Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης:Προέχει η συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη
  • [02] Κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες
  • [03] Ημέρα μνήμης στη Σρεμπρένιτσα και ένταση με τη σερβική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βούτσιτς
  • [04] Σφοδρές αντιδράσεις κατά Σόιμπλε στο SPD για το προσωρινό Grexit
  • [05] Ακυβέρνητο πλοίο με μετανάστες ανοικτά της Ζανύνθου
  • [06] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας
  • [07] Δεν τέθηκε από τον Σόιμπλε στο Eurogroup θέμα Grexit, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [08] Πιέσεις στην Ελλάδα την ώρα του Eurogroup, γράφει η Le Monde

  • [01] Κ. Καραγκούνης:Προέχει η συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη

    «Η μόνη συζήτηση η οποία ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, όπως και όλους τους Έλληνες πολίτες, είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

    Ο κ. Καραγκούνης τονίζει «πως αυτό είναι και το μήνυμα που εκπέμπει η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή με την ισχυρή εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, να ολοκληρώσει τη συμφωνία».

    [02] Κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες

    Από τις απογευματινές ώρες είναι σε εξέλιξη η συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

    Οι υπουργοί οικονομικών του Eurogroup καλούνται να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

    Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων στο περιθώριο της συνόδου. Με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [03] Ημέρα μνήμης στη Σρεμπρένιτσα και ένταση με τη σερβική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βούτσιτς

    Έκκληση στους παρευρισκόμενους στην τελετή μνήμης για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα να παραμείνουν αξιοπρεπείς στην οδύνη τους, απηύθυνε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χουσεΐν Καβάζοβιτς, με αφορμή το επεισόδιο με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

    «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε εκείνους που προκάλεσαν τον πόνο, σήμερα να είναι εδώ περισσότερο αξιοπρεπείς από εμάς. Ας παραμείνουμε αξιοπρεπείς ως μουσουλμάνοι, αυτή είναι υποχρέωση προς την πίστη μας» τόνισε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας μιλώντας στο πλήθος συγγενών των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα και πολιτών που πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετέβη σήμερα στη Βοσνία για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σφαγή χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995, στη διάρκεια του πολέμου.

    Ενώ βρισκόταν στο κοιμητήριο και μνημειακό κέντρο Ποτοτσάρι αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

    Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων Tanjug που ήταν παρόντες στα επεισόδια, η αντιπροσωπεία της Σερβίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες, παπούτσια, πλαστικά μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός συμμετείχε, όπως μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων και αντιπροσωπειών διεθνών οργανισμών, στην τελετή μνήμης. Αφού άφησε λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα και προχωρούσε προς το αυτοκίνητό του, πλήθος συγκεντρωμένων άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του και να πετά πέτρες και αντικείμενα προς την κατεύθυνσή του.

    [04] Σφοδρές αντιδράσεις κατά Σόιμπλε στο SPD για το προσωρινό Grexit

    «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"» έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ.

    Το σχόλιο αφορά το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung για διαρροή εγγράφου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσθεσε:

    «Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

    [05] Ακυβέρνητο πλοίο με μετανάστες ανοικτά της Ζανύνθου

    Επί ποδός βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι λιμενικές αρχές του νησιού για τον εντοπισμό ενός ακυβέρνητου ιστιοπλοϊκού, που σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει πάνω από 100 μετανάστες.

    Το πλοίο εκτιμάται ότι βρίσκεται σε μια απόσταση 55 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου και κλιμάκιο του Λιμεναρχείου, με τη συνδρομή πλωτού ιδιώτη, επιχειρούν να το προσεγγίσουν.

    Στη Ζάκυνθο έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

    [06] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

    Με τη συμμετοχή 25 αθλητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ο 5ος διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

    Η εκκίνηση δόθηκε στον όρμο της Λεχούνας στο νομό Φθιώτιδας και οι αθλητές με τη συνοδεία σκαφών κολύμπησαν 14.500 μέτρα μέχρι την απέναντι ακτή, στο λιμάνι της Λίμνης. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους αθλητές, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

    Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο κολυμβητικών αγώνων: ο πρώτος αφορά κολυμβητές από 9 έως 16 ετών, οι οποίοι θα κολυμπήσουν απόσταση 500 μέτρων και ο δεύτερος θα έχει απόσταση 5.000 μέτρων, για αθλητές άνω των 16 ετών.

    Ο Σκυλλίας, του οποίου το όνομα φέρει η διοργάνωση, είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

    Τη διοργάνωση διεξάγει ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης «Σκυλλίας 2015».

    [07] Δεν τέθηκε από τον Σόιμπλε στο Eurogroup θέμα Grexit, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

    Ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, θέμα Grexit τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι..

    Νωρίτερα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε και δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung αναφέρει ότι το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φέρεται να μην ικανοποιείται από τις ελληνικές προτάσεις, βλέπει δύο δρόμους για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την FAS, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «από τις προτάσεις (ενν. της ελληνικής κυβέρνησης) λείπουν μεταρρυθμιστικοί τομείς κομβικής σημασίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και για να προωθηθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη» και για αυτό δεν μπορούν (οι προτάσεις) «να αποτελέσουν τη βάση για ένα απολύτως νέο, διάρκειας τριών ετών, πρόγραμμα του ΕΜΣ».

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνεται, βλέπει δύο δρόμους.

    Σύμφωνα με τον πρώτο: «Η Ελλάδα βελτιώνει τις προτάσεις της γρήγορα και συνολικά, με πλήρη στήριξη του Κοινοβουλίου. Το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων η Ελλάδα να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα Ταμείο το οποίο θα τα εκποιήσει και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους». Σύμφωνα με τον δεύτερο δρόμο, «θα γίνει διαπραγμάτευση με την Αθήνα για ένα τάιμ άουτ. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Παραμένει όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει να λαμβάνει αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική στήριξη».

    Την «επίκαιρη σημασία» του εγγράφου του Γερμανικού υπουργέιου Οικονομικών με την πρόταση για ένα προσωρινό Grexit διαψεύδουν και γερμανικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Der Tagesspiegel». Οι ίδιοι κύκλοι ωστόσο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου.

    «Πρόκειται για έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β και δεν προοριζόταν για τη σημερινή συνεδρίαση» δηλώνει διπλωμάτης στην εφημερίδα. Συνεπώς, επισημαίνεται, ο κ. Σόιμπλε δεν το παρουσίασε στους συναδέλφους του, αλλά το έγγραφο δόθηκε κατά την προετοιμασία του Eurogroup μόνο σε χώρες με παρόμοιες απόψεις.

    [08] Πιέσεις στην Ελλάδα την ώρα του Eurogroup, γράφει η Le Monde

    «Μέσο για την αύξηση της πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση» χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde τις δηλώσεις που έκαναν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών, αλλά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την άφιξή τους στη συνεδρίαση του Eurogroup

    Το σήμα έδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για μια «πολύ δύσκολη» συνάντηση.

    «Ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση, τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης, όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά», υποστήριξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    Ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που χαρακτήρισε επίσης τις διαπραγματεύσεις "εξαιρετικά δύσκολες". Στο ίδιο μήκος κύματος ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Ερικ Βίμπες εξέφρασε «αμφιβολίες» κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις «που είχαν απορριφθεί στο δημοψήφισμα πριν μία εβδομάδα»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 20:32:47 UTC