Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Το «όχι» αυτό θα καταγραφεί ως νίκη της Ελλάδας
  • [02] Εγκρίθηκε με 178 ΝΑΙ η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
  • [03] Ο πρόεδρος της ΕΕ καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ
  • [04] Αν. Σαμαράς: Καλείτε το λαό να εγκρίνει την αποκοπή της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρώπη
  • [05] Αιφνιδιάστηκε το ΔΝΤ με το δημοψήφισμα

  • [01] Ν. Παππάς: Το «όχι» αυτό θα καταγραφεί ως νίκη της Ελλάδας

    «Ο ελληνικός λαός δεν μας έδωσε εντολή προσχηματικής διαπραγμάτευσης, ούτε και τυφλής ρήξης, αλλά μας έδωσε εντολή να διαπραγματευτούμε υπεύθυνα και σθεναρά υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς

    Παράλληλα, δήλωσε έκπληξη για το ότι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιλέγουν να μιλήσουν για κείμενα άλλα και όχι για το τελεσίγραφο «το οποίο κατατέθηκε και που καλείται η Ελλάδα να συμφωνήσει με τις προτάσεις των Θεσμών». Μάλιστα, ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε αυτή τη συζήτηση με σενάρια περί του νομίσματος και να μη τροφοδοτούμε σενάρια ακραία.

    Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έκανε κάθε προσπάθεια και συνεχίζει να κάνει. Κατατέθηκε ένα κείμενο το οποίο χαιρετίστηκε ως καλή βάση συζήτησης, το οποίο σε δύο 24ώρα είχε πλήρως ανατραπεί και στο τρίτο 24ώρο πήρε τη μορφή τελεσιγράφου».

    Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι όποιος λέει «ναι», λέει «ναι», μεταξύ άλλων, σε ΦΠΑ 23% σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέτερινγκ, στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες, στον περιορισμό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, στη μείωση της τιμής σε όλα τα γενόσημα που θα κτυπήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε περικοπές ύψους 2 δισ. στις συντάξεις, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και στη συνέχιση της αναστολής των εργασιακών διαπραγματεύσεων

    [02] Εγκρίθηκε με 178 ΝΑΙ η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

    Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με 178 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά, η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5Ιουλίου.

    Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup.

    Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου

    [03] Ο πρόεδρος της ΕΕ καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ζώνης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

    «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση μέσω τουλογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter,ο Ντόναλντ Τουσκ, αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αρνήθηκαν να χορηγήσουν παράταση στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ένα πρόγραμμα που τερματίζεται την Τρίτη.

    «Είμαι σε επαφή με τους ηγέτες (της Ευρώπης) για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ των 19 χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ

    [04] Αν. Σαμαράς: Καλείτε το λαό να εγκρίνει την αποκοπή της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρώπη

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι προχωρεί σε πραξικόπημα κάνοντας ένα δημοψήφισμα παρωδία, που καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν θα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη.

    «Καλείτε το λαό να εγκρίνει ο ίδιος την αποκοπή του από την ΕΕ. Αυτό που θα κληθούν να πουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι στα 8,5 δισ. ευρώ που προτείνει η τρόικα ή η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

    «Το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» τόνισε, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί καλύτερης διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον υπουργό Οικονομικών έξω από το Eurogroup. Την παράταση που ζητήσαμε, δεν την πήραμε. Το βράδυ της Τρίτης θα είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της Ευρώπης» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

    «Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, κ Τσίπρα. Φέρατε μια απαράδεκτη συμφωνία και οδηγείτε σε έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη. Η δική σας συμφωνία που φέρατε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο. Έχετε ικανοποιήσει πλήρως και απολύτως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οκτώ φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από το email Χαρδούβελη. Προεκλογικά υποσχεθήκατε 11 δισ. για παροχές και φέρνετε μέτρα λιτότητας 8,5 δισ. ευρώ. Είναι ο δικός σας εφιάλτης, κ. Τσίπρα».

    Και ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν φέρατε για το δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; Μήπως γιατί θα την καταψηφίζατε πανηγυρικά; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην πρόταση που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικός σας δήλωσε ότι οδηγεί σε ανεργία, είναι υφεσιακή και το email Χαρδούβελη μπροστά της μοιάζει παιχνιδάκι»

    [05] Αιφνιδιάστηκε το ΔΝΤ με το δημοψήφισμα

    Συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι το δημοψήφισμα ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την κ. Λαγκάρντ και τους συνεργάτες της. Η ίδια πληροφορήθηκε το δημοψήφισμα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους το οποίο πρέπει να λύσουν οι Θεσμοί μεταξύ τους αλλά δεν είναι του παρόντος.

    Το Ταμείο πιστεύει ότι σημειώθηκε πρόοδος αλλά είναι πολύς ο δρόμος που πρέπει ακόμα να γίνει.

    Το ΔΝΤ τέλος, πιστεύει οτι χρειάζεται απαραίτητα νέο Πρόγραμμα, ότι και να γίνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 June 2015 - 0:32:08 UTC