Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον ΠτΔ
  • [02] Ο EFSF απειλεί την Ελλάδα με ακύρωση της σύμβασης και απαίτηση της εξόφλησης του δανείου
  • [03] Χ. Σέλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί στη μοίρα της
  • [04] Μέρκελ: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα
  • [05] Διάσωση και περισυλλογή 383 παράτυπων μεταναστών, το τελευταίο 24ωρο
  • [06] Μας εκθέτει ως χώρα ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [07] Η νέα πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς
  • [08] Εγκύκλιος του Γ. Κατρούγκαλου για τις εκλογικές άδειες στο Δημόσιο
  • [09] Σόιμπλε: Δεν γνωρίζω αν η Ελλάδα θα είναι σε νέο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου
  • [10] Σόιμπλε: Δεν έχει νόημα η συζήτηση πριν από το δημοψήφισμα
  • [11] Μ.Ρέντσι: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα
  • [12] Ο Μαρκ Σμιθ νέος τεχνικός διευθυντής της Ζάουμπερ
  • [13] Η τετρακίνηση του νέου Renault Kadjar
  • [14] Το... μέλλον της Σουηδίας στην κορυφή της Ευρώπης
  • [15] Επίδειξη δύναμης από την Αργεντινή, με «εξάρα» στον τελικό
  • [16] Συμφώνησε και έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Όλσεν
  • [17] Στην Ουντινέζε ως το 2019 ο Καρνέζης

  • [01] Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον ΠτΔ

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαψεύδεται, ως απολύτως ανακριβής η ανάρτηση σε ιστοσελίδα ότι ο «πρωθυπουργός θα μεταβεί εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    [02] Ο EFSF απειλεί την Ελλάδα με ακύρωση της σύμβασης και απαίτηση της εξόφλησης του δανείου

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λαμβάνοντας υπόψη τη δημόσια δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε την πληρωμή της δόσης, ανακοίνωσε σήμερα τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους προτίθεται να αντιδράσει, εφόσον αυτό το γεγονός αποτελέσει αθέτηση των υποχρεώσεων για ορισμένα δάνεια του EFSF. Ο EFSF, σημείωσε επίσης ότι λαμβάνει υπόψη και το γεγονός ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης επιστροφής στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το καταστατικό του EFSF, ο διευθύνων σύμβουλος, Κλάους Ρέγκλινγκ θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και το ΔΣ του EFSF, σήμερα, για τη μη πληρωμής και θα προτείνει μία από τις ακόλουθες τρεις επιλογές:

    Β· Επιτάχυνση του δανείου: αυτό σημαίνει ότι το EFSF ακυρώνει τη σύμβαση δανείου και ζητά την άμεση εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων

    Β· Παραίτηση από δικαιώματα: αυτό σημαίνει ότι το EFSF παραιτείται αμετάκλητα από τα δικαίωματά του και τη λήψη μέτρων για τη συγκεκριμένη μη πληρωμή

    Β· Επιφύλαξη δικαιωμάτων: αυτό σημαίνει ότι το EFSF δεν επιταχύνει το δάνειο ούτε παραιτείται του δικαιώματός του να το κάνει, αλλά αντ 'αυτού διατηρεί το δικαίωμα να ενεργήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

    [03] Χ. Σέλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί στη μοίρα της

    Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα αφεθεί στη μοίρα της, καθώς είναι μέλος της Ευρωομάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη αλληλεγγύη, αλλά αυτό θα προκαλέσει διαδικασίες που διαρκούν πολύ, διατύπωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα συζητηθεί το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, φέρεται να είναι πολύ κοντά στην πρόταση των θεσμών, και οι υπουργοί θα εξετάσουν εάν αυτό ανταποκρίνεται κατά προσέγγιση σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί, ενώ, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα, πέραν του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων.

