Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Αδιέξοδη η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων
  • [03] Τ. Κορωνάκης: Θα διαφυλάξω με κάθε τρόπο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [05] Δύο εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στη Μασσαλία
  • [06] Β. Φάιμαν: Οι προβοκάτσιες του Σόιμπλε καθυστέρησαν τη συμφωνία για την Ελλάδα
  • [07] Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
  • [08] Σε 24ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη
  • [09] «Ο Δον Κιχώτης των φαναριών» από το Πάντειο πανεπιστήμιο στον κιν/φο Τριανόν
  • [10] Γ. Ζερδέλης: Ότι και να ψηφίσω θα κρατήσω την έδρα μου
  • [11] Γ. Ομήρου: Άκρως επώδυνη η συμφωνία για την Ελλάδα

  • [01] Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Αποχώρησε η πολιτική αγωγή από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση πρακτικών με φωνοληψία, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης που απέσυραν ένσταση που είχε αναπτυχθεί προφορικά.

    Η ενδέκατη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την προφορική ανάπτυξη ένστασης από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Ιωάννη Άγγου, σχετικά με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο συνήγορος, Ι. Σωτηρόπουλος, για περίπου μία ώρα ανέπτυξε ένσταση ζητώντας την παύση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη. Όπως σημείωσε «εκλείπει το οικονομικό όφελος που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για το συγκεκριμένο αδίκημα βάση της Συνθήκης του Παλέρμο, θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, τόνισε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα στις διατάξεις που αφορούν την ελεύθερη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Αδιέξοδη η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων

    «Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες είναι το αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο λαός μας τώρα να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πώς φτάσαμε από τις υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονίων, στο νέο, χειρότερο μνημόνιο Τσίπρα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    «Τα αδιέξοδα έχουν να κάνουν με την ξοφλημένη συνταγή της κυβερνητικής δήθεν αριστερής διαχείρισης, εντός των τειχών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων. Στην ανατροπή όλων αυτών, πρέπει να κατευθυνθεί από εδώ και πέρα η μαζική λαϊκή πάλη» πρόσθεσε.

    [03] Τ. Κορωνάκης: Θα διαφυλάξω με κάθε τρόπο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

    Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατέστησε σαφές ότι όσο είναι γραμματέας θα προσπαθήσει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών (IAEA) υπέγραψε σήμερα με το Ιράν έναν «οδικό χάρτη» με σκοπό να επιλύσει όλα τα θέματα που είχε σε εκκρεμότητα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IAEA.

    Η μελλοντική πρόσβαση στην ιρανική στρατιωτική εγκατάσταση Παρσίν, την οποία έχει επιδιώξει κατ' επανάληψη η υπηρεσία, είναι μέρος μίας ξεχωριστής «διευθέτησης», δήλωσε ο Γιουκίγια Αμάνο.

    «Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015, ο Γενικός Διευθυντής θα παράσχει την τελική αποτίμηση για την επίλυση όλων των παρελθόντων και τρεχόντων εκκρεμούντων ζητημάτων», πρόσθεσε.

    [05] Δύο εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στη Μασσαλία

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στο πετροχημικό εργοστάσιο LyondellBassel στη νότια Γαλλία, έπειτα από δύο διαδοχικές εκρήξεις, σύμφωνα με τις αρχές.

    Περί τις 03.00 τοπική ώρα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη μονάδα στο Μπερ-λ' Ετάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Μασαλίας-Μαρινιάν. Επλήγησαν δύο δεξαμενές που απείχαν μεταξύ τους 500 μέτρα και περιείχαν χημικά προϊόντα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, εξήγησε πηγή της έρευνας.

    «Η εσκεμμένη ενέργεια αποτελεί σοβαρή υπόθεση», δήλωσε πηγή της έρευνας. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πιθανότητα αυτές οι δύο πυρκαγιές σε δεξαμενές που απέχουν 500 μέτρα μεταξύ τους να είναι τυχαίες είναι μικρή. Οι αρχές της έρευνας δίνουν προτεραιότητα σε μία υπόθεση εσκεμμένης ενέργειας».

    [06] Β. Φάιμαν: Οι προβοκάτσιες του Σόιμπλε καθυστέρησαν τη συμφωνία για την Ελλάδα

    «Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παρέτεινε τις διαπραγματεύσεις», δηλώνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ", για να διευκρινίσει στη συνέχεια με κάθε σαφήνεια, ότι η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν μία προβοκάτσια.

    Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές και αυτό δεν το ήθελε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αναφέρει, επισημαίνοντας πως το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας - και προφανώς όχι να αυξήσει τις πιέσεις απέναντί της, όπως ρωτάει ο δημοσιογράφος.

