Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε Θεοδωράκη, Κουτσούμπα και Γεννηματά για τις διαπραγματεύσεις
  • [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [03] Επαφές του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από Βρυξέλλες και Στρασβούργο
  • [04] Τετράωρη διακοπή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης
  • [05] Η Τσεχία προθυμοποιείται να φιλοξενήσει 1.500 μετανάστες μέχρι το 2017
  • [06] Ο Μπιλ Κλίντον επικεφαλής αντιπροσωπείας στη Σρεμπρένιτσα

  • [01] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε Θεοδωράκη, Κουτσούμπα και Γεννηματά για τις διαπραγματεύσεις

    «Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Σκοπός των συνομιλιών ήταν η ενημέρωση των δύο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

    [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στις 10:30 τον μεταβατικό αρχηγό της «Νέας Δημοκρατίας» και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του κ. Μεϊμαράκη.

    [03] Επαφές του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από Βρυξέλλες και Στρασβούργο

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης και τις επαφές σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο ενημέρωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    «Την Τετάρτη καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και την Πέμπτη θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από την μια πλευρά και από την άλλη σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση, για μια οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας , αυτή είναι η προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    «Την Κυριακή θα κορυφωθεί η προσπάθεια με την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα -αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης- θα σταθεί όρθια αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην πορεία της Ευρώπης σε αυτό το δύσκολο μέλλον που μας περιμένει» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. «Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση.

    Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης το βράδυ της Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σκοπός των συνομιλιών ήταν η ενημέρωση των δύο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων διότι απερρίφθη η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.

    Ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περιορίστηκαν στην ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, σημειώνοντας με θετικό τόνο τις παρεμβάσεις της Γαλλίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η ΠΓ με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού.

    [04] Τετράωρη διακοπή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης

    Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) αναγκάστηκε να διακόψει τις συναλλαγές του για αρκετές ώρες χθες όταν υπέστη τη μεγαλύτερη τεχνική διακοπή σε αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σε σχεδόν δύο χρόνια. Η συνεδρία διεκόπη λίγο μετά τις 18:30 και άνοιξε πάλι στις 22:00 (ώρες Ελλάδας).

    Σύμφωνα με το χρηματιστήριο, η διακοπή αφορούσε ένα εσωτερικό τεχνικό θέμα και όχι επίθεση του κυβερνοχώρου. Άλλα χρηματιστήρια λειτούργησαν κανονικά.

    Το NYSE χειρίστηκε 6,12% του όγκου των μετοχών στη χώρα, κυρίως μετά την επαναλειτουργία του, σύμφωνα με στατιστική του χρηματιστηρίου BATS Global Markets, σε σχέση με έναν μέσο όρο 13,4% τον Ιούνιο. Επίσης χειρίζεται καθημερινά και πάνω από 60% του όγκου των μετοχών στον δείκτη S&P 500 στο κλείσιμο της αγοράς, σύμφωνα με την αναλύτρια της Credit Suisse, Άνα Αβράμοβιτς.

    [05] Η Τσεχία προθυμοποιείται να φιλοξενήσει 1.500 μετανάστες μέχρι το 2017

    Η Τσεχική Δημοκρατία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει 1.500 μετανάστες μέχρι το 2017, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες, ενώ όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζουν περισσότερες συσκέψεις για το πώς θα κατανείμουν το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.

    Ο αριθμός των μεταναστών που ζητούν καταφύγιο στην ΕΕ εκτοξεύτηκε κατά 68% τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρσι, είπε η ΕΕ. Η Τσεχία είναι μία από αρκετές χώρες-μέλη που έχουν απορρίψει μια πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα υποχρέωνε τα κράτη να κατανείμουν μεταξύ τους μετανάστες και όσους ζητούν άσυλο από χώρες εκτός της ΕΕ.

    [06] Ο Μπιλ Κλίντον επικεφαλής αντιπροσωπείας στη Σρεμπρένιτσα

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα ηγηθεί αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Βοσνία το Σάββατο για να παραστεί στην επέτειο της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα, που έγινε πριν από 20 χρόνια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Μάντελιν Όλμπραϊτ θα είναι επίσης μέλος της 10μελούς ομάδας από μέλη του Kογκρέσου και από τα δύο κόμματα, μεταξύ των οποίων θα είναι οι γερουσιαστές Ρότζερ Ουίκερ και Τζιν Σαχίν, και οι αντιπρόσωποι της βουλής Έλιοτ Ένγκελ και Πίτερ Κίνγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 July 2015 - 4:32:17 UTC