    Ο ίδιος εκτιμά πως «δεν είναι πολύ μεγάλη» η πιθανότητα κατάργησης του ευρώ στην Ελλάδα, ωστόσο αποφάνθηκε ότι, παραπέμποντας στα γεγονότα των τελευταίων μηνών και ημερών, είναι τελείως απρόβλεπτο τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες.

    [04] Μέρκελ: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα

    Χωρίς αμφιβολία έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά κυρίως έχουν δύσκολες μέρες μπροστά τους οι άνθρωποι στην Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και επισήμανε ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή».

    Διευκρίνισε ωστόσο ότι «πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας».

    Η κυρία Μέρκελ επέρριψε την ευθύνη για την «μονομερή», όπως είπε, διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, αλλά, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι αποτελεί θεμιτό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και ότι είναι δικαίωμα των εταίρων να έχουν την δική τους θέση για αυτό.

    «Ένας συμβιβασμός είναι δυνατός μόνον όταν τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν των μειονεκτημάτων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και σημείωσε ότι δεν θα γίνει συμβιβασμός μόνο και μόνο για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. «Καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος ο οποίος επιδιώκει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το εάν θα υπάρξει συμβιβασμός, θα αποφασιστεί αργότερα. Επανέλαβε δε παλαιότερη δήλωσή της, ότι «η Γερμανία πηγαίνει μακροπρόθεσμα καλά, όταν πηγαίνει καλά και η Ευρώπη».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Καγκελάριος επισήμανε ότι το διακύβευμα είναι υψηλό - «ο κόσμος μας παρακολουθεί», τόνισε - , αλλά δεν αφορά το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο, όπως είπε, θα ετίθετο σε κίνδυνο αν ξεχνούσαμε τις αξίες της. «Τότε θα καταστρεφόταν το ευρώ και μαζί του και η Ευρώπη», δήλωσε.

    [05] Διάσωση και περισυλλογή 383 παράτυπων μεταναστών, το τελευταίο 24ωρο

    Στη διάσωση και περισυλλογή 383 παράτυπων μεταναστών προχώρησε, από χθες ξημερώματα ως σήμερα το πρωί, το Λιμενικό Σώμα, σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, αυτά τα περιστατικά εξελίχθηκαν από τις 7:30 της Τρίτης 30 Ιουνίου έως τις 7:30 της Τετάρτης 1 Ιουλίου, στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και το Αγαθονήσι.

    [06] Μας εκθέτει ως χώρα ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος

    «Ο κ. Τσίπρας με την πράξη του αυτή χάνει τα κονδύλια του EFSF, μας εκθέτει ως χώρα στις χώρες όλου του πλανήτη στο ΔΝΤ, γιατί είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει πάρει τα λεφτά που δίνουν αφρικανικές χώρες, λατινοαμερικανικές χώρες, ως συνδρομή στο ΔΝΤ. Και από την άλλη μεριά μάς εκθέτει στον κίνδυνο οι αγορές να είναι επιθετικές απέναντί μας» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για άδοξη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος του EFSF και σημείωσε ότι «ζητάμε να ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο, για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, του ESM, με όρους πάλι με τη συνεργασία του ΔΝΤ και βεβαίως πάλι με την έγκριση των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών».

    Επίσης, επεσήμανε ότι η μη εμπρόθεσμη πληρωμή της δόσης που οφείλουμε στο ΔΝΤ των συσσωρευμένων δόσεων του Ιουνίου μπορεί να μη σημαίνει αυτομάτως πιστωτικό γεγονός κατά τους κανονισμούς του ΔΝΤ, αλλά η αγορά η οποία κινείται αυτοτελώς με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και ιδιωτικού δικαίου μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις του πιστωτικού γεγονότος, ανεξαρτήτως του τι λένε οι θεσμοί.

    [07] Η νέα πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς

    Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές .

    Η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές .

    Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική, σημειώνουν οι ίδιες πηγές .

    Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:

    - Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

    - Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

    - Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.

    - Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.

    - Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

    Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους, λένε οι κυβερνητικές πηγές.

