Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αϊνστάιν στην ευρωζώνη
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά όχι τα μνημονιακά μέτρα
  • [03] Το γαλλικό Κοινοβούλιο ψηφίζει για τη συμφωνία με την Ελλάδα
  • [04] Βερολίνο: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, αλλά απορρίπτει το κούρεμα
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Στην Χετάφε ο Μέγιερι
  • [07] Πήρε Καπίνο ο Ολυμπιακός
  • [08] Ανακοίνωσε Βέλλιο ο Ηρακλής
  • [09] Στον Πλατανιά ο Βάντερσον

  • [01] Ο Αϊνστάιν στην ευρωζώνη

    του Χοσέ Ιγνάθιο Τορεμπλάνκα*

    Αν η ευρωζώνη οργάνωνε ένα διαγωνισμό ιδεών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα διεκδικούσαν το χρυσό μετάλλιο. Ο πρώτος, με την πρότασή του για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, που χρησιμοποιήθηκε ως φόβητρο για να αναγκαστεί ο Τσίπρας να υποχωρήσει. Ο δεύτερος, με τη στρατηγική που ανέλυσε σε συνέντευξή του στο New Statesman, και ουδέποτε εφαρμόστηκε: Να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών, να παραμείνει στο ευρώ και να τυπώσει παράλληλο νόμισμα για την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης που άφησε η ΕΚΤ.

    Η πρόταση του Σόιμπλε συνάδει με τη γερμανική λογική. Σύμφωνα με τη Γερμανία, όπου το 61% των πολιτών συμφωνεί με τη διαχείριση της κρίσης από τη Μέρκελ (όσο ποσοστό δηλαδή είπε ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα), η ευρωζώνη είναι μια ένωση με συγκεκριμένους κανόνες στην οποία οι χώρες εντάσσονται εκουσίως. Είναι οι κανόνες άδικοι; Είναι αναποτελεσματικοί; Ας γίνει προσπάθεια να αλλάξουν. Όσο ισχύουν όμως, πρέπει να τηρούνται. Κι αν δεν σ?αρέσουν ή δεν μπορείς να τους τηρήσεις, πρέπει να φύγεις.

    Από την άλλη πλευρά, έχει και η πρόταση Βαρουφάκη τη λογική της και την αξία της. Αν το ευρώ είναι κακοσχεδιασμένο, η τρόικα έχει αποτύχει, το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί και η λιτότητα δεν φέρνει αποτελέσματα, η ευθύνη δεν είναι ελληνική, αλλά συλλογική. Καθώς οι συνθήκες όχι μόνο δεν προβλέπουν την έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά και αναγκάζουν τις χώρες- μέλη να βοηθούν τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Ελλάδα έχει δικαίωμα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να ενισχύεται από τους εταίρους της.

    Ο Σόιμπλε και ο Βαρουφάκης ήταν οι μόνοι που έδειξαν διατεθειμένοι να αναζητήσουν διεξόδους από το αδιέξοδο. Στο τέλος, όμως, το Eurogroup και ο Τσίπρας επέλεξαν μια τρίτη λύση, δηλαδή περισσότερο χρέος, περισσότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Ο Αϊνστάιν φέρεται να έχει πει ότι τρέλα είναι να κάνεις δυο φορές το ίδιο πράγμα και να ισχυρίζεσαι ότι έφερες διαφορετικά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, δεν το έχει πει ποτέ. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι είναι τρέλα να κάνεις τρεις φορές το ίδιο αποτυχημένο πράγμα και να περιμένεις να φέρει αποτελέσματα.

    (Πηγή: El Pais)

  • Ο Χοσέ Ιγνάθιο Τορεμπλάνκα είναι επικεφαλής του προγράμματος «Επανεφεύρεση της Ευρώπης» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις (ECFR)

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά όχι τα μνημονιακά μέτρα

    «Δεν μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένη η στήριξη στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά όχι τα μνημονιακά μέτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα ΜΜΕ εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εν τω μεταξύ συνεργάτες του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαψεύδουν τις πληροφορίες για σχέδιο κατάληψης του νομισματοκοπείου.

    «Απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των άθλιων δημοσιευμάτων περί σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη για κατάληψη, τάχα, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντούσαν με τη γνωστή φράση : Αιδώς Αργείοι!Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

    [03] Το γαλλικό Κοινοβούλιο ψηφίζει για τη συμφωνία με την Ελλάδα

    Το γαλλικό Κοινοβούλιο θα είναι τελικά το πρώτο που θα ψηφίσει σήμερα το απόγευμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα, στην οποία κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την περασμένη Δεύτερα.

    Παρ' ότι σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα, αρκούσε η υπογραφή του Γάλλου προέδρου για να επικυρωθεί από τη Γαλλία η συμφωνία, ο Φ. Ολάντ αποφάσισε να την υποβάλλει για επικύρωση στη γαλλική βουλή με βάση το άρθρο 50 του Συντάγματος που δίνει αυτή τη δυνατότητα.

