Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εθνικός μονόδρομος η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και εντός της ευρωζώνης»
  • [02] Απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων ζητά ο Δ. Καμμένος των ΑΝΕΛ
  • [03] Γ. Βαρουφάκης:Αν επικρατήσει το ΝΑΙ δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών
  • [04] Ο Σουλτς απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας πριν από την Κυριακή
  • [05] Ο S&P εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωνόταν 20% σε μία 4ετία, αν έφευγε από την Ευρωζώνη
  • [06] Γιάκομπ Αουγκστάιν: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες
  • [07] Υπάρχει επάρκεια αλεύρων στην αγορά, λέει η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών
  • [08] «Η Πηνελόπη των τρένων», ένα ελληνικό νουάρ με φόντο μετανάστευση και Καζαντζίδη
  • [09] Υπέρ του "ΝΑΙ" τάσσεται ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης
  • [10] Γ. Σακελλαρίδης: Το «Οχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα
  • [11] Την αποδοχή καταθέσεων ανακοίνωσαν ΕΤΕ και Eurobank
  • [12] Σαπέν: Μια ψήφος «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit, ένα «ναι» σε νέες συνομιλίες

  • [01] «Εθνικός μονόδρομος η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και εντός της ευρωζώνης»

    «Η πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης και εντός ευρωζώνης είναι εθνικός μονόδρομος, και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το πρωί με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος «η πορεία προς το δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να διαταράξει την τόσο απαραίτητη, αυτή τη στιγμή, ενότητα του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα, που είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας, υπηρετεί την δημοκρατία μόνον όταν διεξάγεται υπό όρους που δεν επιτρέπουν κανέναν διχασμό».

    Από την πλευρά της η κα Κατσέλη, αφού συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές και κάλεσε όλους να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, ομόνοια και αποφασιστικότητα.

    Μάλιστα, η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι μέσα στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών. Διευκρινίζοντας, ότι πελάτες είναι από τον απλό συνταξιούχο και την εμπορική εταιρεία, μέχρι την επιχείρηση που προσπαθεί αυτή τη στιγμή να κάνει πληρωμές.

    «Δίνεται ένας καθημερινός αγώνας, πραγματικά, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών», ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και κατέληξε επισημαίνοντας: «Τα πράγματα είναι ομαλά, υπάρχει ρευστότητα και είμαι σίγουρη και αισιόδοξη ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αν όλοι, όπως είπατε, είμαστε μαζί και αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες από κοινού».

    [02] Απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων ζητά ο Δ. Καμμένος των ΑΝΕΛ

    Την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων ζητά με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής Β' Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

    Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, η Βουλή ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, με βάση τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την ΕΓΓΥΗΣΗ (σ.σ τα κεφαλαία ανήκουν στον κ. Καμμένο) της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν capital controls.

    Ο κ. Καμμένος συντασσόμενος απόλυτα, όπως αναφέρει με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία «Η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους - Ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό», ζητά «την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και την άμεση επιστροφή» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, «με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. με συνέπεια άμεση χρεοκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας».

    [03] Γ. Βαρουφάκης:Αν επικρατήσει το ΝΑΙ δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το "Ναι" στο δημοψήφισμα προτίθεται να παραιτηθεί.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ».

    Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του χρέους.Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους».

    «Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε », είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα ... αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους».

    [04] Ο Σουλτς απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας πριν από την Κυριακή

    Οπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν θεωρεί πλέον πιθανή της επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής.Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt, ο Σουλτς εκτιμά ότι παρά τις νέες προτάσεις της Αθήνας δεν υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας πριν από την Κυριακή.

    «Αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξει μέχρι την Κυριακή συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά στη Welt.«Αν η ελληνική κυβέρνηση είχε αποστείλει την τελευταία της επιστολή δύο ημέρες νωρίτερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «τότε θα είχε υπάρξει μια πιθανότητα για παράταση του προγράμματος».

    Σύμφωνα με τον Σουλτς, το Eurogroup ήταν έτοιμο να συνεχίσει τις συνομιλίες σε αυτή τη βάση, «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο και στη συνέχεια να συζητηθούν όλες οι επιλογές, περιλαμβανομένης της εξέτασης της βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε.

    [05] Ο S&P εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωνόταν 20% σε μία 4ετία, αν έφευγε από την Ευρωζώνη

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's εκτιμά ότι το πραγματικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της Ελλάδας θα μειωνόταν κατά 20% μέσα σε μία 4ετία, εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

    Ο οίκος σημειώνει ότι χωρίς τη στήριξη του Ευρωσυστήματος - την οποία υπολογίζει στο 70% του ελληνικού ΑΕΠ - οι ελληνικές τράπεζες και το σύστημα πληρωμών δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα ήταν κλειστές.

