Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το μνημόνιο
  • [02] Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το μνημόνιο

    «Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε ?όχι?, στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.

    Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας, είναι σαφές, στηρίζουμε απολύτως», για να συμπληρώσει ότι «είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης αυτής, τη στηρίζουμε ολόθερμα, είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, τον στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο».

    «Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μιας κυβέρνησης που πρέπει να ακολουθήσει και θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή θα ακολουθήσουμε», είπε.

    Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση, την κυβέρνηση τη στηρίζουμε πολύ δυνατά, τη στηρίζουμε ολόθερμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

    Ερωτηθείς τι θα κάνει αν του ζητηθεί παραίτηση, είπε ότι το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ότι εκείνος καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα και πως οποιαδήποτε στιγμή του ζητήσει την παραίτησή του, είναι στη διάθεσή του, «είναι σαφές αυτό». Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με τη θέληση του ελληνικού λαού, «τον στηρίζουμε όλοι».

    [02] Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετάνε μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

    Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος κατά της επικύρωσης της συμφωνίας και ξαφνικά άρχισαν να επιτίθενται σε άνδρες των ΜΑΤ.Λόγω των επεισοδίων έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

    Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκεται μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος.Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.Η αστυνομία προχώρησε σε σαράντα προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

    Εν τω μεταξύ νωρίτερα σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονταν πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, προχώρησε η αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά κρατούσαν πανό, το οποίο σκόπευαν να αναρτήσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 July 2015 - 4:32:11 UTC