Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντομπρόβσκις: Μάλλον απίθανο να δοθεί σήμερα εντολή διαπραγματεύσεων για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα
  • [02] Π.Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις μέσα στην ευρωζώνη
  • [03] Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου προειδοποιεί το Βερολίνο να μην οδηγήσει σε μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
  • [04] Δ.Κουτσούμπας: Έρχονται πιό σκληρά μέτρα με το μνημόνιο 3
  • [05] Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκαλύπτει ο καγκελάριος Φάιμαν
  • [06] Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε ο Ρέντσι στο Al Jazeera
  • [07] Κριτική στον Σόιμπλε από SPD και Πράσινους
  • [08] Έτοιμες να υποδεχτούν τους 117 παράτυπους μετανάστες οι αρχές της Ηλείας
  • [09] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας
  • [10] Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της γαλλικής κυβέρνησης

  • [01] Ντομπρόβσκις: Μάλλον απίθανο να δοθεί σήμερα εντολή διαπραγματεύσεων για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι είναι "μάλλον απίθανο" να λάβει σήμερα το πράσινο φως από το Eurogroup για να διαπραγματευθεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.«Όμως πιστεύω ότι το Eurogroup μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για τους ηγέτες", εκτίμησε ο Ντομπρόβσκις που είναι αρμόδιος και για το ευρώ.

    "Αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα της εντολής διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στη σύνοδο των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης", εξήγησε μια ευρωπαϊκή πηγή. "Κατ' αρχάς αυτό είναι καλό σημάδι", πρόσθεσε.

    Εξάλλου ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ ακυρώθηκε "με στόχο να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, για να συζητήσουν καλύτερα οι 19".

    [02] Π.Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις μέσα στην ευρωζώνη

    «Θέλουμε η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις όντας μέλος της ευρωζώνης»,δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.«Οι συζητήσεις χθες,τόνισε,ήταν μακρές και δύσκολες και σήμερα θα επικεντρωθούμε στις προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα».

    «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα»,ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος, σημειώνοντας ότι οι προϋποθέσεις πρέπει να εφαρμοστούν τάχιστα.

    «Χρειαζόμαστε μία συμφωνία φιλόδοξη, από οικονομικής απόψεως και ρεαλιστική, από πολιτικής απόψεως», τόνισε ο κ.Μοσκοβισί.«Ο κόσμος αναμένει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας, εντός της ευρωζώνης» και κατέληξε λέγοντας «ελπίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της ευρωζώνης».

    [03] Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου προειδοποιεί το Βερολίνο να μην οδηγήσει σε μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου απηύθυνε έκκληση στη Γερμανία να αποτρέψει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιώντας το Βερολίνο ότι θα υπάρξει ένα καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία, αν ωθήσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

    "Θα ήταν μοιραίο για τη φήμη της Γερμανίας στην ΕΕ και στον κόσμο, αν το Βερολίνο δεν αδράξει τώρα την ευκαιρία που υπάρχει τώρα με τις ελληνικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις", δήλωσε ο Ζαν ¶σελμπορν στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

    "Αν η Γερμανία ωθήσει σε ένα Grexit, θα προκαλέσει μία βαθιά σύγκρουση με τη Γαλλία. Αυτό θα ήταν μία καταστροφή για την Ευρώπη", πρόσθεσε, σε μία προδημοσίευση της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Sueddeutsche Zeitung.

    [04] Δ.Κουτσούμπας: Έρχονται πιό σκληρά μέτρα με το μνημόνιο 3

    Έρχεται 3ο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα,τόνισε από την Τρίπολη ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι, από την κυβέρνηση αστικής διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλος χαμένος θα είναι ο λαός, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο θα την βγάλει καθαρή.

    Ο κ.Κουτσούμπας, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη και μίλησε σε εκδήλωση - συγκέντρωση,περίπου τριών χιλιάδων ατόμων,που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε συνεργασία με την τομεακή επιτροπή Αρκαδίας, για τα εγκαίνια μνημείου, στον 'Αη Θανάση ,δίπλα από τις Φυλακές της πόλης και πίσω από την μάντρα του παλαιού νεκροταφείου, για τους εκατοντάδες εκτελεσμένους με αποφάσεις του εκτάκτου στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949.

    Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,απήυθυνε κάλεσμα, «να μην περάσει ο εφησυχασμός και το κάλπικο κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, τ' άλλα κόμματα, διάφορα κέντρα του κατεστημένου και τα ευρωενωσιακά όργανα, που από κοινού καλούν το λαό ν' αποδεχτεί κι αυτό το νέο μνημόνιο και μάλιστα να αισθάνεται κι ανακουφισμένος, επειδή αποφεύχθηκαν δήθεν τα χειρότερα».

    [05] Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκαλύπτει ο καγκελάριος Φάιμαν

    Αυτό που φαίνεται να είναι κοινό μυστικό, επιβεβαιώνεται σήμερα από επίσημα χείλη, εκείνα του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αναφέρει πλέον ξεκάθαρα ότι,«ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας εποικοδομητικής λύσης».

    Σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ», ο καγκελάριος επισημαίνει ότι το να κινηθούν σήμερα όλες οι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης σε μια θετική κατάληξη θα είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς, όπως διευκρινίζει το ρήγμα στο θέμα της Ελλάδας διασχίζει όλη την Ευρώπη, και παρόμοιες διαφορές όπως στη Γερμανία (ΣΣ Σόιμπλε-Μέρκελ) υπάρχουν σε πολλές χώρες.