    Ένα νέο ελληνικό νόμισμα θα υποτιμάτο έναντι του ευρώ και θα οδηγούσε σε διόγκωση της αξίας του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους που έχει νόμισμα αναφοράς το ευρώ, κάτι που θα επιδείνωνε την κατάσταση.

    Η υπόλοιπη Ευρωζώνη θα ήταν σχετικά προστατευμένη, αν και ένα Grexit θα μπορούσε πιθανόν να πλήξει τις κεφαλαιαγορές και να προκαλέσει αύξηση των αποδόσεων, ιδιαίτερα για τις δημοσιονομικά πιο ευάλωτες χώρες της Περιφέρειας, αναφέρει ο S&P.

    [06] Γιάκομπ Αουγκστάιν: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες

    «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους Ελληνες» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, γνωστός αρθρογράφος τουSpiegelκαι γιός του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού. «Να τους αγκαλιάσουμε, έχοντας συνείδηση ότι δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα με μια μηχανιστική οικονομίστικη θεωρία σε 2-3 χρόνια όπως νόμισε η κ. Μέρκελ» προσθέτει.

    Ο κ. Αουγκστάιν χαρακτηρίζει «το δημοψήφισμα μια πράξη απελπισίας» Όπως λέει «εναι η τελευταία πράξη της εξέγερσης κατά μιας πολιτικής την οποία ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει, διότι οι άλλοι εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι»

    Ο κ. Αουγκστάιν λέει ότι αν ήταν Έλληνας θα ψήφιζε ΟΧΙ στη δημοψήφισμα «διότι η κατάσταση είναι εντελώς αδιέξοδη και γιατί αν υπάρχει κάποια, η τελευταία, ευκαιρία, είναι να εναντιωθεί η Ελλάδα ενωμένη κατά των όρων του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Να πουν οι Έλληνες ΟΧΙ ,δεν συμφωνούμε. Αν ψηφίσουν ΝΑΙ θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές και η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.Επομένως το δημοψήφισμα είναι η τελευταία δυνατότητα αντίδρασης. Το αν θα έχει αποτέλεσμα δεν ξέρω, αφού η στάση των δανειστών δεν πρόκειται να αλλάξει»

    Ο αρθρογράφος τουSpiegelσημειώνει ότι «η ιδέα να αποχωριστούμε από την Ελλάδα είναι τελείως ανόητη. Είναι μια μικρή οικονομία, αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να πιεστεί, ώστε να μην διανοηθούν άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να ακολουθήσουν διαφορετική οικονομική πολιτική?Οι δανειστές θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι καμιά χώρα, καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί να ακολουθήσει την τακτική Τσίπρα. Καμία αριστερή κυβέρνηση, κανένας αριστερός ψηφοφόρος να μη διανοηθεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την επικρατούσα φιλελεύθερη οικονομική λογική της αυστηρής λιτότητας. Δεν πρόκειται για τις προθεσμίες, ή για τα χρήματα. Πρόκειται για την υποταγή σε αυτήν την οικονομική λογική, αυτή τη σχολή και όποιος αποκλίνει τιμωρείται. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στους Ελληνες και τους άλλους Ευρωπαίους. Θέλουν να επιβάλουν μια συγκεκριμένη οικονομική νεοφιλευλεύθερη ορθοδοξία»

    Ερωτηθείς για το θέμα του χρέους, ο γερμανός δημοσιογράφος εκτιμά ότι «η διαγραφή του ελληνικού χρέους έτσι κι αλλιώς πρέπει και θα γίνει κάποια στιγμή. Αυτό είναι και το παράδοξο της επιχειρηματολογίας Μέρκελ. Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και κηρύξει πτώχευση, τότε έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει ένα είδος διαγραφής του χρέους, αφού θα αρνηθεί να συνεχίσει να πληρώνει. Επομένως, είναι καλύτερα να διαγραφεί το χρέος εντός της ευρωζώνης. Αλλά η ιδεολογική πολιτική της κ. Μέρκελ είναι δυσλειτουργική. Αυτό που πρέπει να πει κανείς στους Έλληνες είναι, εντάξει διαγράφουμε τα χρέη, αποφασίζουμε από κοινού για ένα δεκαετές πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα παίρνετε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βοήθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν, διαγραφή, αναπτυξιακό πρόγραμμα, και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως των κρατικών δομών. Η Μέρκελ δεν τα θέλει αυτά, νομίζει πως με τη λιτότητα όλα θα γίνουν με μαγικό τρόπο. Η μαγική σκέψη είναι ότι όποιος αποταμιεύει βγαίνει από την κρίση»