    Οι βουλευτές των έξι κοινοβουλευτικών ομάδων του γαλλικού κοινοβουλίου, φάνηκαν τελικά περισσότερο διηρημένοι από το αναμενόμενο.

    Παίρνοντας το λόγο πριν την ψηφοφορία ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υπερασπίσθηκε με ιδιαίτερη ένταση την πρόταση υπερψήφισης της συμφωνίας και δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έζησε τελευταία δύσκολες στιγμές και σίγουρα ιστορικές στιγμές. Η Ευρώπη όμως ξεπέρασε μια κρίση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία». Απαρίθμησε δε, τις συμφορές που θα είχε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας και τους γεωπολιτικούς κινδύνους για την Ευρώπη.

    «Χωρίς μια συμφωνία, θα δίναμε και μια ανησυχητική εικόνα για μας τους ίδιους στον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε.

    «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας, είναι ότι η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, πράγμα που ήταν το βασικό ζητούμενο και η θέση που υπερασπίστηκε με τον πλέον πεισματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει Grexit ούτε προσωρινό Grexit» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και απευθυνόμενος στους βουλευτές που τοποθετούνται κατά της συμφωνίας δήλωσε :

    «Χαιρετίζω το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω απ' όλα. Όταν θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Α.Τσίπρα, δεν μπορούμε να παίξουμε το παιγνίδι αυτών που θέλουν την έξοδο της Ελλάδας. Και σας το λέω, ότι αυτοί που για λόγους τακτικής ή ιδεολογίας δραστηριοποιούνται σήμερα κατά της συμφωνίας, είναι ως να συμφωνούν με την δυστυχία των Ελλήνων. (...) Το να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες, είναι σαν να εγκαταλείπουμε τους εαυτούς μας» είπε ο κ. Βαλς, υπογραμμίζοντας ότι μια χώρα (σαν τη Γαλλία) θα πρέπει να έχει συνέπεια στις αποφάσεις της.

    Μιλώντας στη συνέχεια για το γαλλο-γερμανικό δίδυμο, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη «τίποτα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει χωρίς τη Γαλλία και τη Γερμανία ενωμένες».

    «Με πλήρη συνείδηση και υπευθυνότητα, ο Πρόεδρος εργάσθηκε για τη διατήρηση των Γάλλο-γερμανικών σχέσεων, τη διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και την προστασία των συμφερόντων των Γάλλων φορολογούμενων» κατέληξε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους βουλευτές να επικυρώσουν τη συμφωνία.

    [04] Βερολίνο: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, αλλά απορρίπτει το κούρεμα

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων άφησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, εξηγώντας ωστόσο ότι αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να οδηγήσει σε «σημαντική» μείωση του χρέους.

    «Αυτή η δυνατότητα τεχνικά υπάρχει. Παραμένουμε όμως στη δήλωση που κάναμε. Είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορεί κανείς να το λάβει υπόψη του, αλλά δεν θα είναι η λύση, εάν οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αξίας (του χρέους)», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το «κούρεμα» χρέους δεν επιτρέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε δε ότι η ανάλυση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν γνωστή κατά την συνεδρίαση του Eurogroup του Σαββάτου και της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, άλλωστε, όπως είπε, ήταν παρούσα η ίδια η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ δεν επρόκειτο για καινούργια αξιολόγηση.

    «Το ΔΝΤ έχει πολύ αυστηρούς κανόνες για την συμμετοχή του σε προγράμματα βοήθειας, ότι δηλαδή πρέπει να είναι εγγυημένη η βιωσιμότητα του χρέους. Υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες να επιτύχει κανείς την βιωσιμότητα χρέους. Μια τέτοια θεωρητική δυνατότητα είναι το "κούρεμα", το οποίο, όπως είναι γνωστό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι δυνατό, με βάση το άρθρο 125 της Συνθήκης της ΕΕ. Σε όλα τα προγράμματά μας στα οποία συμμετέχει το ΔΝΤ επιλέξαμε για την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους την προσέγγιση της δημοσιονομικής βάσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι σε άλλες χώρες αυτό λειτούργησε. «Και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του περασμένου έτους βλέπαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες η κατάσταση επιδεινώθηκε. Συνεχίζουμε όμως να πιστεύουμε ότι και στην Ελλάδα αυτός ο δρόμος μπορεί να είναι επιτυχής, δηλαδή να δημιουργήσουμε οικονομική ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων - και με το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων ως νέο εργαλείο, το οποίο μπορεί να στηρίξει την βιωσιμότητα χρέους», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσουν οι διαπραγματεύσεις και μόνο στο τέλος τους θα μπορέσουμε να απαντήσουμε οριστικά και σοβαρά στην ερώτηση εάν υπάρχει βιωσιμότητα χρέους».

    Ερωτηθείς αν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι το μόνο που αρνείται το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιέγκερ απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν είναι μόνο του σε αυτό το θέμα στο Eurogroup. «Αντιθέτως, οι κανόνες της Ευρωζώνης έχουν αποφασιστεί από όλα τα 19 κράτη-μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και λένε ότι ένα ?κούρεμα' αποκλείεται». Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ συμπλήρωσε: «Δεν είναι σωστό ότι ένας εκ των θεσμών τάχθηκε στην πλευρά της Ελλάδας. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται από τον τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, τα οποία δόθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 και από την προθυμία των εταίρων να κλείσουν την συμφωνία για την πιθανή έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα γ' πρόγραμμα βοήθειας».

