Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κάποιες χώρες δεν θέλουν την συμφωνία», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές
  • [02] Στις 12 μ.μ νέα συνεδρίαση του Eurogroup
  • [03] Ρέντσι προς Μέρκελ: «Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»
  • [04] Μήνυμα ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη
  • [05] Διασώθηκαν 117 παράτυποι μετανάστες. Επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό ανοικτά της Ζακύνθου
  • [06] «Κάποιες χώρες δεν θέλουν την συμφωνία», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

  • [01] «Κάποιες χώρες δεν θέλουν την συμφωνία», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

    Eίναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα.

    Οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι "οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν" και "συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα".

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "και ενώ υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα 'αξιοπιστίας' χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει".

    [02] Στις 12 μ.μ νέα συνεδρίαση του Eurogroup

    Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα, λέγοντας του "Μην με περνάς για ανόητο".

    Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή, ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.

    Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.

    [03] Ρέντσι προς Μέρκελ: «Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»

    «O Mαττέο Ρέντσι διαμηνύει στην Αγγελα Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα», είναι η ουσία της θέσης που πρόκειται να κάνει σαφή σήμερα ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Il Sole 24 Ore».

    Όπως μεταδίδουν οι ιταλοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης λύσης η οποία να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην χρηματοοικονομική ομαλότητα.

    [04] Μήνυμα ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

    Μήνυμα ελπίδας, πίστης και καρτερίας προς τον ελληνικό λαό έστειλε, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του οσίου Παϊσίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στη μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι με αγάπη και πίστη προς το Θεό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πιστοί θα ξεπεραστούν.«Το γένος μας επέρασε τόσες μπόρες και κλυδωνισμούς όπως έλεγε ο άγιος Παίσιος και δεν εχάθηκε. Δεν φοβόμαστε λοιπόν τας παροδικάς θυέλλας, οι ορθόδοξοι Έλληνες, τας οποίας μετατρέπει εις γαλήνην, ο περιπατών επί των υδάτων Κύριος και ενισχών ημάς, όπως κάποτε τον λιποψυχίσαντα Απόστολον Πέτρον» πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας του εσπερινού, συνοδευόμενος από ιερείς, επισκέφθηκε και προσκύνησε τον τάφο του αγίου Παϊσίου, που βρίσκεται στον περίβολο του μοναστηριού, όπου γονάτισε και προσευχήθηκε για λίγα λεπτά. Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχωρεί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην Κωνσταντινούπολη.

    [05] Διασώθηκαν 117 παράτυποι μετανάστες. Επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό ανοικτά της Ζακύνθου

    Διασώθηκαν τα ξημερώματα 117 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

    Οι μετανάστες ζήτησαν να εγκαταλείψουν το πλοιάριο που τους μετέφερε, καθώς διέτρεχαν κίνδυνο και διεσώθησαν από το κρουαζιερόπλοιο "Island Princess", που έπλεε στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

    Αυτήν την ώρα, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται με το κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο όπου και αναμένονται να φτάσουν μετά τις 10 το πρωΐ.

    [06] «Κάποιες χώρες δεν θέλουν την συμφωνία», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

    Με αφορμή τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup των Βρυξελλών που διακόπηκε για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι "οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν" και πως "συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα".

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "και ενώ υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα 'αξιοπιστίας' χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει".

    "Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία", σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2015 - 6:32:17 UTC