    Ο κ.Αουγκστάιν υποστηρίζει ότι «ο τελικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, είναι ο ισχυρότερος έλεγχος της ευρωζώνης και της Ε.Ε» .Όπως λέει «μοιάζει παρανοϊκό, δεν το συμμερίζομαι απολύτως αλλά το θεωρώ πιθανόν. Ο λόγος είναι η εξουσία. Θέλουμε την Ευρώπη, αλλά τη θέλουμε, όμως, με τους δικούς μας κανόνες. Δεν θα προσαρμοστούμε εμείς σε σας, εσείς θα προσαρμοστείτε σε μας? Νομίζω πως η καγκελάριοες δεν διαθέτει την ικανότητα να αναπτύξει πολιτικά οράματα, αλλά αυτή της η αδυναμία σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα στο εσωτερικό. Στην αποφασιστική φάση, όταν η Ευρώπη βρέθηκε στο σταυροδρόμι της κρίσης η Μέρκελ ακολούθησε τον εθνικό και όχι τον ευρωπαϊκό δρόμο. Η επανεθνικοποίηση δεν λειτουργεί, δεν έχει καλά αποτελέσματα, οδήγησε στην ποδοσφαιροποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, έχουμε χωριστεί σε ομάδες αλληλοϋβριζόμενες, οι νότιοι κατά των βορείων, οι Έλληνες εναντίον όλων και αντίστροφα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κ. Μέρκελ, δεν είναι όλα δικό της φταίξιμο βέβαια, αλλά είναι δική της ευθύνη που προέκρινε τον εθνικό δρόμο και όχι τον ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό δρόμο»

    [07] Υπάρχει επάρκεια αλεύρων στην αγορά, λέει η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών

    Υπάρχει επάρκεια αλεύρων στην αγορά και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος έλλειψης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων.

    «Ζητάμε από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να καταλάβουν ότι το χρέος μας διογκώθηκε με ταχυδακτυλουργικά τρικ και επιζητούμε διαγραφή μέρους του ώστε να καταστεί βιώσιμο καθώς και άρση των υφεσιακών μέτρων. Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στο πετσί μας τον οικονομικό μαρασμό της χώρας και ως αρτοποιοί, όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, δείξαμε και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Έλληνες, προσφέροντας το ψωμί μας ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [08] «Η Πηνελόπη των τρένων», ένα ελληνικό νουάρ με φόντο μετανάστευση και Καζαντζίδη

    Μια γυναίκα συγγραφέας τολμά δυναμική εμφάνιση στον ανδροκρατούμενο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με αφηγηματικό φόντο ένα καθαρά νεοελληνικό λαϊκό μύθο στο χώρο του τραγουδιού: Τον Στέλιο Καζαντζίδη! Και μάλιστα τον Στέλιο της μετανάστευσης,«τραγουδώντας»τον σήμερα, σε μια εποχή νέας μετανάστευσης. Είναι η Μαριλένα Πολιτοπούλου. Γεννημένη το 1950 στην Αθήνα, με σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δημοσιογράφος στην«Αυγή», στα«Νέα»και στην«ΕΡΑ»,διδάσκουσα δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταφράστρια έργων από τα γερμανικά, μετά τα μυθιστορήματά της«Η μνήμη της πολαρόιντ»και«Ο κύριος Μάριος μετάνιωσε αργά»,κυκλοφόρησε πρόσφατα το αστυνομικό μυθιστόρημα«Η Πηνελόπη των τρένων»,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Ο Παύλος Γεωργούλας, αρχιτέκτονας και σκιτσογράφος της αστυνομίας, γιος του τέως διοικητή Ασφαλείας Αθηνών, συνεργάζεται ως ειδικός σύμβουλος με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και δεν τον αφήνει ήσυχο ένας φάκελος που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του. Τον ανοίγει και αρχίζει να μπαίνει στον κόσμο της ξενιτειάς και του καζαντζιδικού τραγουδιού-αυτός ένας λάτρης της τζαζ-ενώ θα γνωρίσει την Ημαθία της Κατοχής με ερωτικά μυστήρια, προδότες και αγωνιστές, σε αντίστιξη με την Ελλάδα της κρίσης που έχει γεμίσει με συνθήματα κατά των τροϊκανών.