    Υποστηρίζει ότι πρέπει να αποτραπεί το Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί θα έριχνε πίσω την Ευρώπη, και ως εκ τούτου, πρέπει να αναζητηθεί μια εποικοδομητική λύση. Ο κ.Φάιμαν πιστεύει, όπως αναφέρει, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει το σήμα για μια εποικοδομητική λύση και ακριβώς αυτό υποστηρίζει και ο ίδιος, δηλαδή να βρεθεί γρήγορα μια μεταβατική λύση και κατόπιν να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τρόπο που να είναι δυνατή μια μακροπρόθεσμη λύση. Και αυτό δεν σημαίνει, όπως προσθέτει, διαγραφή χρέους, αλλά μια μείωση του βάρους των επιτοκίων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με τα απαραίτητα μέσα, ούτως ώστε να είναι επιτέλους δυνατές οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

    «Δεν επιτρέπεται, τονίζει ο καγκελάριος, να καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας, πρέπει να εξοικονομούμε πόρους και να επενδύουμε και εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά για τις τύχες των ανθρώπων».Θεωρεί ότι μια συμφωνία βρίσκεται σίγουρα πλησιέστερα από προηγούμενες φορές, θα έλεγε μάλιστα πως οι ευκαιρίες για μια συμφωνία σε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο καλές όσο τώρα, ωστόσο υπάρχει πολλή απόσταση από ένα οριστικό «Ναι» για το πρόγραμμα βοήθειας, γιατί μερικές χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

    Σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού, ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο ποτέ, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί θετικά, διότι καθιστά δυνατή μια βάση για μία συμφωνία».

    [06] Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε ο Ρέντσι στο Al Jazeera

    «Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και χωρίς τον τρόπο ζωής της» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Eurogroup, στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

    «Το πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό χρέος, αλλά η οργάνωση της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο Ρέντσι.«Θεωρώ πάντως ότι ωθήσαμε την ελληνική κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση διότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός κανόνας για τους Έλληνες και ένας άλλος για τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Ισπανούς», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνον γραφειοκρατία, λιτότητα και χρηματοοικονομική παράμετρος.Πρέπει να αποτελείται από αξίες και ιδέες».

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η χώρα για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια και να προχωρήσει, παράλληλα, σε δομικές μεταρρυθμίσεις, «επενδύοντας στο μέλλον και στην οργάνωση της ελληνικής οικονομίας».

    Εν τω μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, φέρεται να δήλωσε :«Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη,προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

    «Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά», φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

    «Τώρα που ο (Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης) Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    [07] Κριτική στον Σόιμπλε από SPD και Πράσινους

    Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ¶ξελ Σέφερ ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται προς συζήτηση», υπογράμμισε ο Σέφερ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. «Η νέα πρόταση της Αθήνας μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε ο ίδιος. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές για την αύξηση των ευρωσκεπτικιστικών φωνών. «Λίγα έχουν μείνει από το ευρωπαϊκό κόμμα του Κολ και του Αντενάουερ», σχολίασε ο Σέφερ.

    Κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησαν και οι Πράσινοι. Οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρτ και ο ¶ντον Χόφραϊτερ, κατηγόρησαν τον Γερμανό υπουργό ότι επιδιώκει ένα Grexit. Ο Σόιμπλε «σαμποτάρει στις Βρυξέλλες τον συμβιβασμό με την Ελλάδα και το κάνει προφανώς εις γνώσει της καγκελαρίου και του αντικαγκελαρίου», δήλωσαν. «Αυτές τις ώρες η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί ανοικτά να καταστρέψει τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσαν.

    [08] Έτοιμες να υποδεχτούν τους 117 παράτυπους μετανάστες οι αρχές της Ηλείας

    Έτοιμες να υποδεχθούν τους 117 παράτυπους μετανάστες όταν αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο "Island Princess", είναι οι αρχές της Ηλείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Πύργου εξασφάλισε χώρο για την φιλοξενία των μεταναστών, ενώ ήδη έχει ληφθεί μέριμνα για την διανομή φαγητού και νερού. Επίσης, και ο γειτονικός δήμος Ανδραβίδας - Κρεστένων θα παράσχει βοήθεια, ενώ κλιμάκια γιατρών είναι έτοιμα, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται.

    Όσον αφορά το ζήτημα που είχε προκύψει νωρίτερα, σχετικά με την άρνηση των μεταναστών να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες είναι πιθανό να αποβιβαστούν μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    [09] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

    Με τη συμμετοχή 25 αθλητών πραγματοποιήθηκε χθες ο 5ος διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

    Η εκκίνηση δόθηκε στον όρμο της Λεχούνας στο νομό Φθιώτιδας και οι αθλητές με τη συνοδεία σκαφών κολύμπησαν 14.500 μέτρα μέχρι την απέναντι ακτή, στο λιμάνι της Λίμνης. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους αθλητές, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

    Τοσημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο κολυμβητικών αγώνων: ο πρώτος αφορά κολυμβητές από 9 έως 16 ετών, οι οποίοι θα κολυμπήσουν απόσταση 500 μέτρων και ο δεύτερος θα έχει απόσταση 5.000 μέτρων, για αθλητές άνω των 16 ετών.

    Ο Σκυλλίας, του οποίου το όνομα φέρει η διοργάνωση, είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

    Τη διοργάνωση διεξάγει ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ¶ννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης «Σκυλλίας 2015».

    Φωτο: Γιάννης Φαφούτης

    [10] Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της γαλλικής κυβέρνησης

    «Οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup είναι δύσκολες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της γαλλικής κυβέρνησης.Πρόσθεσε ότι «η Γαλλία είναι σχεδόν μόνη να υποστηρίζει την Ελλάδα». Είμαστε όμως αισιόδοξοι, τόνισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε, ότι όλοι γνωρίζουνπως ένα Grexit θα στοίχιζε πιο ακριβά στους Ευρωπαίους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2015 - 12:32:19 UTC