    [05] Αλ. Τσίπρας: Να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Συναισθανόμενος απολύτως τα ζητήματα, τις κριτικές, τις αιτιάσεις, τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους βουλευτές να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

    Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τις διαπραγματευτικές προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες και στη Σύνοδο, καθώς επίσης και το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ίδιος από την πλευρά του εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, εξέτασε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και ζήτησε με ειλικρινή τρόπο από όσα μέλη της ΚΟ διαφωνούν, να του προτείνουν κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική που θεωρούν ότι ο ίδιος δεν σκέφτηκε ή δεν υλοποίησε μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την κατάσταση αυτή τη στιγμή, είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη όχι μόνο στις 17 ώρες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης αλλά και όλους τους προηγούμενους μήνες στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Τόνισε ότι η κυβέρνηση τίμησε τη λαϊκή εντολή της 25 Γενάρη και ότι προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια και όλα τα διαπραγματευτικά μέσα.

    Όλο αυτό χρονικό διάστημα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τη βούληση ούτε την προσπάθεια της κυβέρνησης για να φέρει μια αμοιβαία επωφελή λύση.

    Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα με τρόπο ξεκάθαρο, καθώς υπήρχε, όπως τόνισε, εκφρασμένη πολιτική βούληση από συγκεκριμένους συντηρητικούς κύκλους μέσα στην ευρωζώνη για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα άφηνε και τις δυνατότητες να αξιοποιηθούν όποια θετικά θα υπήρχαν σε ένα εθνικό νόμισμα.

    Υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πηγές, ότι χρέος της κυβέρνησης ήταν και είναι να αποφευχθεί μια σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής και πως ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο προσπάθησε να διαπραγματευτεί ώστε να βελτιώσει οτιδήποτε μπορεί, αλλά και πως γι' αυτό ο ίδιος έμεινε μέχρι τελευταία στιγμή το πρωί της Δευτέρας στη Σύνοδο, για να δώσει αυτή τη μάχη.

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη, ότι σε όλο αυτό το εξάμηνο και με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες, υπήρχε συγκεκριμένη βούληση, εκφρασμένη με έμμεσο και άμεσο τρόπο, να πέσει η κυβέρνηση, να υπάρξει ένα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα και πως αυτό ήταν ένα σχέδιο που απεργάζονταν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    [06] Στην Χετάφε ο Μέγιερι

    Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Χετάφε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια (2010-15) αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Χετάφε, ο 25χρονος Ούγγρος τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    [07] Πήρε Καπίνο ο Ολυμπιακός

    Την απόκτηση του Στέφανου Καπίνο από τη γερμανική Μάιντς ανακοίνωσε επίσημα ο Ολυμπιακός. Ο 21χρονος τερματοφύλακας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας ομάδας του: «Είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος για έναν αθλητή που έχει μεγαλώσει στον Πειραιά και τι σημαίνει γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό! Θα δώσω τα πάντα για να καθιερωθώ στην ομάδα! Χαίρομαι που θα έχω στο πλευρό μου συμπαίκτες μεγάλης αξίας, αλλά και τον κ. Ράντο που είναι δάσκαλος και σίγουρα θα με κάνει καλύτερο. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου και να δώσω τα πάντα για να πετύχει ο σύλλογος όλους τους στόχους του!».

    [08] Ανακοίνωσε Βέλλιο ο Ηρακλής

    Την απόκτηση του Απόστολου Βέλλιου γνωστοποίησε επίσημα η ΠΑΕ Ηρακλής. Ο 23χρονος επιθετικός, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά από τέσσερα χρόνια και θητεία, σε αυτό το διάστημα, στην Αγγλία με την Έβερτον, στο Βέλγιο με τη Λιρς και από τον Ιανουάριο του 2015 στη Δανία με τη Βέστζελαντ, δεσμεύτηκε με διετούς διάρκειας συμβόλαιο. «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο χαρούμενος είμαι που επιστρέφω σπίτι μου, στον Ηρακλή. Σ' αυτή τη σπουδαία ομάδα σήμερα, σ' αυτό τον απίθανο λαό, στην πατρίδα μου, στην οικογένειά μου» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής με την υπογραφή σήμερα του συμβολαίου του.

    [09] Στον Πλατανιά ο Βάντερσον

    Παίκτης του Πλατανιά είναι και επίσημα ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, γεννήθηκε στις 27/9/1984, έχει ύψος 1,76 και είναι 70 κιλά. Στον Πλατανιά Χανίων θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 27. Ο Βάντερσον, ο οποίος διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους Κρήτες, ενώ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ελληνική ομάδα, αφού είχε προηγηθεί η θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα (2009-2012).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2015 - 16:32:13 UTC