    Μια βραδινή καταδίωξη ενός ύποπτου μελαμψού μετανάστη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Columbia στον Περισσό, σε χώρο όπου βρέθηκε ένας λευκός δολοφονημένος, του στοιχίζει ένα κάταγμα στο πόδι από πτώση στα άθλια ερείπια .Έτσι- λες και προκάλεσετη πτώση του -έχει την ευκαιρία να διαβάσει τον φάκελο της έρευνας με τίτλο«Η Πηνελόπη των τρένων»που παραμένει στο αέρα εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, παρότι ο πατέρας του είχε πάει στη Γερμανία για να εξιχνιάσει το αξεδιάλυτο φόνο. Καθώςστην κατ΄οίκον νοσηλεία του συμπαραστέκεταιμια παλιά του ερωμένη, γυρίζει πίσω και?

    Λοιπόν: Την ημέρα που φτάνει ο Καζαντζίδης στο σταθμό του Μονάχου για να κάνει συναυλίες και οι Έλληνες τον υποδέχονται σαν αρχηγό του ελληνικού κράτους, ένας έλληνας εργάτης βρίσκεται νεκρός στην αποβάθρα του σταθμού ,με ένα παραδοσιακόελληνικό υφαντό τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι ο θάνατος επήλθε από θανατηφόρο χτύπημα με σίδερο σιδερώματος στο πίσω μέρος του κρανίου. Η έρευνα δείχνει ότι ο νεκρός είχε γυναίκα, κόρη και ερωμένη. Το όνομά του: Στρατής Κοκκινίδης. Συνδικαλιστής σε εργοστάσιο αυτοκίνητο στο Μόναχο. Τον αντάρτη πατέρα του τον είχαν εκτελέσει οι Γερμανοί. Λίγο πριν τον θάνατό του είχε έρθει σε άγρια σύγκρουση με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας Γιόχαν, ο οποίος κατηγόρησε τους έλληνες εργάτες για απειθαρχία.

    'Αραγεο Στρατής γνώριζε κάτι σημαντικό, ίσως επικίνδυνο για κάποιον και είχε φτάσει στο σταθμό για να το πει στον Θεό- Καζαντζίδη; Ή μήπως είναι άλλοι οι λόγοι; Ο γερμανός επιστάτης Γιόχαν, μετανιωμένος για τα βαριά λόγια που αντάλλαξε με τον Έλληνα, πηγαίνει στην κηδεία και εκεί, με την πρώτη ματιά, ερωτεύεται την αδελφή του Στρατή την Ρένα. Εκείνη αρνείται πεισματικά κάθε σχέση,αλλά χάρη στην γερμανική επιμονή υποκύπτει. Τον παντρεύεται και ζουν ευτυχισμένοι.

    Ο ερευνητής Παύλος του τηλεφωνεί από την Αθήνα και του ζητάει να τον δεχθεί και να του μιλήσει για το φόνο. Στην έρευνα του τον συνδράμει ο στενός του φίλος Περικλής Γιατζόγλου, διευθυντής του τμήματος ανθρωποκτονιών και-τρελαμένος καζαντζιδικός καθώς - είναι τον προμηθεύει με τραγούδια του Καζαντζίδη:«Κοινωνία ένοχη, παλιοκοινωνία είσαι σκάρτη και άδικη και σε κατηγορώ».

    -Καλό είναι να ανασκαλεύεις τα παλιά; Ρωτάει ο ερευνητής?

    -Καλό, κακό το έχουμε ανάγκη να κλείνουμε τα κενά στις οικογενειακές ιστορίες.

    ?Και μέχρι την σελίδα 418 που τελειώνει η ιστορία, ο αναγνώστης απολαμβάνει την αφήγηση της Πολιτοπούλου , αποδεικνύοντας πως υπάρχει ελληνικό φιλμ νουάρ που υπερβαίνει το φόνο, φωτίζοντας ελληνικές, ψυχικές και κοινωνικές καταστάσεις του μαύρου χθες με ένα μοντέρνο στυλ.

    [09] Υπέρ του "ΝΑΙ" τάσσεται ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης

    Υπέρ του ΝΑΙ τάχθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης μιλώντας στο «Ράδιο 9,84». «Είμαι υπέρ του ΝΑΙ αν συνεχισθεί το δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ. Δαμαβολίτης μιλώντας στο Ράδιο 984, εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «Ναι η Όχι στο ευρώ».

    Όπως είπε ο κ. Δαμοβολίτης «όταν εγώ είδα ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα και δεν καταφέραμε να πάμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, για το τι θα αποφασίσω ?έπρεπε να πάρω και τη βούληση του κόσμου». Παράλληλα, ανέφερε ότι ξεκίνησε και έκανε διαδρομές πάνω στα προεκλογικά σημεία που είχε επισκεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ξαναπήγε στη συνέχεια για να πει ότι θα έχουμε «μέτρα η ρήξη».

