυσίμων. Αυτά θα μπούνε όλα σε μία σειρά. Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, άλλοι λένε ότι το κράτος χάνει 1 δισ., άλλοι λένε 5,5 δισ. Δεν είναι μόνο τα πρατήρια, έχουμε βάλει σύστημα εκροών-εισροών στα πρατήρια και δεν έχουμε βάλει πουθενά αλλού. Μα πουθενά αλλού. Ούτε καν στην πηγή του. Μόνο τα βενζινάδικα ενδεχομένως να κλέβουν;»

    «Εγώ ήδη θα κάνω και τη σχετική εισήγηση σε μια νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει υπό τον υπουργό πάταξης της Διαφθοράς ,Παναγ. Νικολούδη την Παρασκευή» λέει ο κ. Κουίκ και σημειώνει: «κάποιοι, είχαν από προηγούμενες κυβερνήσεις μια ιδιότυπη ασυλία. Μια ασυλία, η οποία γενικώς τους προστάτευε, όχι προσωπικά, αλλά γενικώς. Γενικώς δεν είχαν τη διάθεση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Δεν έγινε ποτέ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα το κάνει, θα το κάνει πράξη. Γι' αυτό λέω ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση την ώρα που αυτοί τουλάχιστον μπορεί να προσφέρει και σε αυτό το πεδίο»

    Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του, ο κ. Κουίκ τονίζει:

    «Προτεραιότητα νούμερο ένα, να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από κανένα συμφέρον δεν είμαστε οι άνθρωποι των συμφερόντων άρα μπορούμε να πατάξουμε τη διαφθορά έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν είμαστε πιασμένοι.

    Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε στο κόσμο ότι εκεί όπου θα πάρουμε σκληρά μέτρα όπου θα τον πονέσουνε στην τσέπη ότι εμείς όμως βρίσκουμε τα αντίμετρα βρίσκουμε τα ισοδύναμα τα οποία θα μας δώσουν το περιθώριο να λασκάρουμε κάποιο από τα μέτρα αφού ρητώς προβλέπεται και από τη συμφωνία την τριετή. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται στην ελληνική κυβέρνηση με βάση αυτή τη συμφωνία να μπορεί να άρει ένα νόμο που έχει βάλει και να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο από τη στιγμή που είναι τα πρέποντα ισοδύναμα»

    Ο υφυπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι ενημερωμένη για «χιλιάδες καταθέσεις τις οποίες πρέπει να ελέγξουμε. Ο κατάλογος είναι έτοιμος. Εχουμε ήδη συμφωνήσει και με του Ελβετούς και αυτό που θα σας πω δεν αφορά μόνο τους Ελβετούς αφορά τις καταθέσεις των αδήλωτων των μαύρων χρημάτων σε όλο τον πλανήτη. Οποιος δεν τα δηλώσει θα έχει 40% πρόστιμο. Οποιος τα δηλώσει, 21% για να πάρει την απαλλαγή του. Και με αυτόν τον τρόπο δεν αγιάζουμε την φοροδιαφυγή , απλά και μόνο εντοπίζουμε τα χρήματα και βεβαίως βάζουμε μεγάλο έσοδο στο ταμείο. Από τη λίστα Λαγκάρντ που το αναφέρατε πριν οι Ισπανοί κέρδισαν 7,5 δισεκατομμύρια. Και επί τρία χρόνια τώρα το ελληνικό κράτος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα. Ούτε ένα ευρώ».

    [12] Μελαδίνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προνόμιο για την Ελλάδα να έχει τόσο γρήγορους κολυμβητές στα 100μ. ελεύθερο»

    Μετά από αρκετά χρόνια, κατά τα οποία κινήθηκε στη μετριότητα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης έφτασε φέτος σε πολύ υψηλά στάνταρ και κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν, ενώ παράλληλα έπιασε και τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 25χρονος κολυμβητής ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση (μετά το Παγκόσμιο της Σανγκάης το 2011) και εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ουσιαστικά έχει πετύχει τους στόχους του για φέτος και επιδίωξή του είναι να βελτιώσει τα ρεκόρ του σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο. Στέκεται ιδιαίτερα στη συμμετοχή του στα 4Χ100μ. ελεύθερο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «... μετά την ιστορική ομάδα των 4Χ200μ. ελεύθερο είμαστε η καινούρια φουρνιά».

    [13] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν

    Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή υπέβαλε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ανακοινώνοντας την απόφασή του με γραπτή δήλωση.

    «Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Έκανα την προσπάθειά μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Ουρουγουανός τεχνικός.

    [14] Στην Εφές ο Τάιους

    «Χάθηκε» για τον Παναθηναϊκό ο Αλεξ Τάιους, καθώς ο πρώην σέντερ της Μακάμπι θα συνεχίσει την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εφές Αναντολού. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Σέρβος μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, με ποστάρισμά του στο twitter. Πλέον, οι «πράσινοι» τσεκάρουν τις εναλλακτικές για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 July 2015 - 12:32:11 UTC