    Η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    HELLENIC REPUBLIC

    THE PRIME MINISTER

    Athens, June 30th

    , 2015

    To the President of the European Commission

    Mr. Jean Claude Juncker

    To the President of the European Central Bank

    Mr. Mario Draghi

    To the Managing Director of the IMF

    Ms Christine Lagarde

    Dear Managing Director, dear Presidents,

    I am writing to inform you on the position of the Hellenic Republic towards the list of

    Prior Actions of the Staff Level Agreement as published on the European Commission

    website on June 28th 2015. The Hellenic Republic is prepared to accept this Staff Level

    Agreement subject to the following amendments, additions or clarifications, as part of an

    extension of the expiring EFSF program and the new ESM Loan Agreement for which a

    request was submitted today, Tuesday June 30th 2015. As you will note, our amendments

    are concrete and they fully respect the robustness and credibility of the design of the overall

    program.

    1. VAT reform:

    Maintain the 30% discount on islands, to be applied to the new rates.

    2. Fiscal structural measures:

    Gradually increase the advance payment of individual business income tax to 100 percent

    and phase out the preferential tax treatment for farmers (including the subsidies for excise

    on diesel oil) by end-2017.

    Reduce the expenditure ceiling for military spending by ?200 million in 2016 and ?400

    million in 2017 through a targeted set of actions, including a reduction in headcount and

    procurement.

    3. Pensions:

    The 2010 reform will be fully implemented but the 2012 reform (sustainability factor) will be

    postponed until the new legislative reform is implemented in October 2015.

    EKAS will be phased-out by end-2019 but without any immediate action on the top 20% of

    beneficiaries.

    All nuisance charges will be phased out by end-2017, starting from October 31, 2015.

    4. Labour markets:

    The new framework will be legislated in autumn 2015.

    5. Product markets:

    Immediately implement specific recommendations from OECD?s toolkit 1 (tourist rentals,

    tourist buses, truck licenses, code of conduct for traditional foodstuff and eurocodes on

    building materials), toolkit 2 (beverages and petroleum products), and open the restricted

    professions of notaries, actuaries, and court bailiffs, liberalize the market for gyms and

    eliminate significant portion of nuisance charges.

    Moreover, in cooperation with the OECD, implement an ambitious reform package

    including:

    Β· Create One-Stop-Shop (OSS) services for businesses (best practice analysis, as well as

    a comprehensive roadmap already prepared and completed in cooperation with the

    OECD);

    Β· Conduct immediately a comprehensive competition assessment on specific sectors

    characterized by oligopolistic practices (e.g. construction, wholesale trade,

    agricultural products, media, etc.) and adopting recommendations accordingly

    (roadmap and timelines already prepared by the OECD);

    Β· Implement immediately a comprehensive strategy against corrupt business

    practices, for example in the area of public procurement procedures (roadmap and

    timeline already prepared by the OECD).

    ADMIE will be split from the PPC into a separate legal entity under state majority ownership.

    Thank you in advance for your support. I look forward to hearing from you.

    Yours faithfully,

    Cc : - Mr. Jeroen Dijsselbloem, Chairperson of the Board of Governors of ESM and

    President of the Eurogroup

    - Mr. Klaus P. Regling, Managing Director of the ESM

    [08] Εγκύκλιος του Γ. Κατρούγκαλου για τις εκλογικές άδειες στο Δημόσιο

    Ειδική άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας που δικαιούνται οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

    Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος, θα χορηγηθεί ειδική άδεια ως εξής:

    1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

    α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

    β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

    γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

    δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

    2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

    α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

    β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

    γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

    3. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.

    Τέλος, σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες, στις οποίες λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (π.χ. νοσηλευτικά ιδρύματα, λιμένες, τελωνειακοί σταθμοί κλπ) η χρήση της ευχέρειας αυτής θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη φειδώ, όσον αφορά τον αριθμό των ημερών άδειας.