    Καταφατικά απαντά ο Βέρνερ Φάιμαν στο ερώτημα, εάν και ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε προκαλέσει με το δημοψήφισμα, και προσθέτει, ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συγκεντρώσει στη Βουλή μια πλειοψηφία, που δεν την έχει πλέον με το κόμμα του και τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.

    Κατά την άποψή του Αυστριακού καγκελάριου, η συμφωνία είναι η αρχή ενός σκληρού δρόμου και δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, απλά έγινε το πρώτο βήμα και όποιος πιστεύει ότι αύριο θα προκύψουν παραδεισένιες συνθήκες, εξαπατά τους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι σκληρή.

    [07] Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

    Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

    Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00.

    Επίσης, αύριο το απόγευμα, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

    [08] Σε 24ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη

    Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 15 Ιουλίου, αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

    «Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών»

    Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».

    [09] «Ο Δον Κιχώτης των φαναριών» από το Πάντειο πανεπιστήμιο στον κιν/φο Τριανόν

    Η περιπλάνηση, η ουτοπία και η εξέγερση, έτσι όπως συνυπάρχουν και συναντώνται μέσα σε δύο εμβληματικά πρόσωπα της ιστορίας και του μύθου, τον Δον Κιχώτη και τον Τσε Γκεβάρα, αποτελούν τον πυρήνα της παράστασης «Ο Δον Κιχώτης των Φαναριών» που ανεβαίνει στις 17, 18 και 19 Ιουλίου στο κινηματοθέατρο Τριανόν της οδού Κοδριγκτώνος, από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

    Από τους μεγαλύτερους επαναστάτες του 20ού αιώνα, ο Τσε Γκεβάρα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα εκατομμύρια θαυμαστών του «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται το 2016 τετρακόσια χρόνια. Ο Τσε κουβαλούσε πάντα στο πολεμικό του σακίδιο ένα αντίτυπο του θρυλικού έργου και τόσο στα προσωπικά όσο και στα πολιτικά του κείμενα ταυτιζόταν με τον «Ιππότη της ελεεινής μορφής». Η συνάντηση αυτή ανάμεσα στον ιππότη και τον γκουεριγιέρο έχει από καιρό καταστεί παγκόσμιο σύμβολο που μαγνητίζει σημαντικούς δημιουργούς και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

    Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε μια πρωτότυπη παράσταση, τη θεατρική εκδοχή αυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης σχέσης. Το κείμενο του Δον Κιχώτη, τα ημερολόγια και οι βιογραφίες του Τσε, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, συνδυάζονται με τον χορό και την κιθάρα του ισπανικού φλαμένκο, καθώς και με την ελληνική τέχνη του θεάτρου σκιών, δραματοποιώντας από διαφορετικούς αλλά συγκλίνοντες δρόμους τα μεγάλα θέματα της περιπλάνησης, της ουτοπίας και της εξέγερσης.

    [10] Γ. Ζερδέλης: Ότι και να ψηφίσω θα κρατήσω την έδρα μου

    «Θα κρατήσω την έδρα μου. Ό,τι και να ψηφίσω, την έδρα μου θα την κρατήσω» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ζερδελής. Εξήγησε πως «ψηφίσαμε ναι για να μη χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το πακέτο μέτρων που έρχεται. Το τι θα κάνει κάθε βουλευτής, είναι δική του υπόθεση. Θα βάλει κάτω τη συνείδησή του, θα αποφασίσει με ελεύθερη βούληση αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το λαό, έχοντας δύο πράγματα στο μυαλό του: πρώτον, το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου και δεύτερον, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».

    Ο κος Ζερδέλης απέφυγε να αποκαλύψει την στάση του λέγοντας «δεν θα προκαταλάβετε την ψήφο μου και την απόφασή μου. Θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα».

    [11] Γ. Ομήρου: Άκρως επώδυνη η συμφωνία για την Ελλάδα

    «Άκρως επώδυνη» για τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Παράλληλα, υποδεικνύει ότι ο αυταρχισμός και οι επιδιώξεις ορισμένων κύκλων θέτουν σε αμφιβολία την ενότητας της ίδιας της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Ομήρου επισημαίνει ότι η ακραία στάση ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης έναντι της Ελλάδας, με προτάσεις που είχαν αποκλειστικό σκοπό να μειώσουν τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της Ευρώπης. «Όταν μέσα σε τρία χρόνια δύο χώρες μέλη της νομισματικής ένωσης αναγκάζονται να επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, στις διαπραγματεύσεις γίνονται προτάσεις για αποξένωση περιουσιακών στοιχείων μίας χώρας και προτείνεται προσωρινή έξοδος από το ευρώ, τότε το οικοδόμημα που ονομάζεται Ευρωζώνη έχει σημαντικά δομικά προβλήματα» σημειώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 July 2015 - 10:32:13 UTC