    «Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητούσε -με μια ποσόστωση 8 -2, 9-1- να πούμε "Ναι" σε συμφωνία γιατί η ρήξη έχει αχαρτογράφητα νερά και μπορεί να πολύ χειρότερα» υποστήριξε ο Δαμοβολίτης και πρόσθεσε: «Παίρνοντας αυτό ως ιδέα, φθάνω στο δια ταύτα με την προσωπική μου εκτίμηση, που δεν είναι ίδια με τη γραμμή του κινήματος, το δημοψήφισμα είναι ευρώ η δραχμή».

    Ανέφερε, ακόμη, ότι η στάση του αυτή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων θεωρώντας όμως ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης.

    Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε; κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

    [10] Γ. Σακελλαρίδης: Το «Οχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα

    «Το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις" και επισημαίνει ότι "πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δισ., τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού», για να προσθέσει: «Ήθελαν κι άλλα!».

    Σχολιάζει περαιτέρω ότι «επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες».

    «Όσο περνούν οι μέρες όμως», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς».

    [11] Την αποδοχή καταθέσεων ανακοίνωσαν ΕΤΕ και Eurobank

    Την αποδοχή καταθέσεων από ιδιώτες και επιχειρήσεις κατά το διάστημα της Τραπεζικής Αργίας βραχείας διάρκειας έως και 6 Ιουλίου 2015, ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

    Ειδικότερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, η Εθνική Τράπεζα:

    -Από το δίκτυο των 289 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, και ορίστηκαν από την Διοίκηση της Τράπεζας ως αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες, θα κάνει, πέραν της καταβολής των συντάξεων, αποδεκτές καταθέσεις πελατών καθώς και αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες.

    -Επίσης κατόπιν ειδικής εντολής των πελατών θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

    -Θα δέχεται καταθέσεις μέσω ΑΤΜ. Τονίζεται ότι η Εθνική διαθέτει σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 677 ΑΤΜ (αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές) με δυνατότητα απευθείας κατάθεσης μετρητών (χωρίς φάκελο). Μέσω των ATM αυτών, τα οποία δέχονται απευθείας κατάθεση μετρητών (χωρίς φάκελο), η πίστωση του λογαριασμού είναι άμεση και το ποσό είναι διαθέσιμο από την επόμενη στιγμή. Η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών με φάκελο εξυπηρετείται σε επιπλέον 130 ΑΤΜ καταστημάτων με πίστωση λογαριασμού την επόμενη εργάσιμη.

    Για αναζήτηση τοποθεσίας ATM με τις ανωτέρω δυνατότητες επισκεφθείτε το www.nbg.gr ή στο i-bankmobilebanking (ΑΤΜ &Branches).Οι ανωτέρω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 ΠΝΠ (ΦΕΚ Β? 66,) η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με τραπεζικές εργασίες, κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας.

    Eurobank

    H Τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε επίσης ότι από Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 και από το δίκτυο των 174 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πέραν της καταβολής συντάξεων, θα γίνονται αποδεκτές και καταθέσεις πελατών.

    Επίσης θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

    Οι παραπάνω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 1302/30.06.2015) η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με την καταβολή συντάξεων κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διαρκείας που θεσπίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 28.06.2015, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 65/28.06.2015 & 66/30.06.2015),.

    [12] Σαπέν: Μια ψήφος «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit, ένα «ναι» σε νέες συνομιλίες

    Μια ψήφος "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ η Ενωση θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει και πάλι τις διεργασίες για μια συμφωνία εάν το αποτέλεσμα είναι "ναι", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

    Η Γαλλία πρωτοστάτησε στην διπλωματική προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα αλλά την εγκατέλειψε όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.

    «Έως χθες, η Γαλλία προσπαθούσε γιατί ήμασταν πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή», είπε σε συνέντευξή του στο iTELE. Αλλά, «δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει "όχι"».

    Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε αυτή τη θέση σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μετά τις δηλώσεις του Τσίπρα, είπε ο Σαπέν.

    «Ο ελληνικός λαός ίσως επιλέξει να ψηφίσει "όχι"- δεν είμαι σίγουρος σε τι, αλλά σε κάθε περίπτωση "όχι"» δήλωσε.

    «Εάν είναι έτσι τα πράγματα, θα μπούμε σε άγνωστο έδαφος και μια πτωτική οικονομική πορεία, πρωτίστως για την Ελλάδα. Αυτό ίσως οδηγήσει - αν και όχι αυτόματα - στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα»

    Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 July 2015 - 10:32:26 UTC