    [09] Σόιμπλε: Δεν γνωρίζω αν η Ελλάδα θα είναι σε νέο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου

    Καμία πρόβλεψη σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο διάστημα σε σχέση με την Ελλάδα δεν θέλησε να διακινδυνεύσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η Αθήνα θα έχει συμφωνήσει για νέο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου - ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να καταβάλει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ.

    «Δεν κάνω καμία πρόβλεψη για αυτό. Είμαστε ανοιχτοί στα πάντα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αλλά διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι, μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος, πολύ διαφορετική, καθώς θα πρέπει, αν υπάρχει η βούληση, να δημιουργήσουμε ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα, υπό εντελώς διαφορετικούς όρους. Επισήμανε δε ότι η νέα διαπραγμάτευση θα γίνει υπό πιο δύσκολες συνθήκες.

    [10] Σόιμπλε: Δεν έχει νόημα η συζήτηση πριν από το δημοψήφισμα

    «Δεν έχει νόημα η συζήτηση πριν από το δημοψήφισμα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι λάθος να αναζητά κανείς τους υπεύθυνους για την ελληνική κρίση εκτός Ελλάδος.

    «Μείναμε πάντα προσηλωμένοι στις συμφωνίες και στους κανόνες. Αν είχαμε κάνει όλοι το ίδιο, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για την κατάσταση και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου αποτελούν κινήσεις αντιπερισπασμού από την Ελλάδα. Δήλωσε μάλιστα ότι λυπάται για τους ανθρώπους στην Ελλάδα και ότι τα ΜΜΕ δεν κάνουν καλό στον κόσμο με το να παρουσιάζουν διαστρεβλωμένες καταστάσεις.

    Αναφερόμενος στις προοπτικές για τη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί και επανέλαβε ότι βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα, δύσκολη, κατάσταση. Αναφερόμενος μάλιστα σε δήλωση του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι σε περίπτωση που το «ναι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την απορία του σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που έχει κάνει καμπάνια υπέρ του «όχι». Πρέπει να έχει κανείς τη βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προκειμένου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να αλλάζει γνώμη διαρκώς.

    [11] Μ.Ρέντσι: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα

    «Οι κανόνες πρέπει να τύχουν σεβασμού παντού. Και στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου.Ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα όπου θα συναντήσει την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι το υπόδειγμα της νέας Ευρώπης που οραματιζόμαστε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία και να αποφευχθεί το δράμα και η δραχμή, αλλά η κατάσταση μας απομακρύνει από το κεντρικό σημείο της συζήτησης διότι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Αφού τους σέβονται παντού το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Δεν κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώσουμε στους Έλληνες, δεν αυξήσαμε τους φόρους για να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μην τους πληρώνουν οι Έλληνες εφοπλιστές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ο Ματέο Ρέντσι ολοκλήρωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στον κύριο δρόμο των δομικών μεταρρυθμίσεων, και ελπίζω ο ελληνικός λαός να κατανόησε με σαφήνεια το ερώτημα του δημοψηφίσματος, διότι δεν αφορά την συμπάθεια δυο ηγετών, αλλά την επιστροφή στην δραχμή ή την παραμονή στο Ευρώ. Το πραγματικό στοιχείο κλειδί είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δυο προβλήματα: ένα αποκλειστικά οικονομικό όραμα του μέλλοντος της ΕΕ δεν αποφέρει αποτελέσματα. Και αν κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι αρκετό, πρέπει να έχουμε το θάρρος να παραδεχθούμε ότι η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα».

    [12] Ο Μαρκ Σμιθ νέος τεχνικός διευθυντής της Ζάουμπερ

    Η Ζάουμπερ ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του πρώην τεχνικού διευθυντή της Caterham, Μαρκ Σμιθ, ο οποίος θα έχει τον ίδιο ρόλο στην ελβετική ομάδα. Ο 54χρονος Βρετανός, ο οποίος αποχώρησε τον Μάιο του 2014 από την Caterham που χρεοκόπησε, θα πιάσει δουλειά στο «αρχηγείο» της Ζάουμπερ στο Χίνβιλ στις 13 Ιουλίου.

