Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ Γεννηματά: Οι Σοσιαλιστές στηρίζουν την Ελλάδα
  • [02] «Πελατειακές σχέσεις υπάρχουν και σε ισχυρές χώρες της Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη»
  • [03] Β . Μεϊμαράκης: Να σταματήσει ο πρωθυπουργός τους τακτικισμούς
  • [04] Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά κάποια μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
  • [05] Πιερ Μοσκοβισί: Η Κομισιόν θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη
  • [06] Γιούνκερ: Θα βρούμε λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας
  • [07] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία
  • [08] Μάρτιν Σουλτς: Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης
  • [09] Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας
  • [10] Α. Μέρκελ: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα με σκληρές διαπραγματεύσεις
  • [11] Τσίπρας: Εφικτή μια συμφωνία εάν το θέλουν όλοι
  • [12] Μ. Ρέντσι: Οι αποστάσεις για την επίτευξη συμφωνίας έχουν καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό

  • [01] Φ Γεννηματά: Οι Σοσιαλιστές στηρίζουν την Ελλάδα

    Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε σύσκεψη μετά από πρόσκληση του PES, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 19 της Ευρωζώνης, και όπως σημείωσε εκεί έγινε σαφές ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Γαλλίας για εξεύρεση λύσης και επίτευξη συμφωνίας.

    Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά η οποία είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, οδηγούν σε grexit και απειλούν τελικά την ίδια την Ευρώπη.

    Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες που τοποθετήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοί μας, συμπαραστάτες στην προσπάθεια της χώρας για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, ανέφερε η κα Γεννηματά.

    Τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας. Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σημερινή μέρα, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] «Πελατειακές σχέσεις υπάρχουν και σε ισχυρές χώρες της Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη»

    Το γεγονός είναι ότι «υπάρχουν πελατειακές σχέσεις»- όπως «διδάσκουν οι θεωρίες διεθνών σχέσεων»- «και ανάμεσα σε ισχυρές χώρες εντός Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη» επισημαίνει με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    [03] Β . Μεϊμαράκης: Να σταματήσει ο πρωθυπουργός τους τακτικισμούς

    Έκκληση στον πρωθυπουργό «να σταματήσει πια το οποίο τακτικίστικο παιχνίδι» και «να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο εθνικό Κοινοβούλιο ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη» έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε πως «η ΝΔ κάνει το εθνικό της καθήκον» και πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους, ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ».

    Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε πως «δυστυχώς πέρασαν έξι μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», εκφράζοντας την εκτίμηση πως «τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο, είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα».

    [04] Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά κάποια μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Σημειώθηκε πρόοδος αλλά κάποια μεγάλα θέματα παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup, o επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Όπως ανέφερε, τώρα θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα κληθούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

    [05] Πιερ Μοσκοβισί: Η Κομισιόν θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

    Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, συμφώνησε πως εναπόκειται πλέον στους ηγέτες της Ευρωζώνης να αποφασίσουν. «Αυτό που επιθυμεί η Κομισιόν είναι να προχωρήσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στην Ευρωζώνη» σημείωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

    [06] Γιούνκερ: Θα βρούμε λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας

    Θα προσπαθήσουμε μέχρι την ύστατη ώρα να βρούμε μια λύση, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ.

    Θέλω να ελπίζω ότι θα βρούμε αυτή τη λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας, συμπλήρωσε o πρόεδρος της Κομισιόν.

    [07] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία

    Ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον γερμανό ομόλογό του, τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, να ασκήσει πίεση στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.

    «Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς απευθύνθηκε στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρο του SPD, ώστε να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της κυρίας Μέρκελ: Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιλαμβάνονται τη γερμανική πλειοδοσία. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε μία συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα και να μην τη βρίσκουμε πλέον έγκυρη μετά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το PS.

    «Ο πρώτος γραμματέας κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να απευθύνει επίσημη έκκληση να καταλήξουμε γρήγορα σε μία βιώσιμη συμφωνία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [08] Μάρτιν Σουλτς: Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης

    Πρέπει να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είναι δυνατόν οι αρχηγοί κρατών να αναβάλλουν αποφάσεις. Δεν πρόκειται για μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής.Πρόκειται για το αν θα υπάρξει η Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που την ξέρουμε ανέφερε ο πρέοδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης, συμπλήρωσε

    [09] Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας

    «Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», δηλώνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

    Τη δήλωση ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τόμας Βάλντε, ένας από τους δύο δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη.

    [10] Α. Μέρκελ: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα με σκληρές διαπραγματεύσεις

    Θα είναι μια δύσκολη νύχτα με σκληρές διαπραγματεύσεις είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ.

    Η κα Μέρκελ σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και τόνισε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τεντωμένα τα νεύρα, διαμηνύοντας πως δεν είναι διατεθειμένη να πει «ναι» σε « συμφωνία με κάθε κόστος».

    Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη, ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας

    [11] Τσίπρας: Εφικτή μια συμφωνία εάν το θέλουν όλοι

    Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ διεκόπησαν για διαβουλεύσεις.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κατ? ιδίαν συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ , τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

    Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ ανέφερε:

    «Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν ενωμένη και όχι χωρισμένη την Ευρώπη. Μπορούμε να φθάσουμε σήμερα το βράδυ σε μια συμφωνία, εάν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

    Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τηΣύνοδο Κορυφής,είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου.

    «Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλες οι πλευρές», είπε ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών.

    «Και η Ελλάδα έχει αποδείξει, συνέχισε, ότι το θέλει. Μια συμφωνία για να είναι βιώσιμη, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, πρέπει να σέβεται στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό και τα όσα έχει περάσει τα τελευταία 5 χρόνια», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [12] Μ. Ρέντσι: Οι αποστάσεις για την επίτευξη συμφωνίας έχουν καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό

    Η κατάσταση παραμένει περίπλοκη. Όλοι έχουμε δεσμευθεί για να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάτεο Ρέντσι.

    Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την Ευρώπη, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για συμφωνία. Οι αποστάσεις σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας έχουν καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόνισε ο επικεφαλής της Ιταλικής κυβέρνησης.

    Οι διαπραγματεύσεις αποτελούν ευαίσθητο σημείο για την Ευρώπη. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους θεσμούς και στους αρχηγούς των κρατών αλλά κυρίως ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς αν συνεχίσουμε έτσι, την έχουμε χάσει. Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δώσει χείρα βοηθείας για να κλείσει το ελληνικό ζήτημα, συμπλήρωσε ο κ Ρέντσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2015 - 16:32:19 UTC