    Ο Σμιθ αντικαταστάθηκε από μια επιτροπή στην Caterham, η οποία μπήκε πέρυσι σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και στη συνέχεια, αφού δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί αγοραστής, παύθηκε η λειτουργία της και όλος ο εξοπλισμός της διατέθηκε σε δημοπρασία.

    Εκτός από την Caterham (2011-2014), ο Σμιθ έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στη Force India (2010-2011), στη Red Bull (2005-2008) και στην -«πρόγονο» της Force India- Τζόρνταν (2004-05). Αυτή τη στιγμή προετοιμάζει τη μετεγκατάστασή του από το Οξφορντσάιρ στην Ελβετία με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

    [13] Η τετρακίνηση του νέου Renault Kadjar

    Το νέο Renault Kadjar προστίθεται στη λίστα των μικρομεσαίων crossover. Το γαλλικό αυτοκίνητο έχει μήκος 4.45 μ., πλάτος 1.84 μ. και ύψος 1,6 μ. Η γκάμα περιλαμβάνει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Οι τετρακίνητες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με τον κινητήρα ντίζελ Energy 1.6 dCi ισχύος 130 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους δυο άξονες του αυτοκινήτου από το σύστημα ETC (Electronic Traction Control) που εξελίχθηκε από την Renault ? Nissan Alliance. Αυτό το σύστημα μεταφέρει αυτόματα την ισχύ στους τροχούς του πίσω άξονα, ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το επίπεδο πρόσφυσης.

    Το σύστημα μετάδοσης ρυθμίζεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη, επιτρέποντας τη χρήση τριών διαφορετικών επιλογών:

    - Στην επιλογή ?Lock? το σύστημα «κλειδώνει» ηλεκτρονικά τη μεταφορά κίνησης και στους τέσσερις τροχούς και μεταφέρει το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς. Η χρήση αυτής της επιλογής ενδείκνυται σε εκτός δρόμου διαδρομές και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (π.χ. χιόνι, λάσπη). Αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη μέχρι την ταχύτητα των 40 χλμ./ώρα.

    - Στην επιλογή ?Auto? η ροπή αυτόματα διανέμεται ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, σύμφωνα με τα επίπεδα πρόσφυσης. Κάτω από κανονικές συνθήκες η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης μπορεί να μεταφερθεί πίσω έως το 50% της ροπής. Σε ακραίες καταστάσεις το 50% της ροπής μεταφέρεται σε έναν από τους δύο άξονες. Σε φάση εκκίνησης, το σύστημα διανέμει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς.

    - Στην επιλογή ?2WD? η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Η οθόνη στο ταμπλό βοηθά τον οδηγό να διαχειριστεί την μετάδοση παρουσιάζοντας σε πραγματικό χρόνο το ποσοστό ροπής που μεταφέρεται σε κάθε άξονα.

    Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, οι δικίνητες εκδόσεις μπορούν να εφοδιαστούν με το σύστημα Extended Grip. Αυτό το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης επιτρέπει στο όχημα να κινείται ευκολότερα σε δύσκολες επιφάνειες, όπως χιόνι και λάσπη. Το Extended Grip συνδυάζεται αποκλειστικά με ελαστικά Mud & Snow διάστασης 17 ιντσών με συγκεκριμένη χάραξη ώστε να αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το πέλμα τους τη λάσπη και το χιόνι. Γυρνώντας τον επιλογέα στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το είδος λειτουργίας: Road, Loose Ground ή Expert.

    -?Road? είναι η βασική επιλογή κατάλληλη για κίνηση σε κανονικούς δρόμους. Το σύστημα λειτουργεί όπως ένα παραδοσιακό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί κάποια άλλη λειτουργία και ξεπεραστούν τα 40 χλμ./ωρα το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στη λειτουργία ?Road?.

    -Η επιλογή ?Loose Ground? αυτόματα περνά τον έλεγχο της πρόσφυσης στο σύστημα Extended Grip system. Αυτή η επιλογή αυτόματα διαχειρίζεται τη ροπή και τα φρένα ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερη ολίσθηση των εμπρός τροχών.

    -Η επιλογή ?Expert?, επιτρέπει στον οδηγό να έχει πλήρη έλεγχο της ροπής του κινητήρα και κατ επέκταση της επιτάχυνσης, αφήνοντας στο σύστημα μόνο τη διαχείριση των φρένων.

    Σπύρος Ρέκκας

    [14] Το... μέλλον της Σουηδίας στην κορυφή της Ευρώπης

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Σουηδία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ελπίδων (EURO U-21). Στον τελικό της Πράγας και μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ, επικράτησε της Πορτογαλίας με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο.

    Και οι δύο ομάδες είχαν στην ιστορία τους από μια συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης, που διοργανώνει η UEFA από το 1978.

    [15] Επίδειξη δύναμης από την Αργεντινή, με «εξάρα» στον τελικό

    Η Αργεντινή διέλυσε με 6-1 την Παραγουάη και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου θ' αναμετρηθεί με τη διοργανώτρια Χιλή, το Σάββατο (23:00), για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο Μάρκος Ρόχο άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό, με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι. Οι «αλμπισελέστε» θέλησαν να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και στο 27', ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Χαβιέρ Παστόρε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

    Ο Λούκας Μπάριος κατάφερε να μειώσει για την Παραγουάη δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Αργεντινή ήταν απόλυτη κυρίαρχος και στο 47ο λεπτό ο Άνχελ Ντι Μαρία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από τρομερή μπαλιά του Παστόρε, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, παρ? όλα αυτά όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κουν Αγκουέρο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

    [16] Συμφώνησε και έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Όλσεν

    Σε συμφωνία με τη Μάλμε για την απόκτηση του Ρόμπιν Όλσεν κατέληξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος τερματοφύλακας, Δανός την καταγωγή αλλά διεθνής με την εθνική Σουηδίας, αναμένεται εντός της ημέρας στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να συζητήσει με τους «ασπρόμαυρους» τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

    Ο Όλσεν ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μάλμε, δίχως να παραμείνει εκεί μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Συνέχισε στις ακαδημίες της ΒΚ Ολιμπίκ και από εκεί, σε ηλικία 16 ετών, πήρε την πρώτη του μεταγραφή για την IF Μπουνκένφλο και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος.

    Ένας τραυματισμός στο γόνατο τον πήγε πίσω, αλλά δεν άργησε να ξαναβρεί τον δρόμο του κι έπειτα από δύο ακόμα μεταγραφές στην FF Μπουνκένφλο και την IFΚ Κλάγκσαμν, κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους ανερχόμενους τερματοφύλακες στη Σουηδία. Γεγονός που οδήγησε το 2011 τη Μάλμε να δαπανήσει αρκετά χρήματα και να τον αποκτήσει εκ νέου.

    [17] Στην Ουντινέζε ως το 2019 ο Καρνέζης

    Επέκταση συμβολαίου ως το 2019 υπέγραψε με την Ουντινέζε ο Ορέστης Καρνέζης, «εξαργυρώνοντας» την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής τερματοφύλακας αποδέχθηκε την πρόταση των «φριουλάνι» για νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και σήμερα το πρωί έβαλε την υπογραφή του, με τον ιταλικό σύλλογο να ανακοινώνει στη συνέχεια την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Ο Καρνέζης μεταγράφηκε από τον Παναθηναϊκό στην Ουντινέζε το καλοκαίρι του 2013, αλλά πέρασε την πρώτη του σεζόν ως δανεικός στην ισπανική Γρανάδα, όπου μάλιστα δεν είχε πολλές συμμετοχές. Επέστρεψε πέρυσι το καλοκαίρι στο «Φρίουλι» και βρέθηκε από... σπόντα βασικός, όμως με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια και ανταμείφθηκε με βελτιωμένο συμβόλαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 July 2015 - 12:32:18 UTC